Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ministerul Familiei a încheiat un parteneriat cu Academia Română pentru a găsi soluții la criza natalității

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va colabora cu Academia Română, prin Institutul de Cercetare a Calității Vieții, pentru a realiza un program de creștere a natalității bazat pe studii realizate de Academia Română.

România trece printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent să fie realizată o politică demografică gândită de cele mai importante instituții ale statului. Potrivit datelor Academiei Române, societatea românească va fi cu totul alta în următorii 50 de ani, iar până în anul 2100, dacă trendul descendent va continua, populația României va ajunge la 11 milioane de locuitori.

Astăzi a avut loc prima întâlnire între Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, secretarul de stat, Doina Pârcălabu, și academicianul Cătălin Zamfir, director al Institutului de Cercetare a Calității Vieții din cadrul Academiei Române.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse: „Ministerul pe care îl conduc a fost înființat tocmai pentru a realiza programe și proiecte care să ajute România să treacă de criza demografică. Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze, dar niciodată nu au fost puse la aceeași masă toate părțile care pot veni cu soluții concrete. În programul de guvernare, ne-am asumat programe care să ajute familiile și tinerii, care vor contribui la creșterea natalității. Avem modele de bune practici pe care le-am dezvoltat la Primăria Capitalei pe care le putem dezvolta la nivel național”.

Academicianul Cătălin Zamfir a solicitat ministrului Gabriela Firea susținerea unui proiect de țară post-criză. „Avem toate resursele necesare pentru a pune la dispoziția ministerului date științifice de calitate care pot duce la politici publice în domeniul familiei. În primul rând, trebuie o cercetare cu privire la calitatea vieții familiilor din România. Este foarte important pentru noi să fim utili, iar datele științifice să schimbe în bine situația familiilor și astfel să oprim declinul demografic”, a declarat acad. Cătălin Zamfir, directorul Institutului de Cercetare a Calității Vieții.

Ministrul Gabriela Firea l-a invitat pe domnul academician Cătălin Zamfir să facă parte din Colegiul Ministerului, organism consultativ care va furniza elemente solide pentru fundamentarea politicilor pe care le gândim pentru familie și tineret.

Stimularea natalității prin susținerea familiilor este un obiectiv național și o prioritate a Guvernului. Măsurile propuse în programul de guvernare cuprind programe de construire de creșe, măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip școală după școală, programe de credit pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ministerul Familiei a încheiat un parteneriat cu Academia Română pentru a găsi soluții la criza natalității”

  • In pandemie, cu toate ca oamenii au cam stat pe acasa, natalitatea a scazut. Sotii s-au izolat in camere diferite ca sa nu isi dea in cap…Cred ca ar
    trebuie ghicit ceva cu certificatul verde…
    In plus e in plin propaganda RAINBOW. A+A sau B+B =0, sorry.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *