Henry Kissinger, la Davos: „Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări și tensiuni care nu vor fi ușor de depășit”

Londonezii au de ales: bicicletă sau telemuncă

Presa din Anglia insistă pe ideea că riscul și numărul de îmbolnăviri de Covid19 depind de gradul de poluare, prin urmare autoritățile au decis să suprime această sursă.
Corespondenta cristoiublog. ro  din Anglia, Monica Simion, a explicat în ce constau primele planuri ale guvernanților.
„Pe 9 mai 2020, Ministrul Transporturilor anunță un plan de 2 miliarde de lire sterline pentru o strategie de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete și mersul pe jos la serviciu (cycle and walk to work scheme). Planul este pe cinci ani și obligă angajatorii la o serie de măsuri și investiții (de pildă vouchere pentru angajați ca să-și repare și să-și întrețină bicicletele de serviciu, precum și oferirea de împrumuturi avantajoase, plătite în rate, pentru angajații care au nevoie de o bicicletă). Mersul pe bicicletă la serviciu sau mersul pe jos vor deveni norma, în scopul reducerii numărului de mașini în circulație. Ce se va întâmpla cu cei care locuiesc prea departe și cărora le-ar lua două ore de mers cu bicicleta până la serviciu? Opțiunea ar putea fi telemunca, acolo unde este posibilă”, a scris Monica Simion într-un articol recent.

Deciziile luate în transporturi ar putea influența și piața imobiliară. „Oamenii vor cumpăra sau vor închiria locuințe cât mai aproape de locul de muncă, pentru ‘punerea în practică a planului cincinal, cu scopul ultim de a trăi o viață disciplinată, sănătoasă, așa cum dorește guvernul”, spune jurnalista. În Londra, distanța socială impusă, de doi metri, va face ca autobuzele să nu transporte mai mult de zece pasageri.

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog