Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

„Luptătorii” cu belciug

Cum se face că toți marii „reformiști”, „noii politicieni” și „luptători anticorupție” au biografii cețoase și trecut mocirlos? Toți „apărătorii statului de drept” își încep biografia după 30 de ani, au tot soiul de „adeverințe” și „ceferticate” de studii în loc de diplome și trăsnesc a impostură. Sunt capitaliști „de dreapta” pe seama bugetului de stat. Se laudă grețos între ei și ajung să creadă în propriile minciuni. Îi leagă „omerta” trecutului fiecăruia.

Nu e grav că îi aflăm că sunt impostori, turnători, delatori și profitori de joasă speță. Ceea ce este greu suportabil este că pentru toți aceștia există stăpâni din umbră. Există aceia care le cunosc toate rușinile trecutului și țin bine de capătul lesei. Cineva a știut tot timpul că Băsescu, chiar și când era președintele României, e mizerabilul „Petrov”, cineva a știut că Voiculescu n-a avut vreme pentru școală, cineva a știut că procurorii „de elită” ai DNA au studii dubioase și au sărit toate treptele experienței profesionale etc. Lista e lungă pentru că îi cuprinde pe aproape toți fericiții posesori ai unor biografii grosolan romanțate. Belciugul în nas cu care sunt ținuți de stăpâni îi face agresivi și zgomotoși. Când trag prea tare de laț, ori când stăpânii se mai ceartă între ei, află și publicul părticele din mizeria trecutului acestor „luptători”.

Când mai vedeți „providențiali” cărora nimeni nu le știe trecutul, „zeițe” și „slujiri”, vedete „apolitice” care reformează periodic clasa politică din România și diverși decorați cu chintale de tinichele, fiți siguri că la capătul lanțului au o mână perversă și o minte periculoasă. Așa veți avea explicația carierelor lor miraculoase, a „entuziasmului” mediatic ce-i înconjoară, a ușurinței cu care-și schimbă radical opiniile de pe o zi pe alta și a anti-românismului feroce pe care-l manifestă în tot ceea ce fac. Doar dacă vreți să vedeți și să înțelegeți, firește…

(Text de Șerban Nicolae)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „„Luptătorii” cu belciug”

  • De-alde astia sant bugat si in PSD , altfel nu se explica „dizidentele „contra lui Dragnea , predarea lui , faptul ca santeti unii care n-ati mai fost trecuti pe liste la Parlamentare , etc , etc .
    E tragic , analiza dv e corecta si din pacate nu se intrevede o rezolvare : populimea ii iubeste ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *