Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Liliecii cu ziua

La hotelul din Phuket, în Thailanda, întorcîndu-mă noaptea tîrziu din oraş, găsesc pe pat un plic lunguieţ. Nu-mi fac iluzia că ar conţine o sută de dolari. Deşi, judecînd după răsfăţul de care se bucură turiştii în Thailanda, e posibilă şi o asemenea drăcovenie:
Gazdele să-ţi ofere o sută de dolari pe de-a moaca!
Nici nu cred că ar putea fi o epistolă de acasă.

Curios, deschid plicul. Înăuntru, pe o coală cu antetul hotelului, o scrisorică începînd cu Dear Ion, ceea ce nu lasă nici un dubiu că mi-e adresată personal. De-a lungul şi de-a latul călătoriilor peste hotare, m-am obişnuit cu obiceiul hotelurilor puse pe vînat clienţi de a întreţine o intensă corespondenţă cu locatarul vremelnic al camerei. De regulă, primeşti astfel de epistole la aniversare, cînd managerul general în persoană ţine să te felicite c-ai ales hotelul condus de el şi nu pe cel condus de colegul său de liceu, ajuns la rîndu-i manager la un alt hotel. Scrisoarea de la Club Andaman Beach Resort mă pune pe gînduri. De pe la prînz aflasem că mîine dimineaţă vom pleca într-o călătorie pe mare. Nu era prima de acest fel. Adică, nu era prima călătorie înfăţişată de ghidă drept fabuloasă, extraordinară, unică în viaţă. Astfel că aşteptam voiajul de a doua zi fără nici o emoţie. Epistola m-a făcut să tresar. Ea suna cam aşa:

”Dragă Ion,
Mîine vei pleca în cea mai extraordinară aventură a vieţii tale: vizitarea cavernelor din Phang Nga Bay în canal. Te aşteaptă multe satisfacţii, dar şi multe încercări. Îţi urăm să le faci faţă cu bine.”

Semnat: Conducerea hotelului.

Mă familiarizasem cu această şmecherie a thailandezilor, pe care aş porecli-o, înfricoşarea turiştilor, truc bazat pe o subtilă cunoaştere psihologică a călătorilor veniţi din Occident, oameni pentru care o vacă e ceva înfricoşător, iar un bou, ceva paralizant, cum ei sînt obişnuiţi cu pisica şi cu pechinezul. Nu mă mai confruntasem însă cu o astfel de împrejurare:
Însăşi înalta conducere a hotelului să mă avertizeze, în scris, asupra pericolelor care mă pîndesc în călătoria de mîine!

Cu toată experienţa mea în materie de aventuri peste hotare, m-am culcat uşor neliniştit de ce urma să traversez a doua zi în materie de destin.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *