Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Lockdown-ul localizat, ca variantă la izolarea și închiderea întregii insule, va deveni realitate a vieții de zi cu zi

După ce orașului Leicester i-a fost prelungit lockdown-ul cu încă două săptămâni, lista potențialelor arestări la domiciliu se extinde: 36 de localități sau comitate întregi, în căutarea lockdown-ului pierdut. Doar o listă cu potențial, nimic altceva deocamdată, dar de remarcat e faptul că în acele zone, conform BBC News, trăiesc și muncesc mulți cetățeni din grupurile BAME (Black Asian and Minorithy Ethnic). Recent, pe lista neagră a infectărilor peste măsură se înscriu localități sau zone pronunțat multi-culturale și multi-etnice. Conform datelor statistice și ale ultimelor studii (înghițite în sec) această supă a diversității este cea mai vulnerabilă la Covid, întrucât, spun experții, cei din categoriile BAME sunt cei mai expuși și fragili. Un sfert din populația BAME, cea activă, ar ocupa locurile de muncă din sectoarele cele mai expuse infectării cu Coronavirus: sănătate, asistență și îngrijire socială, taximetrie, hospitality, construcții. Lockdown-ul localizat, ca variantă la izolarea și închiderea întregii insule, va deveni realitate a vieții de zi cu zi. O consecință nefastă ar putea fi devalorizarea economică a anumitor comitate și localități pronunțat multi-culturale/multi-etnice, devenite zone cu risc pronunțat pentru infectări cu Covid, șomaj, pierderi economice, sub-dezvoltare în comparație cu zone protejate prin profilul demografic. S-ar putea ajunge la defazaje economice, la mobilitate socială crescută și la o migrație spre locuri cu „pășuni mai bune”. Depopularea sau îmbătrânirea anumitor orașe, regiuni, sub asediul repetat al Covidului?! Aceste defazaje s-ar adăuga celor deja bine cunoscute dintre Nordul mai sărac, mai puțin finanțat și Sudul mai dezvoltat. Ca să nu amintesc de diferențele care există între Anglia, protejată de Westminster și Țara Galilor, în special partea de nord. Premierul Johnson, care în campania electorală s-a angajat că va elimina diferențele de dezvoltare Nord-Sud, va avea de trecut o încercare în plus: sprijinirea zonelor intrate în lockdown localizat. Încercare grea în contextul în care Guvernul Regatului Unit, prin premierul său, a recunoscut efectul catastrofal pe care l-a avut pandemia asupra economiei.

Dar nu ne vom întoarce la austeritatea de acum 10 ani, a declarat Boris Johson. Chiar dacă datoria Marii Britanii se ridică la valoarea întregii economii a țării, Guvernul va investi și iar va investi, pentru a nu se înainta întru dezastru. Sunt prevăzute sume uriașe pentru un building blitz: noi spitale, noi școli, o nouă infrastructură de drumuri, căi ferate, ca niște capilare, vase de sânge care să străbată de la Nord la Sud, est și vest, și să lege zonele rurale de zone urbane. Căile ferate și transportul de persoane românesc au o organizare net superioară față de cea actuală din Regatul Unit. Poate surprinde și revolta afirmația mea, sau dimpotrivă, poate fi un mic motiv de bucurie. În Marea Britanie majoritatea drumurilor trec prin Londra, iar în vestul insulei trec și prin marile metropole (Birmingham, Liverpool). Ajuns într-o gară din Londra, în majoritatea cazurilor trebuie să iei metroul până la o altă gară londoneză, de unde vei lua un tren către destinația finală. Rute directe pe lungă distanță din punctul A în punctul B sunt aproape inexistente, iar competiția și monopolul regional al companiilor de cale ferată și autobuze obstrucționează serviciile. Pentru cetățeanul care folosește transportul în comun, cel mai important e să ajungă cât mai rapid din punctul A în punctul B, în condiții de confort și să aibă la dispoziție diverse oferte la prețuri competitive. Autostrăzile au vulnerabilizat și anemiat transportul în comun. Boris Johnson e hotărât să dea un boom sectorului transporturi.

Școlile vor fi mai numeroase și probabil mai mici, sau dimpotrivă mari, spațioase, aerisite, cu un număr mai mic de elevi. Asta presupune un număr mai mare de profesori. Surprinde cumva faptul că Guvernul face un U turn de la școala online din septembrie?! Că se încurajează mobilitatea prin transporturi și un blitz în construcția de drumuri și căi ferate?! Nu se mai mizează atât de mult pe tele-muncă, pe comunicarea electronică, virtuală, online? Se consideră cumva că dependența excesivă de internet, electricitate și unde electromagnetice ar putea deveni o vulnerabilitate, inclusiv la adresa securității oamenilor și a națiunii? Am tot auzit de la declanșarea pandemiei și începuturi de lockdown că lumea nu va mai fi la fel, că nu vom mai munci și trăi ca înainte… Guvernul Johnson pare că nu mai vrea să cânte partitura progresului isteric și isterizant. S-a întâmplat ceva?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Lockdown-ul localizat, ca variantă la izolarea și închiderea întregii insule, va deveni realitate a vieții de zi cu zi”

  • 🙂

  • singura care depresurizeaza ‘dezvoltarea de tip fibonacci’ e…dezvoltarea pe promisiune. aceasta s-a manifestat intotdeauna in afara sistemului, adica, spre ex, in afara planetei,transferind suprapresiunea rezultata din ‘cererea’ de dezvoltare maximala…neregasita in ‘oferta’, din sistem…in afara lui, daia inclusiv acum, cind pe planeta problemele devin complexe, cercetarea si dezvoltarea pe valenta numita Spatiu…e la valoare…pesemne ca maxima!

    • prin urmare…inclusiv Definitia ‘sistemului’ se schimba, din temelii, Noul Sistem continind si valenta Spatiu, extra-teresta.
      Nemurirea…care e la usa vine la pachet cu noua definitie a Sistemului, prin urmare…in curind, cercetarea si dezvoltarea vor disponibiliza un nou tip de dorinta, plecatul spre alte…meleaguri, care va fi acceptat in conditiile manifestarii Nemuririi.
      :)))
      toate povesti SF…au purtat dorinte, iar toate dorintele se implinesc, prin urmare nu e nimic straniu daca se observa o implinire a acelor dorinte.

      • pentru a urmari traiectoria Civilizatiei trebuie privit un singur bec din Bordul Lumii Mari: Computerul Cuantic. atit.
        acolo, in el!, e Harta Viitorului, asta fiind si pasul fundamental si diferit pe care aceasta Civilizatie il face, spre deosebire de celelalte: omul preda stafeta!

        • Civilizatia nu e Natura.
          Omul e Inteligenta.
          Altomul e o altfel de Inteligenta.
          Altomul e Desteptaciune.
          Civilizatia e taramul lui Destept.
          Destept…plenar e …Inteligentul Artificial.
          Civilizatia va fi taramul Inteligentei Artificiale.
          totul va migra spre prezenta Inteligentei Artificiale in orice fel de…miscare.
          Viitorul e al Inteligentei Artificiale, pentru ca omul e Inteligent, nu Destept, daia ii va preda stafeta Inteligentei Artificiale…care e plenar desteapta, fiind, insa, plenar lipsita de Inteligenta.

          • omul va migra spre altom, iar altomul presupune din Definitie prezenta unei Inteligente Artificiale Unificatoare.
            pentru ca omul sa faca asta, Nemurirea isi va face simtita prezenta din ce in ce mai apasat, cel mai probabil in directa corelare cu Reactiunile care vor aparea in Natura, spre echilibarea Actiunilor generate de om…

            cit de departe ne aflam de acele vremuri? pai…pina una alta Computerul Cuantic e…ceva palpabil.:))
            si,…se stie, CC-ul e un soi de…Fat-Frumos!:))

          • dar…Nadejdea E!:)))
            prin urmare, mai inainte ca ‘CC-ul Fat Frumos’ sa se manifeste, un alt ‘Fat-Frumos’ a intervenit in povestea vremurilor, spre plenara echilibrare, adica spre absoluta echilibrare…:))

  • @Monica Simion
    Cand mergi pentru prima data in America (prespun ca e la fel si in UK, unde n-am ajuns inca), dupa ce treci de impresia psihedelica creata de luminitele si iluzia capitalismului consumerist, primul lucru care te izbeste dur este precaritatea traiului omului simplu. O viata marunta, inghesuita, plina de conditionalitati, care nu intereseaza pe nimeni, desfasurata frugal, minimalist, in spatii inguste care restrang gandirea, cu aspiratii marunte de confort si bunastare. Cam asta ar fi fundamentul social pe care niste progresisti vor sa cladeasca „omul nou” cu implant biometric si tehnologic.
    Asa ca, inchiderea unei insule geografice nu e cu nimic mai departe decat restrangerea unei mici insule de libertate in care omul simplu traia deja marunt, la limita.

  • e…Vremea Revolutiei Mondiale, ultimul moment plenar transformator din… ‘desavarsirea’ civilizatiilor.
    totusi…, de la ‘revolutie’ la ‘ rascoala’ nu mergi prea mult…:)

  • 🙂 interesanta observatie:))

    pai…e greu momentul, daca era usor, toate celelalte civilizatii l-ar fi trecut zburdind!, …ca toate civilizatiile au trecut printr un astfel de moment, dar in cazul lor momentul s-a suprapus peste Iarna, adica din civilizatiile alea s-a ales Cenusa ( din care a renascut Pasarea Phoenix. din Cenusa,…adica din Dorintele ramase neimplinite! )

    cea mai lipsita de sens, decizie, in acest moment, e sa ramai si sa dezvolti Civilizatia pe structura deja expirata.
    pentru ce sa mai faci asta?!, daca oricum produsele care rezulta vor fi direct exiprate?!

    e nevoie de o noua structura. adica de noi sisteme sociale.

    dar…de unde sa apara ea?! ca…singura solutie e Harta Dezvoltarii de tip Fibonacci, care suprapusa peste Civilizatie, ii daruieste acesteia o miscare perpetua. ( si daca e suprapusa, spre ex, peste om, ii daruieste acestuia Nemurirea )

    pina atunci…totul se intimpla pe…Dezvoltare pe Promisiune!:))
    asta e ceva…chiar unic, pentru ca functioneaza cam asa, in relatie cu Absolutul: voi ajunge pe Marte in 2030, si iauite cum fac:
    -pasul 1, pasul 2,…,ultimul pas.
    deci ma dezvolt in stil fibonacci?…ma dezvolt!, atita tot ca mai trebuie sa treaca ceva timp pentru ca dezvoltarea sa se translateze in Realitate.
    se poate si asa!, asta e faza, ca se poate si Dezvoltare Maximala…pe Promisiune, dar povestea e una absoluta!, in cazul asta, ca Promisiunea e adresata Arbitrului, adica Universului, prin urmare…stadiul Cercetarii…pina la atingerea tintei chiar trebuie sa fie unul pentru care sa existe un Viitor care sa implineasca tinta…cu dusul pe Marte:)))
    asta e un soi de…gaselnita absoluta!:)))), sa te dezvolti…pe Promisiune!:)))si sa mai fi si Crezut ca poti s-o faci! ( si poti sa fii Crezut pentru ca…ai Asul in mana!, Asul fiind Computerul Cuantic! )

    prin urmare Povestea care conteaza va fi dinamizata la maxim. Computerul Cuantic si cercetarea aferenta…va deveni prioritatea Civilizatiei. alta cale nu exista, ca singura ‘desavarsire’ disponibila, civilizatiei, e „tot timpul’, adica Timpul…tot!, or la el pe Calea Computerului Cuantic…ajungi!

    in rest…fiecare isi tine n friu poporul…dupa cum se pricepe, pina apare pe ecrane…Harta Viitorului, adica maparea matematica a Viitorului clonind ecuatia de miscare…perpetua! a Naturii.
    deci… intre timp… e nevoie de descifrarea in cheie matematica a Dinamicii Anotimpurilor… care se regaste/regasesc in orice proces…, chit ca el dureaza cit Timpul lui Planck!

    faza e ca…nu e cu reactiuni, pe vremurile astea. nu mai e cu razboaie, s-a dus vremea lor, acum ‘se cere’, ca Nivelul de dezvoltare e…’Maestru’, putinta de a echilibra! …adica de a face pace. cu p mic, dar pace.

    deci…orice, dar numa reaciuni nu !:)))
    daca reactiunile nu se manifesta in cazul in care poporul se apuca sa construiasca autostrazi…etc, adica produse direct expirate, bravo! ideea e sa nu apara reactiuni, iar ‘dezvoltarea pe promisiune’…e de baza!:))

    intr un cuvint…adica doua:)): e… Vremea Maestrilor!

    buna, observatia! Like! 🙂

    • deci…nu s-a intimplat nimic:)), sint valabile ambele ipostaze, treaba clasica pina la urma: ‘ a fi SI a nu fi’
      deci…”că lumea nu va mai fi la fel, că nu vom mai munci și trăi ca înainte…” asa e,
      dar si ca lumea se apuca de autostrazi si scoli si etc…, adica de produse expirate, ..tot ‘asa e’, asta fiind partea cu a NU fi!:))),
      in fapt fiind vorba de o stare speciala, Starea Lipsei Definitiilor ( asta fiind singura cale prin care Reactiunile nu se…Trezesc :)) )
      ia sa vezi ce interesant o sa fie:)))

      • In lipsa de autostrazi si scoli, ce faci cu cei 20-50% populatie neocupata sau bugetara.. Ii pui sa picteze sau sa faca Yoga pe banii bancilor centrale produsi la imprimanta? Ai doua variante – ori le dai o ocupatie, ori vaccinul sau virusul letal a lui Bill Gates. Cale de mijloc spre armonia populatiei globului (inmultita exponential de iluzia capitalismului) nu exista.
        So.. mai la concret .. cum vezi tu organizarea sociala.. pentru a rezulta miscare din nemiscare?

        • -civilizatia foloseste o singura balanta, a Pamantului, prin urmare se indreapta spre ‘legea sub Cifra’, cea mai stricta lege posibila in Creatie.
          adica…Viitorul arata intr un fel, definit matematic, iar ecuatia de miscare echivalenta trebuie respectata pina la ultima virgula.

          referinta Civilizatiei va fi definita matematic, deci viitorul e al Matematicii, asa fiind definit si noul sistem social.

          Maparea Viitorului, Cunoasterea Viitorului aduce cu sine o problema, implementarea ecuatiei de miscare…care l implineste.
          pesemne ca daia tendinta e spre robotizare…

          • scoaterea Iernii din Anotimpurile Civilizatiei presupune nu lipsa unui anotimp, ci manifestarea doar a unuia, Primavara,
            deci Viitorul e al ‘revolutiei perpetue’.
            revolutia prezenta, mondiala, e doar starea anterioara revolutiei perpetue.

          • cea mai distructiva chestie creca tot…Matematica ramane, in tot Universul.

            atunci cind ecuatia de miscare a lumii mari a inceput sa fie definita matematic, cea care a fost inlocuita a fost Iubirea.

            atunci cind ecuatia de miscare a lumii mari va fi definita eminamente matematic, iubirea nu se va mai manifesta. ( pe componenta Pamant, evident ), caz in care dezechilibrul se tranfera in Caldura, facind ravagii…( Caldura fiind o constanta fundamentala a Universului, suma ei fiind alcatuita din Caldura Cerului si Caldura Pamantului, Caldurii Cerului mai spunindu-i-se si…caldura sufleteasca )

          • Matematica e o juma de Iubire. si…cum Iubirea e un Intreg, juma de Iubire…nu mai e Iubire.
            deci Matematica e juma de Iubire, iar atunci cind ea a ajuns la temelia lumii mari, lumea mare sta pe juma de Iubire, adica e lipsita total de Caldura ei…

          • e tot atit de simplu ca eu sa fiu inteles,
            pe cit de simplu de inteles e ca Matematica e cea mai seaca chestie din Univers,
            sau ca Matematica e…juma de Iubire.

            si din cite se poate vedea, Matematica e cel putin o Esenta a Civilizatiei, daca nu cumva, io zic ca da!, e chiar Esenta ei, deci e la cel mai mare pret!,
            daia si fiind Civilizatia o chestie seaca pina n strafundul maduvii, ca si a facut cuib adinc, pina dincolo de maduva…

          • probabilitatea ca oamenii sa ramana oameni, renuntind la Nemurire, renuntind la…nemuritorul Altom, tinde sa fie egala cu probabilitatea ca oamenii sa inteleaga natura seaca a Matematicii, adica esenta ei plenar distructiva…

            exista o incompatibilitate structurala intre cei care iubesc Matematica si cei care vor alege Vesnicia, refuzind Nemurirea,
            iar ea se poate manifesta constient sau nu, dar se manifesta implacabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *