Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Marea lovitură dată unei companii de o mână de cetățeni

MelvinCapital, o companie de speculații la bursă, de tip shortselling, a dat faliment.
Anul trecut a făcut miliarde pariind pe pandemie – că se închide economia 30 de zile, că dispar locuri de muncă și întreprinderi, că scade capitalizarea bursieră a companiilor care NU sunt Big Tech, Big Pharma și Big Finance, că Fed va tipări nu știu câte trilioane de dolari etc. În timp ce făceau pariuri de acest fel, brokerii se foloseau din plin de presa main-stream și de platformele Big Tech (care sunt cam același lucru începând de anul trecut) pentru a transmite mesaje negative, panicarde, pentru a exagera la maxim efectele p(l)andemiei, pentru a torpila normalitatea și a diaboliza criticii oficialilor p(l)andemici și, mai ales, pentru a-l pune la respect pe Trump. Evident, platformele online nu numai că nu au cenzurat asemenea mesaje destructive, dar au suspendat sau interzis orice opțiune alternativă. Doar era în joc propria capitalizare bursieră, care s-a dublat anul trecut (Tesla a crescut chiar de 8 ori, făcându-l pe transhumanistul Elon Musk cel mai bogat om din lume).

De ce a dat faliment această companie de nemernici plini de bani și intenții rele?
Pentru că o mână de cetățeni obișnuiți s-au adunat pe platforma Reddit și au decis să cumpere cu prețuri de câteva ori mai mari acțiunile pe care pariaseră shortseller-ii de la MelvinCapital și au decis să nu le revândă un timp destul de îndelungat. Prețul acțiunilor nu a mai scăzut, conform așteptărilor pariorilor. În acest fel, pariorii au falimentat.

Acesta este un adevărat pesticid – șobolanii de pe Wall Street pot fi exterminați în masă. Cu armele lor.
E adevărat că s-au pus în mișcare armata de lobby și aparatul de represiune neo-feudal american și că au fost activați politicienii pro-Biden și birocrații ușilor rotative corporatiste pentru a-i apăra pe “bieții” elitiști înfrânți în jocul lor, cu sculele lor. Dar ucenicul vrăjitor a răsturnat deja alambicul – oricine va putea să facă asta, de acum încolo. În lume nu există numai digitalizare, farmacie și produse financiare. Lumea are nevoie și de mâncare, apă, îmbrăcăminte, materiale de construcție și joburi. Companiile producătoare de valoare efectivă, fizică, merită cel puțin la fel de mult să fie în atenția investitorilor la bursă.
Voi reveni asupra subiectului.

(Avocat Gheorghe Piperea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Marea lovitură dată unei companii de o mână de cetățeni”

  • Poate chiar sistemul i a mierlit,dupa ce au fost folositi,Sistemul a decis ca astia trebuie sa crape.Sau poate unii i au batut cu armele lor intradevar.(SUA si Marea Britanie au creat Globalismul ca sa domine lumea prin aceasta miscare vre un mileniu,dar s a dovedit ca tari gen China,Germania,Japonia au tras foloasele de pe urma globalismului,iar creatoarele Globalismului SUA si Marea Britanie au luat o in freza,SUA au creat si retele de tip facebook ca sa influenteze lumea ,si au ajuns sa fie manipulati si influentati de catre Rusia lui Putin prin retelele de tip facebook create de americani).Asta e,se mai intampla sa nimereasca unii cu tesla ,fuduliile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *