Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Mihaela Cocheci: ,,Ceramica este respirația, vibrația pământului. Este viața!”

Am avut privilegiul să scriu despre pictori și sculptori. Foarte târziu am găsit lumea aparte a ceramiștilor. Aici am aflat detalii despre un om special. Este vorba despre distinsa doamnă Mihaela Cocheci.
Mă grăbesc acum să o aduc și în fața cititorilor constanți, ori întâmplători, ai acestui blog.

-Vă rog să vă prezentați.
-Sunt Mihaela, un strop de bucurie pe Pământ.
Rețeta fericirii, a creativității și mai ales a entuziasmului care mă caracterizează este însăși arta mea, sub orice forma ulei/pânză, mozaic, porțelan, gresie, design, muzica, dans. Tot acest buchet definește omul Mihaela!

Am absolvit Finanțe Contabilitate – ASE București și am desfășurat o bogată activitate în domeniul economic. În paralel cu activitatea profesională pictam, organizam vernisaje, călătoream. Periplul meu planetar a reprezentat sursa mea inspirațională. De-a lungul celor 23 de ani de activitate artistică am dedicat expoziții și m-au onorat cu prezenta excelentele lor ambasadorii a 15 state, acreditate în România și amintesc doar câțiva șefi de misiuni diplomatice din: Peru, Argentina, Mexic, Cuba, Africa de Sud, Japonia, India, Vietnam, Maroc etc.

Bucuria călătoriilor mele o împărtășeam prietenilor mei prin reprezentarea pe pânză a tradițiilor, istoriei, reperelor culturale caracteristice popoarelor din zonele vizitate.
În anul 2016, am susținut examenul de admitere la UNArte București, Facultatea de Arte Decorative și Design, secția Ceramică.

De ce ? Pentru desăvârșire!
De ce aceasta secție? Pentru că acest meșteșug incumbă toate artele, grafica, pictura, sculptura. Nu înseamnă doar să deții tehnica de lucru, măiestria culorilor și înălțarea pieselor. Este însăși respirația, este vibrația pământului, este legătura simbiotică ce se realizează în momentul creației. Este viața!

Lucrarea mea de Licență s-a intitulat: ”Corpuri din lumină și întuneric”.
Am urmat apoi doi ani de master, iar lucrarea de disertație a fost un omagiu pe care l-am adus albinelor, despre care Aristotel spunea: ”Albinele, arhitecți de geniu”.

-Acum, vă întâlniți cu un alt Aristotel. El a citit viața albinelor, semnată de Maurice Maeterlinck. De atunci am rămas impresionat de rolul acestor mici zburătoare, care nu numai că ne îndulcesc viața, dar stau la baza multor legături ce susțin existența umană. Asta a ieșit la iveală abia acum, în mod oficial, când numărul albinelor a scăzut dramatic la nivelul planetei noastre. Să revenim la viața dumneavoastră. Cum a fost anul 2021 din punct de vedere artistic ?
-Anul artistic 2021, un an inspirat, cu multe realizări. Voi enumera doar: încheierea studiilor masterale la Universitatea Națională de Artă București, câteva expoziții de grup și o expoziție personală în 5 octombrie 2021, intitulată „Legământ”.

Pentru că fiecare zi este un dar divin, este un nou început, fiecare zi este a fiecăruia dintre noi și trebuie să o trăim, să o cinstim cum se cuvine. Nimic nu trebuie să ne oprească din avântul nostru spre desăvârșire.

Voi adăuga, cu îngăduința dumneavoastră, că în această viață minunată, trebuie să inspirăm lumină și să expiram iubire! Să dăruim toată creația celor din jurul nostru. Este secretul fericirii artistului. El s-a născut pentru a dărui, a se dărui pe sine!

-Cum a început 2022 și ce doriți să faceți până la finalul lui?
-Acest an, 2022, a început în mare forță.
Am avut fericita ocazie să întâlnesc o familie entuziastă, profesionistă, dar cel mai important dedicată promovării artei și, evident, a artiștilor români în țară și peste hotare. Familia Truică (Dan & Ioana), care, mărturisesc, sunt rara avis, cu o energie formidabilă. Organizează expoziții de grup de un real succes și o ținută artistică deosebită, neobosiți, trudesc pentru ca noi, artiștii, să fim cunoscuți.

Își asumă o mare responsabilitate în expunerea lucrărilor din ceramica și porțelan (care se pot sparge/deteriora foarte ușor), cu care eu mă aliniez grupului de artiști expozanți. De fiecare dată a fost un succes remarcabil. Așadar, am avut participări la două expoziții internaționale și una în țară. Cu alte cuvinte, luna și vernisajul!

Îmi doresc, de asemenea, să particip în luna iulie la o expoziție în Spania, marca Truicart, și în luna iunie o expoziție personală la Tîrgu Jiu.
Spre sfârșitul anului, am plăcerea să vă invit la un nou vernisaj, în București.

– Ne apropiem de finalul dialogului. Ce vă doriți de la lumea noastră ?
-Îmi doresc din tot sufletul ca oamenii să se supună voinței divine, care creează mereu premisele pentru ca evenimentele să se întâmple. Scopul existențial, în esență, nu este acela de a epuiza subiectul (oricare este el), ci de a-l lăsa să curgă, în noi, cu fiecare din noi, deoarece lucrăm permanent la identitatea noastră ascunsă, la structura interioară care trebuie perfectată, îmbunătățită, desăvârșită!

-Ce le transmiteți oamenilor care vă admiră lucrările?
-Lor le datorez arta, creativitatea, succesul. Lor le datorez forța, dorința, reușita mea.
Ei sunt motorul. Și toate acestea, pentru că au drept fundament iubirea!
De fiecare dată, cu fiecare lucrare, indiferent tehnică de lucru/abordare, îi port în sufletul meu. Creez cu ei, pictez împreună cu ei, glazurez cu ei în gând, călătorim împreună.
Am venit aici pentru a realiza frumosul lumii, al vieții și împreună să fim fericiți!

Eu, prin lucrările mele, dăruiesc lumii culorile, formele drept chei ale sufletului, binefăcătoare energii afective, vibrații luminoase ce ating puritatea senzoriala a admiratorului de frumos.
Ceea ce doresc tuturor este să trăiască în iubire și armonie, pentru că implicit vor avea sănătate, fericirea existentei și bucurie în suflet.
Vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați ajutat să-mi împlinesc visul.

-Vă mulțumesc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *