Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ludovic Orban a dat șpagă presei libere 200 milioane lei, iar jurnaliștii de bună-credință devin, în următoarele patru luni, agenții electorali ai PNL

Eu, unul, nu sunt ziarist și nu am nicio pretenție de jurnalist, însă, nu știu cum vor mai putea oamenii din presă să se mai privească în oglindă, după ce vor primi șpaga de la guvern să prostească pe față românii că Ludovic Orban luptă să ne salveze de la moarte, din cauza noului coronavirus.

În acest caz, faptele de corupție ale premierului precum luare și dare de mită, trafic și cumpărare de influență, sunt infracțiuni atât de evidente încât nu sunt băgate în seamă. Povestea aceasta este ridicolă și cumplit de scandaloasă. Cu toate acestea, nemernicia Guvernului PNL ne oferă prilejul să aflăm cine sunt deontologii rușinii naționale, intelectualii corupți care pentru 30 de arginți picură otravă seară de seară, în urechile și sufletul românilor.

Sunt revoltat nu pentru suma de bani în sine, ci pentru că spre deosebire de alte tipuri de corupți, falșii jurnaliști golesc oamenii de discernământ propriu. Fapta lor este cumplită și pentru că, în acest fel, se explică decăderea morală a acestui popor. De 30 de ani, noi, românii, suntem manipulați de parcă am fi cretini, oameni buni doar să plătim impozite, să trimitem bani acasă de la culesul sparanghelului și să ne luptăm ca orbii între noi pentru mărirea boierilor, suntem programați/educați să stăm în genunchi în fața stăpânirii statului securist.

Aceasta este justificarea existenței diviziei de presă controlate de atotputernicul SRI, un serviciu secret generos finanțat an după an având scopul să ne mențină, cu orice mijloace, în starea de letargie permanentă. Desigur, ne trezim din adormire atunci când au nevoie de niște proști să arunce cu pietre în alți proști, români și unii și alții.

Mi-a venit un gând și cer ajutorul cititorilor acestui blog să punem în practică o acțiune civică: vreau să lipim împreună lista cu numele acestor așa-ziși jurnaliști, hoții care vor primi 200.000.000 lei din banii românilor, în toate wc-urile publice din România. Socot că ar fi un semn simplu, prin care atragem atenția asupra acestor jurnaliști corupți.

Acum, iată de ce spun că asistăm la legalizarea prostituției presei de către elita PNL, politicienii care au devenit codoșii ziariștilor din România. Asta după ce au mers o viață întreagă la curve fără să plătească pentru că au fost șefii tinerelor fete care fac parte din Tineretul Național Liberal. Așa se explică de unde au experiența de proxeneți și clienți de prostituate!

În primul rând că Ludovic Orban repetă, de data aceasta la nivel Guvernului României, cazul infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite din martie 2018. Este vorba despre cazul apărut în timpul precampaniei electorale de la alegerile locale din anul 2018 atunci când procurorii DNA au arătat că Tiberiu Urdareanu s-ar fi întâlnit cu Ludovic Orban la domiciliul omului de afaceri, iar premierul de acum i-a solicitat 50.000 de euro în numerar să-i folosească pentru promovarea imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, banii erau ceruți în numerar „tocmai fiindcă erau… pentru posturi TV”.

În acest moment, Ludovic Orban face aproape același lucru dar nu mai are nevoie să se complice cu Tiberiu Urdăreanu, pentru că acum este premierul României și poate să cumpere jurnaliștii printr-o ordonanță de urgență. Scopul este același, adică oamenii din presă să promoveze imaginea premierului de 200.000.000 lei pentru câștigarea alegerilor locale și parlamentare.

Sub aparența de legalitate, Ludovic Orban a pus la cale un sistem de promovare politică personală pe banii românilor. Astfel, Guvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă prin care se alocă 200.000.000 lei pentru derularea, pe o perioadă de patru luni, prin intermediul mass-media, a unei campanii de informare a cetăţenilor cu privire la regulile ce trebuie respectate pe perioada stării de urgenţă şi după 15 mai, conform celor declarate de către şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Acesta a mai menţionat că este vorba „despre un mecanism de sprijin pentru mass-media”.

Această declarație conține deconspirarea Guvernului. Una-i una și alta-i alta, după cum a spus Kim Ir-sen! Adică, una este să acorzi ajutor de la stat pentru presă în vremea pandemiei și alta este să inițiezi o campanie de informare a cetățenilor. Acestea sunt două lucruri diferite, nu merg împreună, dar prin asociere se dovedește corupția Guvernului PNL.

De exemplu, dacă presa primea ajutor de la stat să depășească această perioadă dificilă pe modelul programului de sprijinire a IMM-urilor, dar fără să fie obligată să îl promoveze pe Ludovic Orban atunci să zicem că ar fi fost în regulă.

Guvernul României nu plătește o campanie de informare a cetățenilor despre coronavirus, ci achită cheltuielile campaniei electorale desfășurate de către PNL. Am ajuns la cheia întregii afaceri: un băiat deștept a pus la cale un sistem prin care se generează o concurență între instituțiile din mass-media să îl promoveze pe Ludovic Orban.

Recunosc și eu că deși planul este machiavelic, ideea este genială. Oamenii din presă se vor lupta ca orbii să câștige cât mai mulți bani, din promovare Guvernului. Ionel Dancă, idiotul util al Guvernului, a spus cu gura lui cum se va întâmpla:

„Campania urmează să se desfășoare în mod transparent, printr-o aplicație informatică dezvoltată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi gestionată de SGG, prin această autoritate. Va fi o platformă web în care toţi participanţii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate se pot înscrie pentru a participa la această campanie, iar, în urma înscrierii pe această platformă, va fi publicat raportul cu sumele alocate pentru fiecare furnizor media şi condiţiile contractuale de participare la această campanie”.

Pe scurt, urmează o întrecere socialistă între jurnaliști cine să-l promoveze mai bine pe Ludovic Orban. Acest lucru se va întâmpla nu pentru că jurnaliștii îl iubesc pe premier, ci pentru că vor fi plătiți, pardon ajutați, în funcție de numărul utilizatorilor unici care au intrat pe site-urile respective, și de numărul de like-uri și de share-uri etc. Cine știe cum funcționează promovarea plătită poate să explice mai bine decât mine, dar asta este ideea!

În continuare, Ionel Dancă a mai spus că: „Faţă de campania de informare publică gestionată de Guvern, complementar cu această campanie a fost adoptat un memorandum pentru aprobarea acordului între Guvernul României şi Google pentru derularea unor campanii de informare din surse autorizate prin intermediul platformei Google în urma disponibilității acordate de compania Google de a oferi acces gratuit pentru astfel de promovare în limita sumei de 1,2 milioane de dolari”.
Asta înseamnă că această campanie de promovare electorală a Guvernului Ludovic Orban va beneficia de cea mai bună încărcare pe motorul de căutare Google.

Acum, la finalul acestui text, îmi dau seama că oamenii din presă care vor primi bani de la acest guvern corupt  să promoveze regulile anticovid sau ce vor scrie ei acolo, chiar nu au nicio problemă să se privească în oglindă. Deontologii securiști vor considera că merită să primească bani gratis, iar amărâții care vor lupta să câștige și ei un leu din această campanie… vor crede că statul le plătește niște bani pentru munca lor cinstită.

Felicitări celui care a construit acest sistem dement prin care jurnaliștii de bună-credință devin, în următoarele patru luni, agenții electorali ai PNL fără să bănuiască nimic. Respectivul putea să facă ceva bun pentru români, dar banii cumpără orice în România, chiar până și pe cei mai buni profesioniști.
Apropo, de ce patru luni și nu două luni sau șapte luni? Păi să calculăm lunile din calendar: mai, iunie, iulie, august, în septembrie sunt alegerile. Cum se potrivesc toate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Ludovic Orban a dat șpagă presei libere 200 milioane lei, iar jurnaliștii de bună-credință devin, în următoarele patru luni, agenții electorali ai PNL”

  • daca tilisca, garcea imparat si vel tzucalar arafat ar fi guvernat la 1918, atunci alba iulia 1 dec nu ar mai fi existat! era pe vremea gripei spaniole

  • „să lipim împreună lista cu numele acestor așa-ziși jurnaliști, hoții care vor primi 200.000.000 lei din banii românilor, în toate wc-urile publice din România. Socot că ar fi un semn simplu, prin care atragem atenția asupra acestor jurnaliști corupți.” Păi căteva nume a acestor pupători în cur se pot vedea- I.M.Ioniță(Adevărul), Sabin Orcan, Ioana Dogioiu, Cristian Tudor Popescu,Grigore cartianu, Tolontan, patronii lu B1 TV, Pro TV și DIGI TV care or fi ăia, șa, toată colecția de sclavi va fi la apel 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *