Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Magistrații din România sunt solidari cu colegii lor afgani și vor soluții concrete pentru ei

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR), Asociația Magistraților din România (AMR), Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) și Asociația Procurorilor din România (APR) susţin demersurile Asociației Internaționale a Judecătorilor (International Association of Judges IAJ-UIM) și demersurile MEDEL (Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés) pentru identificarea unor soluţii în sprijinul colegelor şi colegilor judecători și procurori din Afganistan.

UNJR, AMR, AJADO şi APR solicită, alături de colegi europeni, tuturor organismelor internaționale competente, sprijin efectiv şi soluţii pentru colegii magistrați afgani care se confruntă în prezent cu disoluția drepturilor şi libertăților pe care le promovau şi care le ghidau viața profesională şi personală.

Asociațiile noastre de magistrați subliniază că acest suport este absolut necesar în condiţiile în care colegii afgani se confruntă cu  un  viitor incert, în care chiar viața le poate fi pusă în pericol pentru convingerile lor.

„Comunitatea internațională are o datorie clară de a-i sprijini pe cei care acum se vor găsi pe latura opusă noului regim. Avem o anume responsabilitate pentru că am creat așteptări de drepturi și libertăți în țara respectivă, care, însă, ar putea să nu mai fie accesibile. (…) Au fost făcute promisiuni și au fost create  așteptări care pot acum nu se mai îndeplinească, dar ei nu trebuie să rămână fără sprijin. Femeile judecătoare din Afganistan au exprimat deja temeri serioase faţă de o situație incertă și în desfășurare. Ele reprezintă unul dintre multele grupuri care au încercat să pună în aplicare valorile pe care mulți dintre noi le considerăm de la sine înțelese și pe care Occidentul le-a încurajat activ. Ele nu pot fi lăsate fără sprijin”, se arată în scrisoarea Asociației Internaționale a Judecătorilor (IAJ-UIM).

„MEDEL este solidar cu toți magistrații afgani şi cere tuturor actorilor internaționali să protejeze activ toate femeile, inclusiv magistrați, ce îşi văd viața pusă în pericol prin deteriorarea situaţiei”, au declarat Magistrații europeni pentru drepturi şi libertăţi.

Subscrisele asociații, susţinem pe deplin aceste cerinţe şi, la rândul nostru, solicităm autorităţilor naţionale, instituțiilor și organismelor europene, să găsească, potrivit competențelor ce le sunt recunoscute, soluţii concrete pentru ca sprijinul să nu rămână la nivel declarativ.

Aceste instituții și organisme care, de-a lungul timpului, au încurajat eforturile cetăţenilor din Afganistan de a crea un stat de drept bazat pe respectarea drepturilor omului, au responsabilitatea morală de a oferi ajutor persoanelor ce se găsesc acum în pericolul de a fi persecutate pentru convingerile lor şi pentru promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

 

jud.dr. Andreea Ciucă,   jud. Dana Gîrbovan,   jud. Florica Roman,  proc. Elena Iordache,

AMR                             UNJR                        AJADO                     APR


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Magistrații din România sunt solidari cu colegii lor afgani și vor soluții concrete pentru ei”

  • Sa inteleg ca doamnele judecator de la Riad nu au nici un fel de problema. Doar roba e diferita, n-asa?

  • Foarte interesant, obiectiv și de mare actualitate articolul dumneavoastră, Maestre Ion Cristoiu ! Daca într-adevăr așa stau lucrurile, o mare parte din problemele justiției din Romania sunt ca și rezolvate, dar oare sunt ele rezolvate in totalitate ? Pe de alta parte, este bine ca autoritățile juridice din Romania vor sa iși aducă aportul la rezolvarea problemelor internaționale, de mare importanta fiind acum problema refugiaților afgani și a existentei lor in tarile lumii in care vot fi trimiși sa iși ducă existenta, inclusiv in tara noastră ! Va mulțumim Maestre pentru aceste rânduri deosebit de convingatoare și cu o mare și importanta capacitate informativa ! ? ? ?

  • Chiar daca apelul Doamnelor din Justitie pare formal , va indemn sa cititi din nou , cu mai mare atentie . Acum trei luni parea de neconceput ce se petrece acum. Drept pentru care nu este nimic de ras !

  • Suntem bucurosi,inseamna ca toate problemele justitiei romane au fost in sfarsit rezolvate.Bravo!

  • Asta e cea mai tare poanta a momentului. Chit ca initiativa apartine taberei netalibane a Justitiei mioritice (care e o minoritate prin batatura noastra). Orisicat, talibanii cred ca si-au schimbat pampersii. De ris, nu de alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *