Medic epidemiolog și infecționist, academician, profesor, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, timp de 3 decenii, Traian Ionescu a luptat timp de 60 de ani cu epidemiile. Acum are 91 de ani și trăiește acum în Căminul de Vârstnici „Nicolae Cajal” din București. Aici, în luna martie, a organizat instituția pe criterii epidemiologice, cu trasee. Niciun bătrân din cămin nu s-a îmbolnăvit.
Cele mai importante afirmații ale dr. Traian Ionescu, rezumate de Cristian Niculescu:
1. Era nevoie de imunitate de turmă
„Trebuie ca ceea ce englezii vorbesc și spun common health, imunitatea de ciurdă, de grup, să ajungă la un alt nivel. Virusul acesta, ca orice virus respirator, nu iartă pe nimeni. Și dacă se ascunde ăla în cotețul de găini și acolo îl găsește virusul respectiv. Dacă nu există act medical să poți să ridici imunitatea populației, această imunitate trebuie să fie câștigată și nu poate fi câștigată apărându-te total și nevenind în contact cu infecția până nu apare vaccinul.”
2. Lockdown-ul este o greșeală
„Trebuia să dea drumul treptat, treptat, grupurilor de indivizi ca să vină în contact cu virusul. Când ai dat drumul unei populații care deja începuse să fiarbă, fiind închisă în casă, oamenii nu au mai avut încredere și au rupt barajele. O populație închisă, neimună, proaspătă le-au oferit-o virusurilor. Dăm drumul și apare o izbucnire și pe urmă iar închidem tot. Dacă ținem de această linie, anul 2022 va fi anul în care se va reuși să se izoleze acest virus.
(Ironic) Invențiile astea extraordinare, de a bloca, de a închide, de a sancționa, de a da cu biciul sunt formidabile la români. Carantina la noi înseamnă că oamenii stau închiși. În timpul acesta care este interesul tău? Să știi dacă ăștia sunt infecțioși sau neinfecțioși.”
3. Trebuia testare masivă de la început. Raportările despre pandemie sunt false sau greșite.
„Felul cum s-au raportat mortalitățile și felul cum s-au referit la teste este total fals, este total greșit, total ducând în eroare treaba. Spunând întâi bolnavi noi, număr de teste. După aia ce s-au mai gândit bolnavi, număr de teste. După aia? Infectați şi număr de teste. Ei s-au apucat să numere ceea ce nu au ştiut. Nu au știut să dea întâi definiția.
În Epidemiologie sunt timpi pe care nu-i pierzi. Adică cei care au spus că serologia se face numai la sfârșitul unei epidemii habar nu au despre ce e vorba. Serologia și analiza virusului se face în timpul procesului respectiv. Nu se face în coadă.”
Dr.Traian Ionescu a folosit carantinarea în 1987, când a izbucnit o epidemie de holeră pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. Spune că însuși Ceauşescu i-a ordonat s-o ţină secretă şi să împiedice boala să ajungă la Bucureşti. A închis atunci mai multe localităţi şi a testat, în repetate rânduri, toată populaţia din zonă.
Interviul video cu dr. Traian Ionescu poate fi urmărit pe site-ul Observatorului Antenei 1.
Cand ai profesionisti ca dr Traian Ionescu sau dr Geza Molnar si tu te iei dupa „asimptomatici care vor sta in spital pana la disparitia simptomelor” sau ” lipsa simptomelor reprezinta un simptom”, e clar, trist si tragic. Rezultatul se vede cu ochiul liber: dezastru! Multumim Werner, multumim Sica!
Adevaruri spuse de un mare specialist. Dar nu ia in seama ca acum se lucreaza pe bani, afacerea cu testarile, cercetare si
mai ales va fi afacerea cu vaccinul. Politic, s-a dovedit ca un guvern, cand doreste, poate sa te bage si in cotet. Poate se va ajunge candva cand marii specialisti, rafila, cercel, arafat, musta, marinescu, dorobat, maler, vor fi obligati sa urmareasca timp de 24 de ore acest interviu cu DOCTOR Ionescu. Fereasca Dumnezeu ca peste 30 de ani, acesti „specialisti” sa nu povesteasca, cum s-au luptat cu covidul la indicatia lui Iohanis.