În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Ludovic Orban nu și-a luat gândul de la alegeri. Colaborarea cu USR, pe muchie de cuțit

Cu un ochi la slănină și unul la făină, premierul Ludovic Orban a anunțat, luni dimineața, că se gândește să impună obligativitatea măștii și în aer liber. Pe de altă parte, în PNL continuă discuțiile despre alegeri, sâmbătă va fi finalizată lista candidaților.

Deoarece este foarte greu de stabilit pe plajă cine face parte dintr-o familie, premierul s-a gândit ca toată lumea să stea la distanță. Așa că turiștii ar fi bine să facă lecții de dexteritate, să se poată da singuri cu cremă, că nu mai au voie să se apropie soț de soție.

„Există mai multe măsuri în analiză – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a explicat Orban.

Cu toată situația, prezentată drept critică, liderul liberal pregătește alegerile.

„În primul rând, am luat decizia de a convoca Biroul Politic Național al PNL sâmbătă dimineață, pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, până sâmbătă, fiecare filială județeană are obligația de a definitiva candidații la toate primăriile din județul respectiv. BPN validează candidații la președintele Consiliului Județean și la primăria municipiului reședință de județ. Practic, sâmbătă luăm decizia legată de toţi candidații, inclusiv în cele șase județe unde mai avem discuții și pentru municipiul București, pentru sectoare”, a spus președintele PNL.

În ceea ce privește colaborarea cu USR, Orban a trecut repede peste subiect: „Suntem în discuţii şi vom vedea exact ce”.

Președintele USR, Dan Barna, radia, săptămâna trecută, că Ludovic Orban i-a răspuns la telefon. A fost nevoie să se plângă presei că liderul liberal a tăiat punțile de comunicare, pentru ca acesta să dea un semn de viață.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *