Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mare parte din cele 115 milioane de măști ar fi trebuit să fie în depozitele guvernului

Au trecut 42 zile și cele 115 milioane de măști nu au ajuns la persoanele defavorizate.

Pe data de 24 iunie s-a anunțat că firma Naguma Medical Supply a câștigat contractul pentru cele 115 milioane de măști destinate persoanelor defavorizate. Potrivit contractului, firma se obligă să pună, în termen de 7 zile, măștile la dispoziția Guvernului. cristoiublog.ro a scris în fiecare zi că guvernul nu și-a îndeplinit obligația.

Duminică, premierul Ludovic Orban a spus că licitaţia de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţionarea de măşti pentru persoanele defavorizate a fost contestată şi apoi atacată la Curtea de Apel de către o firmă abonată a Primăriei Capitalei și că se încearcă blocarea contractului.

Miercuri, Gabriela Firea a dat un răspuns și documente:

„Minciuna guvernamentala are picioare scurte! Iata definitia incompetentei si a dezinformariirece, in 5 pasi :
Pasul 1: Duminica, 2 august, premierul se plange la TV ca licitatia pentru achizitia a 115 milioane de masti de protectie, pe care trebuie sa le distribuie persoanelor defavorizate, este blocata de o firma “abonata la contracte cu Primaria Capitalei”

Pasul 2: Luni, 3 august, premierul repeta minciuna, apasat, fara sa clipeasca, insistand ca licitatia pentru masti este blocata de apropiati ai Primarului general

Pasul 3: Marti, 4 august, apare in presa contractul buclucas, incheiat de Ministerul Sanatatii cu 14 firme (fiind un acord cadru pe 3 luni, care va fi urmat de contracte subsecvente) si in care fiecare firma se angajeaza sa aduca un numar de masti, cateva milioane fiecare.

Firmele aduc preponderent marfa din China si Turcia! Tari despre care PNL afirma obsesiv ca au marfa “de proasta calitate”.

Pasul 4 – studiem contractul (il puteti citi mai jos). Ce observam?Stupoare! In prima zi in care premierul acuza blocaje ale licitatiei, in dorinta de a ascunde propria incompetenta, contractul cu pricina avea deja viza de CFP – Control financiar preventiv, cu data de vineri, 31 iulie, chiar in interiorul Ministerului Sanatatii! Cu doua zile inainte ca premierul sa iasa public cu minciuna ca cineva, si nu oricine si oricum, ci eventual la indemnul meu, vrea sa-l sicaneze si, mai grav, sa faca rau cetatenilor!!

Pasul 5 – luni, 3 august, cand premierul repeta declaratia mincinoasa facuta cu o seara inainte la televizor, improscand cu acuze, contractul era deja semnat de catre directorii din Ministerul sanatatii, un secretar de stat in numele ministrului si reprezentantii celor 14 firme care vor livra masti.

Aveti toate informatiile subliniate mai jos.

Stupoare! Mare parte din mastile de protectie ar fi trebuit sa ajunga in depozitele Guvernului incepand cu prima zi de la semnarea contractului, adica IERI, 4 august!! Presupunandu-se ca firmele care au fost selectate au marfa pe stoc!

Lucru care nu s-a intamplat nici pana acum!

Sa vedem ce minciuni va mai inventa premierul, cand va fi intrebat de ce nu a fost livrata marfa la timp, conform contractului? Ce tap ispasitor va mai gasi? Pe cine va mai arunca anatema?

Pe cine va mai arata cu degentul, ca sa-si acopere incompetenta?

Asteptam cu interes scuze in fata tuturor romanilor pentru dezinformarile transmise!

Pentru mine nu astept nimic, nici macar scuze!

Important este ca adevarul a iesit la suprafata!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *