Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Merită cultura, arta și presa noastră să aibă un asemenea președinte de comisie parlamentară?

Nu știu care au fost meritele care l-au recomandat pe junele deputat USR-PLUS Iulian Bulai să ocupe funcția de președinte al Comisie de cultură, arte, mijloace de comunicare în masă, dar, cu siguranță, cultura noastră și toți cei ce lucrează, cu talent și cu devoțiune în aceste domenii nu meritau lucrul acesta! Scriu rândurile de față cu amărăciune și cu revoltă, după ce junele Iulian Bulai a emis în spațiul public al treilea set de afirmații aberante, care îl descalifică, în mod definitiv și irevocabil.

Dacă nu mă înșel, în ordine cronologică, prima declarație care pur și simplu ne-a stupefiat a fost aceea că Iisus Hristos ar fi „un copil dintr-o familie ciudată” cu o „mamă surogat” și un tată care „acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. Aberație care, pe bună dreptate, a revoltat un mare număr de credincioși, așa încât ineptul emitent s-a văzut nevoit să revină cu niște precizări care, mai degrabă, îl înfundă și mai rău în penibil și în absurd. Adică a declarat că este creștin catolic practicant, dar unul care crede că „familia Sfântă din Nazaret este un atipică și reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât și acum”. Blasfemie în toată puterea cuvântului, în care regăsim o tentativă de a interpreta, de a denatura, litera și spirtul Bibliei, în conformitate cu tiparele așa numitei ideologii progresiste și, de ce nu, și cu cele ale corectitudinii politice.

A urmat, la scurtă vreme, o altă susținere a aceluiași Iulian Bulai, iar, de data asta, cel care a intrat în malaxorul absurdităților sale programate a fost Mihai Eminescu. Sfântul prea curat al versului românesc despre care, într-o postare afișată în chiar ziua de naștere a acestuia – Ziua Culturii Naționale -, deputatul și trâmbițașul USR-PLUS susține că, dacă ar fi trăit în zilele noastre, cu siguranță că Mihai Eminescu ar fi susținut inițiativele acestei formațiuni. Inclusiv inițiativa, devenită obsesia lui Iulian Bulai, care vizează reformarea TVR și SRR. Altă enormitate, sancționată în termeni foarte severi de către un important număr de utilizatori ai mediei alternative.

Pentru ca, acum două zile, scriind despre manifestațiile de solidaritate cu Aleksei Navalnîi și cu soția sa, pe care i-a arestat regimul lui Putin, manifestări care au avut loc la Moscova și în mai multe localități din Federația Rusă, neinspiratul postac să susțină că în capitală au fost -50 de grade. Fantasmagorie contrazisă de realitate pentru simplul motiv că acolo au fost plus 2 grade Celsius mari și late. Fapt de care ar fi trebuit să îl cunoască și respectivul lansator de bombe mediatice, dar pe care, voit sau nu, l-a ignorat. Foarte probabil, ultra-zvonistul Iulian Bulai a lansat gogorița cu cele -50 de grade cu intenția de a da un plus de dramatism situației. Adică, mizând pe impactul emoțional al acestei știri de senzație și, prin aceasta, făcând să crească admirația cititorului pentru atât de curajoșii manifestanți din Rusia. Susținere fără noimă și de care, evident, participanții la mișcările de protest nu aveau nici-o nevoie atâta vreme cât ideile pentru care ei militează sunt bine cunoscute, respectate și apreciate în România, în Europa și în întreaga lume.

Trăgând linie și adunând, ce avem noi aici? În primul rând, avem o aberantă răstălmăcire a Cărții Sfinte. Răstălmăcire al cărei scop, ascuns desigur, este să o transforme într-o anticipare a ideologiei progresiștilor. Practică brevetată de către ideologii și strategii feluritelor modele ale „gândirii unice”, propagandiști teleghidați care vor să înlocuiască validarea, prin demonstrații argumentate și convingătoare, a susținerilor cu anexarea, abuzivă, forțată și mincinoasă, a unor opere de căpătâi din tezaurul umanității. În cazul de față, a Bibliei.

Tentativa lui Iulian Bulai de a face din Mihai Eminescu un susținător post-mortem sau, poate, un precursor, al progresismului, dacă nu chiar și al globalismului de rit sorosist, nu este decât un demers, pe cât de abuziv pe atât de aberant, aflat într-o ireconciliabilă ruptură cu filosofia politică și morală a lui Eminescu. Așa după cum și zvonul teribilist despre cele -50 de grade, în loc de 2 grade cât au fost acum două zile la Moscova, nu este decât un jenant procedeu din recuzita presei tabloide, avidă de senzaționalul ieftin și frivol. Procedeu care nu poate decât să îl descalifice pe cel care recurge la el, indiferent de motivele (sau pretextele) pe care le-ar invoca.

Concluzia este una și categorică: fie și dacă s-ar fi aflat numai în una dintre aceste trei situații, cel în cauză a dovedit că nu este apt să facă parte din nobila familie a oamenilor de cultură, de artă ca sau din breasla ziariștilor. Și nici să vorbească în numele lor. Mai mult, să fie președintele comisiei de specialitate din Parlamentul României!

Aștept, așadar, ca distinșii membri ai acestei comisii să cumpănească și decidă dacă deputatul Iulian Bulai mai poate fi considerat în măsură să ocupe deosebit de importantul mandat de președinte al comisiei din care domniile lor fac parte. Întrebare pe care, în consens cu Ion Cristoiu, o reiau și o întăresc dându-i și o adresă foarte precisă: „de ce-l lasă PSD-iștii din Comisia de cultură pe Iulian Bulai să-și facă de cap?”

Mai direct spus, dacă doamnele și domnii deputați- în primul rând cei aleși pe listele PSD, printre care Ionuț Vulpescu, apreciat ministru al culturii într-o guvernare anterioară – consideră că arta, cultura și presa noastră merită să aibă un asemenea președinte de comisie parlamentară?

P.S. Am scris acest text și l-am propus spre publicare ieri după amiază, motivat fiind de severitatea numeroaselor replici pe care le-au primit, pe diverse canale, ieșirile necugetate ale lui Iulian Bulai. Ulterior, am citit o nouă postare a sa în care, în termeni adecvați și corecți, își exprima opiniile despre semnificația istorică și actualitatea idealurilor Unirii Principatelor. Comentariu pe care l-am înțeles și ca pe o încercare a autorului de a renunța să caracterizeze evenimente și personalități în funcție de meschine interese politicianiste de grup. De aceea, am și cerut prietenilor care editează acest blog să amâne publicarea textului meu. Cântărind, însă, cu atenție ieșirile publice ale lui Iulian Bulai la care m-am referit, am ajuns la concluzia că acestea nu pot fi atât de ușor trecute cu vederea, iar întrebările pe care le-am pus rămân valabile, așa încât am decis să retrimit articolul spre publicare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Merită cultura, arta și presa noastră să aibă un asemenea președinte de comisie parlamentară?”

  • Respectele mele pt articol !.
    Într-o societate a valorilor, aceste functii sunt ocupate DOAR de elite : academicieni, ilustrii profesori, oameni care au contribuit cu opera si viata lor la cultura națională sau universala !.
    Mai bine punem un băiat de cartier pt ca si subcultura este probabil o formă de cultura. Efectul va fi garantat !.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *