Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Meciul de imagine publică dintre Dacian Cioloș și Florin Cîțu a fost cîștigat la scor de Dacian Cioloș

Așa-zisa întîlnire dintre Dacian Cioloș și Florin Cîțu a pus în fața opiniei publice două imagini semnificative pentru realitățile noastre politice. Imaginea asumată de Dacian Cioloș, cea de politician dispus la orice compromis pentru a da țării un Guvern, și imaginea degajată (n-am spus asumată, pentru că nu e urmarea unei voințe) de Florin Cîțu, președintele PNL, cea de ins lovit în moalele capului pe neașteptate și care, în loc să fie la terapie intensivă, pentru că și-a pierdut facultățile mintale, trebuie să țină o conferință de presă.

Habar n-am de calculele ascunse ale lui Dacian Cioloș și Florin Cîțu, doi politicieni care se confruntă pe scena întregii țări. Prin urmare, nu știu dacă prestația lui Dacian Cioloș s-a născut din conștiința că țara trebuie să aibă un Guvern cît mai repede, sau e un produs al intuițiilor de politician cu experiență într-ale intrigilor politice sau al sfaturilor date de consilieri.

Ca Istoric al clipei nu mă interesează profunzimile sufletești ale politicienilor.
Mă interesează ceea ce se vede în afară.
Ori în cazul lui Dacian Cioloș se vede, cu ochiul liber, aș spune în limbaj popular, concentrarea prestației publice pe o singură dimensiune:
Cea de politician matur, responsabil, gata să se sacrifice de dragul țării.

O spune Dacian Cioloș în conferința de presă de după întîlnirea cu Florin Cîțu:

„Cine își va asuma guvernarea în următoarele săptămîni și în următoarele luni va face un sacrificiu. Partidul care își asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Deci mai mare sacrificiu decît a guverna în această perioadă din punct de vedere politic nu cred că este și nu mi-e teamă de nici o altă formă de sacrificiu”.

Deși funcția de premier într-o Românie turmentată înseamnă un pericol pentru imaginea de om politic, Dacian Cioloș se bate ca să fie premier.
Premisa pe care se întemeiază întreaga construcție de imagine a lui Dacian Cioloș e urgența dată de alarma:
Patria e în primejdie!

Raționamentul sugerat ar îndruma activitatea lui Dacian Cioloș din aceste zile e bine gîndit din punctul de vedere al imaginii publice. Tripla Criză prin care trece țara – Sanitară, Energetică, Politică – nu mai permite jocurile politicianiste tradiționale, izvorîte din orgolii ieftine, din calcule meschine. Cine e responsabil, cine e matur, lasă deoparte orice orgoliu, trece peste interesele de moment și face totul pentru a da țării un guvern. Mentalitatea politicianistă își găsește expresia în trageri de timp, în amînări ale deciziilor, în teatrul ieftin. El, Dacian Cioloș, își are orgoliile, interesele personale. Dată fiind însă gravitatea situației, el se leapădă de el. În consecință, nu se sfiește să insiste pe lîngă Florin Cîțu să se întîlnească pentru a negocia formarea unui Guvern, să-i dea telefoane, să meargă la sediul PNL, fără să se teamă că va trece drept lipsit de bărbăție. Deși a intuit că Florin Cîțu și liderii Echipei cîștigătoare fac un joc de glezne, trag de timp, amînă o decizie, Dacian Cioloș nu i-a atacat, nu i-a dat în gît în fața poporului român la Conferința de presă de după întîlnire. Florin Cîțu a susținut la întîlnire că n-are nici un mandat din partea colegilor. Un altul l-ar fi ironizat pe președintele PNL pentru declarația c-a venit la întîlnire fără mandat, așa, să vadă și el cam ce vrea Dacian Cioloș. Dacian Cioloș nu l-a ironizat, nu l-a atacat, dimpotrivă, a zis că-l înțelege și că așteaptă ca Florin Cîțu să ia mandatul. Are însă o rugăminte, o mare rugăminte:
Să se grăbească nițel, deoarece Timpul nu mai are răbdare!

Genial din punctul de vedere al imaginii publice!
Aceasta e imaginea asumată de Dacian Cioloș și USR începînd cu mersul la Cotroceni cu o propunere de premier și terminând cu anunțul că sînt gata să vină în Parlament și cu un Guvern minoritar.

Ce imagine dezvăluie Florin Cîțu și PNL aripa Cîțu?
Ne răspunde conferința de presă ținută de Florin Cîțu după întîlnire.

Luat cu asalt de jurnaliști, care simt și ei că Țara nu mai are răbdare, că vremurile și-au ieșit din țîțîni și prin urmare, politicienilor nu li se mai îngăduie tradiționalele șmecherii, Florin Cîțu n-a putut spune decît atît:

„Mi se pare normal ca cei care au declanșat Criza, adică Coaliția AUR, PSD, USR să vină cu o soluție”.

Păi de ce ați acceptat să vă întîlniți? au sărit, nervoși, ziariștii.
Răspunsul lui Florin Cîțu:

„Am acceptat această întîlnire din respect pentru români și pentru mandatul dat de președintele Klaus Iohannis domnului Dacian Cioloș”.

Și totuși, ce va face PNL? s-au întrebat ziariștii.
Florin Cîțu:

„O să mai discutăm, o să mai vedem, dar astăzi nu este nici o concluzie”.

Să recapitulăm:
România trece prin tragedia numită Valul 4.
Se apropie cu pași repezi Criza Gazului.
Banii de la Bruxelles nu pot veni, deoarece România n-are guvern plin.

Din 8 octombrie 2021, România are Guvern interimar.
Un Guvern condus de Florin Cîțu, care oricum e interimar și ca personalitate.
Și președintele PNL ne anunță că o să mai discutăm, o să mai vedem!

Pentru ca Florin Cîțu să ajungă președintele PNL s-au făcut următoarele sacrificii:

  1. Țara a fost blocată timp de patru luni.
  2. S-a creat la Romexpo bomba cu ceas a celor 5000 de delegați strînși într-o sală fără nici o măsură de precauție.
  3. Președintele Klaus Iohannis s-a compromis iremediabil.
  4. A fost scos din joc președintele în exercițiu al PNL, Ludovic Orban.
  5. S-au folosit toate resursele statului pentru a mitui și șantaja.
  6. S-a falsificat votul!

Ai crede că toate acestea urmau să aducă în fruntea PNL o personalitate ieșită din comun, un Ionel Brătianu fără barbă, un ins pe care un neam îl naște o dată la un secol.
Urmăriți conferința de presă a lui Florin Cîțu.
Nu-i așa că s-a scremut un munte ca să nască un șoricel?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Meciul de imagine publică dintre Dacian Cioloș și Florin Cîțu a fost cîștigat la scor de Dacian Cioloș”

  • Crede d-l Cristoiu ca cei doi sint atit de importanti incit sa se mai scrie articole despre ei? Ca istoric ar trebui sa incepeti sa vorbiti despre revolutia franceza si ce s-a intimplat cu cei deveniti inutili dupa reusita acesteia.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Philippe_II,_Duke_of_Orl%C3%A9ans

    Sa retinem un lucru f important si anume ca a dat bani, n-a luat!

    BREAKING: Pfizer Senior Director of Worldwide Research Vanessa Gelman RUNS from Veritas’ Questions
    https://www.youtube.com/watch?v=50kghlaHYvM

    https://thegrayzone.com/2021/10/08/nato-cognitive-warfare-brain/

    https://www.who.int/publications/i/item/9789240030381

    https://uncutnews.ch/erfinder-der-mrna-technologie-vollstaendig-geimpft-sind-covid-super-verbreiter/

    https://www.modernatx.com/mrna-technology/mrna-platform-enabling-drug-discovery-development

    Recognizing the broad potential of mRNA science, we set out to create an mRNA technology platform that functions very much like an operating system on a computer. It is designed so that it can plug and play interchangeably with different programs. In our case, the „program” or “app” is our mRNA drug – the unique mRNA sequence that codes for a protein

    PCR TEST INVENTOR Kary Banks Mullis opinion on DR. FAUCI
    https://www.youtube.com/watch?v=MkqQIY7J0fQ
    KARY MULLIS, PCR TEST INVENTOR: „#Fauci knows nothing about nothing.

    https://solidnews.ro/externe/2021/10/14/slovacia-nu-permite-ungariei-sa-i-cumpere-pamantul-arabil/

  • Presupunem ca Catu (nu-mi scuzati cacofonia!), personalizand Romania in povestea noastra, merge cu masina pe o sosea asfaltata dar plina cu gauri. Cum merge el asa, cu ceva whisky la bord (nu mult, cat de-o amenda), da intr-o groapa si face buba. La fata locului vin sa-l salveze, pe de o parte un elicopter (PNL), pe de alta o bicicleta cu atas (USR). Catu (Romania) sta intins pe asfalt cu ceva maruntaie pe afara si cu o mana rupta, urland de mama focului. Elicopterul si bicicleta, in loc sa-l umfle pe o targa si sa porneasca la spital ca sa salveze ranitul, incep sa se certe. Bicicleta l-ar lua in atas si, sontac-sontac l-ar duce la urgente, dar ar ajunge cine stie cand si cine stie daca pacientul ar mai fi in viata. Elicopterul, insa, care ar putea sa ajunga in cateva minute la spital, o tine una si buna: nu-l transporta, pana cand bicicleta nu recunoaste ca acum o saptamana l-a deranjat punandu-i farul cu dinam in ochi. Povestea se termina cu sfatul elicopterului catre bicicleta: sa ceara ajutorul a doi betivi (… si …) care ranjeau pe marginea drumului, uitandu-se la accident.

  • ce e de neinteles e cu totul altceva:
    daca stai calare pe Revolutia Mondiala,
    daca esticalarit de aceasta,
    …cum sa refuzi…sa vezi…ce ti se intampla?!

    acu’ daca ce traim e fix Revolutia Mondiala, asta e, nenica!
    de unde, domne, altceva, daca ce traim e fix Revolutia Mondiala?!

    oricum Revolutia Mondiala e ceva…unic!, unic in dinamica tuturor civilizatiilor care se manifesta pe o planeta oarecare!, …planeta asta fiind doar un caz particular,
    prin urmare oricum e ceva…care cere incordarea tuturor simturilor…pentru a pricepe pe de a ntregul ce se ntampla pe astfel de vremuri…unice!,
    dar macar dai semne Universului ca stii in ce poveste misuni!:))

    curvasareala mai mare ca cea care se manifesta acum in Definitii nu s-a mai intamplat pe planeta asta, asa ca nu va feriti cu niciun chip de a rindui Definitiile, dupa care fiecare sa le aleaga pe-alea care i se potrivesc, insa renuntati la curvasareala Definitiilor!, pentru ca la umbra celor pe care le definiti a fi ‘bune’ cresc ca Zmeul…cele pe care Universul le vede ca apartinind Raului…, Zmeul trebuie lasat sa creasca…cum o vrea, …insa pe propriile Definitii! ( caz in care si Definitiile pe care stai tre sa fie ale Naturii!, ca altfel nici ale tale nu vor rezista punerii la indoiala )

  • vremea Revolutiei Mondiale, adica asta pe care o traim, e cu dezechilibre fundamentale.

    acestea vizeaza demolarea sistemelor sociale, asta e tinta acestor dezechilibre.

    plafonand pretul la energia de orice fel, ceea ce faci, de fapt, este o plafonare a tendintei oricum implacabila pe care sistemele sociale o au sau o vor avea,
    aceea de a intra in criza,
    fiecare, insa mai cu seama impreuna,
    pentru ca pe vremea Revolutiei Modiale implacabila tendinta a crizelor sistemelor sociale este de a se supapune, fiecare sistem social aflat in criza devenind catalizator pentru crizele manifestata in celelalte sisteme sociale.

    nu i te poti opune dinamicii Revolutiei Mondiale.
    poti sa te dai si cu tampla de stele, …nu i te poti opune si cu asta…basta.

    insa… sa pastrazi intr un echilibru relativ implacabila dinamica plenar demolatoare pe care Revolutie Mondiala o poarta este ceva…de bun-simt.

    prin urmare e de bun simt o plafonare a dinamicilor manifestate in pretul energiei de orice fel.
    astfel si doar astfel i se ofera Sistemului timpul necesar pentru ca sa absoarba socul, pe de o parte, insa si sa nu permita intrarea in armonie a crizelor sistemelor sociale,
    pentru ca:
    este plenar fundamentala tinerea in frau a acestei tendinte pe care oricum! Revolutia Mondiala o poarta implacabil,
    aceea de a genera Armonie in procesul plenar demolator pe care aceasta il genereaza in dinamicile sistemelor sociale.

    plafonand pretul energiei de orice fel ceea ce se plafoneaza, in final, este putinta sistemelor sociale de a intra in armonie.
    fugiti…cit de tare puteti de aceasta stare: Armonia ‘sistemelor sociale’, pentru ca dinamica lor are un singur trend, tinta fiind una singura:
    demolarea actualelor sisteme sociale ( si reconstructia altor sisteme sociale, noi-noute, …nimic de zis, insa oricit de capabil ai fi… intratul in armonie al sistemelor sociale iti va da peste cap orice strategie.

  • Si Citu si Ciolos sint la fel de nuli…nici nu conteaza…lumea nici nu bese de clasa politica din Rom..care imagine dle Cristoiu?

  • Ciolos este un oportunist !

  • Comentariul de acu’ 15 minute – nu-l vad postat, dar tonul celor de pe mediafax Hofi si ioana , e schimbat in mai putin de 10 minute de cind l-am trimis …Ioana chiar e suparata brusc…De asemenea, vreo 2-3 comentatori infocati care pina acu’ 2-3 zile postau si se luau de altii, parca au disparut in neant…As intelege unu’, poate chiar doi, da’ toti odata? Vedeti ce se intimpla cu stiri prezentate aiurea pe diverse posturi,bloguri, TV etc? Duce citirorul, incet si sigur, spre paranoia, incepi sa-i suspectezi pe toti de toate relele…ce vremuri traim…parca-au innebunit toti, mai ales in politica si media…nu mai suspectati comentatorii cum ca ar suferi de prostie, dimpotriva…

  • Sint pe mediafax chiar acum si o aud pe idioata aia de ioana tziganila cum isi justifica existenta patetica in sistemul asta media, un sistem futut de catre asa zisii jurnalisti complet fututi la cap. Dom’le, numai cind o aud cum da din ea cu vaccinu’ si vaccinarea, imi pun problema cine o plateste si pe timpita asta sa zbiere si sa se scalimbaie pe teme pe care EVIDENT nu le intelege. Fetele alea de la Aleph news zici ca-s adunate de p strada, numai proaste pline de ele si cu o mimica scirboasa de ti se intoarce si mama matzelor pe dos. Toate prostaloaicele alea care-si dau cu parerea, fac doar birfa ieftina, asta nu mai e emisiune de informare corecta a publicului, e o emisiune de cel mai prost gust posibil,nici nu mai intru cind au emisiunea asta de „duel” in vorbe goale, ma irita, ma scirbeste, ma turbeaza sa vad cum este manipulata opinia publica. Pt prostaloaicele astea imature, emisiunea asta e un loc de munca platit, dar este obligatia lor sa prezinte stirile curente intr-un mod impartial,faptul ca isi dau cu parerea pro sau contra, nu mai inseamna informare corecta, ci manipulare imputita. E clar ca si fetele astea tute de la Aleph news citesc pe pagina asta a dvs, sper sa priceapa macar una dintre ele cit de penibile sint si cit de penibil se prezinta.Emisiunea de stiri a devenit o emisiune de etalare a prostiei si isteriei unor tute.Doamne fereste. Cit priveste vaccinarea, unul dintre subiectele dezbatute in emisiunea asta „Stiu”, acum citeva zile v-am scris ca Africa nu se vaccineaza,iar tuta asta de Tziganila a venit repede cu stirea ca Africa nu se vaccineaza ca nu au vaccinuri. BAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, AFRICA A REFUZAT VACCINURILE, DE UNDE VENITI CU RASTALMACIREA STIRILOR, DE UNDE LE LUATI?AFRICA ARE CEA MAI MICA RATA DE INFECTARE SI REFUZA VACCINURILE PE CA N-AU INCREDERE IN NIMENI SI NIMIC.NU PRICEPETI?Doamne fereste………..Ioana Tziganila, aduna-ti creierii aia imrastiati ca esti bocna soro, si tu si colegele alea ale tale, imature, artagoase si isterice…cine Doamne iarta-ma v-a angajat acolo si de ce?

  • De acord , Maestre, insa veti vedea, doi se bat si al treilea castiga, Bode va fi Prim-Ministru !

  • Maestre v-am urmarit pastila. Parca ati spus ca sunteti istoric al clipei? Pai sa incepem. Muncitorul american, ca de acolo ne luam lumina, a fost tot timpul de dreapta. De ce oare? Ca muncea 7 zile din 7 si cea mai mare realizare a lui a fost o zi libera de 1 Mai. De aici pornind iti dai seama ca aceasta dreapta este apanajul prostilor pt ca inclusiv Kunta Kinte cu negrii lui sclavi au avut tupeul sa ceara mai mult. Eu constat ca dreapta in romania este plina de prosti. 96-2000 dupa marea victorie impotriva stangii au liberalizat valuta, au inchis minele si au dus tara in incapacitate de plata. Ce face dreapta acum? Liberalizeaza orice, fara noima, se incaiera ca prostii, duc tara in dezastru sanitar, ei se smiorcaie!!! Bai oameni buni, sunteti sado masochisti? Va place saraci si fututi in cur? Voi, astia de dreapta chiar nu vedeti ca sunteti cei mai prosti din lume. Ca habar nu aveti de nimic? Pai va plangeati boilor ca v-a crescut benzina cu 20 de bani si acum vi s-a dublat si voi tot o sugeti ca e bine? Deci maestre ca sa inchei, esti cam tefelist. Chinuiti-va boilor, fiti de dreapta si muriti de foame. Analfabetilor!

  • Florin Catzu nu a crezut niciun moment ca va fi debarcat … acum e inca turmentat dupa o victorie categorica la congres si o demitere istorica in parlament … atatia liberali i-au facut inchinaciuni incat individul chiar s-a crezut un geniu al economiei …

    dacian ciolos e un looser … un papagal, o caricatura in politica incepand cu atitudine, gesturi , discurs rasuflat ; nimeni nu-l baga in seama … si cand esti asa incerci sa te faci util , sa-i rasplatesti pe cei care iti tin spatele ; ciolos e in misiune , el nu e pe cont propriu, nu-si permite sa nu -si respecte obligatiile , e elevul tocilar al politicii

    unde vede dl Cristoiu o personalitate responsabila … e un obedient politic,
    sa-l inlocuiesti pe Catzu cu Ciolos nu inseamna nimic …sau poate fi mai rau sa vina USR-ul la carma guvernului

  • Nu-l vreau pe Dacian Cioloș premier. M-am lămurit ce hram poartă. Acum, el se preface că vine nou-nouț din spuma mării și nu-l mai recunoaște nimeni de vopsit ce e. Dacă va ajunge în Parlament, cu vreo propunere de guvern, sper să nu treacă. De Florin Cîțu spuneți că e ”epuizat politic”. Aveți dreptate, numai că liderii PNL-ului îl umflă cu pompa ca pe-o minge găurită, dar nepeticită. Klaus Iohannis își dă în continuare măsura incompetenței. Parcă era vorba că Președintele, după discuții cu partidele, trebuie să întrezărească o majoritate parlamentară. E clar c-a făcut propunerea în bășcălie. Joacă alba-neagra între două deplasări, fie la Sibiu, fie sărind pârleazul frontierei. Nu-și zice decât ”Lungește-mi, Doamne, zilele la Președinție!”.

  • Ciloș e un animal politic necrofag. S-a „hrănit” cu morții de la Colectiv și acum cu morții din pandemie.

  • Rezultatul va fi un fel de coordonare a presei care, precum primarii, priveşte spre guvern. Nu se va mai vorbi de Cioloş. Se vor discuta doar chestii colaterale: cum construieşte BOR, fotbalul incalificabil, ploile, înmormântările cu excavatorul…
    Populaţia trebuie să se obişnuiască a avea guvern Cîţu provizoriu şi impotent.

  • „Aud tot mai mulți oameni dispuși să voteze AUR de furie, din frustrare, din dezamăgire. Acesta ar fi dezastrul politic total.”, zice un jurnalist cu staif.

    pai treaba e implacabila. distributia gaussiana tocmai ce sufera o metamorfoza fundamentala. ce e ‘pe mijloc’ va disparea din peisaj, viabile mai putind fi doar extremele, care pina una alta sint usr si aur.

    orice partid nou aparut va mai putea spera la ‘viata politica’ exclusiv daca se hraneste, prin definitie, cu unul dintre aceste doua potentiale care…tocmai ce devin fundamentale: extremele.
    insa si extremele astea isi vor cauta starea de echilibru, tendinta lor fiind de a consuma intreg potentialul disponibil,
    or cita vreme potentialele disponibile vor tinde sa fie…chiar Potentialele, adica Naturalul, respectiv Artificialul, si doctrinele politice disponibile
    … in mod absolut!, de data asta,
    vor fi acestea Doctrina Naturii respectiv Doctrina Antinaturii ( care practic defineste Artificialul )

    asa, …in rezumat, insa unul plenar cuprinzator, s-a cam terminat cu smecheria, ori esti cu Drepturile Naturale, ori cu cele Artificiale, curvasareala, …asa rezulta, a iesit din ‘optiuni’.

    • partidul care va desparti apele, despartind Drepturile in Naturale si Artificiale, alegand ca Temelie unul dintre acesti doi Piloni, va face furori/ravagii in sistemlul politic.

      iar daca acesta isi motiveaza alegerea prin…propria natura!, atunci tendinta lui va fi doar asta: sa foloseasca intreg potentialul disponibil, care in mod absolut tinde sa fie jumatate din Intreg.

      prin urmare toate partidele care isi propun un alt scor politic decat 50%… se vor dovedi din start in afara Povestii, iar cele care isi doresc, cu motivatie un scor in crestere pe termen lung, vor fi exclusiv cele care se Hranesc in mod ‘natural’, adica ori cu dinamicile Naturii, ori cu cele proprii imaginii din Oglinda a Naturii.

    • (distributia gaussiana sufera o metamorfoza plenara pentru ca cea care ii determina dinamica e ‘dinamica punerii la indoiala’,
      or aceasta e, in mod implacabil, tot o urmare a unei ecuatie de miscare in stil fibonacci, prin urmare ‘punerea la indoiala’ iti lasa din ce in ce mai putin spatiu disponibil pentru ‘smecherii’, pentru curvasareli, in final ‘smecheria’ si curvasareala disparind din ‘optiuni’, deci n-ai ce mai imbalmaji.

      fiind pus in felul asta la indoiala, adica in stil plenar, mai poti ramane in stare de echilibru daca si numai daca te suprapui peste dinamicile Naturii sau daca si numai daca esti leit imaginii din Oglinda, a Naturii ( asta fiind si definitia Artificialului: imaginea din Oglinda a Naturii )

      prin chiar aceasta Oglindire despre care vorbesc se manifesta componenta…Naturii a ‘punerii la indoiala’, pentru ca oglinda asta are…doua fete, Natura se oglindeste in om, si omul in Natura, orin cazul oglindirii in Natura a ‘omului care adopta Drepturile Artificiale’, si imaginea Naturii va cuprinde in sine acest dezechilibru, asta insemnand ca Natura se! dezechilibreaza,… pe sine, pentru a echilibra in mod absolut dezechilibrele pe care omul le manifesta prin adoptarea Drepturilor Artificiale
      ( Drepturile Artificiale deja se manifesta!, …faptul ca ele inca n-au inca definitieee…e alta treaba, insa vor avea, negresit, pentru ca, cum spuneam, curvasareala, adica imbalmajitul, adica traitul Artificialului la umbra Naturalului, nu mai e o ‘optiune’ valida ) )

      • Lumea Mare e un produs Artificial.
        de impunerea Drepturilor Artificiale ( care stau la temelia Civilizatiei ) mai poti ‘scapa’ daca si numai daca Drepturile care te definesc sint…Drepturile Naturale.
        oricum altfel…nu scapi! ( unii cred ca se poate, curvasarind. pur si simplu e imposibil, curvasareala nu mai tine, ‘punerea la indoiala’ doar tinde sa fie plenara, deci vei dat in vileag )

        nu te poti opune manifestarii Drepturilor Artificiale. ar fi inutil.
        Buldozerul Lumii te va nivela de nu te vezi.
        insa poti ‘cere’…cererea fiind absoluta!, acceptarea manifestarii Drepturilor Naturale
        ( care cuprind in ele insele chiar ‘dreptul de manifestare a Artificialului’, prin urmare daia si numai daia ‘cererea’ va fi acceptata in mod absolut!

        …mai altfel spus Artificialul nu i se poate opune Naturalului…care in insasi Definitia lui ii permite Artificialului o exprimare libera la modul absolut!,…e fundamentala masura asta absoluta!, pentru ca daca ar face asta s-ar opune…lui insusi!, deci ar aparea Contradicitia… )

        nu mai merge, nenica, cu curvasareala.
        e…papa! si nu mai merge nici in oricare alt fel, daca el e diferit de masura Naturalului, ca…si o farama de artificial de-ai avea in tine, Naturalul pe care il invoci in propria Definitie va fi pus la indoiala si…vei crapa de nu te vezi!

        ori Natural
        ori Artificial
        calea de mijloc…tocma ce dispare din Poveste ( metamorfozand din temelii inclusiv distributia gaussiana )

  • de ce sa nu treaca guvernul Ciolos, guvern minoritar? sa treaca.
    cu cit trece mai repede, cu atat mai repede are tara un guvern, iar asta, …dupa cum spune chiar Maestrul, e chestie fundamentala (!?),
    oricum ‘ vechea definitie a majoritatii’ e noua definitie a minoritatii, prin urmare procesul va fi…democratic. ( noua definitie a democratiei ingloband in ea…noua definitie a majoritatii )

  • Nimeni dar absolut nimeni nu a comentat „greseala” lui Cioloș, de acum câteva zile, de la prima declarație. Președintele se numea atunci Iohanus. Pe buneee? Ioh anus? O fi fost doar o greșeală? Cioloș e prea șmecher ca să facă asemenea greșeli.

  • Orice iepure ar scoate Cioloș din pălărie, orice guvern ar veni de aici înainte, pentru români, tot greu o sa fie. Ei se joaca pe scena țării de-a politicienii iar românii vor trebui să plătească, obligatoriu, acest teatru prost.

  • E drept ca Dl.Ciolos joaca bine pentru o eventuala cadere la vot a listei guvernului,dupa care falos va declara ca nu a fost lasat sa salveze tarisoara.Cum sa propui oameni care au dat cu varf si indesat masura incapacitatii de a face ceva in posturile avute,in afara de cum sa manevreze mai multi bani in interes personal si de grup.Nu ca catastrofa (cacofonie intentionata) de premier nu ar fi facut acelasi lucru.Nu cred ca va veni si ziua decontarii in sensul dreptatii,ca la vot s-a vazut din dec.2020 ca se duc doar rudele si gastile apartinatoare candidatilor o apa si un pamant.Cand auzi „specialistii in gulgute”In concluzie votantii sunt de vina ca nu s-a votat cum trebuie te intrebi daca ai pe cine sau daca Mariile lor au votat cu cine a trebuit.Cert e ca pe liste 90% din locurile eligibile sunt ocupate de smecheri incompetenti.Ia votati cu cine trebuie!

    • Completare la Cand auzi „specialistii in gulgute” CA S-A VOTAT GRESIT TE BUFNESTE RASUL.

  • Ați văzut lista miniștrilor din guvernul Ciolos ? Puteți trăi liniștit cu Bulai la cultură, Bârnă ministru de externe,Prună la dezvoltare ? Eu ma gândesc cu groază unde ajunge RO cu aceasta gașcă progresistă, isterică si agresivă ! Politica nu este scena de la Bulandra,nu este teatru sa apreciem cum se joacă un rol sau altul !

  • Pe scurt: ce „scor de imagine”?Imaginea tuturor politicienilor, din Romania si din lume, e deosebit de proasta. Parca avem in functiile importante doar oligofreni, infantili sau indivizi loviti in cap cu leuca.Astia-s politicienii in 2021.Nu intelegti ca ii doare-n basca de oameni?Ei sint acolo pt ei,atit. La nici unu’ nu-i pasa de „imagine”in fata alegatorului,le pasa de „imagine” doar fata de stapinu’ care i-a adus pina unde sint,ca nu poporu’ a adus in partide pe unu’ sau altu’, nu poporu’a impus sa fie candidat unu’ sau altu’…Teaotrul asta ieftin nu se va termina pina nu terminam cu rahatu’ asta de UE si vin la conducere oameni gospodari,astia nu-s gospodari si nici capu’ nu-i duce la ceva original,ei copiaza ce-au vazut prin tarile pe unde si-au vinturat inutilitatea. Ce „imagine” mai poate avea unu’ care in tinerete umbla in turma cu spalatii pe creier din secta lu’ bivolaru…cita minte a avut atunci?Credeti ca mintea vine asa doar ca trec anii?Nu de putine ori am trecut pe linga grupul asta al lui bivolaru, stateau ba la metrou la Izvor, ba aproape de statia Unirii pe maidan pe acolo. Erau imbracati in niste cearceafuri albe de ziceai ca-s de la KluKluxKlan, privelistea era de-a dreptul penibila si te ingrijora sa vezi atitia tineri spalati de materie cenusie. Ciolos atita putea pe atunci, atita parale facea, credeti ca e ceva de capu’ lui azi?NU E, se vede. Apoi citzu,condamnat in state pt droguri si betie.Pai cit de responsabil a fost pe atunci, tot asa e si acum, asta-i foarte clar.Un om care se suie beat la volan, credeti ca se linisteste doar ca trec anii?NU, chiar daca se lasa de betii, faptul ca a incalcat legea prin a se sui la volan beat, cind era tinar, ii arata adevaratul caracter,arata ceea ce-l defineste ca om,deci acum la virsta pe are o are,va gasi alte shmecherii impotriva a ceea ce e lege sau pur si simplu ce ar trebui sa fie corect.De ce?Pt ca asa vrea el si nu suporta ca e luat de fraier si incompetent.Intelegeti ca toti politicienii astia „scoliti” chipurile, printre straini, au copiat ca maimutele comportamentul,expresiile,strategiile si tacticile pe care le-au vazut pe unde a umblat. Amintiti-va ce prostii ii ies pe gura, chestia cu „ie cool”, nu poate sa spuna pe romaneste, simte nevoia sa spuna”cool”. Pt ca asta e ce crede el despre el , si asta vrea sa bage in capu’ celor ce-l vad sau asculta fie si-n trecere. Tara asta e pe minile unor descreierati fara scrupule.Astia nu-s in stare sa mulga o capra, ar confunda-o cu un tzap, si vor sa faca pe primii ministrii????Concluzia?La imagine sint varza toti,unii mai rau ca ceilalti, da’ toti sint vazuti ca niste profitori si impostori.Am terminat cu „imaginea”.
    Referitor la „asumarea guvernarii” – pai astia joaca alba-neagra cu viata oamenilorde atitia ani, vorbesc numai in cuvinte pompoase,mint de ingheata apele si nu se vede nimic concret realizat dupa ei, tot ce se vede sint discursurile pline de vorbe goale si prostia din ei.Ce asumare?Ce guvernare?E lupta pt lovelele care sint alocate Romaniei, care lovele,parai sau cum le mai zice pe acasa la bani, sint tot ai Romaniei, Romania a contribuit la greu ca sa fie parte din UE,deci vin niste bani de la UE care oricum sint ai nostri, nu ii da nimeni de-a moaca.Deci cind vine ciolanu’, intrebarea e cine se va lauda ca „realizarile” de pe urma acestei sume alocate de UE. Se mai baga vreunu’ sa faca pe primu’ ministru daca Romania trebuia sa se descurce pe puterile ei?CATEGORIC NU, dadeau toti bir cu fugitii. Nu e nici un sacrificiu, de nici un fel, mai ales politic vorbind. E o ocazie sa arate tzantzos unu’ sau altu’, in fata sefilor de la „brusel” si-al papusarilor din spatele celor de la UE.Tot ce se spune pe tema „sacrificiului” sint vorbe goale, timpu trece ,multi uita in trei ani ce-a fost azi.
    Inca ceva, ziceti ca ciolos nu l-a dat azi in git pe citzu…domnule, amindoi sint niste golani jegosi, au comportament de derbedei de strada, citu arunca petarde, iar ciolos face pe marinimosu’ sa arate ce „lidar” e el.Stati sa vedeti contre dupa Duminica seara,atunci sa vedeti ce le poate pielea si ce le bese mintea. Ziceti „patria e in primejdie”…NO SHIT v-ar raspunde amerolacii unde a fost antrenat, ma rog, educat cica, „mister ciztu”…M-am uitat pe TVR la citeva clipuri, cu ciolos, citzu si insuportabilul ala de hunor.A tunat si i-a adunat, atita jigodeala si jeg si desfriu moral,n-am mai vazut de mult timp.Romania e intr-o situatie vulnerabila in fata multora, din cauza vulnerabilitatii celor ce vor mortis puterea. AVem oameni de nimic pe post de politicieni, mi-a fost scirba de prestanta acestor indivizi, clipurile alea au prins foarte bine impotenta mintala a fiecaruia. Nu va lasati pacalit domnule Cristoiu, de vorbele gogonate si goale, ieftine pe care le folosesc acesti shmecheri, astia una spun, alta fac si alta gindesc, au multipla personalitate,sint ca fiarele in fata halcii de carne, care pe care, cine o prinde primu’…Citzu se screme sa arate ca un tip”cool”, cu „jaca di pele,hadidashi” shapca si casti pe urechi, ciolos se screme sa arate ca are prestanta si-i vezi ochii cum o iau razna si cum ii creste pulsu sa dribleze printre toti, hunor se screme din rarunchi sa parac ca „noi” adica vrea sa spuna HUNII, sinte cei responsabilo, „noi vrem”, „noi cerem”, Noi,noi,noi,noi…nu l-a anuntat nimeni ca lumea doar nu-l scuipa-n bot cind deschide gura?Pe ce lume traim? Cu nulitatile astea politice nu se poate conduce nici trotineta,da’ o tzara?L-am vazut intr-un clip si pe grindeanu de la pds,ce actor prost si asta, se balanganea si rasucea pe loc, cu miinile-n buzunar, voce calma,tom mieros, se scremea ca pe ei nu i-a invitat nimeni,nicaieri. Acum s-o luam si altfel, pai fara PSD unde era ciols azi/Nu-i inviti pe toti la consultari?Tara e in crize,2,3 cite-or fi, si tu ciolos, te scremi sa convingi ca te scarifi,esti serios, faci si tumbe sa salvezi tara, da’ nu inviti la consultari decit pe cine vrei tu…pai m-ai intrebat PE MINE, CETATEANUL, CE VREAU EU?NU. De ce? Pt ca te doare-n basca de toti,toti,mai ales de ce crede lumea. pai cind PDS, AUR au mai multe voturi si popularitate in comparatie cu trei speriati ca pnl, udmr si usr, ciolos alege…pina va culege…Daca solutia salvatoare ar veni de la psd,aur?Ce e mai important?De unde vine solutia sau sa jucam dupa propriile reguli pe care le adaptam dupa convenienta?E? Daca e razboi?Ce faci?Sacrifici vieti omenesti pt ca nu vrea calu’ tau sa stea de vorba decit cu cine vrea el?Atia nu-s politicieni, nu stiu ce e aia politica, astia-s mascarici de duzina, pierduti in lumea lor inchisa.Domnule Cristoiu, mai credeti in Ilene Cosinzene si Feti-Frumosi?Cum adica Ciolos l-a rugat pe Citzu – „Să se grăbească nițel, deoarece Timpul nu mai are răbdare!Genial din punctul de vedere al imaginii publice!” Ce e genial in aceasta strategie? Stiti ce strategie e asta de fapt? E strategia unuia care lucreaza in vinzari, in hamerica ii zice „sales person”, care cind vrea sa-ti vinda ceva, nu te lasa, se plimba prin magazin dupa tine, la doi pasi, sa te convinga sa cumperi ce-ti recomanda el si sa fie el ala care incheie vinzarea. Nu are legatura cu nicio genialitate, are legatura cu faptul ca daca te convinge sa cumperi ceva si o faci pe loc, nu te mai poti gindi si razgindi, asta e ce face ciolos si asta e ce stie si citzu ca doar e plimbat si-a vazut cum se lucreaza la banci de exemplu. Nu e nimic genial, e pur si simplu potlogarie. Toti stiau ca motiune atrece,n-au avut timp sa-si faca planul A sau B sau C?Pai daca pt o astfel de situatie n-au plan cu variante posibile, cum mama masii vor sa ma convinga ca au plan de condus tara si rezolvat crize?Astia o lalaie pe coridoarele de la guvern, o frecanceala de nedescris si vor sa ma convinga ca-s seriosi/SERIOS?Ptiuuu, c-o sa spun vorba favorita a lu’ Raspopitu’ din Haiducii….Ati zis ca „…tara nu mai are rabdare…politicienilor nu li se mai îngăduie tradiționalele șmecherii…au sărit, nervoși, ziariștii”…ai ziaristii nu sint tara, asta in primul rind, apoi avem atitia ziaristi care fac umbra pamintului degeaba, ca eu nici nu mai ascult decit la vreo 2-3 si nimeni altcineva, iar cind ascult ce zice un ziarist, nu cred tot pt ca nu stiu ce interese are si ala de scrie lai si balaie…deci „ziaristii”, nu reprezinta „tara”, ziaristii ar trebui sa informeze tara.O fac ei?Tzu, nee he…ziaristii mai mult manipuleaza.Cit priveste „respectul” pe care-l arunca in discutii politicienii astia caraghiosi, va rog faceti copii la pagina din dex unde este data definitia cuvintului „respect”, „responsabil”,”responsabilitate”,”civilizat”, „uman”, „consecinte”,cuvinte de genu’ asta pe care tov politicienii le amintesc uneori, dar nici unu’ nu cunoaste definitia cuvintelor folosite.Concluzia?Uite cu ce-mi pierd vremea, mai bine vedeam un film nou cu Angelina Jolie, barem ma distram, scriind aici nu fac altceva decit cum imi creste tensiunea aiurea. Imi pasa de tara mea natala, mi-e greu sa joc cartea indiferentei, chiar imi pasa de cei acolo si cum evolueaza totul. Din experienta pe care o am pina acum,cu oamenii in special, pot sa va spun domnule Cristoiu, ca Romania e pe mini de oligofreni,oameni fara Dumnezeu,fatarnici, provinciali in cel mai urit sens al cuvintului, tradatori, vinduti…Apropo de ce spunea Ciolos pe TVR „Am venit spre PNL și UDMR pentru că, din punctul nostru de vedere, nu este altă formulă guvernamentală”…apoi mai spune „”Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate. Ne-am asumat această responsabilitate şi vom avea o primă discuţie să vedem cum se poziţionează, dincolo de declaraţii publice”De ce? Din cauza ca UE-ul, in primul rind, vor vaccinare obligatorie, ceea ce PSD, AUR nu ar accepta, cel putin pe fata.Ciolos vorbeste foarte inselator, e chiar mai fixat pe ce ordine are de la UE, fata de citu care e fixat pe ce vrea amerolacu…Astia n-au ce cauta in politica, da’ in guvernul unei tari. Daca tot joaca la cacialma toti, sa nu aiba ei surprize si o sa ajunga iar PSD la guvernare, sau mai stii?Poate le trage AUR cu tifla de nu se vad. Vai de ea de tara la mina cui a ajuns…Ma duc sa vad un film ca mi-a crescut tensiunea la 165 cu 110, ceea ce nu-i bine de loc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *