Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Lumea se schimbă, și nu este o teorie a conspirației (I)

Ceea ce urmează să scriu ar putea fi catalogat ca teorie a conspirației de către multă lume, însă cred că ideile pe care urmează să le expun aici nu s-au discutat destul în spațiul românesc, nu s-au dezbătut, iar asta ne face să pierdem esențialul, sau, cum spun americanii, “miss the whole picture”.

Aș dori să-mi expun părerile despre ceea ce pare să se întâmple deja și unde ne îndreptăm. Bine, ce-i drept, am mai scris pe ici și colo câte ceva despre cum începe să arate viitorul, luând în considerare toate evenimentele întâmplate, în derulare și programate de către mai marii conducători. Ah, și nu, nu mă refer la Iohannis, zis și dulapul de la Cotroceni, mă refer la statele ce reprezintă marile puteri (militare, economice, tehnologice ș.a.m.d.), la marile companii (Big Pharma, Big Tech – adica Pfizer, Moderna, Bill Gates, Sundar Pichai) și entități pe care nici nu știu în ce categorie să le pun, fiindcă sunt o categorie aparte: Forumul Economic Mondial al lui Klaus Schwab și smecherii de la Davos.

Când vorbești despre oameni sau adunări ale unor oameni puternici care pot schimba lumea, mulți încep să se gândească la francmasoni, la sataniști, la Illuminati și tot felul de fantasmagorii preluate din surse cu adevărat “conspiraționiste.” Realitatea este că acești oameni nu sunt nici francmasoni (deși, probabil unii sunt afiliați unei loji), nici sataniști (nu există nicio dovadă “palpabilă” iar ceea ce fac și modul de gândire nu coincide cu doctrina și etosul tradițiilor sataniste cunoscute, studiate și dovedite) și nici Illuminati (pentru a vorbi despre Illuminati ar trebui un articol separat, la fel și pentru Francmasonerie și Satanism).

Vorbind cu cineva, mi-a adus un argument interesant: Întotdeauna a existat o elită care putea manipula statul sau Biserica, cum au fost de exemplu cei din familia de’ Medici, familia Borgia, casa Hohenzollern, Casa de Habsburg sau, daca vreți mai recent și mai bombastic la urechi, familia Rockefeller. Întotdeauna au existat oligarhi de diferite tipuri, care au avut puterea de a se implica în politică, de a manipula reprezentanți ai statelor ș.a.m.d.. Este o idee interesantă, iar în ziua de astăzi vedem asta la tot pasul, doar că nu mai avem familii și case de aristocrați plutocrați, ci avem companii, organizații (ex. WHO sau, în românește, OMS) și magnați care s-au impus și se impun în transformarea guvernării unui stat sau mai multor state.

Trebuie vorbit în mod corect și despre ce înseamnă cu adevărat globalism, marxism și neomarxism, comunism și alți termeni regurgitați aiurea prin presă sau pe la televizor. Fiindcă, ceea ce reprezintă cu adevărat nu are nicio legătură cu felul în care sunt prezentate în mass media, și asta este important. Trebuie să înțelegem despre ce vorbim, de unde începe și unde se termină, ce, cum și când se schimbă.

Un lucru este clar. Lumea a avut întotdeauna schimbări, fie politice, fie economice ș.a.m.d.. Trebuie să ai un minim interes pentru a te documenta și a deschide o carte de istorie sau politologie să înțelegi că globalismul există de sute de ani, iar ceea ce se încearcă acum este altceva, trebuie să înțelegi că au mai existat revoluții industriale care au schimbat lumea și stilul de viață, trebuie să înțelegi că modul de guvernare s-a schimbat și a variat de-a lungul anilor, și, nu în ultimul rând, trebuie să înțelegi că lumea a fost întotdeauna într-o continuă schimbare, iar acum, în timp ce citești acest articol, lumea se schimbă, iar ce este astăzi normal și social acceptat, peste câtiva ani s-ar putea să nu mai fie.

Dar că pentru a înțelege toate aceste lucruri trebuie să ne documentăm, să judecăm și să încercăm să înțelegem, pentru că indiferent dacă ne convine sau nu, lumea se va schimba, iar noi trebuie să ne adaptăm, altfel vom pieri. Este o lege naturală, care s-a văzut din paleolitic și până la cea de-a doua revoluție industrială, când milioane de oameni au rămas fără locuri de muncă, au murit de foame, au pierdut tot, nefiind pregătiți pentru schimbările tehnologice care au avut loc. Astăzi ne găsim în aceeași situație, însă diferit. Acum, ceea ce se întâmplă pe plan mondial este mai mult decât o schimbare a tehnologiei cu care trebuie să ținem pasul, este o schimbare a stilului de viață, de gândire, de comportament, de guvernare. The Great Reset este ceva cât se poate de real, nu este o născocire, și deja începe să se implementeze. S-a declarat oficial că vor exista schimbări economice (cei de la Forumul Economic Mondial în frunte cu Klaus Schwab susțin clar că este necesar un nou sistem economic, întrucât capitalismul nu mai funcționează, iar ideea pe care o tot promovează este: “Nu vei mai deține nimic și vei fi fericit”), schimbări de guvernare (un guvern mondial), schimbări tehnologice și industriale ș.a.m.d..

Este un subiect extrem de complex, dar și extrem de important, pe care voi încerca să-l abordez în timp, venind cu exemple oficiale și concrete, pe care să ne putem crea o imagine de ansamblu a ceea ce urmează să se întâmple.

Poate că aceste schimbări nu vor fi atât de rele, poate că peste ani ele vor da roade și vor schimba lumea în mai bine. Sau, poate vom ajunge să trăim cu adevărat într-o lume distopică. Și în trecut, când au avut loc astfel de schimbări, primii ani au fost foarte grei pentru oameni, a durat până când lumea s-a obișnuit cu noul stil de viață, dar la un moment dat, din nevoie, toată lumea s-a adaptat iar astăzi folosim mașina de spălat rufe fără nicio problemă și nicio jena, însă în trecut oamenii și-au pierdut locurile de muncă din cauza acestei noi invenții. Așa, pentru timp liber, vă pot recomanda filmul Heroes For Sale, lansat în 1933 și care arată situația oamenilor în perioada Marii Crize Economice.

Voi reveni asupra subiectului cu alte articole prin care, sper, voi putea să prezint felul în care văd și percep eu ceea ce se întâmpla la ora actuală în lume. Până atunci, fiți sănătoși, liberi și inteligenți.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Lumea se schimbă, și nu este o teorie a conspirației (I)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *