Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Mare emoție în Presa noastră: S-a întors Răvășitoarea!

Toată presa autohtonă a scris despre vizita lui Jill Biden în România. E drept, nu mai sus de nivelul presei pentru coafeze din coloniile franceze. Parcurgînd relatările și comentariile, mai toate consacrate exclusiv comparării toaletelor afișate de cele două femei (de vîrstă mai mult decît respectabilă!). Ai fi putut jura că Prima Doamnă a Americii a călătorit ore întregi cu avionul numai și numai pentru a-și pune o rochie la București. Despre teatralitatea electorală a doamnei Biden, uneori potrivită persoanei sale ca rochia de seară unui prepeleac – inutil să mai adaug celor zise în Jurnalul meu video. Dacă aș fi la rubrica Gîndurile lui Cristoiu, unde trebuie să gîndești și nu să zîmbești, aș spune că multe dintre secvențe – cea în care distinsa doamnă a lucrat ca angajată la cantina militarilor americani de la Kogălniceanu, sau cea în care a ținut-o de mînă pe Carmen Iohannis, după ce echipa de imagine i-a zis că și soțul, Klaus Iohannis, face asta și ei îi place – întăresc adevărul că pentru persoanele publice de azi important nu e să faci, ci să pozezi. Pe vremuri, cînd fotograful vîra capul sub un soi de cearșaf, pozatul trebuia să facă frumos deștelor pocnite ale meșterului. Acum pozatul trebuie să facă frumos telefoanelor mobile.

Sosirea lui Jill Biden a fost un prilej, pentru noi, plătitorii de taxe și impozite, de a ne aminti că președintele Klaus Iohannis are o soție. Dat fiind că România n-are instituția Primei Doamne – spre disperarea presei de chiloțăreală – putem defini funcția lui Carmen Iohannis drept cea de Primă soție. Nu zicem astfel că președintele ar avea la dispoziție mai multe soții, puse sub semnul Haremului, Carmen Iohannis, fiind Prima dintre soții. Zicem astfel pentru a semnala că printre soțiile românilor Carmen Iohannis e Prima.

Chiar din debutul Președinției, pe cît de lungi pe atît de prisos, a lui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis a fost pentru presa miluită, cea care trăiește din bacșișul Stăpînei zise Puterea, mană cerească. Klaus Iohannis, care se crede unsul lui Dumnezeu pe pămînt mioritic fie și pentru că tace și nu face, s-a dovedit insensibil la lins pe cele două părți ale organului folosit la fotoliul prezidențial. Sunetele de tamburine venite dinspre presa noastră, tranformată în cadînă mișcătoare din buric, i-au trecut pe lîngă ureche. Și atunci băieții s-au reorientat către Prima Soție a Primul Soț al țării: Carmen Iohannis.

Un volum intitulat În halat și papuci, publicat de revista Încotro în 1933 dezvăluie un fel original de a-l mitui pe Nicolae Iorga după ce acesta ajunsese premier. Marelui savant nu-i făcea cu ochiul paraua. Era insensibil la laude privind activitatea sa ca politician sau chiar ca istoric. Atît ca politician, cît și ca istoric se credea suficient de genial (lui Iorga nu-i ajungea mîngîierea de genial pur și simplu, el era cel mai genial dintre geniali). Avea însă o slăbiciune. Se temea că nu-i atît de mare dramaturg. Firește că nu era nici măcar dramaturg, el însă se pretindea, drept pentru care așternea piese pe hîrtie, pentru care se dădea în vînt să fie jucate. Șmecherii s-au prins de slăbiciunea asta. Astfel că potrivit volumului, dacă unii îi promiteau punerea în scenă a unei piese de a sa la Național, alții, precum Constantin Argetoianu, îi garantau succesul de public al pieselor sale:

„Dar foarte puţini oameni politici au priceput că a juca o piesă de d. Iorga nu este destul: trebuie să-i asiguri şi succesul. Cel dintîi om care a înţeles aceasta, a fost d. Argetoianu, care, cu ocazia reprezentării piesei «Sarmaă, amicul poporului» la Teatrul Popular, a dat ordin d-lui D.R. Ioaniţescu, pe atunci argetoianist, să aducă la premieră, pe căprării, toate secţiile electorale din Ilfov şi Vlaşca. A fost o seară triumfală. O seară de mică artă, dar de mare lecţie politică. Printre aplauze, se auzeau strigăte: «Trăiască d. Iorga, trăiască partidul naţional». Dar actualul prim ministru nu le discerna.

Fericit, în loja d-sale, se lăsa agreabil legănat în iluzia că omagiile se adresează slujitorului Thaliei. Şi a rămas pînă la sfîrşitul manifestaţiei, încîntat, vesel, exuberant, suflet de copil, suflet de artist.”

Așa și cu Prima Soție a României.
La scurt timp după cea devenit din soție pur și simplu Primă Soție, Carmen Iohannis s-a dovedit insensibilă la lingușelile plăcute intelectualelor: ce deșteaptă sunteți! vorbiți o engleză pentru care v-ar invidia însuși Marele Will! aveți talent (șmecheria asta a adus multor scriitori, cu Alecsandri în frunte, parale frumoase de la Regina Elisabeta, care se credea mare scriitoare). A mărturisit în schimb o mare aplecare spre vorbele dulci despre cum se îmbrăca, despre cum arăta, gen Vai ce bine vă stă! sau Vai ce tînără păreți! Nu-i așa că aveți 18 ani? Cum aveți deja 62 de ani? Și eu care credeam că aveți doar 18, așa de tînără arătați! De cum s-au prins de asta, lăutarii din presă au început a o cînta pe Klaus Iohannis pentru ceea ce ei au numit Felul splendid în care se îmbracă. Și nu în sine, ci prin raportare la alte Prime soții din Europa și din Lume. Mergea Klaus Iohannis legănîndu-se în pantofi ca o șalupă pe fundul de lemn la o întîlnire cu un cuplu prezidențial sau regal, însoțit de Carmen Iohannis trăgînd rafale din tocuri? De îndată presa de pe Dîmbovița și de pe alte rîuri dulci prin poluare trîntea titluri precum Carmen Iohannis a surclasat-o pe Regina Spaniei. Nu conta că uneori întîlnita era un top model și mai ales o femeie tînără. Profesoara și seniora Carmen Iohannis îi dădea șah mat. Cei care o vedeau pe viu sau pe facebook nu-și putea reprima un suspin de admirație față de cea alintată deja drept Răvășitoarea.

De unde și pînă unde orientarea spre cîntarea lui Carmen Iohannis, altfel o profesoară de provincie din toate punctele de vedere, intelectual, fizic, comportamental?
Din calcul tipic moldo-valah că o nevastă, la o adică, are căi de influențare a soțului interzise miniștrilor, consilierilor și chiar amicilor soțului. Ca de exemplu, cea a iatacului. Și dacă soțul e indiferent la lingușiri, de ce nu i s-ar intra pe sub piele prin nevastă.

Din nenorocire, în ultima vreme lăutarilor din presă li s-au redus prilejurile de a-l mitui pe Klaus Iohannis prin Carmen Iohannis. Aparițiile publice împreună cu o altă Primă Soție au fost rare.
Vizita lui Jill Biden a fost mană cerească pentru presa care jinduia după un nou prilej de a-i pune la picioarele ieșind din fusta scurtă lui Carmen Iohannis omagiile de curtezan cănit!
Mai întîi, pentru că Înalt Întîlnita e nițel mai în vîrstă decît Carmen Iohannis. N-a fost prea mare efortul de a-i ridica în slăvi Primei Soții prospețimea.
Apoi, pentru că Priama Soție a venit la întîlnire îmbrăcată. Și dacă a venit îmbrăcată însemna că avea pe ea o rochie. Prilej infinit de a-i înălța rochiei (înflorate) poeme în proză.

Din nenorocire, la școala vizitată, Jill Biden a vorbit mult mai puțin decît Carmen Iohannis. Trubadurii din presă n-au avut ocazia de a scrie că Prima soție vorbește mult mai bine engleza decît Jill Biden.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Mare emoție în Presa noastră: S-a întors Răvășitoarea!”

  • ‘efectele actiunilor manifestate in pandemia de covid’ au fost pentru ‘efectele pandemiei de sanctiuni indreptate impotriva Rusiei’ fix ceea ce reprezinta acestea din urma pentru Pandemia care sta sa vina, si care defineste procesul aferent Marelui Reflux, rezumat in fapt prin retragerea in matca a Marilor Fluvii, China, respectiv America.

  • 1. E pentru prima dată când minute bune am urmărit parada militară de la Moscova! N-am văzut nimic de criticat! Am remarcat doar trecerea lui fugitivă și depunerea câtorva garoafe roții pe soclul pe care scria Kiev, fără să aplece capul cum a făcut la toate celelalte orașe care au suferit pierderi mari în WWII. Ăsta e stilul rusesc de sărbătorire și comemorare! Putin a subliniat că agresivitatea Americii i-a adus în situația de a porni ce-au pornit. Ceea ce nu înțeleg este că au avut o strategie total greșită. Un an de zile s-au tot plimbat cu armata pe la granițele cu Ucraina și le-au dat acestora justificarea ca să să primească suport militar de la americani fără număr. Când Putin a început ”agresiunea” Zelenski se știa pe cai mari și n-a avut nicio tresărire spre domolirea agresorului prin vreun gest. Nu i-a păsat nici de pierderi omenești proprii, nici de ce distrugeri vor urma. Gâdilarea sub barbă a lui Zelenski de către cei care-l urăsc pe Putin continuă paralel cu înarmarea. Unde se va ajunge doar Dumnezeu știe!
    2. Măi să fie! Madamele Jill și Carmen s-au pozat rânjind continuu cu cine s-a nimerit, dar scopul vizitei din București a fost îngrijorarea fașă de evenimentele din Ucraina! Să le creadă ”îngrijorate” cine-o vrea! Eu, nu!

    • Este cea mai mare nerusinare sa îti pui întrebarea de ce agresorul si-a amânat fapta atâta timp. Oricui îi este foarte clar ce doreste Putin prin invadarea Ucrainei, trollii rusi cred însa toate minciunile cu provocarea si pericolul în care se afla Federatia Rusa înainte de „operatiunea lui militara” dementa. În discursul de azi, manipulatorul a spus ca Rusia a fost agresata de NATO, în primul rând.
      Si doamna Elena Stoican nu citeste presa straina, nu se informeaza din mai multe surse, dar se exprima. Greu cu pensionarele astea care, în loc sa-si creasca linistite nepotii, îl sustin pe bloguri pe cel care ucide copii si bunici nevinovati.

    • Actorasul de duzina s-a imbogatit. Asta e ce-a reusit si a realizat cu tot tam-tamul care tine de asa zisu’ razboi intre ucraina si rusia. I s-au dat niste sute de milioane cu”ocazia” razboiului. Ce nu se trimbiteaza prea tare, e faptul ca”ajutoarele” in bani sint in realitate IMPRUMUTURI acordate Ucrainei ca sa se „lupte” cu rusu’…Cind un presedinte de stat(ca acest actoras lamentabil), tine „spiciuri” sterile pe „zum-zum”, sau pe ce masa le tine, si se adreseaza altor natii ca si cind planeta asta n-a mai vazut razboi de la aparitia bipedului incoace, intrebari de pus ar fi prea multe ca sa le insir aici. Da’ nu rezist sa nu intreb totusi…daca sta si face filmari (unele cu miinile in buzunar ca la coltu’ tarabei cu pastirnac), cind are timp sa se ocupe de „razboi”??? Teatrul asta o sa-i coste pe ucraienieni generatii multe de aici inainte…da’ cui ii pasa, actorasul si-a asigurat conturile in banci departe de ochii curiosilor…acolo unde nu se platesc taxe prea mari si unde numele detinatorilor de conturi nu sint publice si conturile nu-s deschise sub numele reale ale adevaratilor detinatori…in timp ce prostii inca zbiara ca le oprea nea Nicu apa calda si curentu’, altii zbiara ca rusu’ e nebun si rau, „ocidentu'”(cu un”c”) a dat „lovitutia” lui…a indatorat ucraina pina la sfirsitul Galaxiei in care traim…La virsta si experienta de viata si munca pe care le am, pot sa spun clar si raspicat ca timpuri ca cele intre ’65 si ’89 nu mai vin inapoi. Stabilitatea nu e pe placul multor vestici dornici de imbogatire rapida…Tunurile financiare se dau acum pe fata, fara jena, fara a mima macar o forma oarecare de respect la adresa tarii sau cetatenilor carora li se vira imprumuturi in git…Nea Nicu, mult hulitul „dictator”, avea omu’, OMU’, ca prioritate.Se straduia sa bage invatamint pina in cel mai indepartat catun de tara, avea planuri sa aduca locul de munca la nasul cetateanului ca sa nu piarda vreme cu drumurile dus-intors si ca sa reduca din poluare,constuia, imbunatatea, gindea planul de pensii, concedii, salarii…cumparai o chifla cu 25 de bani la Bucuresti, tot atita te costa si in celelalte orase din tara…era liniste si PACE, puteai sa-ti planifici viitorul, viata…azi CANCI, nu stii ce s epoate intimpla peste o saptamina…au venit mai nou si cu „pandelii” de-au tinut oamenii prizonieri timp de doi ani. Au vazut ca tine, acum greu o sa dea inapoi. Ce evdem de aproape doi-trei ani se numeste EXPERIMENT. Un experiment facut de indivizi tineri cu multi bani, minte putina, deconectati de la realitate,lipsiti de empatie, lipsiti de o intelegere a vietii in sine. Ei stiu sa bata cu pumnu’ in masa si sa spuna „eu vreau” doar pt ca au reusit sa agoniseasca sume substantiale prin specula sau cu ajutorul parintilor pe care-i au(vedete, „modele”, fufe si fufazoi)…Sistemul le permite extravaganta de-a „face bani” si din piatra seaca,apoi tot sistemul le permite sa-si faca singuri reguli care sa-i avantajeze doar pe unii…restul???Sa munceasca,bogatanii au nevoie si de prosti care sa munceasca pt ei, n-au nevoie de competitie de nici un fel…cit priveste neamu’ nostru prost, cica „ales” de popor, aceasta catastrofa de presedinte cu a lui nevasta pe masura, eu ma mir ca merge singur pe picioarele lui si nu-l care cineva pe vreun baldachin,in rest nu a fcaut nimic altceva decit plimbari, talente,vacante si dineuri te miri unde…nu ma mai uit demult la cliuri cu acest individ inutil, iar de nevasta nu ma mai intereseaza demult nici un fel de stire, absolut nici una, nici buna,nici rea. S-a facut de ris de atitea ori ca ma intreb cita minte are…din respect pt poporu’ de fraieri care au pus stampila pe moaca bombalaului si ar fi putut sa poarte haine potrivite functiei talimbului…In situatia lor nu se mai pune problema de ce vrea vreunu’ din ei sau ce-i place, ce nu-i place, in situatia in care ai cistigat asa zisele „alegeri”, un singur cuvint ar trebui sa stie: PROTOCOL. Cum reprezinti tara? Nu doar prin vorbe scrise de altii, scrisneli din dinti si scremut la fiecare discurs, sau rinjete hidoase care-ti intorc burta cu susu-n joc, ci si prin tinuta…tinuta ta ca barbat si indirect tinuta consoartei…cind vii cu rochita roz in picatele, din tul, peste o jupa scurta pin’ la fund si te duci sa te intilnesti cu preoti, cine-i de vina pt imaginea creata? Omu’ de rind care asta vede si asta comenteaza? Sau persoana adulta , chiar inaintata in virsta, care se comporta ca o fetitza de 3 ani care viseaza la rochitze roz? Despre „rinjet” nu mai zic nimic…unii oameni au un zimbet placut, natural…altii se forteaza sa-si arate fasolea chiar si atunci cind nu e cazul…
      Aia e. Va doresc o zi frumoasa…

  • Dle Cristoiu, nu mai aveti subiecte?…e penibil articolul…cu acest articol nu sinteti mai prejos de presa miluita….

  • Maestre, am fost plecată in vacanță două săptămâni într-o țară unde nu există nici o știre despre vizita lui Jill Biden și nici o știre despre războiul din Ucraina.
    În plus, am fost plăcut surprinsă că pașapotrul românesc bate un pașaport britanic sau un pașaport SUA, în sensul că românii sunt mult mai bine văzuți și primiți.
    Probabil că acestă situație se datorează relațiilor diplomatice inițiate de Ceușescu în trecut, a multor arabi care au studiat în România, a multiplelor proiecte realizate de români pe acolo.
    Vă spun asta, fiindcă nu toată lumea este interesată de un conflict minor de graniță ca cel al Rusiei cu Ucraina.
    *Am viziont clipul pus de dvs. și mă gândeam cât de ticăloasă și putredă este gândirea occidentală.
    Adik, Germania nazistă după război a fost iertată de absolut toate ororile și distrugerile provocate, iar Rusiei acum îi sunt aplicate toate sancțiunile posibile.
    Occidentul a ajuns la un grad de decădere morală incalificabilă.
    Ei uite, am să mă uit și eu la parada militară organizată la Moscova.
    Și da, și eu consider că rușii au învins Ucraiana, adik, au realizat tot ce și-au propus.

  • Dizgratios articol! Domnule Cristoiu, nu va sta bine, ce naiba, doar ati ajuns la o vârsta…
    Sunt de acord sa-l criticati si sa va bateti joc de Iohannis, sa-i criticati pe jurnalistii „miluiti”, dar felul în care vorbiti despre o doamna, oricare ar fi ea, va descalifica pur si simplu.

  • Omagii draga maestre…
    Splendid articul…
    Nu trebuie Insa sa disperam …
    Tineti minte filmul(nu cartea)…Regina Margot…adorabila Isabelle Adjani(la timpul ala,)…
    Cum iesea ravasitoarea sa iisi ravaseasca supusii ?
    Nu zic …poate si astora le placea…
    Toate aceste vizite rituale …Ursula femeie serioasa mama eroina(ca si Marta Goebels) isi da ochii peste cap admirind stirvurile expuse
    Nancy Pelosi frageda si diafana…sfidind pericolul.
    Parca totusi Isabelle Adjani avea Mai mult talent.
    Dar gata cu trebile serioase …ridem ,glumim…. Deocamdata doar ucrainenii platesc pentru servicii
    Iar cei care savureaza intreaga situatie sint peste balta.
    Va felicit maestre cu ocazia declaratiei de independenta.O sarbatoare pe cale de disparitie
    ….prea ii prezinta pe rusi ca aliati si nu dusmani.
    Profitati maestre.De independenta

  • O vizită inutilă mult prea comentată de presa noastră în căutare de subiecte…Cât despre toaleta dnei prof.de engleză din Sibiu numai de bine, adică singură să fie în raft și tot n-ași cumpăra-o…

  • Americanii sunt experți în scene hollywoodiene chiar și în afara platourilor cinematografice. Vizita cu pricina in acest registru imagistic s-a desfășurat. Că presa noastră vorbește în termeni exagerat laudativi iar experții extrag simboluri și semnificații cu forcepsul, tine de mediocritatea mediului ca atare. Noi românii ca și Iorga vrem sa ne credem buricul lumii chiar și atunci când ne aflam de fapt cu câteva palme mai jos in derizoriul unui loc mult mai puțin onorabil.

  • Foarte buna lectia de istorie si din punct de vedere militar pe care generalii nostri facuti la apelul bocancilor nu sunt in stare sa inteleaga MAREA RUSIE.
    Nu mai pot cu propaganda asta din presa noastra….Un soldat rus care s-a aflat la Bucea atunci când acolo au fost comise atrocități, a lăsat în urmă o scrisoare de dragoste scrisă de mână, semnată cu amprenta unui sărut cu ruj roșu, scrie Insider…..si aici….Un alt soldat rus a fost identificat de către jurnaliști, după ce a folosit vopsea spray pentru a-și picta avatarul de pe social media pe pereții unei case, în apropierea locației în care scrisoarea a fost găsită
    Sunt din acelasi articol adica un soldat rus o tine pe vechi cu scrisori iar altul pe social media eu cred ca era bunicul cu nepotul!
    Astia cred ca suntem prosti acum in era CRYPTO sau TELEGRAM..HA HA HA

  • Uite d-aia vă citesc, domnule Cristoiu! Pentru articole ca acesta! Viață lungă și scrieri multe!

  • apropos,apropos:
    -de ce edogan nu poarta shalvari?

  • shockant ar fi fost gill dobrica….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *