Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mentor sau profesor

Dacă aș fi întrebată ce mă face pe mine să îndrăgesc liceul din care fac parte sau cum reușesc să-mi găsesc motivația de a rămâne constant implicată în activitățile școlare, aș răspunde fără niciun dubiu că cea mai mare influență asupra mea o au profesorii.

Părerile sunt, totuși, împărțite, mulți ar spune că pasiunea pentru un anumit subiect nu își are rădăcinile în aprecierea pentru un profesor. Totuși, cum se face că întotdeauna elevii privesc materiile care le dau bătăi de cap cu aceeași indiferență cu care tratează profesorul?

Pentru mine, profesorii sunt mentori și, deși nimeni nu mi-a spus asta niciodată, am purtat această sintagmă în minte de fiecare dată când am reușit să creez o legătură profesor-elev. Pasiunea mea pentru literatura și gramatica limbii române? Totul se datorează unei profesoare excepționale. Pasiunea pentru istoria țării noastre, și nu numai? Categoric, meritele sunt ale dascălilor pe care i-am avut de-a lungul anilor. În zadar să mai menționez de pasiunea tot mai mare pentru limbi străine. Recent, pe parcursul susținerii unui examen cu o importanță majoră pentru mine și viitorul meu, îmi răsunau constant în minte cuvintele încurajatoare ale profesoarei.

Totuși, gândindu-mă la portretul unui „profesor ideal”, este imposibil de făcut, pentru că este o combinație a învățătorilor, diriginților și profesorilor care m-au susținut, ajutat și îmbărbătat întotdeauna la nevoie. Consider că atât anii mei de gimnaziu, cât și cei de liceu au avut un rol major în alcătuirea elevei care sunt în prezent.

Am hotărât să scriu acest articol ca o scrisoare de mulțumire către mentorii de care am avut parte de-a lungul timpului. Dumneavoastră vă datorez mulțumiri și aprecieri nenumărate.

Cu drag și stimă,
a dumneavoastră elevă,
Maria Caranica


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Mentor sau profesor”

  • Un “ Multumesc!” atent cusut printre randuri. Multumesc si mult succes in a-ti atinge potentialul maxim din orice punct de vedere!
    Cu drag,
    Un om mandru de tine.

  • Drăguța de tine. Cum ai vrut tu sa împaci pe toata lumea. Este firesc, esti înca eleva si nu s-ar fi cazut altfel. Daca vei relua acest subiect mai târziu, cu siguranta vei scrie ceva în plus despre profesorul/profesorii preferati, chiar daca profesorul ideal nu exista. Exista însa profesori speciali, „mentori” care merita sa fie descrisi si elogiati de catre cei care i-au apreciat mult si i-au iubit în timpul scolii sau a studentiei.
    Mi-a placut articolul, succes în continuare, Maria!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *