Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Marile Puteri nu pot gestiona Pandemia, Africa luptă singură împotriva Covid, Ebola, Zombie. Cine sunt incapabilii?

Însăși denumirea de „boala somnului” poate da impresia că este o afecțiune fără complicații, care trece după un timp, precum o febră ușoară. Dar, în realitate, se întâmplă exact contrariul, spune profesorul Sanjeev Krishna de la St George’s, Universitatea din Londra și Wellcome Trust. La spitalul african în care lucrează, în Lucala, la aproximativ 10 ore de mers cu mașina de la capitala angoleză Luanda, el vede mulți pacienți cu simptome clasice ale bolii. „La început va provoca dureri de cap, dureri de mușchi și poate mâncărimi. Dar în stadiile târzii, când paraziții au invadat creierul, semnele devin mai evidente și mai amenințătoare. Victimelor le este greu să se concentreze. Ele devin irascibile, au dificultăți de vorbire și nu mai mănâncă. Aceasta este o infecție care provoacă stări de coșmar, ducând multe dintre victimele sale la o stare de zombie. Ritmul lor zilnic este perturbat într-o asemenea măsură încât nu pot dormi noaptea și le este aproape imposibil să rămână treji în timpul zilei. Le devine chiar foarte greu să facă sarcini mentale simple, cum ar fi să deseneze o linie dreaptă. Cei mai mulți pacienți ajung la o stare asemănătoare cu cea a unui zombie înainte de a intra în comă și a muri. Cei care supraviețuiesc pot rămâne cu leziuni cerebrale ireparabile”, a declarat profesorul.

În Uganda, fiecare a treia persoană riscă să se îmbolnăvească de boala somnului, iar în unele regiuni este un ucigaș mai mare decât HIV/SIDA. Nu există vaccinuri, nu există medicamente preventive și poți fi infectat din nou dacă supraviețuiești primului atac. Boala somnului ucide aproximativ 50.000 de persoane în întreaga lume, potrivit datelor oficiale. Dar profesorul Krishna a transmis că numărul real de victime este probabil mult mai mare: „În orice moment, 60 de milioane de oameni trăiesc sub amenințarea de a se îmbolnăvi de boala somnului, dar numai unul din 20 dintre ei va avea acces chiar și la îngrijiri medicale de bază”. El a spus că testele folosite pentru a diagnostica boala și medicamentele folosite pentru tratarea ei sunt vechi de zeci de ani și lipsesc. „Melarsoprolul, care există de peste o jumătate de secol, conține arsenic și ucide cel puțin 5% dintre pacienții care îl iau. Este atât de letal încât nu ar fi fost niciodată autorizat astăzi, însă nu avem altă opțiune decât să ne angajăm în această ruletă rusească medicală”, a afirmat profesorul. Parazitul care cauzează boala somnului, numit Trypanosoma brucei, este purtat de muștele țețe, învață, de asemenea, cum să devină rezistent la medicamentele disponibile, ceea ce face ca descoperirea de noi tratamente să fie o necesitate.

Dragi cititori, ultimele articole referitoare la boala „Zombie” sunt vechi de peste 16 ani. Chiar credeți că această afecțiune nu mai există ? Din cauza Pandemiei, am uitat de multe alte boli și afecțiuni, axându-ne doar pe acest virus. Să fie oare acesta sfârșitul călătoriei noastre zbuciumate, din cauza noastră, bineînțeles, pe această Planetă ? Eu cred că nu! Relaxați-vă și bucurați-vă de viață, am evoluat deoarece ne-am adaptat. Dacă vă stresați, riscați să decedați mai repede, din vina dumneavoastră, nu a virusului. Din cauza stresului provocat de spaima că un Covid „ne pândește de după colț”, mulți oameni au dezvoltat, printre multe altele, următoarele afecțiuni: loli de inimă, astm, obezitate, diabet, dureri de cap, migrene, depresie și anxietate, probleme gastro-intestinale, boala Alzheimer, îmbătrânire accelerată ajungând la o moarte prematură. Nu vă sinucideți încet, bucurați-vă de viață!

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=brl-GRo434Q
Un copilaș African care suferă de boala: „Zombie”, trebuie să fie supravegheat 24/24. Majoritatea tinerilor Africani care suferă de aceasta boală se sinucid, în special prin auto-incendiere, suferind de piromanie. Comit aceste acte sinucigașe deoarece, sunt iraționali și iresponsabili, din cauza bolii: „Zombie”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Marile Puteri nu pot gestiona Pandemia, Africa luptă singură împotriva Covid, Ebola, Zombie. Cine sunt incapabilii?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *