Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a fost validat. Turul doi are loc în 8 decembrie cu candidații Călin Georgescu și Elena Lasconi

Marcel Ciolacu a renunțat la taxa de solidaritate. N-a fost de acord cu ea Klaus Iohannis, mai nou Tătuc și al PSD

Începînd cu 14 noiembrie 2021, liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, au vorbit despre necesitatea unei taxe de solidaritate care să reprezinte 1% din profitul marilor companii care depășesc suta de milioane de dolari cifră de afaceri.

Din capul locului se cuvine să precizăm că o astfel de taxă e o măsură de Stînga și, mai mult, o măsură de bun simț. Ea nu reprezintă o impozitare a multinaționalelor. Ea reprezintă o solicitare adresată multinaționalelor din România care au făcut și fac profituri uriașe. Nu pentru că ele ar fi culmea managementului, ci pentru că, prin complicitatea regimurilor postdecembriste, multinaționalelor li s-au creat condiții de care acestea nu s-ar bucura în nici o altă țară europeană:

  1. Regimurile postdecembriste au distrus cu bună știință firmele autohtone pentru ca multinaționalele să nu fie concurate.
  2. Regimurile postdecembriste au creat multinaționalelor facilități incredibile, inexistente în alte țări ale Europei.
    În primii ani postdecembriști, aceste facilități au avut o oarecare justificare. Era pe vremea cînd, în chip șiret, multinaționalele făceau nazuri cînd venea vorba de România. Și toate guvernele, inclusiv cele de Stînga, s-au ploconit în fața lor cerșind decizia de a veni în România. Între timp, România a devenit membră a UE. Pentru ca multinaționalele să investească la noi nu mai e nevoie de atîtea facilități.
  3. Așa cum a dovedit demiterea celui care conducea Protecția Consumatorului, orice încercare a statului român de a supune controlului multinaționalele stîrnește reacția brutală, de colonialist, a ambasadorilor la București ai țărilor care au multinaționale. Explicabil. În Franța, în Germania, în Austria multinaționalele finanțează din greu campaniile președinților, premierilor, partidelor politice. Cum să nu intervină ele pe lîngă ambasadori pentru a le cere să bată cu pumnul în masă în birourile miniștrilor români?
  4. Multinaționalele și-au făcut în România o clientelă imensă alcătuită din ziare, ONG-uri, partide politice, demnitari, ziariști, publiciști, parlamentari. Cum românii se vînd pe bani puțini, pentru cumpărarea presei și a societății civile multinaționalele nu consumă din profit mai mult de valoarea unui bacșiș.

Taxa de solidaritate nu era o taxă impusă de stat multinaționalelor. Era o formă politicoasă de a le spune c-ar putea da românilor nenorociți de pandemie o parte infimă din profiturile uriașe pe care le trimit în țara lor. Un gest de recunoștință față de un popor care le-a îmbogățit fabulos.

Taxa de solidaritate a devenit subiect de campanie mediatică susținută de PSD cu toate armele din dotare. Împotriva acestei taxe s-a ridicat Florin Cîțu, președintele PNL. Florin Cîțu e recunoscut ca o păpușică a multinaționalelor. Ele l-au făcut premier. Ele l-au făcut președinte al PNL, în condițiile în care nu e bun nici de președinte de bloc. Era de așteptat ca Florin Cîțu să sară în sprijinul multinaționalelor invocînd motivul – hazos – că acestea și-au plătit impozitele în timpul Pandemiei. Împotriva taxei au sărit și liderii USR. Din partea lor nu ne așteptam la altceva. Cea mai mare parte a lor sînt stipendiați de multinaționale.

Liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, n-au dat înapoi.
Nu mai departe de luni, 6 decembrie 2021, Marcel Ciolacu își reafirma hotărîrea de a impune în legea Bugetului pe 2022 taxa de solidaritate. Ba chiar și găsise o destinație pentru banii obținuți în urma taxei:
Vor fi folosiți la Sănătate și Învățămînt.

Miercuri, 8 decembrie 2021, la două zile după reafirmarea hotărîrii de a impune taxa de solidaritate, Marcel Ciolacu declară că nici vorbă de prinderea taxei în Bugetul pe 2022 și că nici în cel pe 2023 nu e sigur că va fi.
Așadar, adio taxă de solidaritate din partea PSD.

Cum de s-a schimbat peste noapte Marcel Ciolacu?
E impropriu zis Peste noapte.
Marcel Ciolacu s-a schimbat Peste seară.

În seara zilei de 7 decembrie 2021, Klaus Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe liderii Coaliției de Guvernare. Pînă pe 1 septembrie 2021, îi convoca nu numai pe liderii PNL, dar și pe cei ai USR. Justificabil prin faptul că USR se vrea un partid de Dreapta și Klaus Iohannis se vrea Liderul Dreptei.
De data asta a fost convocat și PSD. Un partid care n-are nici o legătură cu Klaus Iohannis. Între Programul PSD și Programul lui Klaus Iohannis e o distanță ca de la cer la pămînt.

Ce-a căutat liderul PSD la această reuniune neconstituțională?
Cum ce-a căutat?
Să primească indicații de la Klaus Iohannis.
Prin aducerea PSD la Guvernare Klaus Iohannis a devenit un Tătuc și pentru PSD.
El are acum două partide ale Mele.
La Cotroceni, Klaus Iohannis i-a zis lui Marcel Ciolacu s-o lase mai moale cu taxa de solidaritate.
Și Marcel Ciolacu s-a executat.

Întrebare:
Nu era mai bine dacă Marcel Ciolacu îl suna pe Klaus Iohannis să-l întrebe dacă e de acord cu taxa de solidaritate înainte de a declanșa campania în favoarea taxei?
Afla că Tătucul PSD nu e de acord cu taxa și nu mai deschidea gura despre ea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Marcel Ciolacu a renunțat la taxa de solidaritate. N-a fost de acord cu ea Klaus Iohannis, mai nou Tătuc și al PSD”

  • Când știu că această taxă ar fi fost pusă doar pe profit, realizez ce deranj ar fi fost pe bietele multinaționale dacă le era impus așa ceva! Mi-e rușine că avem așa partide! Pe amărât nu-l mai reprezintă nimeni! E bun doar să meargă la vot și să-i înscăuneze, veni-le-ar numele să le vină de politicieni în frunte cu capul răutăților din vârful dealului! Cîțu îi vaită că au suferit și aceste multinaționale din cauza Pandemiei! Peste restul economiei Pandemia a fost ca o boare în timpul verii! Vede-i-aș spânzurați pe toți!

  • Interesati-va care sunt cele mai mari corporatii de pe planeta si veti afla instant cine comanda muzica. Instrumentistii cu foamea-n gat sunt peste tot. Publicul asculta si aplauda frenetic. Minunat!

  • Iohannis se amestecă iar pledând împotriva intereselor României.
    Ciolacu nu trebuia să-l ia în seamă mai ales că toată populația ar fi susținut acestă măsură.

  • „Permiteti-mi sa nu fiu de acord cu mine insumi” (citat din intelepciunea populara).

  • Buna dimineata Maestre,
    Culpabilizarea permanenta a Romaniei asigura premise favorabile jecmanirii ei, iar tacerea politicienilor romani de la marele nostru Santa Klauss in jos pe linie decizionala pe acest subiect, ne arata ca acestia nu sunt decat niste argati care se multumesc cu firimituri, in locul controlului real asupra administratii tarii lor si resurselor acestora. In aceste conditii, clasa politica baga in buzunar ceea ce-i lasa ca bacsis – de cateva zeci de milioane de euro in timp ce capitalul strain exernalizeaza anual zeci de miliarde de euro – pentru care nu plateste nici un euro-cent.
    Iar pe mas media controlata de acelasi capital strain cu ong-urile aferente, ni se servea recent de ex-prim ministrul penal Catzu imagini prin care onor ANAF avertiza cadrele didactice care prestau meditatii ca trebuie sa se inregistreze la fisc vezi doamne de asta nu are bugetul de stat colectari si aici este o mare sursa de coruptie, real politik.

  • Sa nu ne mai intrebam de ce cei pusi sa faca controale nu pot respecta legea.Deoarece precum cel de la Protectia consumatorului sunt aruncati ca pe o masea stricata cand calca pe bombeul unor smecheri.Nu ai cum sa fii cinstit in tara ta ca esti demolat de carpele de sters pe jos.

  • La ultimul summit G7 s-au stabilit impozitarea profitului transnaționale lor cu 15% în țările unde sunt relocate !

    • Poate aude cineva ! De fapt se aude mai clar sunetul „paralelor” venite de prin haznalele Occidentului. De unde mananca „alesii” .

  • Asa cum incep comentraiul de azi, tot asa o sa-l inchei…
    SOLUTIA E UNA: NATIONALIZARE. PUNCT.
    Nu inteleg mirarea si nu inteleg de ce a fost nevoie de 31 de ani ca sa se ajunga la concluzia asta. Semnele ca va fi dezastru pe linie, erau clare din Decembrie ’89. Nu vi-l amintiti pe Iliescu in discursul de Revelion?A schimbat ora ca sa nu-i sara in cap oamenii, da’ de tinut discursuri, tot a tinut..si ce-a zis?…”VOR FI BOGATI SI SARACI”…Inca traia tataia pe atunci si cind l-a auzit la televizor pe tov Iliescu, si-a asezat miinile lui muncite din greu, pe genunghi, se uita in podea si dadea din cap a negatie spunind”…nu-i a buna tatule, nu-i a buna de loc…greul si relele deabea de acum inainte o sa vina…o sa fie mai ceva ca pe timpu’ chiaburilor si mai rau decit a fost in razboi…”N-am sa-i uit vorbele cite zile oi mai avea…Cum a venit vara lui ’90, a inceput bambiliciul…disperare dupa diverse, usurel au inceput cu consignatii,mari patroni peste noapte si „oameni de afaceri”…baaaaa are la un „butic”, sau o „consignatia”,are bani neamule…in citiva ani s-au umplut trotuarele cu „oameni de afaceri”…tziganii nu mai vindeau seminte la cornet la gradinile cinema, acum vindeau la taraba, la paharel si le dadeau cumparatorilor in punguta…nu mai zic de „ia bomboana neamule”…ca sa nu zica”fraiere”, adica vindeau la masuta plianta, linga metrou, floricele date prin zahar si colorant si facute ca bulgarii de zapada…ce mai, ne modernizasem peste noapte, iesisera din toate colturile si din spatele tuturor boschetilor numai oameni de afaceri, nu mai aveai loc nici sa mergi pe trotuar, se vindeau de toate, de la chilotzi turcesti si tanga parca-i zice la chestia aia ca o funie in cur, pina la seturi de pat turcesti, haine,incaltaminte, tot ce-ti trece prin cap…in paralel au aparut angrourile, ce mai, ne civilizasem din toate partile si complet,mergeam la angrou si patronii incepusera sa-si angajeze oameni, acum aveau salariati, din fosti magazioneri analfabeti sau maturatoare la dilatura, acum devenisera persoane importante cu „butic”, „halimentara”-adica tot o ghereta unde-ti vindeau salam expirat si tinut in conditii insalubre…da’ cine mai era ca noi…ce se intimpla isa in paralel cu bunastarea asta apartuta ca urmare a uciderii cu singe rece a unui batrin pe care cineva vrea sa ni-l amintim ca”dictator”????Nu ca astia care insista pe ideea de „dictator” ar stii definitia cuvintului, sau macar sa fi intilnit unul real vreodata,dar exact ei sint cei care lucrau cu sirg la distrugerea totala a fiecarei uzini si fabrici din tara. Ce s-a ales de Filatura din Bucuresti, unitatea II?A fost cica retrocedata urmasilor lui Malaxa parca…desi nea Malaxa a fost despagubit si in plus el avea datorii enorme la stat si a fost iertat de datoriile respective, dupa ’89 au venit urmasii si ce-au facut?Pai au inchis fabrica, au dat afara nici mai mult, nici mai putin de 5000 (CINCI MII) de oameni care lucrau acolo in trei schimburi 365 de zile pe an, sau 366 in an bisect.Daca era inchis cindva, era doar de Craciun, Revelion si Paste dar doar citeva ore, niciodata inchis complet, SE MUNCEA. Deci,”urmasii”lu’ ala care fusese despagubit cu virf siindesat, au ras fabrica cu toate anexele cu tot, au nivelat si au vindut o parte, pe alta au construit blocuri….Asa ca cine merge intre 23 August si Antilopa, aproape de Antilopa, in loc de FRB o sa vada un bloc sinistru…CIUCIU, CANCI fabrica unde zeci de ani au muncit niste zeci de mii de oameni….Apoi ce s-a ales de Republica, Antilopa, 23 August?Ce s-a ales te Policolor, fabrica de medicamente,institutele de cercetari, INCREST, nu mai zic de uzinele metalurgice, agricultura unde s-a furat complet tot ce se numea tzeava din sistemul de irigatii facut cu efort si cu ordine stricte de la „dictator” care intelesese importanta agriculturii care poate fi facuta pe teritoriul romanesc…degeaba-l ridiculizau dupa ’89 cu mishtouri ieftine referitoare la modul cum se raporta productia de porumb la hectar…pe vremea dictatorului SE FACEA PORUMB LA HECTAR, azi nu se face nici daca ti-l catapulteaza hunii de peste granita, e mai comod sa fie importat din UE, asa cum a stabilit UE, la pretul dorit de UE, cind vrea UE, daca vrea UE…UE,UE,UE…sa mai continui????Acum hai sa va spun una, doua „mishto” vazute si simtite pe pielea mea: cu ceva timp in urma, merg la ambasada noastra aici unde-mi duc zilele, si cer o lista de intreprinderi care pot face anume operatii, pt un anume tip de piese.Intentia fiind sa trimit d elucru la noi acasa. Asa cum chinezii au pus monopol pe tot si nu concep sa nu trimita de lucru la ei in tara, mi-am zis”futu-i in noroc de mincatori de orez, astia habar n-au de capacitatea de lucru a Romaniei si de faptul ca avem meseriasi seriosi”….ce greseala si copilarie din partea mea sa cred asa ceva, ma uit in urma si-mi dau seama ca parca imi umbla creierul in ceata si mi se umflase fiecare celula din corp la gindul ca Romanie e a mai tare-n parcare, ca Romania nu mai e nimeni si nimic pe toata planeta…in sfirsit, deci, merg la ambasada si spun ce vreau, apoi in paralel intreb cum poate sa ma directioneze, cum poate sa ma sprijine macar cu un sfat daca nu exista nicaieri material de informare, si anume vreau sa-mi deschid ateliez serios acasa, in Romania si sa aduc de lucru acolo…cind esti plecat de zeci de ani, tinzi sa devii de-o naivitate copilareasca…care a fost finalul acestei vizite la ambasada noastra, care te astepti sa aiba interes sa dezvolte relatiile economice in asa fel incit sa poti face productie, nu conteaza domeniul, si sa creezi locuri de munca: pai cind vine vorba de lista cu fabrici romanesti unde sa le pot trimite de lucru, a trebuit sa stau o noapte intreaga s-o aranjez ca sa aiba sens si sa arate demna de aratat celor care doreau sa dea de lucru in Romania.Lista primita prin ambasada a fost un jeg, o rusine de nedescris, plina de greseli de neiertat, facuta in bataie de joc sau cine a facut-o nu stie de mama capului lui sau ei,asa o lipsa de profesionalism, e greu de descris. Buuuuun, apoi referitor la fabricuta pe care as dori s-o deschid acasa…raspunsul a fost „dati-ne noua PLANUL, si-o sa vedem..”Cine sint „noua”, habar n-am, in camera de sedinta era doar „UNU”, reprezentantul cu partea economica si atit…cica”dati-ne noua planul”…in gindul meu „poate peste ochi”…am plecat cu o dezamagire de nedescris, cu un gust amar, parca refuzam sa accept realitatea,inca speram ca Romania e cea mai grozava…In acceasi perioada, un prieten roman, a fost trimis din hamerica, in Austria la o conferinta.In avion a stat linga alt roman, care venea in Austria saaranjeze niste transferuri de masini si utilaje pe care urma sa le ia din Romania….Opaaaaa, despre ce era vorba…pai se inchisesera pe capete sectii intregi, fabrici intregi, pt ca imediat dupa ’89 unele fusesera retrocedate, privatizate, vindute, si intimplarea facea ca una dintre aceste fabrici sa fie cumparata de un indian. Un sarantoc care s-a prezentat ca milionar, el fiind cu nadragii rupti in cur. In india lui, in rupii probabil era milionar, dar daca transformai in solari la vremea aia, n-avea nici dupa ce bea apa, era unu’ din aia care plecase in lume din cauza saraciei din tara lui, si a prins un moment in Romania cind puteai sa cumperi orice pe nimic, adica fabrici intregi, daca stiai cum sa te „dai mare” si sa convingi ca esti barosan strain. Deci individul asta a prins asa ceva, a bagat fabrica-n faliment.De ce? Pai cica valoarea strungurilor si a tuturor masinilor care existau acolo, aveau o valoare in dolari pe care numai un bishnitzar o poate mirosi repede. Asa ca ce-a facut baiatu'”?A falimentat-o, dar conform actelor incheiate cu inestimatu’ stat roman, adica BOIIIIII, VITELE care erau politicieni pe atunci si-au pus umarul sa-l ajute pe „domnu’ milionar indian”,apoi cu firme din Europa, India si Hamerica, a inceput sa vinda masinile astea ca atare sau ca fier vechi….Ce-a facut statu roman?A facilitat distrugerea unor obiective de valoare, nu cu valoare sentimentala, ci economica, masinariile alea asa vechi, puteau produce un anume tip de piese pe care nu le poti face nici cu mama masinilor moderne de azi, 3D inclus…A fost o perioada in anii ’90 cind fabrici intregi au fost date pe nimic. Fabrica de perdele de la PAscani, a fost vinduta unei romance, pe baza de buletin si cu un leu in portofel. Apoi doamna respectiva a transformat-o in fabrica de facut scaune de masina pt copii, acum ceva timp citisem ca a vindut fabrica asta si a ramas ca directoare….Deci ce face statul roman bai frate cind vine vorba de fabrici in Romania.Ciztu e un cretin, cine asculta la dobitocul asta ingramadit ca-ti vin”investitorii”, inseamna ca-i mai prost decit el.Au venit investitorii dupa’89 si-au facut zob, s-a ales praful.La Cluj atita au facut si desfacut la zona industriala, ba a venit Nokia, ba a plecat s.a.m.d., a fost un timp cind stateau cu cladirile goale, investitorii plecind dupa ce au dat tunul de rigoare.Nu-ti vine nimeni sa-ti dea, vine sa ia, ca nu-i prost sa bage bani si sa nu si-i scoata inmiit. In zilele noastre profitul e tot ce-i intereseaza pe unii, iar nea citzu, imi vinde castraveti mie?Pai eu ii cresc in curte bre,mi-emi vinzi castraveti???E greu de facut curat si ordine in haosul asta si in grupul asta de veninosi numiti politicieni. Ciztu, nasui, toti prostalaii astia, ingramaditii astia cu cacat in loc de creier, astia nu numai ca n-au habar de capu’ lor, da’ au sarcina data cu instructiuni foarte detaliate. Ciztgulica se opune taxelor multinationalelor. Pai atunci sa anuleze toate taxele pe care ar trebui sa le plateasca pensionarii, ca n-au de unde. Astia care au pensii nesimtite si au activat ca politicieni, sa plateasca si sa li se mareasca taxele, dar la restul de cetateni pensionari, sa fie scutit de taxe de orice fel: casa, masa, tot ce se numeste taxa, sa fie anulata.E bine asa?Eu zic ca da,pai cum adica,pt multinationale statu-i muma, iar pt batrini e ciuma?Tot vreti voi sa-i bagati in pamint repede, poate cind or auzi ca-s scutiti de taxe, bucuria n-o sa le priasca si scapati de ei, da’ cel putin o sa dispara fericiti…cit timp politicienii se screm sa gaseasca metode de multumire a strainilor, si-i doare-n cur de conationali,poate ar trebui sa considere sa plece la straini, in tarile alea ale caror jocuri le fac oricum, sa vada ca dupa ce nu le mai esti de folos, n-ai decit sa te descurci pe puteri proprii, ba te mai trezesti si cu tinichele legate de coda si sa vedem atunci cum o sa se uite ai nostri mahari la strainii cu interese masive.Sa nu uit: herr tocmai a reduc costul lemnelor de foc parca zicea articolul…deci ce sa inteleg? Acum o sa le fie mai usor cu taiatul padurilor si exportatul in Austria????Ca din oamenii saraci care au nevoie de lemne, putini isi permit sa cumpere. Cind n-ai dupa ce bea apa, lemnele nu-s o prioritate.Saracul se chiverniseste cum poate,fara sa se gindeasca la cumparat…Deci care-i shmenu; cu pretu la lemne?????A considerat herr sa instruiasca primarii din toate satele, sa se asigure ca nici un batrinel care-i singur, nici o familie saraca cu copii nu va sta in frig iarna asta????Ooooo, pardon, nu e de competenta domnului prezident, el nu cu asta se ocupa…saracu’ de el ce chinuit o fi acolo la cotroceni, cred ca-l stringe guleru’ de la camasha, din pacate nu suficient de tare ca sa-l trezeasca din adormire…cred ca e foarte suparat pe anotimpuri…tocmai descoperise si el golfu’ la 18 gauri si iarna i-a dat placerea peste cap…la pirtie n-o sa rateze ocazia, da’ acolo e mai aglomerat si-l vede lumea, ii e mai greu sa pastreze aparentele…Aia e domnu’ Cristoiu cu multinationalele si tot ce se numea fabrica si uzina…azi sint ale nu se stie cui si nu auzi decit cit le-au crescut sau scazut actiunile, pupezele de la personal se lauda cu cite sute de oameni dau ele afara ca sa tina pasul cu timpurile zic mnealor….in rest???Care-i solutia????
    Asa cum am inceput comentraiul de azi, tot asa o sa-l inchei…
    SOLUTIA E UNA: NATIONALIZARE. PUNCT.

    • Că tot amintirăți la sfârșitul comentariului de azi despre ”acțiuni”, eu nu voi uita cum mergând prin centrul Bucureștiului, prin anii ’90, întâlneam zeci de chivuțe care vindeau și cumpărau acțiuni! Alea nici nu știau care e alfabetul și făceau management financiar pe stradă, dar-ar boala în toți conducătorii de după revoluție ai țării noastre, că tare mulți proști la hectar au întâlnit și i-au mânat ca pe vite! (Hai că m-am molipsit de limbajul dumneavoastră!)

      • Ce bine ca ati mentionat de „actiuni”, acele certificate de proprietate care au fost o adevarata dinamita pt tot ce exista in industrie, orice industrie, inainte de ’89…
        Domnule Cristoiu, ca istoric al clipei, jurnalist cu o experienta imposibil de egalat in ziua de azi, poate-l luati pe ciztu la scarmanat bine de tot…uitati de ce: de exemplu, persoane din hamerica care au cumparat actiuni la Coca-Cola, cu zeci de ani in urma, au uitat de acele certificate si unii si-au gasit documentele lasate prin pod, in alte situatii urmasii lor au gasit documentele referitoare la actiuni cumparate prin anii ’40…acesti „investitori” si-au luat documentele gasite dupa zeci de ani si-au mers cu ele la banca si ce sa vezi?Surpriza…unii acumulasera zeci de mii de dolari la cursul prezent. Ce vreau sa spun,odata ce omul si-a cumparat actiuni, banii din profit care i se cuveneau, i s-au depus intr-un cont din care investitorul respectiv si-i putea lua la cerere…chiar si dupa zeci de ani. Cum e la noi cu acele certificate de proprietate?Pai prin 2015 cind am fost cu certificatele date pe vremea lui Iliescu, mi s-a spus ca bordul, consiliul de directori de la una dintre fabrici, a decis ca daca nu-mi cer banii timp de 3 ani, atunci banii intra inapoi la ei, la fabrica cica. In alte situatii mi-au spus ca nu mai valoreaza nici cit un spirc de turturica, da’ daca vreau pot sa le vind lor…pe nimic bineinteles…As vrea sa stiu daca marele nostru economist care moare de grija investitorilor si nu cumva sa plateasca strainii taxe pe profit, „duomnu” citzu, e constient de acest aspect.Daca stie, ce parere are?Cum e posibil ca un grup de terchea-berchea, mari shmecheri in”consiliul” de directori sau ce titluri le place sa-si mai dea, cum e posibil sa ma depriveze de ceea ce mi se cuvine legal. Odata cumparate actiunile, sau date mie de catre stat, sint ale mele, banii pe ele mi se cuvin mie, nu poate NIMENI sa decida cind si cum sa-i incasez.Poate vreau sa-i incasez dar fiind la mama zmeilor pe coclauri,crede „duomnu” citzu si altii, neghiobi ca el, ca o sa iau avionu’ ca sa dau apa la moara birocratiei infecte inventata de ei si altii ca ei din trecut?????Ia sa vina „duomnu” citzu, marii politicieni care habar n-au de constitutie da-mi fac mie legi, ia sa explice de ce oamenii ca mine sint deprivati ilegal de dreptul pe care-l au????Repet: am actiuni date de statul roman. Nu le vind nimanui nici daca au valoare zero barat, daca-s asa de neimportante si valoarea lor e zero, de ce vor unii totusi sa le cumpere…Am uitat cum se numeste, am sa caut prin acte sa vad, a trebuit sa merg cu actele date dupa’89 la un birou pe la Rosetti pe undeva sa platesc si acolo ca sa le recunoasca, apoi mi s-a propus sa le las lor documentele ca oricum n-au valoare….ma sa fie, ce erau tiganii de care mi-a amintit doamna Stoican, da’ ce shacali infecti au aparut recent…si-au oficializat bishnitza stind la un birou intr-o camera cu geamuri de jur,imprejur si vorbind din virfu’ buzelor cu un zimbet fals pe fetele alea de facatori de nimic…da’ sint ei „oameni de afaceri” mari „iesperti” in finante????Sint!
        Deci domnule Cristoiu, puteti sa luati la despicat si subiectul asta al certificatelor de proprietate si cum e posibil sa decida, directori sau indiferent cine-s ei, (mi s-a spus ca asa au hotarit politicienii si cica ar fi o lege pe tema asta), sa ma depriveze de dreptul de a-mi acumula ceea ce mi se cuvine de pe urma acelor certificate de proprietate date de stat??????? Multumesc.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Johannis e postasu’ de serviciu’… „recomandata” vine fix de la Bruxelles. Inca nu va e clar?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *