Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Mohammad Murad: Domnul prim ministru mă primește ca să zică că s-a întâlnit cu oamenii de afaceri, eu mă duc acolo ca să zic că m-am întâlnit cu premierul

În timp ce în alte țări guvernele și mediul de afaceri se dau peste cap să atragă turiști, în România se dă o întrecere pentru alungarea lor. Oamenii de afaceri ar vrea, însă guvernanții sunt cei care bagă bățul în roată, să nu o lase să se învârtă.

„Totul este formal: Domnul prim ministru mă primește ca să zică că s-a întâlnit cu oamenii de afaceri, eu mă duc acolo ca să zic că m-am întâlnit cu premierul”, a declarat, luni seara, la cristoiuTv, Mohammad Murad președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.
Constatarea lui a venit după ce a avut mai multe încercări de a convinge guvernul să sprijine firmele din turism, care au fost grav afectate de criza sanitară.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, l-a întrebat de ce crede că politicienii sunt rupți de realitate.
„Eu am făcut și o analiză a politicianului român, în special a celui care ajunge în funcții. Imediat după ce ajunge în funcție, instalează vreo 40 de consilieri, dintre care jumătate îi spun în fiecare zi: «Șefu, ați fost pe fază, toată lumea vă admiră, cum ați vorbit, cum ați reacționat». Pe ceilalți, din cealaltă jumătate, care nu fac la fel, îi dă afară. Ei nu au consilieri care să spună: „Nu așa stau lucrurile”, a explicat Mohammad Murad.

El a adăugat că, în general, totul este pe imagine și pe toanele șefului, că nimeni nu are curajul să intre la un șef nervos, că fiecare se interesează de starea de spirit a acestuia. „Mai bine să vorbim urât și să facem bine decât invers”.

Omul de afaceri a adăugat că premierul nu decide el chiar tot și că îi este teamă că, în cazul în care izbucnește un focar de Covid într-un hotel, se teme că toate se sparg în capul lui. Și a remarcat că în alte țări unii au avut curajul asumării și că așa s-a reușit pornirea industriei.

Ludovic Orban le-a mai spus patronilor din turism că, în privința restricțiilor, sunt în România, să se descurce.

Puteți viziona întreaga emisiune aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *