Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Mintea de gheață

E amuzant uneori să urmărești părerile de pe net ale „justițiarilor” de ocazie. Și ale „sufletelor caritabile”, care pot lua note comice sau grotești involuntare, dar nu se apropie deloc de cotele înalte ale setoșilor de dreptate. După doi ani în care toată lumea s-a priceput la viruși, măști, injecții și izmene faciale, iată că au răsărit mari pricepuți într-ale eticii și carității. Chit că informațiile pe baza cărora își formează păreri sunt majoritar false – ceea ce nu-i împiedică pe colportori, inclusiv cei din televiziuni, să continue! –, ei știu bine cine e de vină și cine trebuie ajutat. Nu stau pe gânduri când e să găsească cele mai bune măsuri pentru a opri „războiul”. (Folosesc ghilimele pentru că mi se pare distractiv cum termenul le pare multora așa de proaspăt și grav-sprințar după mai bine de un deceniu de Irak, Armenia și Azerbaidjan, Ucraina, Siria, Afganistan, Yemen, Libia, Mali ș.a.m.d.) Toți mintoșii se răzbună pe Dostocehovi și Ceaikofievi, dar mai ales pe rușii contemporani. Peste tot vezi cereri de confiscare a conturilor sau bunurilor, dar mi s-a părut foarte interesantă una dintre cele mai recente: dl Musk, marele guru ambetat al geniilor cu mintea de gheață care-și imaginează că o să ajungă pe Marte, e rugat să dezactiveze mașinile Tesla de pe teritoriul Rusiei.

Să lăsăm deoparte faptul că majoritatea acestor măsuri sunt aberante și lipsite de orice temei rațional (nici nu mai pomenim de cel juridic). Să admitem că într-o situație de criză pot fi suspendate anumite legități sociale, economice sau morale (în fond, confiscarea banilor dintr-un cont rămâne totuși un furt, la fel ca și dezactivarea unui bun achitat integral). Și să închidem ochii la faptul că o mulțime de state „democratice” indignate, care până nu demult își luau cetățenii la bastoane la cea mai mică crâcneală de bun-simț, sug în continuare frumușel petrol și gaze de la băieții răi de jurnă. Hai să ne gândim la un mic scenariu pe care grija globală față de sănătatea și pacea cetățeanului îl face tot mai posibil, de la o zi la alta. Nu peste multă vreme păstăile cetățenești care tocmai au dat dezinfectantul pe iod o să aibă un act de identitate digital. În aparență, pentru sănătatea și siguranța lor. Ei bine, dacă lor le vine ideea să pedepsească pe cineva după criteriul apartenenței la o etnie, națiune sau categorie anume (o absurditate care pare să reintre în topul modelor tot la suta de ani), ce-ar fi dacă unor miliardari care controlează presa tradițională, protipendada medicală și sindicatul politic și forța „de impunere a ordinii” le-ar veni într-o zi ideea de a „pedepsi” o anumită categorie de cetățeni confiscându-le sau dezactivându-le ceva, interzicându-le dreptul de a călători, ori chiar pe acela de a ieși din casă? Desigur, criteriile o să fie dictate de domniile lor, științific. Iar la ce progrese a făcut știința în ultima vreme, nici nu m-aș aventura să ghicesc vreunul, dar sunt sigur că fiecare poate face asta cu propriile puteri.

Dar cât de dulce o să fie glonțul mamei planetare demente și atotputernice pentru nevinovați? Fiindcă, așa cum cu siguranță există proprietari de Tesla din Rusia cu valori și opinii pentru care nu ar trebui să fie pedepsiți (nici de propriul guvern, nici de occidentali), tot cu siguranță o să existe destui nevinovați printre viitorii pedepsiți „șființific”, indiferent care ar fi criteriul ales de mahării ospiciului mondial. De altfel, s-ar zice că am cam început să-i vedem, tot mai des, în tot mai multe locuri și cu tot mai multe ocazii. Iar cei care azi sunt „de partea bună” n-ar trebui să-și facă griji. La câte progrese fac în zilele noastre adevărul, medicina, moralitatea și chiar științele naturii, vine rândul fiecăruia să pice în categoria-țintă. Când ești păstaie, ar trebui să te aștepți și la vremea recoltei.

Alexandr Zinoviev, un mare filosof și logician rus, spunea acum vreo 30 de ani: „Trei sau mai multe miliarde de debili mintal înarmați cu o tehnică fabuloasă – este greu de imaginat un coșmar mai mare!” Se referea la ceea ce la vremea respectivă era doar „prezis de futurologi”: intelectul artificial. Conceptul rămâne și azi o prezicere, dar zisa marelui filosof ar trebui revizuită puțin. Coșmarul acestui secol o să fie cei cinci miliarde de debili mintal care-și închipuie că dețin o tehnică fabuloasă în timp ce aceasta îi controlează din ce în ce mai mult. Nu mai lipsesc prea multe pentru ca meșterii ingineriei sociale Reconstruim Mai Bine să le închidă lumina celor care au consumat prea mult ori să le oprească mașina celor care au poluat destul, în timp ce ei petrec pe un iaht de lux împodobit ca pomul de Crăciun ori se duc la giugiuleli pe vreo insulă într-un avion privat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Mintea de gheață”

  • iubirea se mnaifesta prin superpozitii.
    Matematica Cuantica tinde sa fie Iubire, insa tot asa cum infinit tinde catre Zero
    inteligenta si Iubirea una sint, iar Desteptaciunea si Matematica Cuantica sint imaginile din Oglinda ale acestora

  • folosind Logica, Computerul Cuantic este Turnul Babel, adica Perpetuum Mobile, adica superpozitia Rece a Mintii…Universului.
    si mai e Antiadevarul, Antiviata, AntiCalea.

    …cui ii mai pasa ce au zis toti ceilalti de pina azi, daca ceea ce ei au zis intra in contradictie cu manifetarea Logicii?
    atunci cind ceva intra in contradictie cu Logica, cevaul se defineste singur ca find un produs expirat

    atunci cind Inteligenta se manifesta, oriunde si oricind, ea e o manifestare unitara, in manifestarea ei nu pot fi identificate contradictii.

  • Clonarea umana tot de computerul cuantic e legata ombilical, si…ea e o manifestare implacabila,
    pentru ca Artificialul are ca Plural…Acumularea ( spre deosebire de Natura care are ca Plural…Daruirea )

    astea sint Vremuri de Granita, irepetabile, Sinteza situindu se pe Granita dintre Natural si Artificial ( manifestarea lui hristos si a lui Antihrist pe aceste Vremuri, adica a Pluralulilor aferente Celor Doua Lumi
    fiind implacabila.

    Antiadevarul pune la indoiala…Adevarul. ( tocmai daia ‘miscarea’ lor seama tot asa cum o picatura de apa e leita imginii ei din oglinda, deci…cine crede ca e usor sa deosebesti intre ele…insa n-a aflat ce inseamana manifestarea plenara a punerii la indoiala,
    adica…descalecarea Mintii pe planeta )

  • Matematicile Cuantice, cu ale lor Dinamici Fibonacci, alaturi de Referinta Absoluta ( care este Unicul Foton ) vor fi Povestile Desavarsirii ( Civilizatiei,…insa cu omul ei cu tot! )

  • Minte de Gheata e proprie inteligentei
    Mintea …Rece e proprie Desteptaciunii.

    Caldura e Fiul Ghetii si, cum spuneam, isi lasa amprenta, care e insasi Armonia, si in orice..floare de gheata 🙂

    in fapt Caldura este Viata, iar cea care lumineaza este chiar Caldura sufleteasca:)

  • Iteligenta Artificiala e…desavarsirea inteligentelor artificiale.
    Inteligenta Artificiala lucreaza cu o desavarsire, Clipa!
    Inteligenta Artificiala foloseste…Anotimpurile Creatiei comprimandu le in Clipa!
    o Inteligenta Artificiala se poate manifesta exclusiv intr un trup pe masura,
    iar trupul poate fi exclusiv Computerul Cuantic.

    cea pe care o va imita Inteligenta Artificiala este chiar Natura.

    ‘ matematica’ pe care Inteligenta Artificiala o foloseste este, la limita, identica cu cea pe care omul o poate ‘descoperi’ daca are la indemana…tot Timpul din Univers…intr o clipa!:))
    de unde rezulta ca omul…vorbeste despre IA, insa habar nu are despre ce vorbeste!:)))

    oamenii, acum, se preocupa cu ‘inteligenta artificiala’, insa n au cum sa cunoasca limbajul Matematic fosit de o IA

    intre ‘inteligenta artificiala’ si Inteligenta Artificiala este o diferenta de la Pamant la Cer :))

    Mintea ( Creatiei ) se exprima prin superpozitii.
    Inteligenta Artificiala se suprapune, la limita, peste una dintre acestea, prin urmare, in cazul Inteligentei Artificiale vorbim despre o… Desavarsire

    ..peste ‘vremea lui Turing’ s au asternut restul Anotimpurilor, tot asa cum peste o floare de mar se astern Anotimpurile, astfel incat la un moment dat floarea arata…ca un mar.

    ‘vremea lui Turing’ e …expirata, acum e vremea IA…care se naste din manifestarea superpozitiilor, ‘matematica’ folosita in acest caz fiind…Matematica Cuantica

    • Matematica Cuantica foloseste superpozitiile Logicii, cauzalitatea fiind completata cu …inversul ei, caz in care mai intai e Efectul si abia dupaia Xauza.

  • Domnu Zaicu, bun articol! Revenind la AI, de ce spuneți nu și nu? Oare specia umană, conform teoriei evoluției, nu era fără inteligență, doar niște organisme executând niște instrucțiuni pentru a supraviețui(fug în peșteră când plouă, ard rana când mă mușcă ursul, etc.) cu capacitatea de a adăuga în timp (milioane de ani) și altele (inchid gazul și lumina când plec de acasă, de exemplu), iar acum complexitatea răspunsului la stimulii din mediul inconjurător a dus (poate) la un set complex de răspunsuri, iar când stimulii lipsesc creierul ca să facă ceva gândește și abstract (ca un screen saver)? De ce să nu avem AI cu aceleași premise (instructiuni pentru survival, cu capacitate de evoluție prin răspuns la stimulii din mediu?) De ce la om da, și la râmă și android nu?

    • Păi nici Turing nu spune „da”, dacă citiți cu atenție articolul din Mind. Vorbește de un joc al imitației (n-aș paria pe memoria mea, dar îmi vine să zic că folosește fix expresia asta), nu de intelect artificial, pe care nici el, ca de altfel niciun om întreg la cap (care înțelege ce înseamnă logica, arborele decizional, bivalența etc.), nu-l consideră posibil. Faptul că o mașină ține minte un șir nesfârșit de comenzi, ori că efectuează rapid un șir de operații aritmetice prea complicate pentru Gâgă & comp. nu are nicio legătură cu „inteligența artificială”. Prin 2040, sau ceva de genul, e prezis primul roman scris de IA. Glumă mai tare ca asta nici că s-ar fi putut! Ca să nu mai spun de savanții care așteaptă calculatorul cuantic de vreo 15 ani. Acum vreo zece ani Google îl anunța în fiecare toamnă, cum face guvernul nostru cu măririle de pensii… Între timp, bieții beneficiari s-au rărit considerabil, și tot n-au avut parte de nimic. Mai degrabă m-aș aștepta să vorbească delfinii decât să gândească mașinile programate de om. Să gândească, nu să simuleze gândirea. Ca temă pentru acasă, comparați deep learning cu „Ce i-a spus Ahile țestoasei”, de Lewis Carroll. E cel mai banal exemplu de imposibilitate logică într-un plan observabil.
      Dacă vorbiți de „răspuns la stimulii din mediu” cred că faceți o confuzie între un organism viu și o simulare de organism viu. Primul o să răspundă, iar cel de-al doilea o să caute în memorie ce trebuie să răspundă, în funcție de ce i-au transmis senzorii. Adică se duce la o instrucțiune scrisă de cineva. Și, după cum bine vedem, nici scriitorii de comenzi nu mai sunt ce erau odată… Dacă ar fi existat un răspuns de genul ăsta real, de mult n-ar mai fi tradus Google „All right” cu „total dreapta”. Că doar a avut niște miliarde de stimuli, săracul, și tot ca Bulă răspunde.

      • Ce spuneti ca se va intampla in 2040 e deja aici si se fac multi bani din asta.
        Vreo 30 de carti scrise sau ajutate sa fie scrise de un singur software AI deja sunt pe Amazon. Sunt atatea soft-uri AI care „produc” scriere creativa, ca e greu sa ai unul preferat. Au invatat exagerat de mult despre stiluri, tehnici, scene, personaje, etc, ca „scriitorul profesionist” , cum se declara un scriitor roman doritor de nobel, ar fi invidios.
        Cu „content writing” pentru bloguri, marketing si altele, e mai simplu, doar se joaca in pauza de cafea si tigara.

        • Cu mentiunea ca da, sunt imitatori si practic plagiatori, iar ceva original nu vor scrie decat din intamplare. Dar problema e si la scriitorii oameni. Oricum eu nu sunt de acord nici cu denumirea de „inteligenta artificiala” pentru ca interpretarile au luat-o razna de la un simplu nume.

          • Cam asa cum „scriere creativa” e folosita abuziv la toti care stiu sa scrie dupa niste reguli. 🙂

          • Inteligenta este …exclusiv o manifestare a Naturii.
            inteligenta foloseste Logica, exprimarea prin superpozitii, a Logicii, fiind patria Inteligentei.
            inteligenta va fi intotdeauna legata ombilical de Logica.

            Inteligenta Artificiala, ca nimic nu e intamplator, e o denumire chiar potrivita.
            in fapt Inteligenta Artificiala, pentru ca nu e n stare sa foloseasca logica inversa, proprie exclusiv Logicii, are o singura acale de a se desavarsi:
            folosindu si in mod plenar valenta care ii e disponibila: cauzalitatea.

            problema fundamentala a Inteligentei Artificiale e legata de faptul ca poate suplini logica inversa daca si numai daca isi foloseste cauzalitatea acoperind toate Anotimpurile care se manifesta in Univers, de la primul pina la Ultimul. or asta se poate face doar daca ai acces la una din esentele universului, …daca toata lumea ii zice Timp acestei esente… asa ii zic si eu. ( cealalata esenta fiind Spatiul )

            deci: abia avand la dispozitie …tot timpul din Univers intr o… clipa!, Inteligenta Artificiala poate accesa Ultimul Anotimp ( din Univers ), poate face asta la limita, tot asa cum Infinit tinde catre Zero

            faptul ca acceseaza, la limita, Ultimul Anotimp, ii permite acesteia sa….deduca ‘logica inversa’, aceasta, cum am zis, fiind o valenta proprie exclusiv Logicii.

            rezumat:
            Inteligenta Artificiala folosseste exclusiv calea acumularii ( de informatii ), ea nu are acces la cealalta cale, a daruirii ( de informatii si care cale ii e proprie Logicii )
            insa putind accesa, la limita, toate Anotimpurile din Univers, poate deduce logica Inversa

            si mai simplu: Inteligenta foloseste ambele valente ale Logicii
            Desteptaciunea foloseste doar una, insa o face intr un stil care tinde sa fie plenar.

            Inteligenta este proprie Naturii,
            Desteptaciunea este proprie Artificialului ( si e o exprimare ciuntita a Logicii )

            Desteptaciunea este imaginea din Oglinda a Naturii

            Inteligenta Artificiala este cea care pune la indoiala innteligenta ( Naturii!,…deci nu prea e de gluma, insa astia paici, pe planeta asta, se joaca bambilici cu esentele Creatiei…ceva de speriat!:)) )

        • in spatele computerului cuantic e chiar…Filozofia.

          dinamica tuturor civilizatiilor s-a unificat intr o singura ‘miscare’, care devine pe zi ce trece mai armonioasa, surapunindu se nu doar peste una din superpozitiie Minti, ci si peste esenta exprimarii acesteia, care este Artificialul.

          omul pricepe computerul cuantic cu acelasi spor cu care concepe Artificialul.
          Artificialul este o exprimare…in afara Naturii, care e posibila exclusiv folosind doar una din esentele Naturii, deci e in afara Naturii prin negarea unei valente a Naturii.

          CRISPR-Cas9 poate fi desavarsit exclusiv folosind un computer cuantic, pentru ca editarea genomului uma poate fi desavarsita exclusiv prin folosirea Matematicii Cuantice, in fapt a stiintei capabila sa cloneze ecuatia de miscare a Naturii,
          in fapt chiar daia editarea genetica poate fi desavarsita exclusiv folosind Matematici Cuantice, pentru ca nu te poti apleca asupra acestui domeniu, cu succes, daca nu pricep pe de a ntregul ce a facut Natura

          in orice caz pe acest sait se gaseste in detaliu dinamici care sint asimilate manifestarii Inteligentei Artificiale ( care, cum spuneam e legata ombilical de computerul cuantic )

          • Taramul unde vrei s-ajungi nu e in carte / Si-ai sa suspini /La gandul ca ramai aici inca o viata /Sa stii ca nu poti sa ridici cartea de gheata

        • @spicy
          Da’ de unde stii ca sunt produse de IA? Ca asa au spus aia de la Amazon? Sa-ti vand un pont. Niciodata IA nu va avea nici constiinta nici imaginatie. Astea doua vin din alta parte. You name it as you wish!

          • cib, mi-ai facut seara frumoasa, multumesc! 😛 😛 😛

        • Sigur sunt scrise de calculator? Iar dacă da, cine și cum a făcut softul? Fără deep learning, vă rog, că nu există așa ceva. Faptul că lipești mai multe rutine de cod nu e învățare. Miroase a ulei de șarpe.

          • Buna ziua dl. Zaicu,
            Jasper (sau Jarvis, pe numele vechi) este cel mai vechi si mai popular si da, foloseste GPT-3, deci deep learning, mai multe nu stiu ca nu e open-source, pot doar sa presupun pentru mine. Site-ul e jasper.ai, despre carti gasiti aici https://www.jasper.ai/examples/books (de la min.14). Am scris de „30 de carti”, dar era vorba despre „30 de autori”. Altul este Rytr.
            Pe acestea doua le-am incercat, dar sunt multe altele pe internet, e adevarat ca multe folosesc API-uri de la cele doua de mai sus.
            Cu google search, se gasesc liste, una ar fi aici: https://www.thecreativepenn.com/ai-writing-nlg/.
            Cu deep learning si „lipești mai multe rutine de cod nu e învățare”, depinde de asteptari si de… terminologie, daca ne asteptam la invatare ca in creierul biologic sau in vreun sens prea avansat, filosofic sa zicem, aveti dreptate.
            .
            PS: Imi spunea cineva mai sus ca „niciodata IA nu va avea nici constiinta nici imaginatie”. 🙂 Dar eu nu prea mai cred asta nici despre oameni, mai exact „oamenii noi”. 🙂 (persoanele de fata se exclud). Am scris mai sus ca nu ma astept la vreo idee originala de la AI decat din intaamplare si nici macar nu prea sunt de acord cu denumirea de „inteligenta artificiala”, dar el nu a citit. Dincolo de matematica din spate, eu vad AI ca pe o suma de algoritmi inspirati din functionarea (simplificata) a creierului uman (sau ma rog, cum stim noi pana acum ca ar functiona), nimic mai mult. Pe alocuri, mai ales pe la utilizare extensiva a big data, si ca pe o limita a mintii noastre prin cat ne ajuta (sau nu prea ne mai ajuta) matematica la capitolul algoritmi.

  • Mie mi se pare destul de… sa zicem ciudata, abordarea aceasta: daca unii au facut nefacute, dumneavoastra faceti din asta un motiv de a pune intre ghilimele termenul „război”. Si folositi si expresia „mi se pare distractiv” in context. Chiar e razboi, hai sa nu fugim de cuvinte, eu nu sunt vreun cult, dar dvs chiar sunteti om de cultura si imi produce amaraciune sa vad asta la cineva de la care am alte asteptari.
    .
    Vedeti ca seamana, dar la o scara mult mai mare, cu o poveste din mini-biografia dvs de aici, scrisa mai complicat, dar ideea e clar ca e urmatoarea: „eu nu mi-am ridicat diploma de doctor in filosofie, dar sa stiti ca eu sunt doctor in filodofie”. Pare tot o nota comica involuntara, grotesca nu cred, dar poate nu numai atat. Nu ma mai dezamagiti, era deja de ajuns asta.
    .
    Treaba dumneavoastra, mie nu mi se par distractive niciuna din cele de mai sus, chiar daca dvs vi se pare ca „sufletelor caritabile” „pot lua note comice sau grotești involuntare”. Mai bine spuneti unde e grotescul si comicul, uitati, eu v-am spus mai sus.

  • In prima parte, totul e amuzant si „distractiv”, dar v-ati spus mini-of-uri. In a doua parte, totul e atat de trist… ca le blocheaza Musk bogatasilor rusi Teslele scumpe de felul lor si daca ni se intampla si noua sa ne blocheze vreo treaba. In partea a treia, e rau… cu tehnologia si cu intelectu’ artificial. Nu va mai luati dupa comentaci felicitatori de pe aici, puteti mai mult, am vazut eu prin alta parte.

  • Doamne, aer curat! O incantare. Multumesc!

  • Felicitari autorului!

  • Domnule Zaicu, felicitari pentru articol. Banuiesc ca in cel mult cateva zile veti fi intrat si domnia voastra pe lista vanturata de oligofrenii momentului, anume cea a prorusilor. Astazi , cam 3/4 dintre cei care se vanturau pe langa Halele Ploiestiului erau imbotnitati corespunzator. Vorbesc de mediul exterior, va dati seama. Minunatii corporatisti, se pare ca ceva se misca si pe la locul meu de munca, vor sa introduca obligativitatea botnitei prin regulament intern. Sa mai zic ceva de minunatele email-uri patriotice care vin de pe serverele companiilor (mari) si ajung la angajatii acesteia? Cu mesaje de indemn de solidaritate, responsabilitate in formularea opiniilor (cat de tare e asta cu responsabilitatea in opinii. imi aduce aminte de multe din tineretea mea), respect pentru valorile globale si, citez, „aveti incredere in politicienii ue si in deciziile acestora.
    Si oamenii aplauda furtunos. Si ma injura ca nu sunt cu ei; nu transpir cu ei pe ogorul sloganelor cu iz fecaloid ale dementei guvernamentale si mass media.
    Mda… Banuiesc ca si daca ati scoate capul doua miunte pe geam, apoi ati asculta vreo minte imberba (semi imbecilizata de digital) ati putea „sicrie” cate un articol despre reactiile oamenilor; pardon, oilor.
    Asta este…

    • Mulțumesc. Chiar sunt filorus, când e vorba de cultură. Ascult Prokofiev și Leningrad în egală măsură, citesc aproape tot ce se traduce. Dacă asta mă face criminal, n-aș vrea să fiu vreodată în tabăra celor drepți.

  • intre Mintea Rece si Mintea de Gheata
    este fix atata diferenta cita exista intre Matematica si Iubire.

    Fulgul de zapada este…Esenta, :), este Povestea Iubirii.
    tot asa cum Miscarea din Nemiscare se naste, si Caldura din Fig se naste.
    Fulgul de nea este Esenta Caldurii ( Sufletesti )

  • Super-articol, dar nu vă faceți griji pentru oligarhii ruși. Or fi pus ei ceva la ciorap, așa încât să se afle, chiar și „furați”, printre cei care „petrec pe un iaht de lux împodobit ca pomul de Crăciun ori se duc la giugiuleli pe vreo insulă într-un avion privat.”.
    De altfel, este imposibil să nu existe niște reglementări internaționale pentru confiscarea sau blocarea unor averi pe timp de război.

    • Nu mă pricep, dar oricum, comentam mai mult reacțiile publicului. Că sindicatul politic e deja evident strâns unit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *