Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Marile puteri se calcă pe bătături prin Cosmos. Occidentalii se tem că ar putea intra doar cu viză în Spațiu

China și Rusia și-au dezvăluit planurile de a înființa o nouă stație comună de cercetare pe Lună, după ce Marea Britanie a fost avertizată că ar trebui să analizeze serios modul în care se protejează în spațiu. Anterior, SUA își anunțase îngrijorarea față de expansiunea Chinei și Rusiei în Spațiu.

Marea Britanie a fost îndemnată să-și dubleze eforturile pentru a-și proteja interesele în spațiu, ca urmare a ofensivei începute de China și Rusia. Dr. Rob Johnson, directorul Oxford Changing Character of War Center, a declarat că SUA și Marea Britanie ar trebui să înțeleagă faptul că epoca în care se credea că spațiul va rămâne „curat” și „nemilitarizat ca Arctica” a trecut deja… Dr. Rob Johnson a declarat, marți, în fața Comitetului pentru Apărare: „Sper cu adevărat că Marea Britanie își dă seama cât de grav este acest lucru. Ce înseamnă că Republica Populară Chineză are capacitatea de a manevra vehicule spațiale, la fel ca și Rusia? Simplu, la un moment dat ar putea interzice cu ușurință vehiculele spațiale occidentale”. Dr. Johnson a subliniat că acest lucru ar putea fi realizat „fie prin mijloace electronice, fie prin mijloace fizice”. El a declarat: „Ei ar putea continua să-și opereze propriul sistem, punând lumea occidentală într-un dezavantaj militar semnificativ. Solicit o dublare a eforturilor din partea Regatului Unit pentru a examina modul în care ne protejăm de spațiu”. În decembrie, un ofițer de rang înalt din forțele armate americane a declarat că „următorul Pearl Harbor ar putea avea loc în spațiu”.

Moscova și Beijingul urmează să stabilească un itinerar pentru construirea stației, anunțând că intenționează să colaboreze îndeaproape în: planificarea, proiectarea și implementarea proiectului, precum și prezentarea sa în cadrul Comunității Aerospațiale Internaționale. „O stație științifică internațională este un experiment complex și instalațiile de cercetare create pe suprafața și/sau în orbita Lunii vor fi proiectate pentru realizarea de cercetări multidisciplinare și cu mai multe obiective”, a transmis Roscosmos, Agenția Federală Spațială Rusă.
Cele două țări au promis să ofere acces egal oricărei țări care vrea să ia parte la proiect, afirmând că acesta va promova cooperarea internațională.

Foto: https://metro.co.uk/2021/03/10/china-and-russia-are-joining-forces-to-build-a-moon-base-14221042/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Marile puteri se calcă pe bătături prin Cosmos. Occidentalii se tem că ar putea intra doar cu viză în Spațiu”

  • Ca tot este Marte planeta Rosie. 😆 😆 😆

  • Nu m as mira daca primul oras intemeiat de omenire pe Marte sa nu fie unul chinezesc.

    • Si sa vedem o plenara pe Marte,o plenara mica pentru China,o plenara uriasa pentru Omenire.Asteptam cu interes 😆 😆 😆

  • Viata bate filmul …American. 😆 😆 😆

  • Ca rusii domina in spatiu nu e nici un secret,o faceau de pe vremea Sputnikului,acum vin chinezii cu pasi repezi din urma,pai occidentul se lauda singur pe sine ce frumos si destept e,rusii si chinezii tac si lucreaza.In viata e bine sa taci si sa faci,nu sa te lauzi singur(ceea ce stiu americanii sa faca cel mai bine,sa si inalte ode singuri pe la Holywood,vezi ca in viata nu e ca la Holywood).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *