Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Liberalii și aliații fac o gură cât o șură că alegerile, organizate de guvernul PNL, au fost fraudate

Dacă Biroul Electoral Central nu pune piciorul în prag și nu declară închisă sesiunea de alegeri, toți cei care au pierdut prind curaj și strigă că au fost fraudate alegerile. Cei mai vocali sunt liberalii, în condițiile în care alegerile au fost organizate de guvernul PNL.

La Sectorul 1 este o telenovelă din care nimeni nu înțelege nimic. Exit-poll-ul  de duminică seara a dat-o pe Clotilde Armand câștigătoare cu 48%, iar pe Dan Tudorache cu 36,5% din voturi. După numărătoare s-a dovedit că nu era chiar așa și au început acuzațiile reciproce, amenințările cu pușcăria și desantul liderului USR la Primăria Sectorului 1.

Miercuri, Biroul Electoral Central va continua discuția pe această temă, însă Dan Barna susține că, fără doar și poate, Clotilde Armand este câștigătoarea, dar nu vrea să se facă numărătoarea vot cu vot. „Clotilde Armand este primarul Sectorului 1. Discuția de aici nu este despre cine ar putea să fie primar sau care ar fi rezultatul, rezultatul este foarte clar, confirmat de numărătorile paralele, Clotilde Armand a câștigat Sectorul 1 cu aproximativ 1.000 de voturi în față. Aceasta este realitatea, vrem însă să ne asigurăm că nu apar magii prin saci sau că nu apar alte procese verbale din care au lipsit semnături”, a spus liderul USR.
Și Dan Tudorache o acuză pe Clotilde Armand de fraudă și cere Biroului Electoral Central să aprobe renumărarea voturilor. „Se creează o presiune de către candidații USR sau candidatul USR, sunt peste reprezentanții din Biroul Electoral de Sector, pun presiune, deci e ceva ilegal. BEC-ul va spune exact cine va fi câștigător. După numărătoarea noastră paralelă, noi considerăm că avem un plus de 200 de voturi.
După numărarea a 95,55% din voturile exprimate la Sectorul 1 din Bucureşti, candidata susținută de USR PLUS și de PNL, Clotilde Armand, are un mic avans, de 1,23%, față de primarul în funcție, social-democratul Daniel Tudorache.

La Sectorul 5, ocupantul locului trei, liberalul Cristian Băcanu reclamă la BEC că a fost fraudă.
„Am solicitat renumărare totală la Sectorul 5.
În urma analizei realizate de grupul de lucru format ieri de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existenta unei fraude la votul din sector.
De exemplu, 92 voturi PNL la consiliul local si 63 la General într-o secție. Cine votează PNL la CL votează la fel si la CGMB, nu poți avea diferențe de 30% la consilii. Pur si simplu nu se poate.
Un alt exemplu, eu iau 46 voturi la alta secție 863, PNL ia 84 voturi la Consiliul Local iar USR-PLUS ia 30 de voturi. Sociologic, nu pot lua doar 30% din votul politic. Sunt zeci de secții în situația asta. Suspiciunea este serioasa. Vom formula si plângere penala”, a anunțat Băcanu.

Candidatul PMP la Sectorul 5, Lucian Iliescu, cere ca alegerile să fie anulate și organizat un nou scrutin.
„Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoția acestor alegeri”, a spus el.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% din voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.

La Bacău, PNL nu a luat nimic, prin urmare, președintele formațiunii, Ionel Palăr, a constatat amarnic: „Acceptăm cu demnitate faptul că nu am reușit să câștigăm Consiliul Județean, dar această demnitate nu ne împiedică să spunem că PSD a făcut tot posibilul să fure la aceste alegeri”. El nu a mers cu jalba-n proțap la BEC, pentru că „deși există mai multe probleme în mai multe localități, aștept ca oamenii sa aibă curaj să spună public”.

Liberalul Ionel Palăr a obținut cu zece procente mai puțin decât candidatul PSD, Valentin Ivancea, care a fost votat de 40% din alegători.
Primăria Bacău a fost câștigată de Lucian Viziteu de la USR. Acolo nu au semnalat că ar fi fost fraudă.

La Neamț, în fieful baronului PSD Ionel Arsene, care a câștigat, liberalii reclamă că s-au fraudat alegerile. Doar la Consiliul Județean, la Primăria Piatra Neamț, unde a câștigat Andrei Carabelea (PNL), nu au semnale că s-a furat. Pentru simplul motiv că Arsene trebuia înlăturat.

„Am câştigat 33 de primării, comparativ cu 25 în 2016. Ar fi trebuit să câştigăm mult mai multe primării, dar adversarii politici nu s-au dat înlături de la nimic ca să îşi păstreze jilţurile şi aici mă refer chiar la fraudă electorală pe care Arsene şi PSD au aplicat-o la scară largă în judeţul Neamţ. Avem exemple începând cu Borca, Bârgăoani, Dobreni şi până la Valea Ursului sau Oniceni. Am dat în lucru la jurişti, se analizează şi vedem ce putem face. S-a umblat cu bani mulţi. Un personaj ca Arsene ar fi trebuit să fie istorie începând cu 27 septembrie. Pentru că nu mai putem să ţinem judeţul Neamţ în subdezvoltare şi sărăcie”, a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Șeful PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, candidat la președinția Consiliului Județean susține ipoteza fraudării din cauza decalajului care a crescut între rural şi urban, în favoarea ruralului, în ultimele ore de vot, „fapt inedit în judeţul Neamţ, care poate fi interpretat şi printr-o posibilă fraudare a alegerilor”.

PNL cere renumărarea voturilor, chiar prin vocea lui Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, în Vaslui, pentru Consiliul Județean și Focșani, pentru primărie. Adică, acolo unde au pierdut liberalii și unde ar fi trebuit să câștige pentru că așa cred liderii partidului. „Mitică Buzatu are zilele numărate. A fost la milimetru această victorie pe care noi o reclamăm. Credem că în Vaslui, candidatul nostru a câștigat Consiliul Județean și am cerut renumărarea voturilor. În județul Vrancea, la Focșani, la municipiu avem o contestație depusă, pentru că și acolo credem că Ion Ștefan, candidatul nostru, a câștigat primăria municipiului Focșani”, a spus Ionel Dancă.

Ministrul Ion Ștefan, zis Grindă, a fost atât de fericit de înlăturarea lui Marian Oprișan de la Consiliul Județean Vrancea, încât luni seara a uitat că a fost fraudă la alegerile pentru primărie, unde a candidat el. Și-a amintit marți dimineața, când a ajuns la serviciu. Posibil și pentru că Orban a amenințat că toți cei care au pierdut alegerile zboară din funcții.

În timp ce PSD nu vorbește de funie în casa spânzuratului nici măcar în cazul Gabrielei Firea, președinta Re:Start România, Ramona Ioana Bruynseels, reclamă fraudă la Sectorul 2.

„La Sectorul 2 București, secția de votare 231, candidatul Partidului RE:START ROMÂNIA are 7 voturi, iar pe site-ul AEP apare doar 1 vot. Considerăm că este o fraudă și nu o greșeală, pentru că la aceeași secție există neconcordanțe la mai multe partide între numărul de voturi de pe procesul verbal și voturile aflate în baza electronică AEP. Unele în plus și avantajează un anumit partid, iar altele în minus și în dezavantajul partidelor, cum este și cazul nostru. Cerem renumărarea voturilor, verificarea buletinelor de vot și a proceselor verbale”, spune ea.

Bruynseels a adăugat că așa a fost furată și la alegerile prezidențiale de anul trecut: „Aşa m-aţi furat şi pe mine la prezidenţiale? Dacă înmulţim doar 7 voturi cu 18.000 de secţii, iată încă 120.000 de voturi. Doar că, la prezidenţiale am semnale că aţi furat şi mai mult”.

În discursul de luni, Klaus Iohannis a felicitat guvernul pentru modul cum a organizat alegerile. „Procesul de vot s-a desfășurat fără probleme majore și avem, iată, un nou exemplu că, atunci când autoritățile acționează cu răspundere, rezultatele se văd”, a spus președintele.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii