Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Liliecii cu ziua

Marinarii devin ospătari

La întoarcere nu mai văd nici unul. Presupun că şi respectivii erau angajaţi cu ziua ai Autorităţii Naţionale de Turism. Contracost, ei năpădeau stîncile la ivirea turistului străin, după care, strîngîndu-şi aripile, o ştergeau la o bere, pînă la ivirea unui nou grup de turişti. Ochiul de apă în care pătrundem nu mă impresionează cu nimic. E înconjurat de colţi calcaroşi şi de copaci zdraveni arătîndu-şi muşchii rădăcinilor. Thailandezul nu conteneşte a mă îndemna să nu uit niciodată priveliştea din jur. Nu-l contrazic, deoarece sînt un ins politicos. Repetăm figura asta cu încă una dintre găuri. Cînd ghida crede că ne-am cutremurat suficient, punem capăt fîţîitului prin grotă şi ne întoarcem la vapor.

După urcare, thailandezii, care au reuşit să înfăşoare la loc pirogile, se transformă rapid în ospătari. Ca prin farmec, pe masa din centru apar trei feluri de mîncare. Înţeleg din prospect că prînzul e inclus în preţul biletului. În timp ce halim, vasul ajunge la o insulă dominată de stînci banale. Ghida ne spune că vom coborî, vom face plajă (de ieri ni s-a sugerat să luăm cu noi costumul de baie şi prosopul), după care, într-o jumătate de oră, trebuie să fim înapoi pe vapor. De aici încolo, nu se mai întîmplă nimic deosebit. Nici nu ne aşteptam, o dată ce am scăpat cu viaţă. Totuşi, pe vas, unii dintre noi pricopsiţi cu pălării luate la un preţ exorbitant de la tarabele împînzind plaja, ne confruntăm cu o uriaşă dezamăgire. Pînă la locul descinderii în pirogile care urmau să ne ducă înapoi la debarcader, nu ni se mai dă nimic: nici alune, nici banane, nici Coca-Cola. Înţeleg că ne-am cheltuit porţia la venire. Ajunşi la debarcader, ne urcăm în autocar şi plecăm spre hotel. Pînă să adorm, m-am tot întrebat, lungit pe pătură, cu mîinile sub cap, în ce moment al călătoriei puteam încerca experienţa mortală. Cad în somn cu concluzia c-am ales un circuit prea ieftin.

La o mie de dolari, mai mult ca sigur am fi beneficiat de o stîncă prăbuşită peste noi.
Slavă Domnului c-am nimerit unul de o sută de dolari!
Un circuit doar de cincizeci, m-ar fi lipsit şi de lilieci!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *