România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Lumea, la crepuscul

MOTTO: „Ridicați-vă popoare, c-o să ajungeți colonii!”
Adrian Păunescu

Trăim într-un crepuscul global, bombardați cu informații mincinoase și nocive, în regim de breaking news, o diaree continuă de manipulări ordinare. Totul este dramatic și tragic, altminteri programele de știri n-ar face rating. Prins sub avalanșa mediatică, individul își pierde controlul, încolțit din toate părțile de spaime invincibile. Abia scăpat din pandemia abil regizată de păpușarii transnaționali, capul de locuitor planetar s-a trezit amestecat în războiul ruso-american purtat prin interpusul ucrainean. Moartea s-a lăbărțat hâdă pe ecranele televizoarelor și ne rânjește macabru, îndemnând la reflecții deloc optimiste. Izolarea prin sancțiuni drastice a Rusiei a însemnat declanșarea crizei benzinei, a cherosenului și a gazelor naturale. Pe principiul dominoului, au picat și alte piese din puzzle-ul economic mondial, așa încât perspectiva nu anunță nimic bun. „Hoții zic că ne ajută, mama mamii lor de hoți !”[1], vorba poetului. Promisiuni, promisiuni… Colac peste pupăză, în India a apărut un alt virus extrem de periculos, în vreme ce altul, Centaurus, își face și el de cap prin preajmă. De parcă n-ar fi suficient, Curtea Supremă a SUA a hotărât că vaccinurile produse de Bill Gates, Antoni Fauci și Big Pharma în ultimii 32 de ani nu au fost sigure pentru sănătatea cetățenilor, procesul fiind intentat de un grup de oameni de știință condus de senatorul Robert F.Kennedy Jr.[2] În ciuda evidențelor, anticipez că prin toamnă o să fim iarăși mânați ca vitele în staul ca să ni se bage în venă lichidul miraculos alungător de covizi, cumpărat de guvernul de la București de la partenerul strategic pe bani grei. Deh, „politica este practicarea puterii. Iar puterea se bazează pe bogăție. În politică, banii reprezintă motivația, iar scopul este puterea. Un politician – indiferent cât de înalt în rang – nu este altceva decât un servitor al puterii. Pentru a simplifica, să luăm un exemplu. Cel mai bogat om din oraș este cel față de care primarul și șeful poliției sunt foarte deferenți. Ceea ce spune omul bogat, în mod normal, se și întâmplă. Iar exemplul poate fi «tăiat și lipit» de la un oraș la altul, la o națiune și o regiune, apoi la întreaga lume.”[3] Comentariile sunt de prisos…

În corul bocitoarelor din studiouri se aude tot mai des marșul funebru al falimentului țărilor de mâna a treia și isteria s-a înstăpânit în diferite colțuri ale lumii, băncile fiind luate cu asalt de inși disperați să-și retragă economiile. Pe filiera germană ne-am pomenit amenințați de drogul violului, făcându-ne să uităm de variola maimuței. Stările de calamitate și de urgență bat la ușă, iar foametea generalizată ne așteaptă la cotitură. Hodoronc-tronc, o dronă a yankeilor, dintr-aceea ucigașă, s-a prăbușit în bătătura mioritică, fără ca autoritățile dâmbovițene să se întrebe caragialean: „Ce căuta dispozitivul militar american în România?” Că veni vorba despre SUA, acolo s-au întețit atacurile armate ale descreieraților posesori, legali ori ilegali, de pușcoace, asupra grupurilor de persoane inocente, îndeosebi elevi, punând la îndoială sănătatea mintală a unor politicieni-complici, care refuză să restricționeze regimul armelor. O fi de vină excepționalismul american, propovăduit de paiațele de la Casa Albă? În definitiv, „Mister Colt, grație revolverului său, i-a făcut egali pe pricăjiți și pe matahale. Tot așa, metapraxia le-a retezat tupeul celor privilegiați de soartă…”[4] Noroc că s-a interzis avortul, prin decizia „onorabililor”, ca să-l umple de invidie pe tovarășul Nicolae Ceaușescu, fie-i țărâna ușoară, că adevăr grăit-a și la zidul de moarte… E clar, „Justiţia americană are un simţ al umorului cam împiedicat.”[5]

Prizonier al atâtor frici importate de aiurea, îmi dau seama că trăim agonic o catastrofă generală și că asistăm neputincios la năruirea tuturor visurilor de odinioară. Ușor, ușor, „întunericul morții mă cuprinde și lumina se duce departe de ochii mei”[6]


[1] Adrian Păunescu, Imnul Europei de Răsărit

[2] https://1scandal.com/etats-unis-la-cour-supreme-annule-la-vaccination-universelle/

[3] Sam Parker, Behind the News Network

[4] Andrei Makïne, Dincolo de frontiere

[5] Ibidem

[6] Evgheni Vodolazkin, Laur


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Lumea, la crepuscul”

 • Vă mulțumim pentru un editorial de excepție superb,absolut minunat ! Lumea vrea sa fe liberă de restricții, liberă de arme și de războaie, liberă de prejudecăți, doar că liderii ei nu vor în totalitate aceasta ,ei vor război și nu pace, nu știu care pe care să se domine mai întâi ca să iasă ma repede în față, fără a se gândi că în jicuk lor nebun „de-a baba oarba „pentru putere ,popoarele lor sunt bulversate de grija zilei de mâine ,de prezentul și viitorul lor și al urmașilor lor !

 • e Revolutia Bolshevica,
  „revolutia culturala chinezeasca”,
  (anticulturala)
  -CHINA TREBUIE DISTRUSA!
  (nimenea nu pleca urechea)

 • Excelent articol ! Cine plătește această mașinărie de propagandă ce inculcă in popoarele lumii frica și,mai ales,panica extrema ??? Scenariul îl găsim tot la Hollywood,in California ! Cine a plătit acele filme ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *