Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Mari speranțe pentru Olimpiada albă / Georgeta: Argint mondial în Austria

Cu mulți ani în urmă, urcând sus la munte în una din stațiunile de pe Valea Prahovei, am văzut printre copacii pădurii un balaur imens. Era din lemn, cu picioare lungi. Stătea nemișcat, ca o fantasmă de proporții uriașe. Este fosta pârtie de bob, îmi explică unul dintre localnicii care ne însoțeau în drumeție. Așa am aflat că, în trecut, cu mulți ani în urmă, acolo se desfășurau curse de bob.

Peste decenii, în calitate de reporter sportiv, am aflat că cei care reprezentau țara noastră în competiții internaționale de bob plecau la antrenamente în alte țări, deoarece numai acolo găseau condiții de pregătire.

Se dădeau la televizor competiții cu această disciplină sportivă. Se atingeau viteze foarte mari, iar de multe ori bobul părăsea pista de gheață și sportivii de accidentau. Uneori, la finalul unei curse, nu mai trăiau. Așa am perceput un sport de iarnă foarte periculos.

Dar, iată sunt și vești bune.
Georgeta Popescu, componentă a lotului olimpic de juniori la bob, e vicecampioană mondială de juniori la monobob. Pe pârtia de la Innsbruck, campioana olimpică de tineret a terminat a doua competiția supremă a junioarelor.

Felicitări, dragă Georgeta. La mai mare! Felicitări antrenorilor Cezar Popescu și Dan Scurtu! Cu alte cuvinte Georgeta Popescu a obţinut sâmbătă, pe 22 ianuarie 2022, medalia de argint în proba feminină de monobob, la categoria Under 23, în cadrul Campionatelor Mondiale de bob pentru juniori de la Innsbruck (Austria).

Campioana olimpică de tineret a fost cronometrată cu timpul de 1 min 53 sec 07/100, încheind la 20/100 de Viktoria Cernanska (Slovacia), cea care a câștigat până la urmă competiția supremă.
Pe locul al treilea s-a clasat poloneza Julia Slupecka. Ea a fost cronometrată cu timpul de 1 min 54 sec 11/100.
Peste câteva zile, mai precis la 4 februarie 2022, începe o nouă ediție a Olimpiadei de iarnă în China. După acest rezultat, speranțele noastre cresc văzând cu ochii. Mult succes sportivilor tricolori!
În imaginea alăturată este Georgeta Popescu la câteva momente după câștigarea medaliei de argint.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *