Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Măsurile luate de Guvern dau curs plăcerii sadice a lui Raed Arafat de face viața românilor un coșmar

Spre deosebire de unii confrați de breaslă – Cornel Nistorescu, Marius Tucă – eu nu cred că protestele de stradă care au avut loc două seri la rînd împotriva noilor restricții înseamnă începutul sfîrșitului pentru regimul Iohannis.

Repet ceea ce am mai spus și scris de mai multe ori pînă acum.
E greșit a se vorbi de Guvernul Cîțu sau de Coaliția de Centru Dreapta de Guvernare.
Trebuie să vorbim despre Regimul Iohannis.

Poate că înainte de alegerile din decembrie 2020 formula ar fi fost pusă la îndoială de existența unei majorități parlamentare PSD.
După alegeri, Klaus Iohannis are în mîna sa toate pîrghiile puterii. Are Guvernul Său, Majoritatea Sa, Sistemul său al forțelor de ordine, în frunte cu SRI și SPP, Presa Sa, Societatea Sa civilă, Sprijinul Extern necondiționat.

Prin urmare tot ceea ce se întîmplă bun sau rău din partea Puterii vine de la Klaus Iohannis. Ține de regimul Klaus Iohannis.
Se înțelege ușor că pînă în 2024, cînd expiră mandatele lui Klaus Iohannis, nu putem vorbi de o prăbușire a regimului Iohannis. Klaus Iohannis va rămîne la Cotroceni și dacă vor pica toate Guvernele de Centru Dreapta. Chiar și dacă în Parlament se schimbă Majoritatea. Posibilitatea unei suspendări și apoi a unei demiteri a lui Klaus Iohannis prin referendum e exclusă.

Dacă protestele nu vor da jos regimul Iohannis, putem presupune că ele ar modifica structura Puterii?
Altfel spus pot ele duce la Plecarea de la Guvernare a actualei Coaliții de Centru Dreapta?
Răspunsul meu e categoric: Nu.

Argumentele acestui răspuns:

  1. Protestele de acum n-au proporțiile celor din februarie 2017. De reamintit că deși de mult mai multă amploare decît cele de acum, sprijinite de Sistemul instituțiilor de forță și beneficiind de o reflectare media echivalentă prin cîntare cu propaganda slugarnică, protestele din februarie 2017 n-au dus la căderea Guvernului PSD Grindeanu. Ele au avut drept rezultat renunțarea la Ordonanța 13. Pentru asta s-au implicat în presiunea exercitată asupra Guvernului forțe uriașe interne și internaționale. De la președintele Klaus Iohannis pînă la Marile Puteri Garante. Protestele cer renunțarea la noile restricții. Nu cred că se va renunța la restricții. Pe de o parte, pentru că protestele nu beneficiază de sprijinul președintelui, al Sistemului de forțe pe plan intern și de bunăvoința Marilor Puteri Garante pe plan extern, pe de alta pentru că Guvernul Cîțu nu-și poate permite așa ceva. A fost destul de ușor să se renunțe la Ordonanță cîtă vreme nici în PSD nu era convingerea că e imposibil de dat înapoi. În cazul măsurilor, dacă ar da înapoi, Guvernul s-ar sinucide în direct. Toate măsurile draconice luate din martie 2020 ar fi puse la îndoială. Măsurile au fost prezentate ca impuse de specialiști. Chiar dacă prin specialiști se înțelege Raed Arafat, un absolvent de terapie intensivă, care n-a profesat niciodată meseria de doctor, așadar, semidoct în materie de virusologie, de boli infecțioase, totuși Guvernul și-a asumat aberațiile dictatorului sadic Raed Arafat ca fiind condiția crucială pentru ca noul val de Virus să nu ducă la transformarea țării într-o vastă morgă. După ce-ai prezentat cu huiet măsurile ca vitale, fără de care noul val nu poate fi stăpînit , a renunța la ele sau a le îndulci sub presiunea străzii ar însemna să buimăcești o altă parte a populației, cea pe care a reușit s-o sperie Raed Arafat cu zbieretele sale de Cioclu apocaliptic.
  2. Față de februarie 2017, Guvernarea aparține unei coaliții de partide. O schimbare la nivelul puterii ar fi posibilă doar dacă un partid din Coaliție îngrijorat de pierderea capitalului politic în urma protestelor de stradă ar pleca în Opoziție. Greu de imaginat acest scenariu pînă-n și vis. Mai întîi pentru că nici un politician din partidele care alcătuiesc Coaliția nu e favorabil protestelor. Apoi pentru că în România postdecembristă nici o Coaliție de Guvernare nu s-a destrămat de dragul respectării principiilor. Divorțurile, cîte au fost, au avut drept pricină împărțirea fripturii.
  3. Împotriva protestelor s-a declanșat o mașinărie propagandistică avînd în frunte Presa miluită. Adăugînd Presei Miluite Presa SRI-istă și SPP-istă avem imaginea formidabilei mașinării pe care o deține puterea cînd e vorba de compromiterea unor mișcări de stradă. Luni seara, în toiul protestelor, Raed Arafat a fost invitat de onoare a postului B1 Tv, renumit pentru fripturismul său, și al lui Digi Tv, renumit pentru SRI-smul său. Nu un reprezentant al celor din stradă, nici măcar a unui ins neutru, ci tocmai Raed Arfat, căruia i s-a oferit tribuna de la care să lanseze amenințări la adresa celor din stradă în surîsurile băloase ale moderatorilor.

Eu cred că pînă la urmă protestele se vor stinge.
Asta nu înseamnă că odată cu ele se va stinge și formidabila tensiune socială pentru care protestele au fost doar semnele de suprafață.
Și această tensiune socială va aștepta prilejul pentru a se exprima în manifestări de stradă de mai mare amploare și de mai mare violență.
Asta dacă actuala putere va continua să aibă față de cetățenii tot mai disperați că restricțiile nu se vor termina niciodată atitudinea sfidătoare în genul celei manifestate de Raed Arafat.
Pentru că nu întîmplător protestatarii cer plecarea lui Raed Arafat de la conducerea luptei împotriva Pandemiei.
Raed Arafat întruchipează tot ce are mai nesuferit puterea actuală:
Aroganța ciocoiască, disprețul față de cetățeni și mai ales plăcerea sadică de a impune restricții, de a face viața românilor tot mai greu de dus.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Măsurile luate de Guvern dau curs plăcerii sadice a lui Raed Arafat de face viața românilor un coșmar”

  • Eu zic ca atunci când serviciile miros viitorul stăpân îl lasă din mana pe actualul jupan. Nu mai e mult. Un pic de răbdare.

  • Foarte frumos se scrie pe aici impotriva guvernarii si presedintelui care si pe mine m-au dezamagit cumplit, dar nu uitam ca i-am ales pe acestia pentru ca alternativa PSD a fostt si va fi totdeauna catastrofala, antiprogresista, foarte corupta. Pandemia de acum este o miscare internationala (condusa din umbra) in care sunt prinse aproape toate guvernele lumii (si alte structuri importante ale lumii), unii implicati intentionat in mascarada, altii daor pacaliti ca multi altii.

  • Arafatu,ca si USR istii au o gandire pur soldateasca,ei primesc ordinul si l indeplinesc fara sa cracneasca,si fara ca nici macar sa se gandeasca la consecinte,ei sunt oameni cazoni,care au ordinul si misiunea si nu gandesc mai departe.Insa astia nu fac nimic fara ordin.Arafat nu are nici o placere sadica,el doar primeste Misiuni si Ordine,la fel ca si ministrii din guvernul Catu,ordine si misiuni ce trebuiesc indeplinite cu orice pret,nu conteaza cate vieti se distrug.Astia sunt genul de soldati roboti carora le dai ordine,ei le indeplinesc,dupa care i sacrifici la final,fara mila.Cine da ordinele,Putinica al nostru Iohann,cel ce conduce Romania in stil Putinist.Arafat(si probabil USR ul) vor fi cei ce vor lua injuraturile poporului,Iohann si camarila ,desi ei conduc tot jocul,nu vor fi vinovati de nimic(doar isi vor sacrifica soldatii robotizati si obedienti la momentul oportun).Asa ca i dau dreptate intru totul Maestrului.Iohann nu va pati nimic,il va pune pe delfinul Raresica prezident dupa 2024(Neamtul Fritz de Timisoara este compromis),si el va ramane prim ministru(dupa modelul Putin Medvedev).Iar boborul cretin va aplauda.Arafat si USR istii vor fi vinovatii de serviciu in 2024,nu Iohannis si gasca care i au scos pe astia la inaintare si care nu vor pati nimic.

    • Motivul pt care Ciolhanis nu va pati nimic, e legat de”regulile jocului”. El e presedinte ales. Ca sa fie inlocuit, cel mai rapid ar fi sa-si dea demisia. Calea legala ca sa-l demita e misiune imposibila. E ca la sindicat, daca sefu’ de sindicat nu mai e dorit de anumiti membrii, ca sa-l inlocuiesti trebuie sa pornesti o procedura complicata si sa se supuna dorinta membrilor la vot, iar ca sa-l demita, sint necesare jumatate plus 1 voturi. La presedinti, odata alesi, te-ai legat la cap cu ei, sint de neinlos\cuit. Uite la basescu, l-au votat pt demitere, milioane de romani. Ce s-a intimplat?NIMIC. Tante Anjelic a dat un telefon si gata. E ingrijorator pe miinile cui a intrat de fapt o tara intreaga. In 2024 sa vezi „cadidati”, unu’ si unu’, ca muierile la noi n-au sansa, desi „muierile”, alea cu cap si IQ superior, ar pune multe lucruri la punct. Ghici cine o sa „cadideze”???Printre banditii care azi se dau primari prin tara, sa-l vezi pe pomadatu’ de rares bogdan care-si pregateste de citiva ani intrarea triumfala la cotroceni. Sau cel putin asa crede el. „Cadidatu” e stabilit de aia la care dam de-a moaca bani si resurse nationale, marile puteri intoitdeauna s-au inteles intre ele, in ciuda circului cu „care pe care”, ei s-au inteles pt ei si binele lor, iar tari ca Romania sint doar o „colonie” de-un fel sau altul unde presedintele cica”ales” e stabilit de ei in functie de cit de scazut ii este IQ-ul, strainii nu vor lasa niciodata unul cu cap,daca-l lasa, il mazilesc ei dupa,ca metode au: umilire, decredibilizare,intimplari „naturale”, etc….

  • Pe 23 ianuarie 2021 domnul Cristoiu scria în editorial că „peste tot în Europa the winter is coming, la noi suflă vânt de primăvară/păsările cântă iara”. Acum sunt restricții și la noi, ca în Europa acum două luni. Domnul Cristoiu a anticipat cu două luni restricțiile.

  • …si cand te gandesti ca tot ce se intampla de cativa ani incoace se datoreaza lui Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu(si unora ca ei)care impreuna apareau peste tot mari combatanti in tot si toate(acum nu-i mai vede nimeni parca nici n-au existat pe „scena” politica)…nu mai au nimic de spus ??? si ce functii au avut amandoi !!!,impreuna cu „stimabilii” din PeSeDe care nu mai conteneau cu criticile si acuzatiile intre ei pana au ajuns sa „doarma-n” parlament.Ei numai ei sunt vinovati,lupta dintre ei si dorinta fiecaruia de a ajunge la putere si…au ajuns fiecare de rasul…Nu le-ar strica sa ajunga si PSD ca ceilalti doi(si partidele lor) si sa nu uite fiecare ca tradarea fata de cel care l-a ales(dandu-i votul)nu se iarta si nu se uita la viitoarele alegeri. La emisiunile tv moderatorii,expertii analisti,comentatorii de tot felul pledau pentru echilibru intre putere si opozitie in parlament.Ce sa spun…acum este un „echilibru”…de toata frumusetea peste tot…”cinste lor” !!! Pacat pentru ca sufera numai poporul de asa democratie.

  • „Raed Arafat întruchipează tot ce are mai nesuferit puterea actuală:
    Aroganța ciocoiască, disprețul față de cetățeni și mai ales plăcerea sadică de a impune restricții, de a face viața românilor tot mai greu de dus”

    Un astfel de personaj, strain de poporul roman, care sta cocotat la butoane de 20 de ani, cel putin, care de fapt face agenda publica, nu poate exista fara sustinerea insidioasa a serviciilor de informatii. Stim ca sunt toate prezente in RO, totusi numai prin negociere intre ele poate sa stea el atata timp agatat acolo.

    Toate puterile din stat sunt responsabile de faptul ca acesti „straini” ocupa aceste pozitii in statul roman ( kwj, helvig, arafat), Nicaieri in lume, in nici un popor nu se poate petrece asa ceva.
    Acest cancer instalat insidios este responsabil de tot ce se petrece rau in RO.
    Trebuie trantiti de acolo, asta trebuie sa facem!
    Sosoaca are dreptate. Nu mai avem de facut discutii, astia ne ciugulesc ficatul!

    • Mai, Nicule, dar ce rau ai devenit, amice! Uite, pentru ca te stiu baiat inteligent si cu bun-simt, îti recomand sa nu-i lasi pe cei de la AUR sa-ti ia mintile, ai grija ca ai început sa scrii minciuni, sa te exprimi ca un xenofob si crede-ma, este pacat de tine!

      • Tu esti doar Geo ,sau tot tu esti si Nicolaescu,ma intreb asa,retoric,scrieti la fel ❓ ❓ ❓

      • Scrie doar la furie Nicu,adevarul e ca cei mai antiromani au fost romanii insisi,nu alogenii,eu nu l urasc pe Arafat,el este doar un soldat care executa ordinele altora atata tot.Prea il umfla lumea pe Dr Arafat.Toti mergeti la fenta.Ordinele vin de altundeva.

        • Astia toti joaca dupa un scenariu facut de catre niste Mari Baieti pentru toata planeta,doar ca ai nostrii lideri il joaca super prost,ca asa i pe aici lumea pe Kociok,(sa l parafrazez pe clovnul Badea),mai saracuta la minte,si astia fac praf si ordinele Marilor Baieti,de prosti ce sunt.Sigur Iohanita si ar dori sa fie vre un Putinel(in sinea lui),insa e o copie palida si nereusita a Tarului.

  • (Motto: intrebati-i pe Iohannis si pe restul mincinosilor, ecrocilor, cozilor de topor si neosecuristilor care-si spun in bataie de joc ”liberali” si ”salvatori ai Romaniei”, daca jandarmii care le-au aparat acum regimul mitomano-cleptocratic de furia multimii sunt baieti buni…! Nu de alta , dar sunt aceiasi jandarmi din..10 august 2018 🙂

    Daca ii asculti pe corifeii regimului Ioahannis-PNL-Noua Securitate, afli cu mandrie ca in idiocratia mitomano-cleptocratica care-i Romania condusa de acest regim ingrozitor de responsabil si patriot, nu se mai moare de nimic altceva decat de COVID-19..!
    Ti-e mai mare dragul..! Se moare ordonat, carantinat, izolat si la urma, daca prinzi un loc, intubat si sigur..! Cei arsi de vii prin spitalele patriei noatre limberal-iohannist-pandemice, nu se pun la socolteala, adica la ”Incidenta cumulata a cazurilor în ultimele 14 zile la mia de locuitori” (ca inteleaga toata lumea despre ce vorbim e obligatoriu sa mentionam ca toata treaba-i din..incidentă).
    E minunat..! Iohannis, la fel ca si ”guvernul meu”, e cu adevarat providential..! Numai asa se explica cum se face ca de vreun an si jumate toate celelalte boli (inclusiv gripa sezoniera) au disparut ca prin minune..!
    Aproape ca iti vine sa lacrimezi de fericire, gandidu-te ce inalțător e faptul ca romanii nu mai mor nici de cancer, nici de boli cardiovasculare, nici de..bătrânete, nici de..nimic altceva..! Toata lumea moare disciplinat, asa cum cere Iohannis, Orban, Arafat si alti asemenea ”pui de daci” din fruntea regimului, numai si numai de COVID-19.
    Nici nu mai ai curaj sa te intrebi ce s-ar face mareata noastra patrie iohannist-arafat-covidizata, daca fiecare cetatean s-ar apuca sa moara dupa cum ii trece lui prin cap (in accident de masina, de ex.), si nu de COVID-19..? Brrr, asta ar insemna debandadă curata..! Anarhie crâncenă..!
    Huuooo, anarhistilor..!

  • Confratii Dvs.au dreptate; stiti f.bine ca in ultimii ani de mandat ai unui presedinte toate gastile se reorienteaza catre altcineva.
    Arafat cel priceput la toate a inceput sa raspunda cu aroganta exagerata pe la emisiunile si posturile tv unde este invitat si nu face decat sa-si ridice lumea in cap. Folclorul zilnic al tuturor este legat nu de infectarile momentului ci de persoana ce intruchipeaza „comandantului actiunii”. Are omul dupa fapte! Daca pe vremea guvernului Orban era pus in umbra si redus cumva la tacere de simpaticul ministru Vela, acum are cale libera la orice.
    Daca se va lasa cateva saptamani cu un lockdown national impus de apocalipticii pandemici si de personajul controversat eventual chiar de perioada pastelui ortodox, Romania chiar va fi pusa pe butuci total si iremediabil.
    PS Sa nu mai spuneti ca mamaliga nu explodeaza…uite ca a dat in clocot!

  • Se întinde coarda tot mai tare, in toată Europa si Merkel dă tonul, asa ca s-ar putea sa se dorească înfruntarea cu masele, pentru a lua masuri cu adevărat draconice!
    Cu presa de partea ta si cu cei mai multi oameni învățați sa înghită ce vine prin TV, ele ar trece ca necesare si binevenite!

    • Măcar dna Merkel și-a cerut scuze în fața nației pentru situația creată de valul 3 și a lăsat conducătorii landurilor să decidă măsurile ce se impun. Noi n-am auzit nimic ce pare a fi vreo scuză.

  • Astea nu sint proteste…oamenii inca nu ies in strada….unii se vaccineaza…societatea e impartita…multi cred in pandemie….de aia nu se intimpla nimic…plus golanii aia din PSD care nu fac nimic ca opozitie….mai mari sperante am de la alte state, unde exercitiul democratic e mai matur…

    • Johannis e problema..si cacatul asta de EU…..Arafat e o sluga..ca si guvernul…astia pot fi demisi oricind…

  • Dar în alte țări din Europa și din lume care sunt in carantină tot domnul Raed Arafat dictează măsurile de izolare?

    • Se vrea la nivel mondial prabusirea economiei globale actuale pentru inlocuirea actualului sistem economic cu noua ordine mondiala,si vaccinarea in masa a tuturor la nivel mondial chiar daca vaccinurile nu au nici o eficacitate contra Covid 19.Unii vor spune ca astfel baietii din Big Farma catiga niste zeci de miliarde astfel,vanzand vaccinuri.Intrebarea este de ce oare baietii astia ,care sunt triliardari se strofoaca sa bage pe gat lumii niste vaccinuri ineficiente pentru ca sa catige niste zeci de miliarde de dolari,cand ei sunt,repet,multitriliardari,si zecile de miliarde de dolari obtinute din campaniile de vaccinare pentru baietii astia sunt doar un biet mizilic,bani de buzunar.E …dragii mosului,aceasta e intrebarea intrebatoare. ❓ ❓ ❓

      • Lumea iese in strada,pentru ca unii au inteles,si nu doar in Romania,ci peste tot in lume,ca treaba are miros …de sulf.

  • Puterea lui Arafat sta in cifra infectarilor in 14 zile si mentinerea starii de alerta.
    1. Starea de alerta se va mentine cel putin un an, un obiectiv fiind un grad de vaccinare de 70%,dus la 80%. Acesta nu se va realiza niciodata. Mentinerea restrictilor este favorizata de stadiul vaccinarilor. Zadarnicirea combaterii bolii este din partea guvernului. Un prim minstru responsabil, care doreste stingerea bolii, revenirea urgenta la normalitate, se duce oriunde, la orice producator de vaccinuri si aduce urgent in tara 40 milioane doze vaccin, nu asteapta cu taraita dozele de la UE. Vaccinul este vaccin, indiferent de tara care il produceTendinta este de a duce vaccinarea cat mai tarziu, pentru mentinerea restrictiilor. 2. Cifrele privind cazurile pozitiv covid pot fi usor manipulate, nimeni nu stie exact unde sunt si cine sunt cele 4%, 7,5% cazuri pozitive din localitate. Nici macar medicii de familie, politia, MS nu cunosc cazurile declarate pozitiv. Cand se vrea se face orice cifra. Ajuta foarte mult asa zisele teste efectuate in laboratoare private. Concluzie. Tot inainte domnule Arafat, masurile pot fi si mai dure. Nu intereseaza vaccinarea, ci doar certificatul verde de vaccinare.

  • Sa-i luam pe rind:
    1. Arafat – un sirian la origine, deci un strain lipsit complet de intelegerea mentalitatii romanesti, a ramas ceea ce cam toti conationalii lui incearca sa fie, si anume om de afaceri. Asta nu mai e doctor demult, incep sa-mi pun serios intrebarea, daca el a fost vreodata doctor,sau a facut medicina pt ca de aici vin miliarde si trilioane, din domeniul medical unii au ajuns sa conduca (din umbra) aproape toata planeta, poate chiar toata. Deci Arafat e om de afaceri in primul rind, apoi a reusit cu binisorul sa se infiltreze pina sus in virf, adica acolo unde poate avea acces la fel si fel de informatii si de unde poate face cam ce vrea calu’ lui ca nu-l opreste nimeni si nimic. In plus, tipu’ asta are un tupeu de zile mari, sa nu-i spui ca a gresit ceva sau ca e paralel cu vreun domeniu in care se da „iespert”, ca te-a luat Gaia, are un debit verbal si o aroganta de individ cu probleme mintale serioase. Da, cred ca-i face placere sa-si etaleze privilegiile date de puterea pe care a capatat-o, cred ca-i un tradator ordinar si asta, ca multi altii ajunsi sus, cred ca are agenda lui paralela cu ce se intimpla de citiva ani, or acum cu „pandelia” pt el si misiunea lui, totul a devenit o pleasca de neimaginat.Asta ar trebui concediat, sa fie doctor daca tot zicea ca a fi doctor e pasiunea lui pt care a sacrificat totul, si sa-l tina statul sub supraveghere ca ceva nu-i in ordine cu individul asta.
    2.Herr 7-8 case, sau cite mai are ca ia-m pierdut numaru’: asta n-a ajuns din intimplare presedinte, asta a fost sustinut din afara clar, era clar de la primele alegeri cu toata mascarada aia facuta cu „iesiti la vot”, ne fura psd-ul tara, etc. In strainatate nu l-a votat diaspora asa cum se spune. Asta a fost minciuna capitala, pe care orice prost o poate analiza si isi poate da seama ca un Ciolhanis a fost ales prin voturi shmecherite intern, acolo acasa. S-a facut circul cu „copy si paste” cum ca a fost arogant (este arogant, da’ nu asta a contat in realitate), s-a mers pe metoda „vinzatorului” capitalist care cind vrea sa-ti vinda ceva, vrea sa-ti vinda „acuma, acuma, da banu’, acuma, nu peste 5 secunde, acuma, acuma”, deci asa a fost ales herru’ asta. I s-a trasat agenda din afara si cum el e si foarte lacom si disperat dupa privilegii, l-au prins de dinsa si n-a mai putut sa scape (presupunind ca are o „dinsa” si nu e lipsit de „ea”).Tante Anjelic vrea sa faca ce vrea calu’ ei, herr n-a zis ba, doar are fameleonu’ pe la nemti,deci a facut pe baiatu’ cuminte, pe la amerolaci i-au dat o shapca rosie de la magazinu’ de-un dolar, iar el s-a simtit si le-a semnat contractu’ de vreo 2 miliarde pt rachete inutile, da’ asa e mersu, ce „caiboiu” nu vrea sa dea la fiare vechi, prefera sa vinda inzecit la prosti, cum au facut si cu „nemaipomenitele” F16, si nu numai. In plus herr are o casa prin Florida, parca, am uitat numele articolului ublicat pe tema asta, si atunci cum sa nu execute „mister” ordinele, ca doar sta ca paunu’ in jiltu’ ala la Cotroceni si ne vorbeste de sus, mai presus decit Zeus din Olimp. Zeus barem o avea pe Hera care sa-l mai puna la punct, zeu’ de la Cotroceni, n-are nici pe…masii de incuiat. De dat jos nu va fi dat jos, odata ales, e imposibil de schimbat pina la voturile urmatoare. Ce mi se pare interesant, e ca pe vremea cind Basescu a fost presedinte, a facut si asta pe nebunu’ cu fel si fel de reduceri, aberatii, oameni dati afara etc., iar dupa ce a cistigat herr Ciolhanis, teatrul asta prost si ieftin a fost reluat. Deci agenda e acolo, clar, din pacate nu pare facuta in favoarea romanului,romanul e un fel de numar pe o lista colaterala de pierderi sau raniti.Asta e ce nu e acceptabil.
    3. Citu – marele nostru prim.V-am mai scris, fara suparare, cind il aud pe asta cum vorbeste, zici ca striveste bashini intre dinti. Macar de s-ar duce sa vada un logoped ceva, dupa care sa vada un psiholog la care sa se destainuie coerent si inteligibil casa stie psihologu’ si sa inteleaga cum sa-l ajute pe nea Citzu asta. Sa-i zic ca-i catastrofa, ar fi o afirmatie modesta, e mai rau de atit, cine i-a trasat agenda de distrugere a Romaniei in numele atragerii investitorilor straini in tara, ar trebui ridicat de autoritati si luat la intrebari imediat. Cum sa faci praf si ce a mai ramas?Ma intreb daca protestele din ultimele zile, n-or avea legatura cu vreo shmecherie facuta de clica citzu-ciolhanis-orban, in scopul semnarii a cine stie ce contracte dezavantajoase tarii, contracte prin care sa vinda tot ce li s-a impus din afara. In timp ce tara se uita la circul cu „jos masca, jos covidu'”, mnealor mai marii, isi fac medrele cu vindutu’ de actiuni si pamint.
    4. Orban – betivu’ asta fumator inrait, nu stiu ce cauta la putere. Daca avea vreo ideea demna de ascultat, vreo realizare clara, poate as intelege, da’ de cind e in politica ce mama lui face de fapt? Pare ca si-o freaca cit e ziua de lunga.
    Mai sint si altii de luat la „descintat” da’ concluzia e una si clara, vorba veche batrineasca „MA CIND ESTI PROST, STAI ACASA”. Toti astia enumerati ar trebui trimisi in mama lor acasa si ar trebui sa li se interzica PE VIATA sa mai aiba vreun drept de a ocupa functii de conducere. A ocupa o functie cheie in stat, nu sta in pile,pilisoare si tupeu, implica, daca nu se poate fara astea trei „talente”,implica un IQ peste medie, o realizare clara din care sa se vada un rezultat BUN macar, pe termen lung. De 31 de ani tara asta e condusa de bezmetici si imbecili. S-a facut praf increderea in orice tine de asa zisa „autoritate”, ti-e scirba sa te si uiti la ei, asa zisii politicieni. Numai derbedei si parasute au ajuns acolo, e de-a dreptul SCIRBOS sa stii ce tara ai avut, ma refer la nivelul la care eram in ’89 si ce bilci a ajuns azi. E de nerecunoscut. Faptul ca s-au pus sezlonguri si Tiki bars pe litoral, s-au ca s-au dat abuziv, smecherilor doar, fel si fel de hoteluri, terenuri care apartin tarii, nu cuiva anume, izvoare, muncti, paduri care s-au distrus, castele care nu inteleg de cite ori trebuie sa plateasca statu’ despagubiri, a platit cind s-a nationalizat totul si plateste si dupa 50 de ani din nou. DE CE?
    As avea multe de scris, de nervi si suparare ca in 31 de ani s-a batjocorit o tara intreaga, o mina de neaveniti, de neghiobi de legat, au facut praf si pulbere TOT ce au atins. Va rog sa faceti articole dure si investigatii serioase si in ceea ce-i priveste pe nea jandarmii si politistii nostri platiti de platotorul de taxe si care sfideaza platitorul de taxe pt ca se cred superiori si de neatins. Am citit articolul despre baietii aia doi batuti de cretinii de politisti de la sectia 16, nu numai ca au batut doi tineri de i-au indoit, da’ am inteles ca s-a urinat pe unul dintre ei. Azi era un alt articol in care am inteles ca ambele victime au murit. SERIOS? Cum e posibil asa ceva?Cine va face dreptate si cum in cazul in care agresori, poate chiar criminalii, sint protejati de uniforma pe care o poarta si de pozitia pe care o ocupa in stat.Cum e posibil asa ceva? Cum s-a ajuns pina aici si cum se poate opri acest gen de abuz inacceptabil????Va rog sa scrieti articole dure pe aceste subiecte. Eu nu pling usor, da’ nu poti fi stana de piatra cind citesti despre fapte de acest gen, de neimaginat si nici nu-mi pot pune problema ce or simti parintii acelor tineri, ce simt mamele lor?????Vine un tablagiu si-i bate copilul, indiferent ce virsta are cel batut, pt mama lui e „COPILUL EI”, vine tablagiul si-l bate, apoi mai si urineaza pe el???????????Nu i-a taiat-o nimeni domnului tablagiu pina acum????????Dati-i pe mina mamelor care-si pling copiii omoriti si scoteti-i din sistemul in care profeseaza, asti-as monstri nesanatosi la cap, nu oameni. CA sa inchei: arafat,citu,ciolhanis, orban = DEMISIA.

  • ‘Asta nu înseamnă că odată cu ele se va stinge și formidabila tensiune socială pentru care protestele au fost doar semnele de suprafață.
    Și această tensiune socială va aștepta prilejul pentru a se exprima în manifestări de stradă de mai mare amploare și de mai mare violență.’

    cele care sint puse la indoiala sint partidele politice. cel pus la indoiala e sistemul politic, in ansamblul sau, si nu doar aici, ci peste tot in lumea mare. esenta vremurilor e metamorfoza, prin urmare daca pe undeva ceva arata ca si cum ar fi in echilibru, trebuie privit mai adanc. mai simplu: punerea la indoiala a sistemului politic vizeaza cu egala consideratie puterea si opozitia. …s-a nascut un alt taler, el e cel care pune la indoiala actualul sistem politic, prin urmare ‘opozitia’ nu mai e…in sistem, ci in afara lui. din dinamica civilizatiilor rezulta ca toate sistemele sociale vor intra in vrie, prin urmare cita vreme nu toate se manifesta asa, ele sint asteptate. insa e adevarat, la finalul metamorfozei se va manifesta un nou-nout sistem social, unificator.
    mai intai efectul, abia dupaia cauza. efectul se cunoaste, il povesteste dinamica civilizatiilor, prin urmare manifestarea unui nou-nout sistem social, unificator, pare a fi implacabila, de unde rezulta ca actualele vor deveni Cenusa.

    • odata nascut acest nou taler, el imparte oamenii doua parti. atat. una pe un taler, pe celalalt taler, cealalta. e treaba oamenilor, sa-si aleaga talerul, insa ele se cer disponibilizate.

      • ecuatia de miscare a acestor vremuri s-a scris atunci cind o nonactiune s-a constituit in Impulsul care a initiat Metamorfoza.

        atunci cind in fata virusului s-a reactionat plenar disproportionat s-a scris…si finalul Metamorfozei.

        tot asa cum cel care incepe un razboi mondial e si cel care-l va pierde, fix asa si cel care actioneaza in fara unei nonactiuni-Impuls e cel prin care se inchide revolutia mondiala, adica Metamorfoza.

        virusul a fost o nonactiune. daca reactionezi in fata unei nonactiuni…ala esti, in cazul in care povestea devine una in Inrteg, …si uite ca asa a devenit, un Intreg, pentru ca povestea acopera intreaga planeta, deci ea se povesteste in stil mondial.

        actiunile dintru inceput, alea de acum un an, s-au vrut…reactiuni!, insa ele au ramas in offfside, pentru ca virusul n-a fost o actiune, ci o nonactiune.

        intotdeauna o revolutie mondiala incepe cu o nonactiune. insa…pentru ca in istoria civilizatiilor se manifesta o singura, …o singura! Metamorfoza, nimanui nu-i va mai fi de folos povestea. de folos era sa ti dai seama ca virusul a fost, a fost! acum un an…, o nonactiune, si sa reactionezi in fata ei…cu aceeasi masura.

        atunci cind s-a reactionat plenar in fata nonactiunii-Impuls…s-a scris si finalul povestii. nu mai e nimic de facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *