Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Morala fabulei „Schengen”

După ce disputa dintre Curtea de Justiție a UE și Curtea Constituțională a României, terminată prin abandonul rușinos al celei din urmă, i-a lăsat rece pe cei mai mulți dintre români, și după ce Mecanismul de verificare a justiției române, caduc de doisprezece ani, a fost înlocuit, în aplauzele presei miluite, cu „Instrumentul statului de drept”, mult mai eficient în sancționarea României pentru cele mai închipuite acuze, a venit și „Ziua Schengenului”.

România nu rămâne chiar la porțile UE, cum se întâmplă cu Serbia și ceilalți candidați din Balcanii de Vest, cărora li s-a spus că a opta pentru Bruxelles înseamnă să dai cu tifla, în prealabil, Moscovei și Beijingului, întrucât, potrivit Ursulei von der Leyen, „mama pfizerului”, „cine nu este numai cu noi este împotriva noastră” sau „cine vrea să fie cu noi trebuie să fie împotriva tuturor celorlalți”, dar nu trece de vestibulul uniunii, iar când vin musafiri masa i se servește în bucătărie.

Noul refuz primit în față de România s-a consumat simbolic de „Ziua Constituției” pe care toți cei care au acceptat să îi „vândă supremația” au omagiat-o. În comunicatul festiv al Președintelui CCR, dl Marian Enache, este reafirmată, fără efecte juridice, misiunea de onoare a judecătorilor constituționali de a apăra supremația Constituției, tocmai aruncate le coș prin recentele lor decizii, producătoare de efecte juridice. Probabil că prin „misiune de onoare” se înțelege „misiune onorifică”.

Anterior ni se spusese că dacă vom renunța la supremația legii noastre fundamentale vom intra în Schengen en grande fanfare. Demisia celor care au spus-o, jurând pe barba Profetului că așa se va întâmpla, ar fi un gest de minimă decență.

„Optimiștii” (adică pesimiștii rău informați) anunță acum că UE se va scinda din cauza ireconciliabilei opoziții între cei care s-au opus României și cei care au susținut-o. Fals! Nimeni nu a susținut-o în realitate. Pretinsa susținere germană nu a fost decât praf în ochii fraierilor.

Unii cred că diavolul se ascunde la Moscova. Posibil, numai că diavolul nu joacă pe mize atât de mici. Ideea că refuzul de la Bruxelles va naște criză politică la București spre profitul Moscovei este o glumă de proporții. Guvernul Ciucă-Aurescu-Predoiu este legat de scaunele puterii cu lanțuri americane. Slava Ukraini!

Alții dau vina pe unchiul Sam. SUA nu are, însă, nici o influență la Viena. Austria nu este nici măcar membru al NATO.

Apoi, ce câștig ar avea SUA dacă România rămâne în afara spațiului Schengen?! S-ar face oare apă sângele germanic al Marelui Iohannis, „frumosul din România adormită”?!

Mai degrabă, ar fi posibil ca afrontul austro-german să vrea a trimite Casei Albe mesajul că guvernul Washingtonului de la București (unde tocmai s-au întrunit, pentru a se afla în treabă, miniștrii de externe ai statelor membre NATO, în frunte cu Anthony Blinken) nu are a se aștepta decât la a fi pus în genunchi pe coji de nucă la Viena. Nici măcar „compromisurile” promise public de ministrul de interne român (probabil noi privilegii în favoarea firmelor austriece) nu i-au putut îndupleca pe comanditarii omologului său austriac.

Acestea fiind spuse, ar fi poate mai bine să ne aducem aminte de faptul că România a intrat „prin efracție” în UE (adică a forțat intrarea, nedorită de hegemonii Europei germane, inclusiv recurgând la „mită”) și de la aderare până azi s-a făcut totul (inclusiv cu cooperarea vinovată a guvernului român) pentru ca foloasele calității de membru să fie reduse la maxim.

Am fost și rămânem (alături de Bulgaria) un membru de rangul doi sau, poate, chiar trei al UE. Așa am știut să negociem accesul (plătind cât nu făcea, doar pentru a obține gloria de a pune semnătura pe tratatul de aderare pe perete ca pe un trofeu de vânătoare) și așa am știut să ne purtăm după ce am intrat. Am fost mai plecați ca membri decât am fost în calitate de candidați.

România este prea mare pentru o Europă atât de mică. Cel puțin asta ne-au transmis profitorii UE; dintre care Austria și Olanda, foste imperii continental și colonial care vor să păstreze renta imperială necesară păstrării nivelului de viață imperial, chiar după pierderea imperiilor respective, sunt pe primele locuri. Iar Germaniei, principalul profitor, îi plac statele mici. Ajunsă, din 1945, sub ocupație americană, ea și-a întărit convingerea că în Mittel Europa „Small is beautiful”.

În martie 1990, la Târgu Mureș s-a trecut la punerea în aplicare a planului de dezmembrare a României. Întrucât pe atunci România nu avea premieri de talia lui Ciucă sau Câțu, nici miniștri de externe ca Aurescu și, desigur, nici președinte ca Iohannis sau Băsescu, încercarea a eșuat. Planul nu a fost, însă, abandonat. Poate ar trebui să căutăm și în aceasta explicația menținerii României în afara frontierelor externe ale UE.

Dacă „Rareș cel Viteaz” ar fi cerut primirea în Schengen a Transilvaniei (Republica de la Cluj) este foarte probabil să fi putut intra în istorie cu un succes. Al cui succes? Aceasta este o altă întrebare.

Eșecul din 8 decembrie 2022 confirmă toate prognozele și avertismentele mele. Originea lui principală stă în politica mioapă și servilă, precum și în tranzacționismul moral al guvernelor române din ultimii 15-20 de ani.

Acest eșec ne oferă, însă, avantajul unei lecții de excepțională valoare. Măștile au căzut. Cel puțin pentru naivii de bună credință care nu refuză, de principiu, să vadă adevărul.

Ce ne învață această lecție? Că trebuie să știm ce vrem, în funcție de interesele noastre naționale, și să facem ce trebuie pentru a le apăra în cadrul UE. Nu împotriva intereselor comune, ci împotriva egoismelor hegemonice și a abuzului de poziție dominantă ale hegemonilor Europei germane.

În plan imediat, trebuie să procedăm nu la declanșarea unui mic război de gherilă cu caracter privat împotriva firmelor occidentale care căpușează România (în primul rând cele olandeze și austriece, dar nu numai), ci la recalcularea datoriilor acestora față de statul român și obligarea lor, dacă este cazul, manu militari, la plată integrală și promptă. Totodată se impune renaționalizarea activelor critice (cu valoare strategică) ale țării, concesionate sau vândute firmelor străine care au transformat concesiunea sau dreptul lor de proprietate în instrument de presiune politică asupra statului român și de jefuire a națiunii române.

Nimeni nu ne poate contesta dreptul de a o face. Acestea nu sunt măsuri de retaliere, ci acțiuni legitime și firești pentru recuperarea / afirmarea suveranității naționale. Suveranitatea pe care nu am cedat-o prin nici un tratat și pe care nici nu am fi avut dreptul să o cedăm. Aceasta înseamnă să ne comportăm la fel cu partenerii și aliații noștri, excluzând, totodată, abuzurile lor.

Ceea ce ne trebuie este să avem un guvern dispus să o facă și un popor gata să îl forțeze a o face. Le avem?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Morala fabulei „Schengen””

  • ,,…să avem un guvern care să… și un popor gata să… Le avem?”

    Dar o elită conducătoare care să conducă acel popor ,, gata să…” care să formeze acel guvern ,, care să…” avem?

    Nu!

  • MI-e sila de Romania mea ! Cred ca tara asta n-a fost in halul asta nici pe vremea fanariotilor ! N-am ce comenta ! Vreau sa dispar din lumea romanicii mele din scarba ! Noroc ca varsta ma ajuta!

  • Totul merge spre bine, creste atitudinea romanilor impotriva UE. Nu se stie daca incet, incet romanii nu vor gandi ca pentru a scapa de tradatorii de tara, pentru a fi pedepsiti cei care au distrus si vandut România singura solutie ar fi sa vina chinezii sau rusii.

  • Eu plec de la o realitate stiuta si ignorata,pe cit de periculoasa pe atit de neobisnuita intr-o democratie.In Romania indiferent de voturi,”alesii” sunt ai securitatii,nu ai poporului roman.”Alesii” astia trebuie sa fi fost interlopi,cu dosare grele sau din tabara securistilor,deci oameni manevrabili,controlabili.Maimute carora li se poate impune si un anumit mod de comportare care se suprapune caracterelor lor de slugi hoate.De la o posta se vede ca i-am descris deja pe johanis,Ciolacu,Simion George si alti martafoi.Ciuca e din alta categorie.Asta care cu greu gaseste cuvintele e general,cred ca cel milog pe care l-am vazut vreodata.El este executant de ordine,de-asta a si fost ales de securisti.Ati vazut ce plecaciun face in fata Ursulei von der Leyine? Astia sunt oamenii preferati securitatii.Pe ciuca n-a mai fost nevoie sa-l duca la instructaj de milogeala ca pe Ciolacu si ceilalti.El e asa din nastere.Milogeala este un criteriu de selectie securist,iar neghiobia .asisderea.De-asta avem pe scena politica asemenea exemplare,de-asta am ajuns in halul asta.Ca liniile de urmat sunt acelea pe care le-ati descris,este foarte adevarat,insa atit timp cit securitatea sereista tine captiva tara asta si poporul asta adormit,totul ramine o himera.Ei controleaza tot:justitie,economie,parlament,guvern,biserica ma-sii (pardon),tot.N-au nici un interes sa lase oameni capabili la conducere,oameni capabili sa le strice „jucariile.” Deci vom continua condusi de maimute.

    • Dacă cei care conduc ar avea minte măcar cat primatele tot ar fi ceva,susțin un guvern condus de cercopiteci,giboni,urangutani păzit de gorile in loc de SPP,măcar animalele nu știu ce e aceea ticăloșia,lăcomia,corupția,lașitatea.Votați partidul maimuțelor!Votati președintele maimuța(in continuare)!Schimbati constituția cu Cartea junglei! E greu ,tare greu pentru poporul asta ,al nostru sa trăiască in jungla meschină și vrând nevrând s-a adaptat,ne transformam și noi invers de tezele lui Darwin ,din oameni in maimuțe.

      • Din păcate, concluzia este că noi, cei conduși, suntem mai proști decât cei ce ne conduc ! Proști, lași, indolenți, adormiți…
        Atât de multe motive pentru a ne manifesta indignarea ( trădări, scumpiri, sărăcie etc), dar televiziunile bat moneda cu boicotul! Umilitor și inutil.
        Poate că nu toți din guvern sunt oi, dar vidul puterii le-a luat mințile și conștiința.
        Mă tot întreb, cum ar fi fost ca in 89 să fi ieșit în stradă doar câteva sute de români !? Măcar am fi fost absolviți de vina de a-i fi trădat pe cei care au crezut, până la jertfă, în România!
        Vidul puterii, goana după bani, aparenta libertate și falsa siguranță etc., le-au anulat rațiunea și conștiința . Au uitat că în viață totul este cu măsură, că totul se plătește și că blestemele celor care nu mai au ce pierde îi vor lovi unde doare cel mai tare!
        Primatele pot simți pericolul, își apară familia și luptă pentru siguranța ei. Majoritatea celor ce ne „conduc” ar fi fost demult anihilați în lumea primatelor!
        Dar, nu este ger, magazinele sunt pline, televiziunile ne tocesc și bruma de rațiune și conștiință rămasă, de ce și de cine să ne apărăm dreptul la viitor sănătos?!
        Poate că, dacă ar veni peste noi toate relele, buluc, poate am reacționa.
        Tare mă doare că fiecare are grijă de familia lui, puțini sunt cei care au grijă de țară și neam !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *