Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să reușim să alcătuim guvernul și să poată să fie aprobat în Parlament

Ludovic Orban amenință presa care dă știri fără să-i ceară părerea

Premierul Ludovic Orban a avut o ieșire nervoasă, sâmbătă seara, în emisiunea „România Exclusiv” de la TVR, când a fost întrebat despre o posibilă remaniere guvernamentală. Informația privind o posibilă schimbare a miniștrilor a fost vehiculată în presă, așa cum s-a mai întâmplat și în cazul altor guverne. Premierul liberal a trecut la amenințări. „O minciună gogonată. E a nu știu câta știre falsă care a fost lansată în special de un site de știri, nici măcar nu-i pronunț numele. Rog reprezentanții media atunci când vor să difuzeze o informație care mă privește, să mă sune. Toţi jurnaliștii mă cunosc, știu că răspund la telefon, știu că spun adevărul și îi rog să mă sune. Pe cei care sunt jurnaliști. Pe cei care vor să dezinformeze în mod deliberat, le spun de pe acum: nu mai daţi știri false, pentru că până la urmă va trebui să iau măsuri împotriva acestei avalanșe de fake news-uri care sunt promovate de unul, două site-uri de știri”, a spus Orban.

Întrebat dacă are ceva de reproșat unor miniștri, premierul a invocat învățăturile biblice: „Nu există om fără de greșeală. Sigur că mai greșim, important e să recunoaștem atunci când greșim, să corectăm eventualele greșeli şi să le corectăm cât mai repede”.

Orban a dat drept exemple corecturile făcute de Paști, când s-a permis BOR să împartă Lumina Sfântă, dar a făcut referire și la incidentul de pe aeroportul din Cluj, din 9 aprilie, unde 2000 de oameni, muncitori sezonieri, unii aduși din focare de Covid-19, s-au călcat în picioare pentru a se îmbarca în avioane cu destinația Germania. „Puțină lume a arătat ce s-a întâmplat a doua zi, după ce noi am luat toate măsurile, după ce ministrul transporturilor a emis ordinul în care instituit regulile privind plecarea muncitorilor. Practic, parcarea care era înțesată cu o zi înainte a fost o parcare în care oamenii au fost puși la distanțele normale și fireşti, distanța minimă de protecție, distanța fizică de protecție sanitară, de asemenea, toți au avut măști, toţi s-au îmbarcat într-o organizare foarte eficientă, tocmai datorită măsurilor care au fost dispusă de ministrul transporturilor, de prefectul de Cluj, de Comitetul pentru Situații de Urgență”, a explicat premierul.

Legat de organizarea alegerilor, Orban a indicat două date: sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, pentru alegerile locale și 6 decembrie pentru parlamentare.

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog