Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Ministrul Nelu Tătaru, avocatul țeparilor care promit cele 115 milioane de măști  

Au trecut 70 de zile și cele 115 milioane de măști nu au ajuns la persoanele defavorizate
Pe data de 24 iunie s-a anunțat că firma Naguma Medical Supply a câștigat contractul pentru cele 115 milioane de măști destinate persoanelor defavorizate. Potrivit contractului, firma se obligă să pună, în termen de 7 zile, măștile la dispoziția Guvernului. Ca de obicei, presa a uitat de această obligație. cristoiublog.ro își propune să reamintească de el în fiecare zi, până când măștile vor ajunge la persoanele defavorizate.

De 70 de zile cristoiublog atenționează opinia publică, că guvernului puțin îi pasă de semnalele venite din partea celor care nu-i cântă în strună, că un număr impresionant de măști, 115 milioane, care trebuie să ajungă la persoanele defavorizate, sunt tot pe drum.

Firma câștigătoare s-a lansat în promisiuni hazardate iar guvernanții în loc să pună piciorul în prag îi păsuiesc la nesfârșit. Miercuri, 2 septembrie 2020, ministrul sănătății Nelu Tătaru le-a mai dat încă un termen de două zile pentru a aduce măștile: „În două zile ar trebui să fie distribuite măștile. Dacă nu, atunci vom avea o reziliere cu firma cu care avem în acest moment contractul și va veni următoarea firmă”, a spus Nelu Tătaru.

Același lucru l-a promis Ludovic Orban, duminică 23 august 2020, când a spus că „săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni (24 august 2002 – n.r.) nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract.”

Între timp prețul măștilor a scăzut față de oferta de 0,68 lei + TVA făcută de firma Naguma Medical Supply. Prin urmare chiar dacă va aduce măștile în două zile va face un profit frumos pe seama persoanelor cu dizabilități, din bugetul statului.

Oficial din ministerul Sănătății, respectiv secretarul de stat Horațiu Moldovan, recomandă celor care nu au bani să-și cumpere măști și care le așteaptă de la guvern să poarte la gură fular sau batistă, asta în condițiile în care în niciun loc public închis nu este permisă intrarea fără mască.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii