Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Mesajele, nerostite, ale marelui licurici

Pentru cine urmărește atent și fără idei preconcepute frăsuiala jenantă pe care agitprop-ul arondat Cotrocenilor vrea să ne-o prezinte drept negocieri pentru desemnare viitorului premier, este absolut necesar să se oprească foarte atent un eveniment care marchează nu numai ziua de marți 15 decembrie ci o mult mai întinsă perioadă care va urma acestei date.

Mă refer, bineînțeles, la faptul că la ambasada Statelor Unite s-a desfășurat o ceremonie în cadrul căreia generalului Nicolae Ciucă i-a fost conferită Legiunea de Merit pentru activitatea din perioada în care a îndeplinit funcția de Șef al Marelui Stat Major. Perioadă cuprinsă între ianuarie 2015-decembrie 2019. Teoretic vorbind, am putea susține că semnificația deosebită a evenimentului este confirmată de prezența (pseudo)președintelui Klaus Iohannis ca și a premierului demisionar Ludovic Orban. Dar asta numai strict teoretic,fiindcă, în afară de un text de o impecabilă banalitate pe care l-a citit chiriașul de la Cotroceni, nu cred că această convocare la ceremonie s-a datorat numai și numai faptului că invitația a fost făcută de către Marele Aliat Strategic. Iar, în ceea ce îl privește pe Ludovic Orban, aici lucrurile sunt foarte clare, în sensul că a fost invitat pentru a i se spune, fără vorbe multe, că este cazul să termine cu pretențiile și cu mofturile, fiindcă zarurile au fost aruncate!

Mai era oare nevoie de un alt semnal pentru ca cine trebuie să priceapă care este prima opțiune a Licuriciului cel Mare pentru funcția de șef al Executivului din țara unde se află scutul antirachetă de la Deveselu? Eu cred că nu! După cum înclin să cred că,tot de la Marele Aliat Strategic, a venit un alt semnal, la fel de categoric, transmis, de data asta clasei noastre politice, în primul rând, dirigenților, că este cazul să termine cu mascarada și să nu se mai joace de-a uite funcția- nu e funcția, fiindcă de peste Ocean, nu vor avea parte de prea multă încredere. În aceeași ordine de discuție, nu cred că greșesc dacă spun că, implicit, tot de acolo de unde luăm lumina libertății și a democrației, a mai venit iarăși un semnal,de data asta pe numele lui Klaus Iohannis. De fapt un semn de întrebare în legătură cu prestația sa, pur și simplu lamentabilă, prin care a încălcat extrem de grav calitatea de garant al aplicării Constituții și de factor de echilibru, echidistant și nepărtinitor în diriguirea vieții societății românești.

Cam asta ar fi învățătura pe care am tras-o din solemnitatea găzduită de Ambasada Statelor Unite și, de aceea, cred că ar fi o dovadă de seriozitate și de responsabilitate, din partea actorilor scenei noastre politice, să priceapă mesajele informale venite de la Marele Aliat Strategic, după care își bage în teacă săbiuțele de plastilină cu care se fac cum că se luptă pentru putere și să își vadă de treaba lor.
Dacă, bineînțeles, mai au și alte treburi de făcut în arealul scumpei noastre patrii.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Mesajele, nerostite, ale marelui licurici”

  • Nu sunt de acord cu felul in care intelegeti lucrurile!
    Bineinteles ca, intotdeauna se va gasi pe lumea asta cineva (Licuriciu, Comisia Europeana si multi alti puternici ai vremurilor trecute si viitoare) care o sa vrea sa ti fure portofelul si sa te puna sa muncesti pt el pe gratis, daca se poate. Eventual, tu ai dreptul sa fi foarte fericit ca el iti permite toate astea.
    Asa ca, prefer falitii nostri. Macar stim cine sunt si cate parale fac. Vor sa faca guvern de coalitie, cu Orban premier, sa l faca daca pot. Asa a iesit scoru? Apoi cum scrie la constitutie sa faca. Ca se vor face de rahat ( si mai mult decat s au facut pana acum), astai viata, dupa un an vom avea anticipate si astia vor disparea ca pntcd, pmp, proRomania si multi altii.
    Pana la urma e un joc (e adevarat cu viata noastra) dar deocamdata umanitatea n a inventat ceva mai bun, decat democratia parlamentara.
    Asa ca, in concluzie, sa si vada licuricii de ale lor (ca au destule – vezi Trump / Biden) si noi sa nu ne mai guduram atata. Vorba aia, daca avem parte de viata asta sa ne purtam cu demnitate!

  • Părerea mea este că,lipsit de simț diplomatic și neavând educație în domeniu, Klaus Werner nu a reușit să stea cu fundul în două luntri.De aici și semnalele care îi vin dinspre UE-atenție, nu doar dinspre S&D!- cum ar fi cele despre numirea unui general, fie și în rezervă, ca premier interimar. Și încă un amănunt: acest firman i-a fost conferit domnului general Nicolae Ciucă de către, de-acum, fosta administrație de la Casa Albă.Poate și la recomandarea actualului ambasador al SUA la București. Care administrație, după cum bine știm își încheie mandatul fix pe 20 ianuarie o dată cu investirea noului președinte. Rămâne, deci, de văzut ce loc va ocupa România în viziunea geopolitică a președintelui Jo Biden și chiar dacă actualul ambasador, un foarte apropiat al lui Donald Trump, va mai rămâne la post.

    • Ce loc ocupa Romania in viziunea bla, bla, bla…? Serios? Adica ce gioarse mai luam de la vacari pe bani de produse de lux? Nu va suparati, p-aci mai suntem si unii care nu mai au puf cam de multisor si nici scoala n-au facut-o exclusiv in Piata Victoriei si nici pe retele „sociale”! Apropos, or fi antifonat meletarii nostri F-urile alea second hand si cu volan pe dreapta ca sa poata zbura si cand ploua?

  • De fapt de modul cum le respectam ordinele la Americani,asta i intereseaza pe Americani,nu de cata democratie este in Romania,i doare in fund pe americani de aspectul asta.

  • ar putea fi in dizgratie

  • Ca Ciuca are firmanul Sublimei Porti de pe Potomac asta nu incape indoiala,ca Iohannis ar putea finin dizgratie ca nu respecta principii democratice,aici ma indoiesc serios,pe amerloci i doare fix in fund de democratia din colonii,Iohanita are tot sprijinul imperului American,in tot ceea ce face,iar valorile democratice sunt clamate,niciodata aplicate in colonii,i doare pe americani in fund de democratia din Romania,ci de cum le respectam noi ordinele Imperiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *