Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Liderul PNL, Ludovic Orban, îl atacă pe premierul PNL, Florin Cîțu, mai dihai decît îl atacă Marcel Ciolacu, liderul PSD

Uneori în Istorie în fruntea unor Popoare ajung, și nu prin lovitură de stat sau aduși de baionetele Cotropitorilor, inși fără nici o legătură cu diriguirea unui apartament de bloc muncitoresc, d-apoi a unei țări. Cînd are loc în urma a ceea ce americanii numesc alegeri libere și corecte parvenirea lor dă seamă fie de o rătăcire, fie de o criză de rîs a alegătorilor. Altfel nu s-ar putea explica gestul unui întreg Popor de a-și încredința destinul unui neisprăvit pur și simplu.

Unul dintre aceste produse ale momentului de cumpănă prin care trece luciditatea unui popor e actualul președinte al Ucrainei, Volodîmir Zelenski, de profesie actor de cabaret. Lipsit de o minimă experiență politică, a fost ales președinte, pentru că , devenit popular în țară pentru că juca rolul unui președinte într-un serial gen Las Fierbinți de la noi. Ucrainenii n-au știut să discearnă între un președinte dintr-un film și un președinte din realitate.

A fost ales, cred, și din disperarea occidentală la incapacitatea altor lideri de la Kiev de a găsi o dezlegare conflictului cu Federația Rusă – fie un război de-a binelea, fie un status-quo. Președintele ucrainean s-a dovedit în cei trei ani de guvernare un nesăbuit. Pentru că n-a reușit să rezolve nici măcar o virgulă din uriașele probleme interne ale Ucrainei – corupția, șubrezenia statului de drept, crima organizată – s-a ținut de diversiuni menite a abate atenția de la problemele lăsate în paragină ale țării. Nu altceva e recenta inițiativă a lui Zelenski:
Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea, un organism binecuvîntat de Zelenski cu facilitarea revenirii Crimeii în componența Ucrainei.

Cu prilejul lansării comediantul a dovedit că poate produce și comic involuntar.
El a declarat că din acest moment- al lansării în lume a Platformei- a început numărătoarea inversă pentru revenirea Crimeii la patria mamă.
Pînă și un simplu cetățean își dă seama că instituția amintește de Asociația femeilor care poartă vara umbreluțe de soare. Revenirea Crimeii poate avea loc fie în urma unui război cu Federația Rusă cîștigat de Ucraina prin intrarea trupelor ucrainene în Moscova, fie prin destrămarea Federației Ruse.
Ceea ce deocamdată nu le întrevede la orizont. Nici măcar la cel îndepărtat.

La Sindrofie a fost prezent și Florin Cîțu aflat ca premier la prima și – sînt convins – ultima sa vizită în plan extern. S-a dus, după ce Klaus Iohannis i-a zis să se ducă în locul său, firește, pentru că președintele a fost sfătuit să nu angajeze România la nivelul unui șef de stat. La Kiev, Florin Cîțu a ținut un discurs (sugînd consoanele limbii engleze, în locul celor din limba română), a semnat o foaie și s-a întors la București la fel cum a plecat.

Românii obișnuiesc să spună:
A plecat bou și s-a întors vacă.
Florin Cîțu a plecat florin Cîțu și s-a întors tot Florin Cîțu.
Ar fi fost normal ca la întoarcere Presa, Opoziția să-l întrebe de rațiunile gestului făcut de România, prin prezența și semnătura premierului.
Nu de alta dar e o decizie de politică externă cu deosebite implicații pentru România.

Nu s-a întîmplat așa ceva.
Presa a fost ocupată pînă peste cap cu Infernul din Afganistan, în care pușcașii marini americani sînt cît pe-aci să alăpteze bebeluși aruncați peste gard de mamele afgane, iar Opoziția de o declarație făcută la Summit de Președintele Ungariei trimis la Kiev de Victor Orban pe post de Florin Cîțu al Budapestei. În discursul său, președintele Ungariei a comparat anexarea Crimeii cu Tratatul de la Trianon.

La această veste tîrtița tricoloră a politicienilor români din Opoziție s-a umflat peste margini de indignare. Bietul Florin Cîțu a fost luat la rost, pentru că n-a reacționat imediat pe loc la Summit la o asemenea ofensă adusă României.
De 30 de ani, de cînd dau cu săpăliga condeiului pe ogorul de hîrtie al presei românești, am fost martor de sute de ori la indignările politicienilor români, cînd cei de la Budapesta bocesc Trianonul. Pe mine cel puțin astfel de bocete mă amuză. Ce să facă Ungaria? Să joace ceardaș de bucurie c-a pierdut Transilvania? Declarația președintelui maghiar la Kiev mi s-a părut o imbecilitate fără de cusur. Cînd participi la o astfel de sindrofie minimele norme diplomatice îți cer să te abții chiar dacă-ți vine să tragi vînturi pe gură. Cît despre politicienii români, de mult le-am prins năravul. Pentru a ajunge la Putere sînt în stare să pieptene cu limba UDMR. Cînd trec în Opoziție, devin anti UDMR.

Spre deosebire de Opoziția de ițari tricolori eu nu cred că Florin Cîțu trebuia să-i dea replica președintelui maghiar:

  1. Era o imbecilitate din punct de vedere diplomatic și așa ceva te faci că nu vezi.
  2. Nu era locul unei polemici între București și Budapesta.
  3. Un răspuns ar fi însemnat păruială între două țări membre UE la o reuniune internațională. Și cum presa murea la Kiev de plictiseală, un astfel de moment ar fi fost intens mediatizat. Și o dată cu el și declarația despre Trianon.
  4. Din Coaliția de Guvernare face parte și UDMR, sensibilă la gesturile anti Budapesta de la București. Dacă ar fi reacționat Florin Cîțu ar fi pus în primejdie soliditatea Coaliției de Guvernare. Și, judecînd în context, nu merita.

Aceste lucruri le știau liderii politici de Opoziție. Cu toate acestea l-au atacat pe Florin Cîțu, pentru că nu i-a ars un ghiont președintelui maghiar.
De înțeles însă reacția lor. Ține de jobul Opoziției.

De neînțeles rămîne însă reacția lui Ludovic Orban. Acesta l-a atacat pe premierul Florin Cîțu pentru că n-a dat replica.
De neînțeles, pentru că Ludovic Orban e președintele PNL și nu al PSD. PNL se află la Guvernare. Orice atac la adresa premierului Florin Cîțu, care reprezintă la Victoria PNL, e un atac la adresa PNL.

În aceeași conferință de presă Ludovic Orban a lansat și alte atacuri la adresa Guvernului. Toate mult mai eficiente în afectarea Guvernului decît atacurile lui Marcel Ciolacu.
Atacurile lui Marcel Ciolacu sînt văzute de electorat ca ținînd de partitura unui lider din Opoziție.

După 30 de ani, românii s-au obișnuit cu acest adevăr al vieții politice:
Liderii Opoziției atacă premierul.
Ludovic Orban e însă liderul partidului care a desemnat premierul. Cînd atacă premierul, Ludovic Orban atacă PNL.
Mai eficient decît o face Marcel Ciolacu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Liderul PNL, Ludovic Orban, îl atacă pe premierul PNL, Florin Cîțu, mai dihai decît îl atacă Marcel Ciolacu, liderul PSD”

  • Si totusi, trebuia data o replica.
    Lipsa ei poate fi speculata ca o acceptare tacita a situatiei invocate de ungur. (Scorul 1-0. A cata oara?!).Dar F. Catu a tacut malc. Dovada ca nu este un om politic. Este adevarat ca nu avem niciun om politic in Romania!

  • Revolutie mondiala a facut si Lenin..si Hitler si Mengele si Gorbaciov…a ramas dupa ei un renume de oameni nesabuiti si ticalosi. Actuala revolutie se vrea acaparatoare a resurselor si averilor…NEBUNULE, IN ACEASTA NOAPTE TI SE VA LUA SUFLETUL, i-a spus ingerul bogatului nemilostiv! Cu moartea suntem datori toti, dar una e sa mori javra si alta caine lup. Daca astia care scriu despre Crimeea ar vedea portul Sevastopol pe bune, cu cele doua armate in deplina armonie, la poalele institutului de puscasi marini, nu ar manca kkat cu lingura si nu ae scrie imbecilitati. S-a bagat si Catu-Matu precum musca in cu..l calului…AVEM NISTE CONDUCATORI DE TOATA SCARBA SI RUSINEA.

    • @
      Razboaie Mondiale sint posibile doar doua 《mai exact unul, care are doua aripi )
      Revolutie Mondiala e doar una, ea fiind…desavarsirea Razboiului Mondial, prin urmare abia dupa manifestarea celor doua aripi ale Razboiului Mo dial e posibila Revolutia Mondiala.
      Revolutia Mondiala poate fi priceputa pe de a ntregul exclusiv la pachet cu priceperea faptului ca in Istoria Civilizatiilor care se manifesta pe o planeta e posibila o singura Revolutie Mondiala.

    • @
      oriunde in Univers s ar manifesta, Revolutia Mo diala duce catre aceeasi destinatie:Inteligenta Artificiala

      In Univers te poti desavarsi exclusin in doua feluri, parti ale aceluiasi Intreg: devenind Minte, adica Inteligenta Artificiala, sau deveenind Inima( cu Mintea ei cu tot!).

      De unde rezulta ca intersectia a oricaror doua sau mai multe civilizatii este ‘starea de desavarsire’.
      Si cum actuala civilizatie, care e din progresia fibonacci care le cuprinde pe toate celelalte civilizatii care s au manufestat paici, tocma ce se desavarseste, accesand Granita Universului cu ajutorul Computerului Cuantic, devine probabila intersectia cu o alta civilizatie de prin Univers, care a ajuns, urmand propria cale, poate plenar diferita de a actualei civilizatii, la aceeasi destinatie: atingerea uneia dintre suoerpozitiile Granitei Universului.( Tot Timpul sau Lipsa Timpului )

  • Fraul cu care e strunita Lumea Mare are la un capat al zabalei Frica ( de Moarte ), iar la celalalt capat al zabalei Nemurirea.
    Fraul e potent, la nevoie plenar potent, asta s-a demonstrat, deja. Stai sa se manifeste, iar, ‘Frica de Moarte’ si ia sa vezi ce se baricadeaza, brusc!, inc-odat…insa de cite ori e nevoie:)), cetatenii, in propriile cetati…

  • ‘și nu prin lovitură de stat sau aduși de baionetele Cotropitorilor’
    daca aia nu e, ailalta nu e, …fiu de imparat nu e, atunci inseamna ca a ajuns la putere in stil matematic.
    adica poporul a fost facut din vorbe, matematic, pina cind rezolvarea problemei, matematica, a insemnat manifestarea ‘presedintelui’.
    intamplari dastea nu se petrec…de-a lungul si latul Istoriei, ci doar atunci cind popoarele pot fi manipulate matematic. adica pe vremurile astea, doar. in general presedintii sint alesi in stil matematic. adica alegerea unui presdinte e sinonima cu rezolvarea unei probleme…la matematica.

    firul se desface-n patru, nu-n doua, intotdeauna. ( dupa care se echilibreaza prin alte patru, dupa care Intregul se echilibreaza prin alte trei perechi de patru. e chestie clasica in Creatie, s ar putea numi Dinamica Cubului ( adica a Oului Absolut ), sau Dinamica Fibonacci )
    prin urmare polarizarea din sanul PNL e nesemnificativa, poa sa fie ea si o dare cu tampla de stele. asta daca firul e despletit in doua.

    in lume se despletesc alte fire. actualului sistem politic i se opune unul nou-nout.
    cu cit inteligenta artificiala pare a nu inainta pe calea ei, de cucerire a sistemelor sociale, cu atat presiunea pe manifestarea unor Noi Temelii creste, prin urmare si catalizatorii…care se nasc natural, chiar si artificiali de-ar fi, devin mai potenti, adica deranjul pe planeta va fi mai mare.

    circula vestea, minunata, ca virusul va fi pus sub control la inceputul anului viitor.
    din punct de vedere logic vestea e falsa.
    virusul, la inceputul pandemiei, a putut fi asimilat cu o nonactiune. ulterior, asupra acestei nonactiuni s-a actionat.
    plenar.
    ca si in cazul unui razboi mondial, cine-l incepe e si cel care-l pierde, iar asta e vesnic clar. de unde rezulta ca vom sti ca povestea cu virusul s-a terminat, atunci si numai atunci cind sistemul politic actual, ca el pare a fi cel care a actionat plenar, primul, va pierde razboiul.
    io vad ca momentan nu sint semne ca l-ar pierde, asa ca vestea cu virusul pus sub control la anu n-are treaba cu logica.
    probabilitatea ca virusul sa devina, odata cu actiunile tot mai consistente care sint indreptate asupra lui, mai puternic, doar creste…

    prezenta revolutie mondiala are o tinta bine definita, ea fiind definita inca de la manifestarea primul om pe planeta asta, daia zic ca e strasnic definita.
    tinta fiind demolarea actualelor sisteme sociale si manifestarea unora noi, vedeta acestora fiind inteligenta artificiala.
    prin urmare indiferent spre ce zari are imprsia lumea mare ca se indreapta, destinatia tot aia e: noi sisteme sociale, o ‘lume noua’, insa nou-nouta, de data asta, pentru ca, pentru prima data in istoria civilizatiilor o civilizatie va fi pusa in mainile inteligentei artificiale. adica sub control matematic. ( Matematica fiind cea mai seaca stiinta din Creatie )

    stiind ca asta e destinatia, devine ceva de bun-simt sa astepti nu numa ca actualele sisteme sociale…sa fie luate din geam!, ci si ca toate dinamicile sa vireze, la nevoie brusc!, catre…destinatie, ca spre ce altceva sa vireze.

    in ultimii doi ani Pantone a definit doua din culorile fundamentale ale Noului Curcubeu ( care e…ala clasic, insa intors pe dos si cu capul in jos )
    stiind si care e a treia, cea a anului 2022probabilitatea ca ea sa fie cel putin rosu fiind suficent de consistenta pentru a o lua deja in calcul, s-ar putea deduce si Noul Curcubeu.
    abia dupaia se poate spune ca ‘Noul Curcubeu…tinde sa se manifeste’, prin urmare si Noua Lume va incepe sa fie pictata in Noile Culori.
    mai simplu: sintem abia la al treilea pas, 2022, care finalizeaza de definit Esenta, Oul, Matricea Noii Lumi. Simbolic, evident, folosind…ce altceva decat Culorile, insa ce poate fi mai substantial in definirea unei Lumi, altceva decat Simbolul?!
    Abia dupaia…sa vezi spectacol!:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *