Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Mioara Costin, ajunsă la guvern, a pus biciul pe jurnaliști, colegii ei

Documentul scurs de la Guvern a fost doar cireasa de pe tort pentru multi reporteri, in special, pentru cei acreditati la Guvern si la PNL. In trei luni de zile, jurnalistii au auzit si au primit din partea consilierei de stat pe probleme de comunicare a Guvernului urmatoarele:
– Banii partidului nu mai sunt acum la Orban, ci la Robert Sighiartau
– La solicitarea reporterilor care voiau sa stie la ce conferinte de judetene ajunge Citu, a facut un grup de whatsapp in care sa anunte programul politic. Nu se stie pe ce criterii i-a ales pe reporterii care sa aiba acces la agenda politica al lui Florin Citu, dar reporteri acreditati la PNL si la Guvern de la anumite trusturi nu aveau acces la asemenea informatii. Sau aveau, dar cand era prea tarziu.
– Cand i s-a cerut de catre un reporter sa fie introdus in acel grup, consiliera de stat a tinut sa-i precizeze ca i-a ascultat niste live-uri cu o zi inainte cu care nu fusese de acord. Era nemultumita ca reporterul nu numarase filialele detinute de Citu, la acel moment, precum numara Pristanda steagurile
– Le-a interzis unor politicieni apropiati de Citu sa mai vorbeasca cu anumiti reporteri. A impartit reporterii, la fel cum a facut si cu aproape toate trusturile de presa, intre reporteri pro-Citu si reporteri pro-Orban. Unul dintre politicienii care chiar au si ascultat-o vrea sa fie viitorul ministru de Finante si secretar general al PNL. Culmea, chiar parea unul dintre politicienii civilizati, cu mintea la el.
– Intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern, pe un alt reporter l-a intrerupt cand adresa o intrebare: de ce insisti pe o “non-stire”. Non-stirea era legata de cheltuielile cu campania de informare privind vaccinarea.
– Au fost reporteri care au fost dati la o parte de la microfon atunci cand adresau intrebari ministrilor
– A intrerupt si o conferinta de presa cu ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, care a fost intrebata despre campania de informare privind vaccinarea. De fata cu toata presa de la Guvern, ii spune ministrului Sanatatii sa raspunda ca sunt campanii diferite.
In mod normal, acest mesaj l-as fi scris din momentul in care s-au intamplat cele relatate mai sus. M-am abtinut pentru ca desi nu am fost niciodata nici macar amice, am fost colege. M-am abtinut, in ciuda unor mizerii si povesti pe care le-a tesut despre mine si alti colegi.
Probabil ca daca, in locul ei, consilier de stat era acum orice alt fost reporter, multi s-ar fi eschivat sau ar fi fost incomod pentru ei sa intrebe despre speta cu documentul. Cand petreci cu orele pe teren, in fiecare zi, raman niste legaturi si suntem jurnalisti, dar si oameni, deopotriva. Intrebi pentru ca nu poti sa ignori un astfel de subiect, dar esti usor stanjenit.
In cazul de fata, nu a fost reporter care sa nu vina macar cu o intrebare de completare pe subiect adresata lui Florin Citu, ieri. Daca nici asta nu-ti ridica niste semne de intrebare ca trebuie sa-ti schimbi atitudinea, ca nu-ti intelegi fisa postului si rolul tau in functia aia, atunci poate ca a venit momentul ca Anca Alexandrescu sa se simta amenintata de faptul ca urmasii sai o depaseasc la capitolul mizerii facute presei acreditate.
P.S. Imi pare rau ca Dana Pacurar este bagata in aceeasi oala. Nu au nicio legatura cele doua, ba dimpotriva. Dana este de-o calitate umana si profesionala care nu cred ca ii poate fi contestata de nimeni. Cel putin, nu de oamenii care-o cunosc si care au lucrat cu ea.
Despre declaratiile de ieri si de astazi ale lui Citu, pur si simplu, nu ai ce sa comentezi. (Mădălina Mihalache, jurnalistă)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *