Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Molnar Geza: „Dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină, și cu izolare şi fără izolare obligatorie”

Cunoscutul epidemiolog clujean Molnar Geza a declarat că spre finalul anului numărul de infectări va scădea considerabil.
„Prognoza este aceea că undeva prin octombrie-noiembrie vom avea gripa sezonieră și la sfârșitul lunii decembrie, ianuarie-februarie vom avea, din nou, cazuri de Covid-19, dar nicidecum nu cu așa amploare, nu cu un număr atât de mare de cazuri, ci mai mult în focare teritoriale sau de colectivități izolate. După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021 nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioadă relativ scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. Apropo de mortalitate specifică – e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a spus medicul Geza Molnar, la Marius Tucă Show.

Epidemiologul a vorbit şi despre sfârşitul vârfului epidemiologic actual, dar şi despre cât ar ajuta carantinările în contextul actual.
„Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen, mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie”,  a mai spus Geza Molnar, potrivit Mediafax.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Molnar Geza: „Dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină, și cu izolare şi fără izolare obligatorie””

  • Corect, dar nu spune tot adevarul. In anul 2021, in vara, se va uita de covid 19. Adevarul este ca se impiedica prin izolare si carantinare o imunizare in masa, care ar fi exceptionala in perioada calduroasa. In noiembrie se va suprapune cu gripa sezoniera. Interesul este prosteala cu vaccinul, testele, aparate PCR, jefuirea CAS.

    • Cata dreptate ai! Banii conteaza, nu suferinta celor arestati in case, in tara, nauciti de cap si obositi.Ma intreb cum vom munci fara a avea o clipa de liniste, un mic concediu. Vom fi imbolnaviti, dar la suflet si cap…Sper ca nu ne vor batjocori cu testare pe populatie a unor otravuri pe care „sponsorii” le numesc „vaccinuri”! Dar faza asta va depinde noi, de fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *