Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mic ghid de bună guvernare

Pornind de la constatarea că turismul face față celei mai grave crize din istoria modernă, guvernul francez a reflectat în ultimele săptămâni asupra unor măsuri de susținere a acestui sector care reprezintă 8% din bogăția națională. Măsurile au fost anunțate de prim-ministrul Edouard Philippe și vestea cea mai buna, care privește pe toată lumea, este aceea a redeschiderii teraselor și restaurantelor la începutul lui iunie și eventuala posibilitate de a pleca în vacanta în Franța în iulie – august.

Iată care sunt principalele măsuri:

  • – o anvelopă globală de 18 miliarde de euro destinata sectorului, din care 1,3 miliarde investiții
  • – prelungirea șomajului tehnic până în septembrie
  • – prelungirea posibilității de accesare a fondului de ajutor pana la sfârșitul anului
  • – posibilitatea de a reporta mensualitățile creditelor cu 12 luni
  • – reportarea plații contribuțiilor sociale cu un credit care rămâne încă de detaliat

Decizia privind redeschiderea teraselor și restaurantelor va fi luată pe 25 mai. Vacanțele între granițele Franței presupun de asemenea suprimarea limitării deplasărilor la 100 km de locul de rezidență care e valabilă în prezent.

Faptul că, de voie de nevoie, ne vom face vacanțele în Franța va da o mână de ajutor antreprenorilor, în lipsa milioanelor de turiști străini care vin aici în fiecare an și în orice sezon. Iar în Franța exista întotdeauna un loc în care ai vrut sa te duci și n-ai ajuns încă…

Țin sa trec în revistă aceste măsuri dezvoltate împreună cu sindicatele și antreprenorii din turism pentru a da o mână de ajutor guvernului român care, în mod evident, de la declanșarea crizei sanitare nu a fost în stare să propună el însuși măsuri valabile specificaților României. Insist asupra faptului că măsurile trebuie adaptate și nu transpuse identic, manie care a produs un oarecare haos în gestionarea crizei în România. În afara de ajutorul pentru întreprinzătorii români care se află în pragul falimentului, o viziune coerentă în domeniu ar putea da o oarecare vizibilitate și celor care vor sa își programeze vacanțele, pentru binele lor în particular și al economiei în general.

Fără să revin asupra catastrofei celor 3 zile de black-out între starea de urgență și starea de alertă care dă măsură habarnismului guvernamental și prezidențial, cred ca opoziția (care ar fi ea) trebuie să înțeleagă ca rolul ei este, pe de o parte, sa facă propuneri, pe de alta sa împiedice puterea să facă prostii. Or, în afara câtorva voci destul de timide încă, opoziția continuă sa nu își înțeleagă rolul și să se lase antrenată într-o falsă solidaritate pe care puterea oricum a încălcat-o deja.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Mic ghid de bună guvernare”

  • Se redeschid degeaba. Lumea nu merge intr-un loc in care se simte ca la Puscarie la vorbitor, cu placa de plexiglas in fatza sau lateral.
    Oamenii au practicat turism, drumetii, calatorii pentru ca s-au simtit liberi. Daca nu se mai simt liberi, nu mai au nevoie de toate astea.
    HORECA va da un faliment rasunator cu o mana de clienti mai aventurieri, care le vor trece pragul. Restul nu vor mai calca, ever, in unitati de cazare, cafenele, tocmai pentru ca omul nu-si doreste sa traiasca intr-o puscarie. Cu ce suntem diferiti de Coreea de Nord.
    Eu nici la frizerie nu ma mai duc. Si asa stateam la coada.. daca o sa ma simt ca la Puscarie, asteptand la usa, sau tuns de un om cu masca pe figura, in timp ce eu insumi port masca, nu mai intru acolo in veci.. ma tund acasa, chiar de ar fi sa arat ca Oblio.

    Sclavi treziti-va !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *