În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Mușamalizarea accidentului ministrului Lucian Bode. S-a aflat numele șoferului SPP

Dacă un motociclist nu ar fi filmat accidentul produs de mașina SPP cu care ministrul Transporturilor, Lucian Bode, circula duminică, 30 august, astăzi nu se mai vorbea despre niciun caz. Chiar și așa, începând cu președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban, toți oficialii încearcă să bagatelizeze accidentul.

Ion Cristoiu și Sorina Matei au discutat, miercuri seara, la emisiunea Marius Tucă Show la televiziunea Aleph News, despre ciudățeniile acestui caz, confirmate atât de fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, cât și de fostul procuror de caz, George Nica.

Mașina în care se afla ministrul a făcut un slalom ucigaș de aproximativ doi kilometri pe șosea, în localitate, pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş, și a lovit o mașină în care se aflau turiști polonezi.

Accidentul a avut loc duminică, ministrul spunea că se grăbește la moțiunea de cenzură, care era luni. Într-o declarație ulterioară, dată la 5 zile după accident, Lucian Bode a spus că șoferul a făcut ce a vrut și că el s-a odihnit pe bancheta din spate.

Lucian Diniță a spus că acest gen de comportamentele nu au fost puține în ultimii 15 ani și că după accidentul lui Gabriel Oprea, demnitarii s-au ferit să acționeze legal, să ceară antemergător și s-a dat SPP-ului dreptul ca mașinile să aibă lumini albastre și sistem sonor.
Verdictul fostului șef al Poliției Rutiere a fost că este vinovăția șoferului și că implicarea ministrului trebuie stabilită de altcineva.

Declarații interesante a dat și fostul procuror de caz, George Nica, procuror militar, care a spus, evaziv, și numele ofițerului SPP. Nicolae Lupu, se pare. „La acest moment, dosarul a fost preluat de către Secția Parchetelor Militare din cadrul PÎCCJ din ordinul Procurorului General”, a spus Nica. Motivul invocat de Procurorul General este că „dosarul conține elemente de cooperare judiciară internațională”.

Procurorul a explicat că la el dosarul a stat doar o zi, că era începută urmărirea penală in rem și că era o minimă anchetă a Poliției Rutiere. Prin minimă înțelegându-se că nu exista nicio declarație, că nu s-a făcut nicio audiere de martori sau persoane implicate.
Potrivit declarațiilor procurorului, la el dosarul a ajuns în 3 septembrie, adică la 5 zile după accident.

Nu se știe nimic despre starea victimelor, a șoferului și a polonezilor, și nimeni nu dă informații, SPP cu atât mai puțin.

Urmăriți întreaga emisiuni, cu imagini și dezvăluiri în premieră:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii