Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Liderii USRPLUS nu mai zic nimic despre Fără penali în funcții publice. Să credem că odată cu friptura Puterii a venit și siesta?!

Mihai Chirica, primarul Iașiului, fost lider PSD, actualmente lider PNL (președinte interimar al organizației municipale Iași), a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Iași pentru abuz în serviciu. În 2013, cînd Mihai Chirica era viceprimar al primarului PSD, Gheorghe Nichita, de fapt băiatul de mingi al lui Gheorghe Nichita, acel subordonat cărător de servietă al unui șef care, cînd vrea să nu se murdărească pe mîini, pune pe subordonatul supus să care gunoiul cu gura, primăria Iași a achiziționat în leasing în chip ilegal 4 autoturisme Skoda.

Timp de patru ani, mai precis din ianuarie 2017, cînd a venit la Guvernare PSD, pînă în ianuarie 2021, Klaus Iohannis a lansat în spațiul românesc eticheta de penal. Nu numai c-a lansat-o, dar a și învelit-o într-o crustă de acuzații violente. Dacă-l ascultai pe Klaus Iohannis cum vorbește despre penali aveai impresia că a fi penal echivalează cu a fi criminal de război, autor de genocid, criminal în serie. Cum domnia sa scrîșnește acuzațiile în măsele, ca și cum ar vrea să le macine de mînie, erai convins că toți cei ce puteau fi etichetați ca penali, trebuie s-o rupă la fugă și să se ascundă prin munți, acolo unde ar fi crezut ei că nu-i ajunge privirea de șoim a lui Klaus Iohannis, cocoțat, ca să nu-i scape nimic de pe cuprinsul țării, pe acoperișul palatului Cotroceni.

Cine era penal în viziunea lui Klaus Iohannis?
Orice politician convocat la DNA sau la Parchet pentru a fi trecut rapid, în doar cîteva minute de la stadiul de martor la cel de suspect și apoi la cel de învinuit.

Zadarnic au încercat inteligențele independente, credincioase ale statului de drept, să-i reamintească furiosului că orice cetățean, de la Magna Carta încoace, se bucură de prezumția de nevinovăție, și pînă cînd nu i se dă o sentință de condamnare definitivă nu i se poate cere demisia dintr-o funcție pe motiv că e penal.

Klaus Iohannis a continuat să ceară netulburat demisia din funcțiile publice ale celor convocați de procurori pe motiv că sînt penali. Cînd în 5 iunie 2015, DNA l-a convocat pe Victor Ponta pentru a-l pune sub acuzare, Klaus Iohannis a deschis o gură ca de căpcăun pentru a-i cere premierului demisia:

„Astăzi, DNA a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situaţie imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta”.

Cum la fel a procedat cu toți demnitarii PSD convocați la DNA, s-a ridicat în spațiul public obiecția privind prezumția de nevinovăție:
Pînă cînd un cetățean nu are o sentință definitivă, el nu poate fi considerat penal.
Klaus Iohannis a răspuns că da, așa e, dar un funcționar public se supune unor exigențe morale mult mai constrîngătoare decît simplul cetățean.

Pe 2 noiembrie 2017, președintele relua apăsat o aserțiune mai veche a domniei sale în privința condiției aparte pe care o are un demnitar:

„Acuma, dacă mă întrebați așa, dați-mi voie să repet ce am spus: prezumția de nevinovăție funcționează pentru orice persoană dacă este urmărită penal sau judecată. Dar este o prezumție care se folosește și funcționează în aplicarea justiției, nu în aplicarea politicii. În politică nu există – nota bene, despărțim justiția de politică, cum vreau să rămînă justiția departe de politic. În politică nu există așa ceva. În politică există promisiuni electorale, există integritate sau, dimpotrivă, există așteptări și există postura unui politician. Pentru ca un politician să fie credibil este nevoie să fie integru. Și atunci prezumția de nevinovăție este în alt capitol. Un politician acuzat de corupție sau de delapidare, sau de minciună, sau de favorizarea infractorului, nu are ce căuta în fruntea statului pînă cînd nu își rezolvă problema. Dacă este nevinovat, cinste lui, foarte bine, poate să revină în politică, să meargă înainte și să spună: «domnule, uite, am fost acuzat pe nedrept, dar mi-am dovedit nevinovăția și acum am venit să repar țara»”.

Sub puterea înaltelor indicații de la Cotroceni, o întreagă mașinărie propagandistică se năpustea asupra celui ce se pricopsise cu eticheta de penal. În primele rînduri ale zbieretelor se aflau liderii PNL și USRPLUS. De la Ludovic Orban pînă la Dan Barna, liderii Opoziției de atunci strigau că într-o țară în care un penal se încăpățînează să rămînă în funcții publice, aerul e irespirabil.

USRPLUS a mers mai departe cu înverșunarea împotriva penalilor. Formațiunea a declanșat vasta operațiune intitulată Fără penali în funcții publice prin care se cerea modificarea Constituției prin Referendum astfel încît penalii să nu poate accede la funcții publice. Deși după alegeri despre Referendum nu s-a mai auzit nimic dinspre USRPLUS, presupunem că liderii formațiunii n-au renunțat între timp la exigența, formulată în numele Poporului, ca penalii să demisioneze din funcțiile publice.
Prin penali, adică prin cei care trebuie să demisioneze automat din funcții publice, Klaus Iohannis și liderii formațiunilor de Centru Dreapta, înțelegeau pe cei doar chemați la DNA.

Mihai Chirica a fost trimis în judecată de procurori sub acuzația de corupție practicată pe vremea cînd era într-o funcție publică.
E mai mult decît un simplu penal.
E un superpenal.

Joi, Mihai Chirica, fostul lider PSD, devenit peste noapte lider PNL, a ținut o conferință de presă în care a anunțat că nu va demisiona nici din funcția de primar, nici din funcția de președinte al PNL Iași, deoarece se bucură de prezumția de nevinovăție.

La fel au zis și demnitarii PSD în frunte cu Victor Ponta. Noi le-am dat dreptate. Klaus Iohannis, liderii PNL, liderii USRPLUS, liderii de opinie anti-PSD, nici n-au vrut să audă de prezumția de nevinovăție.

Acum însă unul de-al lor sau mai degrabă unul trecut de partea lor invocă prezumția de nevinovăție drept argument că nu demisionează după ce a fost trimis în judecată pentru corupție.
Ați auzit vreun scîncet dinspre Klaus Iohannis, dinspre liderii PNL, dinspre liderii USRPLUS?

Pe liderii PNL îi înțelegem. Ca și Costel Alexe, omul de tablă, Mihai Chirica e unul din gașcă. Și la fel ca în găștile de mafioți, nimeni nu e lăsat în urmă. Dar USRPLUS de ce nu reacționează, de ce nu somează partenerul de guvernare să-l dea afară din partid pe penalul Mihai Chirica, pentru că refuză să demisioneze din funcțiile publice? Nu de alta, dar în Opoziție fiind,  liderii USRPLUS lăsau impresia că nu-și găsesc somnul la gîndul că undeva în universul nemărginit se află un penal într-o funcție publică. Să credem că, după parvenirea la Guvernare, odată cu friptura Puterii a venit și siesta?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Liderii USRPLUS nu mai zic nimic despre Fără penali în funcții publice. Să credem că odată cu friptura Puterii a venit și siesta?!”

  • A fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul Cîțu să demisioneze.”
    ”Corupția ucide!”
    ”Ciuma GALBENĂ!”
    ”M..e PNL!” ”M..e USR!” Nu am înjurat! Mi-am exprimat o opțiune politică!
    ”Jó napot kívánok, PNL! Jó napot kívánok, USR! Este incredibil ce se întâmplă…”
    ”România a intrat complet nepregătită în criza sanitară. PNL este principalul vinovat pentru acest dezastru.”
    ”Sunt doi elefanti in incapere, dar nu se vad: PNL și USR!”
    ”Fără penali PNL și USR în funcții publice!”
    ”Corupția ucide!”
    ”Ciuma GALBENĂ!” etc… etc…

  • lipsa ‘punerii la indoiala’ e boala capitala. insa ea e implacabila atunci cind polarizarea tinde sa devina plenara.

    iar pentru ca distributia inversa face din sinteza, neant, lipsa punerii la indoiala are capacitatea sa nasca o ‘manifestare Anti’,
    ca…nimic la modul absolut nu ramane nepus la indoiala in Creatie, indiferent care le o fi dorinta oamenilor.

    atunci cind ‘in sistem’ nu se mai manifesta punerea la indoiala,…nicio grija!, Balantele Creatiei intervin, echilibrand, insa ‘noul taler’ se naste…in afara sistemului!:))),
    mai simplu spus…daca ‘punerea la indoiala’ nu se mai manifesta ‘in sanul sistemului’, atunci ea se va manifesta negresit…in afara sistemului!:))

    pentru ca e ‘vremea Anti!’, ‘in sistem’ nu se va mai manifesta punerea la indoiala, in mod implacabil! nu se va mai manifesta:)), acesta fiind si momentul cand ‘sistemul’ si-a terminat de scris propria cantare de ingropaciune, Noul Sistem, adica Cel Ce Pune la Indoiala, ( in stil Anti! ) preluind Stafeta.

    cea mai simpla cale prin care prezentul ‘sistem politic’ poate fi inlocuit cu un nou-nout ‘sistem politic’, insa care il pune la indoiala in stil plenar pe cel prezent…e manifestarea lipsei punerii la indoiala in actualul sistem politic.

    desavarsirea polarizarii aduce cu ea intotdeauna lipsa punerii la indoiala. ‘cel de la putere’ s-a facut mare, ‘stie tot’, mai avand doar o tinta: sa umple ‘intregul’, neutralizand orice reactiune:)))
    ( insa, cum spuneam, facand asta el naste nevoia manifestarii unui nou taler, care se afla in afara sistemului actual ( care din balanta ce era…a devenit taler!:)) ), si care e parte a unei Balante, prin urmare manifestarea lui poate fi exclusiv Anti!

    Doctrina Anti! e…’doctrina vremurilor’.
    Doctrina Anti! aduce cu ea Noi Definitii:
    Antiomul
    Antiviata
    Antinatura.
    ….
    io creca cei care participa lcu aplomb la constructia acestei Noi Balante ( absolute! ), ‘definind’ Noul Taler…nu stiu chiar foarte exact ce fac!:))), insa in mod implacabil ei implinesc…dorinte deja dorite pe lumea asta, una dintre ele, Neurirea, fiind dorinta ramasa neimplinita…pina pe Vremurile astea, inca de cand e omul pe planeta asta:)

    Doctrina Anti! e platforma Inteligentei Artificiale.

    pe lumea asta vei mai putea fi, in curand,
    ori ProCivilizatie ( deci Antinatura )
    ori Pronatura.
    …insa Lumea asta, Civilizatia asta, este despre Antiom!, deci va fi cu gramezi de Antioameni, paici, peste o vreme, Oamenii mai manifestandu-se exclusiv in ‘crapaturile Pamantului ( care apar acolo unde e ‘cald’ de mori si acolo unde e seceta, …adica fix in mijocul Civilizatiei:))))))))), ( Caldura, cu cele doua superpozitii, Caldura Pamantului si Caldura Cerului, fiind chiar…Iubirea, lipsa Caldurii Cerului…cerand, spre echilibrare, manifestarea plenara a Caldurii Pamantului, caz in care, de atata caldura….Pamantul incepe sa crape:))), sa crape…filozofic vorbind, evident:) )

    astea sant Vremurile Desavarsirii 🙂

  • „Liderii USRPLUS nu mai zic nimic despre Fără penali în funcții publice. Să credem că odată cu friptura Puterii a venit și siesta?!”
    Nu , maitre ! Nu pot insa sa rontaie ciolanul si sa si latre cu gura plina ! E o chestie pe care doar GDSul a reusit-o pe vremea cand la conducere era „ciuma rosie ” : Nastase le-a dat de toate , insa totusi a fost latrat . Nu stiu ce le-o fi pus Basescu in ciolan de „le-a luat maul „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *