Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

N-a trecut nici o săptămînă de cînd e premier și Nicolae Ciucă a și fost lovit de blestemata boală a Cotcodăcitului

În Discursul ținut la recepția oferită de Administrația prezidențială cu prilejul Zilei Naționale a României, Klaus Iohannis s-a referit și la Guvernul investit pe 25 noiembrie 2021, actualmente încă în funcțiune fie și pentru că pînă la 1 februarie 2021 nu poate fi depusă o Moțiune de cenzură:

„Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică, doar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicienii de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile”.

Indiscutabil, prin „soluție atipică”, așa cum se vede din precizările despre trecerea peste adversitățile doctrinare, Klaus Iohannis înțelege doar formarea unui Guvern alcătuit din PNL, PSD, UDMR și Minorități.
Noi însă credem că din soluția atipică reclamată – potrivit președintelui – de încercarea istorică prin care trece România face și desemnarea ca premier a lui Nicolae Ciucă.

În istoria postdecembristă, desemnarea lui Nicolae Ciucă se constituie într-o premieră. Ca șef al unui Guvern democratic a ajuns un general de carieră, fost șef al Statului Major. Uniunea Europeană obișnuiește mai puțin plasarea în fruntea statelor membre a unor militari de carieră, în contextul unei vizibile preocupări de a asigura controlul civil al Armatei.

Nu numai din acest punct de vedere Nicolae Ciucă e o soluție atipică pentru Guvernarea țării.
Trecut în rezervă în 28 octombrie 2019, pentru a putea îndeplini funcția de ministru al Apărării în Guvernul Orban (se cerea ca ministerul să fie supus controlului civil), Nicolae Ciucă se înscrie într-un partid politic – PNL – abia în 18 octombrie 2020. Candidează la alegerile din decembrie 2020. Cu prilejul trecerii în rezervă, pentru a fi ministru, Nicolae Ciucă făcea mare caz de renunțarea la cariera militară. El își reafirma convingerea mărturisită public și altădată, că „nu am nevoie de popularitate, pentru că nu sunt și nu voi fi politician”. Cînd s-a aflat că va fi desemnat premier, adversarii din presă și din politică au scos la iveală declarațiile anterioare ale generalului că nu e politician și că nu va face politică, pentru a-l putea acuza de oportunism. A zis că nu va face politică. Ei bine, uite că va face.

Dar Nicolae Ciucă înțelegea prin a face politică a se manifesta ca un politician român postdecembrist tipic. Afirmația „nu am nevoie de popularitate” ținea de convingerea că și dacă va fi demnitar el nu va fi un politician român ros de năravurile politicianismului, între care la loc de cinste se situează „nevoia de popularitate”, sau altfel spus nevoia de publicitate, nevoia de cultivare cu orice preț a imaginii, de oglindire cu orice preț în media.

În mai multe rînduri am ținut să semnalizez că unele dintre cele mai nenorocite năravuri ale politicianului român ajuns într-o funcție înaltă îl reprezintă preocuparea, dacă nu chiar obsesia, de a-și publicita faptele. S-a ajuns astfel ca mulți premieri, mulți miniștri să nu facă lucrurile cerute de problemele domeniului administrat, ci lucruri cerute de o cît mai bună imagine publică. Sub acest semn, au apărut realitățile de tip gogolian din viața și activitatea demnitarilor postdecembriști:

  • Înfăptuirea a ceva nu pentru că administrarea domeniului o impune, ci pentru a da bine la imaginea publică.
  • Înlocuirea lucrării propriu-zise cu a te face că lucrezi în fața camerelor de luat vederi.
  • Spaima de a nu fi criticat de presă pentru o decizie dificilă.

Nu în ultimul rînd, o realitate gogoliană ivită din obsesia imaginii, a lui Să am mare grijă cum apar! o constituie ceea ce eu am numit într-un comentariu („Ludovic Orban a transformat în sărbătoare națională inaugurarea unor planșe ale șantierului despre care nu știm, dacă se va deschide sau nu”, cristoiublog.ro, ediția din 5 septembrie 2020) Cotcodăcitul ca prestație de demnitar:

„Rămîne un mister de ce găina simte nevoia să cotcodăcească ori de cîte ori face un ou. Ea produce zilnic un ou și prin urmare facerea unui ou nu mai merită demult breaking news-ul unui cotcodac. Premierii de pînă acum ai României au transformat în cotcodăcit mediatic tăierea de panglică. Și Ludovic Orban merge prin țară pentru a cotcodăci mediatic c-a făcut un ou.”

N-are rost să insist pe efectele nocive asupra unei guvernări ale politicii Cotcodăcitului. Energiile, talentul, inteligența, timpul se consumă nu pentru a rezolva o problemă, pentru a face ceva, pentru a decide ceva și a urmări aplicarea acestei decizii, ci pentru a fi cît mai mult și mai bine reflectată în presă acțiunea, decizia, cu un accent deosebit pe reflectarea entuziastă, pe ceea ce se numește a da bine la presă, la imaginea publică.

Afirmînd în 2018, la plecarea din Armată, că nu este și nu va fi politician, Nicolae Ciucă se angaja, ca viitor ministru, să nu fie obsedat de imaginea a ceea ce face în fruntea ministerului, ci de ceea ce face în realitate. Ca ministru al Apărării și, la un moment dat, ca premier interimar, Nicolae Ciucă n-a părut atins de boala Cotcodăcitului.

Pe 25 noiembrie 2021, Nicolae Ciucă a fost investit ca premier. Putem considera ca ținînd de soluția atipică de guvernare și desemnarea unui personaj atipic pentru această funcție tradițională.
Un personaj care, deși membru al PNL nu s-a manifestat ca demagog politicianist, n-a atacat alte partide, n-a fost un Clănțău mediatic și mai ales n-a părut atras de popularitate, de Cotcodăcit. Evident, de un asemenea personaj avea nevoie România ca premier a unui Guvern, menit să treacă România printr-o încercare istorică, printr-un proces de resetare.

Ce-a făcut Nicolae Ciucă din ziua investirii pînă azi ca premier?
A cotcodăcit!

În săptămîna care se încheie de cînd e premier Nicolae Ciucă n-a făcut nimic deosebit în planul resetării României.
Să admitem că timpul s-a dovedit prea scurt.
Da, dar în schimb, Nicolae Ciucă a făcut enorm în Planul Cotcodăcitului.

Aducerea unor români din Africa de Sud cu o cursă Tarom rămîne, în planul activității unui premier, o decizie minoră, de rutină aproape.
Nicolae Ciucă i-a dat în plan mediatic proporțiile aducerii pe Pămînt de pe stația orbitală pe cale să explodeze a unui echipaj.

Ședința extraordinară de Guvern duminică, 28 noiembrie 2021, a fost prefațată de un discurs al premierului transmis în direct de televiziune. Ca la un semn, Raed Arafat, Bogdan Aurescu, Sorin Grindeanu s-au precipitat să țină conferințe de presă dedicate cursei TAROM.

Ce mai încolo și încoace!
Ditamai Cotcodăcitul, menit a anunța națiunea că Guvernul lucrează, că premierul se preocupă personal de soarta românilor care n-au curse aeriene pentru a pleca din Africa de Sud și din Maroc.

A fost, evident, că o dată ajuns premier, generalul Nicolae Ciucă a încăput pe mîna șarlatanilor de profesie care sunt așa-zișii consultanți de imagine. Puțini politicieni – Klaus Iohannis e unul dintre aceștia – au scăpat cu viață din îmbrățișarea libidinoasă a consultanților de imagine.

Păpători de parale, consultanții de imagine – foști ziariști ratați, sociologi de buzunar și de poșetă, băgători de seamă – încep prin a-l speria pe un demnitar cu sondaje măsluite și termină prin a-l nenoroci punîndu-l să facă tot felul de tîmpenii, între care se numără și Cotcodăcitul.
Bietul general a fost convins de acești șarlatani că are o problemă, o mare problemă de imagine – cea de militar fără suflet – și că prin urmare trebuie să-și facă de urgență o imagine de cuconiță sensibilă, moartă de grija românilor.

Cotcodăcitul cu aeronava Tarom a fost urmată, luni, 29 noiembrie 2021, de o nouă acțiune de PR:
Nicolae Ciucă a vizitat o firmă de pui.
Inspirată din vizitele de lucru ale Tovarășului, vizita la ferma de creștere a puilor s-a înscris în aceeași campanie de înfățișare a lui Nicolae Ciucă în ipostaza de premier preocupat de problemele românilor.
Nicolae Ciucă a scris pe Facebook c-a vrut să vadă o companie care gestionează întregul lanț de producție a cărnii de pasăre, deoarece e preocupat de ajutorul pe care statul trebuie să-l dea fermierilor români.

Las deoparte că politica de ajutorare a fermierilor nu se poate baza pe concluziile unei vizite de lucru.
Pentru asta, premierul are nevoie nu de vizite de lucru, ci de studii de specialitate, de reuniuni cu oamenii din domeniul.
Admițînd însă că voia să vadă niște pui, ca să-și dea seama că se deosebesc de tancuri, de ce trebuia Nicolae Ciucă să cotcodăcească mediatic despre asta?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „N-a trecut nici o săptămînă de cînd e premier și Nicolae Ciucă a și fost lovit de blestemata boală a Cotcodăcitului”

  • Nu mai vreau sa aud nici un politician cum imi da sfaturi, imi face legi in avantajul lui pe care sa le urmez eu, imi spune pe care usa am voie sa intru la mall, imi copiaza imvecilitatile straine la punct si virgula si se asteapta sa fiu de acord fara sa-i pun intrebari, vine cu substante chimice pe care vrea sa mi le injecteze in corp ca cica-s vaccinuri care ma salveaza de gripa, imi face pasaport verde, ca cica asa vrea UE-u’, ma insulta punindu-mi porecle vaccinist, sau nevaccinist, daca nu joci dupa cintecu’ lor fals cica esti nevaccinist pt ca esti prost, imi face reclame la TV regizate de boala mintii ca sa ma convinga cacarafat ca daca nu ma duc la vaccinare, o sa-mi arate el si in timp ce se holbeaza la mine pe sub chelie mai ma si apostrofeaza cu degetu’, apare citzu apoi sa-mi spuna ca partidu’ lui nu mai poate de grija romanului si doar antreprenorii si investitiile straine salveaza Romania, si, si,si….si mai duceti-va-n pizda mamii voastre de ingramaditi mintal, nu puteti administra o tara, de ce v-ati bagat ca riia pe posturi unde nu stiti ce sa faceti??????Daca ati stii ce sa faceti, s-ar vedea si-n plus n-ati avea nevoie NICIUNUL de consultanti sa va spuna cum sa apareti favorabil la TV, prin munca voastra s-ar vedea ceva. Or daca munca CIUCIU, IOC, CANCI ALBINA, uite unde am ajuns….Ati face bine sa incetati cu cacatul ala de cerificat verde, bagati-vi-l un cur nenorocitilor, doar pt aberatia asta ar trebui concediati toti shmecherii de la UE, toti pina la unul. Asa o mascarada imputita…CInd s-a declarat pandelia, herr ciolhanis a scos tancurile pe strazi ca cica ne apara de gripa….multi s-au intrebat atunci de ce a scos tancurile-n Bucuresti, fara sens. Pt omul de rind nu avea sens, dar pt el la Cotroceni avea,umbla cu pantalonii maro pt ca nu stia cum sa puna ordinul de carantina in functiune. UE-ul i-a dat comanda si el, de frica, nu a stiut cum va reactiona populatia, i-a fost teama ca lumea o sa-l ia la trei pazeste. Apoi acelasi scenariu a fost si-n alte tari. Aha deci vreti ca lumea sa fie condusa militarizat, pt ca alta explicatie logica nu e, vreti sa stirniti populatia sa aiba o reactie negativa la adresa voastra, apoi puneti tunurile pe ei sub pretexte false. O lungiti cu virusii astia de parca e invazie extraterestra, cind in realitate vreti control absolut si supunere fara conditii din partea tuturor, un fel de sclavagism cum n-a vazut specia umana niciodata in istoria ei. Ma da’ cine sinteti voi????Nu intelegeti ca sinteti niste politicieni pirliti, oameni de duzina, plini de tupeu, incompetenti in tot ce atingeti, nu sinteti in stare sa activati in meseria voastra de baza si veniti cu scenarii impuse de altii unde va expuneti slugarnicia si aratati cit de inutili sinteti si ca oameni si ca pozitie pe care o ocupati?????Habar n-am cit si ce Doamne iarta-ma am scris, nu stau sa revizuiesc nimic, da’ azi am nervi rau de tot, am citit citeva articole legate de Romania si am vazut citeva clipuri cu ratatii astia de politicieni si mi s-a rupt filmu’….numai scuipati in ochi le-as trage, Romania e mai rau decit un ghetto, o mina de neghiobi au transformat o tara superba intr-o cloaca, ma inspaiminta IQ-ul colectiv la care s-a ajuns un 31 de ani de brambureala a sistemului de invatamint si ala al sanatatii…nu mi-am imaginat ca se poate ajunge atit de jos, nu am crezut ca cei ce vor musai sa conduca sint mai prosti decit par, sau poate ca urmare a sfaturilor consultantilor, se screm sa-i convinga pe straini ce grozavi sint ei, doar la straini tzine scalimbaiala asta si simularea grijii fata de altii….Apropos de avionul trimis sa-i aduca acasa pe plimbaretii care s-au dus in Africa de Sud si-n Maroc. In primul rind ce masa pe gheata cautau acolo?????La plimbare????Pai nu sintem in stari de alerta, urgenta, isi schimba covidu’ tulpina???Varianta alfa era deosebit de periculoasa…apoi a venit beta de 10 ori mai periculoasa si mortala…apoi a aparut gamma de 50 de ori mai periculoasa si de 62 de ori mai transmisibila, api delta de 98 de ori mai periculoasa si de 129 de ori mai transmisibila, acum a venit omicron care e cea mai periculoasa de pina acum si se transmite mai repede decit pina ieri…da’ nimeni nu mai zice de cite ori aia, de cite ori „ailalta”, ca ori s-au impotmolit cu matematica, or incep si ei sa-si dea seama ca-i ia lumea cu huo daca o sa continue asa….de doi ani una-i mai periculoasa ca alta,ca-n povestea cu ciobanasul la oi…strigi o data, de doua ori, pina la urma nu te mai crede nimeni, te papa lupu’….Nu mai exista bun simt in lumea politicienilor, daca au vazut ca tine o prostie, atunci insista pe aceeasi linie, cu aceeasi prostie pina o sa-i ia lumea la shuturi….Tocmai am citit un articol in care madam Ursula von Lindic vrea vaccinare obligatorie…daca a pornit discutia cu binishoru; asa cum o face scirba asta, e clar ca se va pune presiune pe state ca Romania sa se supuna.

  • Cum sa faci agricultura performanta fara sistem de irigatii???!!!Te rogi la Manitu, sau la Paparuda ruda sa-ti ploua peste lanu’ de porumb????Pe ce planeta sint politicienii din ultimii 31 de ani????UE-ul se opune refacerii sistemului de irigatii din Romania. Crede imbecilu’, cretinu, nenorocitu’ asta de herr ciolhanis ca Romania are nevoie de aprobarea cuiva sa-si ingrijeasca si sa-si organizeze ogoarele sau orice altceva tine de economie?????????Daca e timpit,idiot, sa stea acasa la el, nu sa incurce lumea si sa dam din lac in put. Am avut neghiobi dupa neghiobi la conducere, de 31 de ani, si-n loc sa se ocupe de problemele reale, ei se ocupa de „IMAGINE”….Chiar asa IMBECILI sint?????Nu-si dau seama ca in Romania nu conteaza ce spui, conteaza insa ce faci?Vor consultanti, imagine, sa se prosteasca ca-n HAMERICA, sa plece-n hamerica, NU-I TINE NIMENI IN LANTURI IN rOMANIA, sa plece sa faca loc oamenilor competenti. IMAGINE????Pai tataie, Dumnezeu sa-l odihneasca, spunea uneori de primarul din sat „…asta nu-i bun tatule, degeaba are costum, daca n-are stofa care trebuie…”asa si cu ciolhanis si restul de labagii cu pretentii de politicieni, incepind cu herr ciolhanis si sfirsind cu avortonii gen citzu. AM citit azi declaratiile unora,mai bine zis urarile lor pt Romania si romani…aceleasi vorbe goale, lipsite de orice emotie reala, o alta ocazie de a se ridica singuri in slavi si a-si face singuri reclama…mi-a fost greata, scirba sa citesc pina la capat urarile fiecarui nenorocit care se crede politician. Eu le urez lor, politicienilor, sa-si bage mintile-n cap, daca nu-s in stare, atunci SA PLECE TOTI.Cei care au mintit, manipulat, inselat populatia, ce-i care si-au ademenit electoratul cu promisiuni in care nici ei insisi n-au crezut, sa se aleaga prafu’ si pulberea de cariera lor, si tot ce tine de ei si neamu’ lor pina la disparitia ultimui netrebnic descendent din singele lor. Daca au fost cinstiti, n-au de ce sa se sperie, nu trebuie sa aiba teama, dar daca au inselat, asta e ce le doresc la fiecare dintre ei. Dumnezeu sa le dea dupa fapta si rasplata la fiecare dintre ei si urmasii lor. In alta ordine de idei, UE-ul va fi istorie.UE-ul e o cocina de porci ordinari, niste nenorociti si nenorocite de-o mediocritate execrabila,au ajuns sa decida ei cum sa traiesc eu. O sa ajunga sa dea legi pina si pe ce parte avem voie sa dormim si ar fi in stare sa scoata instrumente de masurat pe care sa le purtam obligatoriu si care sa masoare cit oxigen consumam. In halul asta de nebuni de legat ii vad si-i cred. UE-ul nu are ce cauta in viata romanului, trebuie iesit din troaca asta infecta. Preocuparea principala a lor e cum sa trimita cit mai multa marfa in Romania si cum sa distruga mai mult din economia si agricultura locala. Cine nu vede asta, nu e doar prost, e imbecil certificat. Ca sa ai tiruri cu deseuri din Europa trimise in Romania ca la groapa de gunoi, ar trebui sa dea de gindit fiecarui politician care vrea sa ma convinga ca are sula mai mare decit a colegilor lui. Ma lasa iceberg talentele lor de oratori care poate-i excita pina la punctul ca le ia mintile, ma intereseaza ce faci ca politician pt MINE, platitorul de taxe.Eu iti platesc taxe ca sa folosesti banii aia sa construiesti, sa refaci ceea ce tot tu politicianul ai distrus…iar tu,politicianule, cefaci?IMPORTI GUNOAIE???Pai eu sint jegul Europei?????UE-ul vorbeste de reciclare si salvarea mediului si imi trimit mie tiruri cu chimicale, scutece cu cacat,mizerii de nedescris sa le ce?????Sa le reciclez eu in Romania??????/De ce nu si „recicleaza” ei, sa si le bage-n cur inainte sa-mi dea mie ordin cum sa-mi ingrijesc mediul in tara.Fara ei aici, multe paduri ar fi ramas neatinse, gropi de gunoi n-ar mai fi fost facute in virf de munte, deseuri radioactive n-ar mai fi fost aruncate in santuri sau ingropate in nisipurile de la Marea Neagra…la asta foloseste UE-ul???????Nu mai spun de traditii si simboluri…coana Ursula von Lindic nu vrea sa ne mai uram „Craciun fericit” ca cica lezam pe aia care nu sarbatoresc Craciunul. Nu zau, dar ala care sarbatoreste Hanukkah sau Diwali nu lezeaza pe nimeni?Pai daca „Craciun” devine o problema pt unii si nu-l mai poti pronunta cu voce tare, atunci Mecca mai e voie?????UE-ul a preluat o reclama facuta de Norvegieni in care Mos Craciun e homosexual.E in ordine pt UE asa ceva????Adica Mos Craciun, un simbol, un sfint pe care copiii il asteapta cu sufletul la gura si cred in el si-l iubesc ca pe nici un alt personaj, poate fi prezentat in modul asta lipsit total de respect si bun simt?????Deci trebuie sa accept astfel de scirbosenie nascocita de minti nesanatoase, suflete bolnave casa fiu „politic corect”….FUCK THAT – asa spun amerolacii cind vor sa-ti transmita ca subiectul e incheiat si nu vor sa auda nimic altceva. Asa si cu devierea asta a UE-ului de la orice linie de bun simt elementar – FUCK THAT UE AND FUCK YOU, GO FUCK YOURSELF BITCH… Tot ce am scris pina aici, e oare cunoscut de nea jeneralu’ Ciuca????Daca da, ce face ca sa opresca toate prostiile astea?Nu ma astept ca herr sa-i pese sau sa dea un morcov congelat pe situatia Romaniei, sau macar sa aiba 0,00000…..01 % empatie pt romani,a dovedit ca tzelul suprem pe care-l are e sa-si traiasca viata la maxim si de restul cui ii pasa???!!!!!

  • Prostia se citeste intotdeauna pe fata omului. Poti sa-ti dai seama cit e prost e un om, doar uitindu-te la fata lui si mai ales in ochii lui. Daca mai deschide si gura, te lamuresti in secunde cu cine ai de-a face. Ma bucur ca in sfirsit cineva, (adica dvs), scrie fie si o propozitie despre consultanti si consultanta. Acest domeniu, al consultantei, ar avea rostul lui daca ar fi facut de oameni inteligenti in adevartul sens al cuvintului, si daca aceasta consultanta ar fi facuta in domeniile unde orice parere in plus nu numai ca ar fi necesara, dar ar putea arata problema in discutie in alta lumina, din alt punct de vedere,plus ca ar trebui ca opinia consultantului sa fie total impartiala. Consultantii spun ce vrei sa auzi, unii iti „citesc” punctele slabe si atunci se „fac” utili umplindu-ti creierii cu timpenii de nedescris. Luati ca exemplu industria modei…fel si fel de „dizainari”, adica CROITORI si CROITORESE, impun practic cum sa te imbraci. Adesea modelele scoase pe piata sint imposibil de purtat, nu mai spun de aspect ca pina si la mamaia la tzara, prin anii ’50-’60,croitoreasa satului facea rochii pt fetite si pantaloni pt baieti de un bun gust cum azi nici nu poate fi vorba. Dar s-a trezit cineva la vremea respectiva sa faca din moda o industrie internationala si uite unde sintem azi. In politica e la fel, nicio diferenta, aceleasi principii de-a populariza lucruri de care oamenii nu se sinchisesc, ba chiar pe unii ii doare-n cur, sau nici acolo, de farafasticurile oricui,mai ales ale politicienilor. COnsultanta asa cum este facuta azi, si-a pierdut menirea. Toti ratatii, toate nulitatile, toti indivizii concediati pe motive de incompetenta crasa, si-au deschis firme de consultanta, si fac pe desteptii in domeniile in care n-au facut fata niciodata sau se baga in domenii noi cu care-s paraleli, doar asa ca da bine, e de actialitate, sau se cistiga mai mult. Am avut neplacerea de a lucra cu multi consultanti, au facut dezastru in urma lor. Compania i-a paltit peste 2 milioane pt 6 luni de consultanta. La sfirsitul celor 6 luni, aproximativ 60% dintre angajati au fost concediati ca urmare a sfaturilor consultantilor si a unor rapoarte idioate facute de acestia prin care aratau cite economii poate face compania. Dupa ce au concediat masiv, cei care am ramas, ajunseseram sa lergam ca tinmpitii, cum se zice pe aici – ca niste gaini cu capu’ taiat – de la un birou la altul, de la und epartament la altul, incercind sa compensam pt oamenii concediati. Cind si-au dat seama maharii cu minte scurta ca au facut un cacat praf, s-au apucat de angajat din nou,doar ca una e sa concediezi unu’ care a muncit peste 10 ani acolo, si alta e sa ai un putzache nou pe care trebuie sa-l inveti de la zero si care se va lovi de anumite situatii pe parcursul urmatorilor 10 ani,situatii pe care cel concediat le avea documentate sua stia cum sa le rezolve. Astia sint consultantii, iar in politica activeaza aceeasi consultanti care dau sfaturi companiilor mari. V-am mai spus, repet,firmele de consultanta angajate in Romania, alea cu care lucreaza si ciolhanitu’ asta nesimtit, sint companii straine, au gasit acolo in Romania un fel de Sfintul Graal, si profita de prostia locala a politicienilor intr-un mod greu de descris.Ciuca e oportunist si ambitios,asa il vad…e descurcaret ca unul care e obisnuit cu „pulsul strazii” si se descurca ca atare, stie „mersul” ca sa zic asa. Nu straluceste de inteligenta, nu e in stare sa gindeasca de la zero in nici un domeniu, nici macar pe cimpul d elupta nu-l vad in stare sa se orienteze cu cap si coada fara ajutorul unuia cu IQ mai ridicat. E pus acolo ca sa se supuna, nu ca sa gindeasca cu capu’ lui. Daca gindea cu capul lui, pina azi cacarafat era istorie in primul rind, in loc sa viziteze cotetele cu gaini bune de taiat, s-ar fi concentrat urgent pe sistemul de irigatii al Romaniei.Romania a avut cel mai dezvoltat sistem de irigatii din Europa, dupa ’89 s-a ales praful si pulberea de el. Cum Doamne iarta-ma, ROMANIA considerata in al doilea razboi ca fiind GRINARUL EUROPEI, in loc sa-si faca productia proprie, IMPORTA?????!!!!!!!!

  • V-am scris si ieri…”Episodu’ 4″ fara episoadele 1,2 si 3, n-are prea mult sens. Vad ca pe evz a aparut si-un articol tragico-comic referitor la „dizainari”…unul dintre subiectele mentionate in „Episodul 1”. Ca cei care comentam pe internet, diverse site-uri, va dam idei, voua jurnalistilor, asta se sttie, nu mai e un secret, dar nu mai cenzurati fara sens…poate are sens pt jurnalistii care vor sa manipuleze, de ex tot pe evz a aparut un articol despre familia de Hopin-Tzopin, alt subiect mentionat in „episoadele” nepublicate acum vreo 4 zile…Va multumesc.

  • Bun, doar episodu’4 n-are sens….mai sint TREI inaintea astuia….Multumesc.

  • Asta e momentul sa le spuna FLIT FUTU-VA-N NOROCU’ MAMII VOASTRE DE URMASI AI LUI MENGELE…stiti cum se numeste vaccinarea obligatorie? „VIOL CHIMIC”, asa se numeste si nimeni pe planeta asta nu are voie sa forteze un om sa se lase injectat cu ceva ce nu vrea, nici un tratament nu poate fi impus fara acordul pacientului. Ce-i aia vaccinare obligatorie mai ales pt gripa covid care poate fi vindecata daca medicii competenti sint lasati sa-si faca meseria????CE-I AIA???????Trebuie iesit di UE, inchise granitele si politicienii ratati sa plece din functiile alea pe care le-am batjocorit. Apropos de alta situatie, fara consultanti si consultanta, asa cum se face azi mai ales in Romania, nu ar fi posibil ce vedem. Azi de 1 -Dec, au avut loc fel si fel de defilari. Pe mediafax era un clip filmat la Alba Iulia unde un tinar ofiter cinta la pian in Sala Unirii si linga el era expus un tablou mare cu regele Ferdinand…ce ma pune pe ginduri e insistemta asta cu care se vrea scoasa in evidenta familia Hopan Tzopin de asa zisi regi, nici nu-si mai zic Hopin Tzopin, isi zic „Casa Regala a Romaniei”…ma, stai un pic, care casa regala?Care rege???Romania nu mai are monarhie de mult. Da’ se lucreaza la greu (cu consultanti, pai cum altfel), sa ne re-familiarizam cu ideea de monarhie. De ce oare persistenta asta din ce in ce mai agresiva?Pai Barbados tocmai i-a zis flit Angliei si ideii de „maria ta”, la fel vor sa faca multe alte tari…atunci de ce persistenta asta la noi, ca din cite se vede, ideea de monarhie e din ce in ce mai rejectata de multi oameni, peste tot prin lume…ca-i regat mic sau mare, lumea e satula.Deci de ce se insista la noi?Pai nu cumva pt a prinde o colonie noua, pe care s-o faca oficiala la momentul oportun?????Ca doar „prinsu Sharlz” se da ca e descendent de-al lui Vlad Tepes, „duamna Duda” era cit ep ce sa se marite cu el acum 50 de ani, ba mai e si ruda cu „muma prinsului”… herr ciolhanis a mers chiar la Peles cu flori si capu’ plecat si n-a zis nici milc ca Romania nu mai are de-a face cu monarhia, in schimb vrea sa schimbe ceva colea in Constitutie..ce?Aflam noi dupa ce-o schimba….Bai, iti vine sa urli cind citesti atitea articole de propaganda pt una, alta si cind vezi ca oricit ai vrea sa vezi Romania ca functioneaza ca o tara cum era, totul, absolut totul se invirte in jurul intereselor unor nebuni de legat si lacomi la extrem. Ca sa inchei,daca pot, vreau sa vad Romania refacuta si cu adevarat independenta, vreau sa o vad organizata si administrata de oameni competenti, cu bun simt, inteligenti si loiali Romaniei si romanului care-l plateste sa organizeze si sa administreze…nu mai vreau sa vad idioti ca rares bogsan, boc, citzu, orban, herr ciolhanis, s.a.m.d., fel si fel de ageamii puturosi si cu gura pin’ la cer, ca altceva nu e de capu’ lor, nu mai vreau ca din taxele adunate sa fie platiti consultanti, mai ales consultanti straini, nu mai vreau mizerie prin tara si mai ales in Bucuresti, unde nici nu mai poti sa respiri, te imbolnavesti de la aerul infect, vreau sa vad agricultura pusa la punct, vreau sa vad locuri de munca create si mentinute pe termen lung, adaptate realitatii, reinventate daca e nevoie, dar nu distruse cum e azi, vreu sa vad SCOALA CA FUNCTIONEAZA cel putin ca inainte de’89, CEL PUTINH daca mai bine nu se poate, vreu sa vad sistemul de sanatate functional.Vreu sa vad sistemul de sanatate facut in Romania in asa fel incit sa dam clasa la orice alta tara de pe planeta asta.SE POATE….si vreau afara din cocina asta nenorocita UE, afara futu-i norocu’ mamii lui de UE…apropos de sistemul de sanatate…nu stiu citi „miros” paternul pe care se merge, mai ales cu coana von der Lindic asta…se vrea ca treptat sa nu mai existe sistem medical cum aveam inainte de’89, se vrea ca atunci cind cineva are nevoie de medic, sa platesti pt serviciul medical TOT, inclusiv spitalizare.Se vrea desfiintarea sistemului medical actual, de stat, si eliminat din constitutie dreptul la sanatate asigurat. Se va folosi un limbaj inselator prin care, orice ai nevoie d.p.d.v. medical sa paltetsi doar din buzunar. Problema va fi ca multi vor avea buzunarele goale si vor prefera sa se trateze singuri decit sa mearga la doctor… asa functioneaza in state si asa se va extinde pe toata planeta. Politicienii nu au habar de ce situatie creeaza, se iau dupa mintea „consultantilor” care-s platiti la dublu(ii plateste si politicianu’ pt sfaturi, ii plateste si shmecherul din umbra=strainul, care are interese de genul asta in tari ca Romania)….aia e.

  • Sa inteleg ca v-a placut comentariul meu de ieri seara?De aia nu-l publicati?Stiu ca era urias…e, si citeva injuraturi usoare…dar ce era acolo, era adevarat…urmeaza articole scrise pe ce-am enumerat acolo?

  • „Uniunea Europeană obișnuiește mai puțin plasarea în fruntea statelor membre a unor militari de carieră, în contextul unei vizibile preocupări de a asigura controlul civil al Armatei.”
    Asta e de pus in rama si sunt de acord. In fata sunt impinsi de UE indivizi tot mai dubiosi si obedienti fara de ‘Noua Ordine’. Cine nu se aliniaza este etichetat ca fiind extremist.

  • E cam a doua oară când lângă portretul unui premier apar niște ouă. Dacă anterior erau discuții legate de o numărătoare, acum se pune problema examinării lor. Orientându-se după semnalele sonore, Maestrul descoperă două produse avicole în cuibarul din Palatul Victoria, le ridică în soare și le examinează. (Exact cum se recomandă în „Oul dogmatic” al lui Ion Barbu.) Din textul Maestrului rezultă că primul ou (cursa Tarom) este de calitate inferioară. Al doilea (vizita la ferma de pui) este pur și simplu expirat.
    Maestre, articolul postat azi îmi aduce aminte (pe alocuri) de incisivitatea pamfletelor argheziene!

    • Buna seara! Stimate domnule Cristoiu, cred ca ne scapă esențialul! OUL pe care l-a depus generalul și care s-a dorit a fi camuflat de vizita la ferma zootehnica, prezentata tot ca un „ou” cu impact empatic, este taman cursa Tarom pentru a cărei aprobare s-a ocupat întreg guvernul României duminica noaptea după petrecerea de investire, când toata lumea se „relaxează”, în contextul în care UE taman anunțase anularea tuturor zborurilor și legăturilor de orice fel cu continentul african. Deodată, din spuma marii, Ciuca al nostru vine cu zborul de recuperare a 46 de cetățeni romani aflați în recreație în Africa de Sud (de fapt 53 – 7 nu sau îmbarcat), dar și a unor cetățeni „europeni”, despre care nu știm nimic, în sensul stării lor de sănătate, pentru ca, au debarcat la noi în țară „cu” sau „fără” omicron? Cine sunt acești „cetățeni” pentru care s-a năpustit guvernul la ceas de seara, Duminica, după petrecere, la servici? Ca doar nu pentru ai lor! Mi-e teama ca am ajuns în punctul în care guvernul României a prins un post de vânzătoare de bilete în aerogara euro-mondiala, prestând oricui e dispus sa plătească suficient. Iar noi, ca fraierii, plătim tot acest circ!

  • Maestre, astazi ne-ati dat greu. Habar n-am ce-o fi in mintea galinaceelor. Se spune insa ca politica e o curva. De asa stau lucrurile, ma gandesc ca „profesionistele” o fac de mai multe ori pe zi, dar asta nu le impiedica (ba chiar intra in fisa postului) sa „suspine” de fiecare data.

  • Cocoșul e pe vecie dominat de găină! O vede că face în fiecare zi un ou, pe când el are două ouă din ”naștere” și cu alea rămâne până la moarte! Așa că, mai cotcodăcește și el când are ocazia, dacă atunci când cântă ”Cucurigu!” nu poate arăta nimic!

  • exista un Minister al datinilor, traditiilor si obiceiurilor?
    daca Da, atunci de ce doarme n plapuma?
    daca Nu, atunci de ce nu exista?

  • Craciunul e o sarbatoare rinduita…din batrani.
    Ea poarta in sine Bucuria.
    Ea parte a…datinilor traditiilor si obiceiurilor acestui neam.
    prin urmare Craciunul e..Intelepciune.

    AntiIntelepciunea descaleca pe Pamant calcand peste datini, traditii si obiceiuri, insa mai ales peste Bucuria pe care acestea o poarta.

    astfel, Craciunul tre sa fie..trist, intunecos, rece, intr un cuvant…hidos.
    fiind astfel AntiIntelepciunea si a facut juma de treaba. mai trebuie doar sa puna in loc propriile datini, traditii si obiceiuri. care sa poarte in ele…Noua Bucurie.

    tendinta…clasicelor datini, traditii si obiceiuri e sa fie acoperite cu un capac opac si hidos.
    iar tendinta e implacabila.

  • ce a fost mai intai, oul?…sau gaina?!

    intrebarea e lipsita de sens. mai intai a fost Cubul, dupaia oul, dupaia gaina.
    daia mai intai e oul si abia dupaia gaina, pentru ca mai naintea oului e Cubul, adica Oul Absolut.

    gaina cotcodaceste pentru ca de fiecare data cind…face un ou se mira de desavarsirea contradictie pe care tocma a savarsit o!:)))
    :))))

  • gaina cotcodaceste…dupa! ce face oul pentru ca…mai intai e oul si dupaia gaina:)),
    si pentru ca mai intai e tacerea si abia dupaia sunetul,
    dupa cum mai intai e Nemiscarea oului si abia dupaia Miscarea…gainii:)))

    intrebari:
    de ce aude omul cum cotcodaceste gaina, dar nu aude cum, mai nainte de ea, tace oul?!:))

    cotcodacitul gainii e doar un simplu raspuns la zicerea tacuta a oului, deci practic gaina nu cotcodaceste singura, …ca o țăcănită, ci e…intr o discutie…fundamentala cu oul.

    alta ntrebare:
    ce va bagati, domne, in discutia dintre ou si gaina?!:)))

    • prin urmare orice prim-ministru poa sa Cotcodaceasca, e ceva de bun-simt, insa mai nainte a vorbit Oul.
      intrebare:
      cine e Oul si cum ii asculti ‘tacerea’?:)))

      • un prim-ministru care nu Cotcodaceste e unul nu face doua parale, pentru ca el abia asa se da in vileag ca nu stie limba…Oului ( care ii vorbeste negresit, in mod absolut…:))) )

    • :)))))

  • Neclar ce ziarişti şi ce oameni de cultură s-au bucurat de invitaţii la recepția oferită de Administrația prezidențială. Trebuia transmisie în direct la Antene şi pe TVR.

  • Domn Cristoiu,
    Cu ce v-a suparat gaina? Ati crescut la tara, cum de nu intelegeti, de ce gaina cotcodaceste, dupa ce a facut un ou? Pai un ou e cea mai mare isprava pe care o poate face o gaina, pentru ca din acel ou, se poate naste o noua viata. Oul acela reprezinta pentru gaina durerile facerii. Iar pentru oameni, este cel mai complet aliment existent pe planeta. Eu zic ca are de ce cotcodaci. Va dadeam dreptate, daca gaina cotcodacea dupa ce facea un gainat. Sau daca va legati de cantatul degeaba al cocosului. Deci oul este o isprava uriasa, in comparatie cu tot ce fac politicienii nostri de mucava.

  • A inceput si cotcodacitul cu avionul pentru Maroc.

  • Altceva maestre ? Până acum au condus civilii și avem numai realizări ! Avem autostrăzi,suntem în Schengen,nu avem MCV,capitalul românesc este in expansiune în RO ,economia este în creștere ! Suntem pe locul 1 in Europa in aproape toate statisticile ! Oftică mare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *