Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

N-aș vrea să fiu în locul lui Vasily Potenga, atașatul de presă al Ambasadei Rusiei la București!

Știu că la multe ambasade de ale noastre de presă se ocupă niște fătuce analfabete, logodite cu shopping-ul, care nu numai că n-au scris în viața lor la un ziar, dar nici măcar n-au citit în viața lor un ziar: nepoțele de unchi sătui de nevestele trecute, cumnățele, ibovnice și amice de coafor ale ibovnicelor.
Știu însă că sînt și atașați de presă care-și iau în serios misiunea conferită prin statut.

Se tot spune că ar trebui să facem ceva pentru ca România să fie mai bine reflectată în presa străină.
Se tot spune de dinainte de al Doilea Război Mondial.
Acest deziderat poate fi îndeplinit înainte de toate prin strădania atașaților de presă de la ambasadele noastre din lume.
Cunoscînd cît de cît presa străină, nu cred că e prea ușor atașaților noștri să asigure o bună acoperire mediatică atît acțiunilor ambasadei, cît și acțiunilor demnitarilor români veniți din țară.
Asta din simplu motiv că România nu e ținta unui interes mediatic deosebit pentru presa străină.
Excepție făcînd, desigur, clipele cînd o ia razna, precum cele din decembrie 1989.

Dintre toți membrii ambasadelor noastre peste hotare atașații de presă sînt cei care au viața cea mai grea.
Sînt convins însă că nici un atașat de presă de-al nostru n-are totuși viața grea a lui Vasily Potenga, secretar unu și atașat de presă al Ambasadei Rusiei la București.

Sărmanul Vasily Potenga!
Trebuie să asigure o mediatizare cît de cît a acțiunilor ambasadei într-o țară în care și dacă treci prin fața Ambasadei Rusiei la București riști să fii acuzat că ești omul lui Putin!
Știind asta l-am înțeles cînd miercuri seara, m-a sunat disperat că a doua zi are loc la Ambasada Rusiei conferința de presă a delegației Dumei de Stat la încheierea vizitei în România.
Care vizită? am întrebat eu surprins, deoarece, deși momentul era important din punct de vedere diplomatic – o asemenea delegație n-a mai fost în România de cinci ani, delegația fusese primită la diferite instituții din România, inclusiv la cea condusă de Bogdan Aurescu – nu citisem nimic despre moment.

Vasily Potenga știe că sînt un om ocupat.
Că de asta nu mă duc la acțiunile la care mă invită el din cînd în cînd și nu pentru că m-aș teme de gura anti rușilor de profesie.
Dacă nu puteți veni, trimiteți pe cineva de la cristoiublog.ro.
Trăiam un moment istoric!
cristoiublog.ro intrase în rîndul ziarelor online cunoscute.
Voi trimite pe cineva, n-aveți grijă, i-am răspuns.
Și m-am gîndit să-l trimit pe Ionuț Crivăț.

Mai întîi, pentru că voiam să-i fac un cadou în schimbul colaborării pe gratis la cristoiublog.ro. Nu e de ici de colea pentru un tînăr să pătrundă în misterioasa fortăreață care e Ambasada Rusiei de pe șoseaua Kiseleff.
Apoi, pentru că voiam să trimit un reporter de talent, în stare să observe amănunte interesante dintr-un loc în care cititorii nu ajung și nici nu cred că vor ajunge vreodată.
Un astfel de reporter nu putea fi decît Ionuț Crivăț.

Rezultatul aventurii sale la Ambasada Federației Ruse de la București e un reportaj de forță în buna tradiție a reportajului românesc.
Cine-l citește (la rubrica pe care o ține Ionuț Crivăț la cristoiublog.ro) se va convinge printre altele și cît de greu e să fii atașat de presă la ambasada Rusiei la București.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „N-aș vrea să fiu în locul lui Vasily Potenga, atașatul de presă al Ambasadei Rusiei la București!”

  • Cumpănașu a cam „cumpanit-o”, fiind pus sub acuzare de către DNA, pt niste matrapazlâcuri legate de studiile lui „superioare”!?! El susține că n-ar fi vinovat, dar cam așa zic toți, la o adică!

  • Vorbește lumea de prin S(T)AT
    Că Arafat va fi schimbat!
    Chiar de-a făcut el lucruri bune,
    La o adică, asta nu se pune!
    Schimbat, schimbat, dar cu cine?
    Vă spun, dar, tineți-vă bine!
    A fost cândva EROU, în Apuseni,
    Și toată lumea-l cunoștea.
    Pe doctorul Zamfir, de la Fundeni,
    O nouă STEA, ce tocmai se năștea!
    Ei bine, tocmai el a fost „ales”,
    Dar nu știu dacă va și accepta,
    Dar, pt mine e de ne’nțeles,
    Cum ar putea să facă așa ceva!
    Deși, de stau puțin și mă gândesc,
    Există, din străbuni, chiar o zicală,
    Și-un mare ADEVĂR, dac-o rostești,
    Cum că PE CINE NU LAȘI SĂ „MOARĂ”,
    NU TE LASĂ SA … „TRĂIEȘTI”!!!

  • Toata lumea vrea sa faca afaceri cu rusii. Germania si Franta se bat care sa faca mai multi bani cu acestia. Numai noi ne inchipuim ca daca latram la rusi, o sa ne mangaie ambasadele pe cap ca pe Bubico. Da, ne mangaie de prosti ce suntem. Sa ai o piata imensa langa tine si s-o ignori denota nu numai prostie, ci de-a dreptul iresponsabilitate. Cred ca suntem singurii papagali din lume care luptam cu comunismul la treizeci de ani de cand acesta a dat coltul. Mare ti-e gradina Doamne!
    PS Cat despre tezaurul de la rusi, o sa-l mai vedem fix cand o sa vedem si aurul de la Londra!

    • Bravos, cibule! Ai reusit în final sa dai cu bâta-n balta, dupa ce ai fost cât de cât rezonabil în postare.
      Apăi, daca tu pui semnul egalitatii între furtul tezaurului de catre rusi si pastrarea rezervei de stat a Românie la Londra, m-am lamurit. Tu nu esti nici bolsevic, nici pro-bolsevic, nici…

      • păi, măi dragă, lucrurile sunt cam legate: tezaurul cu pricina fiind, cum se și cade de altfel, tot la Londra…

      • geo
        Daca tu crezi ca mai pupi ceva de la Perfidul Albion, da-mi voie sa-ti spun ca esti un copil care crede in Fat Frumos. Ce, pui botul, scuze de expresie, la vrajelile lui Matusalem si Tutankamon? Nu uita ca Romania e gaina de serviciu in Kolhoz, prin bunavointa aluia din capu’ trebii si a bajetilor care-l ghidoneaza din Padure conform ordinelor venite de afara. Noi nu suntem Polonia si nici Ungaria. Iar aia chiar au ceva intre chicere!

        • Nu-i vorba aici de „pupat” ceva de la Albion ca sa poti face o comparatie cu ciorditul tezaurului. Tarile care au vrut sa-si repatrieze rezerva de stat au facut-o fara sa fie împiedicate de nimeni, si asta pentru ca nu au avut de-a face cu Stalin sau cu un demn urmas al sau, pe nume KGB PUTIN.
          P.S. Scuza-ma, dar mi se pare ca tu esti cel care pui botul la fake-news-urile venite dinspre rasarit, товарищ.

    • Aurul de la Londra poți să-l vezi când vrei … în „poze”, sau video-uri!
      Mugurel spune că STĂ BINE ACOLO!

  • Maestre, ce-ai făcut? Te-ai dat cu rușii, sau chiar crezi că „mântuirea” va veni de la Răsărit? Dar, dacă mă gândesc bine, ceea ce cred că și matale ai făcut, ai incercat să nu mai repeți greșeala cu „rușii acasă”, trimițându-l la conferința de presă pe juniorul Ionuț Crivăț! ?
    Ceea ce nu-i rău, ba chiar va contribui la o reașezare a „lucrurilor”!
    Sau, altfel spus, o greșeală nerepetată este parțial trecută cu vederea, ca să nu zic … iertată, că doar nu fu așa de gravă!
    Maestre, tot înainte!
    Așteptăm o relatare de la un eveniment similar de la Ambasada Coreei de Nord
    PER ASPERA AD ASTRAM! ???

    • valoarea aurului e data de dorinta. dispare dorinta de a avea aur, dispare si valoarea lui. moneda, monedele virtuale vor deveni valoroase odata cu dorinta de a avea monede virtuale. atunci cind monedele virtuale vor tinde sa implineasca dorinte din ce in ce mai…dorite, ele insele vor deveni dorite, prin urmare valoroase.
      monedele virtuale sint chemate sa implineasca dorinte de tip nou, altfel de dorinte…
      iar atunci cind monedele virtuale vor tinde sa implineasca acelasi tip de dorinte, adica dorinte aduse la acelasi numitor, nu numai dorintele se vor unifica, ci si monedele virtuale.
      dorintele unifica dinamici, si tot dorintele sint cele care vor unifica dinamicile civilizatiei.
      mai altfel spus, este imposibila o unificare a dinamicilor civilizatiei fara ca mai inatai dorintelel sa se unifice, iar despre dorinte se stie ca cea care mai ramane doar una e Nemurirea.
      prin urmare Nemurirea, dorinta Nemuririi, adica Dorinta e cea care va desavarsi globalizarea, permitind manifestarea unificarii, adica manifestarea unei singure ecuatii de miscare.
      globalizarea oricit ar vrea sa fie un efect, adica ceva bun de implinit, el este o cauza, ca numele efectului se stie, este Nemurirea.

      • desavirsirea monedelor nu inseamna ‘o singura moneda’, ci lipsa monedelor.

        • ‘lipsa monedelor’ poate fi echivalata cu miscari posibile exclusiv in ‘sinul monedelor’, adica ar putea fi echivalata cu o moneda care acopera orice miscare, e prezenta, dar n o vezi. mai altfel spus creca e vorba ca tuturor miscarilor sa li se dea un pret, iar acesta sa tinda sa fie nepretuit. si mai altfel spus, miscarea insasi e pretul. or asta inseamna manifestarea celei mai stricte legi din creatie, Legea Sub Numar.
          cu mult mai altfel spus, daca miscarilor le e daruita libertatea Curcubeului, miscarile ‘zburind’folosindu si aripile, Aripile Curcubeului, atunci cind Legea Sub Numar se manifesta, dispar Cifrele care sustin miscarea, adica 4, deci si 5, 8, deci si 7, din Cifre mai ramanind doar 3-6-9. ( Cifrelel sint 7, prima Cifra fiind 3, adica Oul Absolut crapat in el insusi, …dupa cum se si vede, ultima fiind 9, iar Cifra 6 este intersectia aripilor Curcubeului, o aripa fiind 6-3, iar cealalta 6-9 )

          • exista ceva chiar mai dorit decit aurul. e vorba despre Nemurire. la un moment dat in dinamica civilizatiei se va manifesta o moneda, Nemurirea, dupa care toti vor fi invitati inauntrul ei.

          • monedele virtuale vor tinde sa se unifice cu acelasi spor cu care Inteligenta Artificiala si Calculatorul Cuantic tind sa se unifice.

          • banca centrala care conteaza, dorintele definind-o asa, este cea care isi bazeaza moneda nu pe aur, ci pe Nemurire.

          • in dinamica fibonacci, pasii sint pasi si atit, atita tot ca fix cind ridici un picior sa faci urmatorul pas el creste tot in stil fibonacci, la un momendat ‘distanta dintre pasi’ devenind chiar greu de inchipuit.
            civilizatia asta tocmai ce face un astfel de pas. e greu de inchipuit, dar atunci cind pasul va fi finalizat civilizatia isi va suprapune un picior peste Nemurire. s-ar parea, totusi, ca celalalt ramane in aer…

  • Of, of! Pe când o tresarire nervoasa a istoricului Ion Cristoiu, datorata ambasadorului Rusiei la Bucuresti, care a iesit din decor nu doar o singura data, facând referiri eronate si jignitoare la adresa istoriei României ?!

    • Acum am citit articolul despre rusi. Chiar ca scrie bine invitatul dv., Ionuț Crivăț. Apreciez cum a scos în evidenta niste lucruri esentiale, fara sa le comenteze:
      1. De la Ambasada Federatiei Ruse nu putea sa lipseasca Gelu Voican Voiculescu, acuzat în dosarul Loviturii de Stat din decembrie de infractiuni contra umanitatii.
      2. Pandele al Gabrielei Firea a daruit o placheta ambasadei/ambasadorului rus.
      3. Doar la Ambasada Rusiei „domnișoarele superbe nu sunt de o senină prostie „. (De unde deducem ca, la Ambasada SUA, fatucele bubuie de prostie, ca-s niste pitipoance imperialiste.)

      • A, si era sa uit ce era mai important:
        Vasily Potenga, nu fumeaza, dar s-a expus fumatului pasiv, însotindu-l pe Ionuț Crivăț la o tigara, ca sa-l roage printre fumuri de tigara pe jurnalistul român sa nu întrebe despre tezaur. Mda, ce rai suntem noi, unii dintre români, pentru ca nu-i iubim pe rusii Dumei de Stat…

    • geo
      Te faci ca uiti de ambasadorii vestici care au umplut grupa mare decorul prin dictatele stapanilor. Din pacate la Bucuresti la MAE sunt angajate doar mamaligi. Vezi ca decorul e al dracului de mare si plin.

      • Am postat la subiect, nu este cazul sa afirmi ca m-as preface ca uit de vestici, când nu despre ei se vorbeste în editorial. Dar, ma rog, fiecare cu durerea lui.
        Îi povestesti omului ca vecinul ti-a furat averea (tezaurul) si el te linisteste povestindu-ti ca exista si alti ticalosi care, posibil, sa te fure si ei în viitor. Hai, nu întinde coarda prea mult, cibule, ca risti sa devii caraghios!

        • geo
          Altii si-au repatriat aurul de la britzi pentru ca n-au avut cozi de topor in tara care sa se dea cu dosul de pamant si sa afirme ca repatrirea aurului e o blasfemie. Noi nu – l vom mai vedea neam exact ptr ca suntem neam de slugi si degraba pupatori de dosuri, candva sovietice iar acum occidentale. Tot dosuri sunt!

          • geo
            Inseamna ca si liderii germani sunt autoritari, n-asa?

        • Viitorul banilor e cel cu acoperire in aur, metale si pietre pretioase, nu in bani virtuali nascuti pe calculator pe burse prin tot felul de speculatii care nua u nici o legatura cu realitatea. Asta e motivul pentru care toate tarile care au oameni in fruntea lor isi repatriaza aurul si toate valorile de pe unde sunt.

          • Per ansamblu, aceasta este parerea ta… si a câtorva (cea cu repatrierea).
            Daca studiezi problema în profunzime (vezi mai multe articole pe aceasta tema), în general, lideri corupti autoritari (chiar cu pozitii dictatoriale) au luat decizii în privinta repatrierii rezervei de stat, ca sa-si atraga aprobarea si simpatia pulimii dezorientate.

          • geo, deci ne spui ca Ion Iliescu a fost un om luminat cand in 1999 a hotarât ca o parte din rezerva de aur a României sa fie dusa la Londra? Militiene, lasa politica monetara ca subiectul te depaseste.

          • ada de mai sus nu este ada, adica eu. :mrgreen:
            Banuiesc cine esti, mai, d-le enșpe conturi! :mrgreen:
            Stupidule! :mrgreen:

          • Îmi pare rau, dar nu sunt eu! Vezi că cineva face mișto de tine, speculându-ți obsesia cu numărul conturilor! Află-i IP-ul, că doar știi s-o faci!

          • George, sa stii ca te cred, pentru ca ai intrat sa-mi dai un raspuns, chiar daca nu te-am acuzat în mod direct.
            Am acum o alta banuiala. Este cineva care m-a suparat odata foarte tare si care crede ca daca foloseste mai multe e-mailuri, este în afara oricarei banuieli.

            Mâtza blânda zgârie rau, nu-i asa uzurpatorule, lasule care ai scris folosind numele meu? :mrgreen:

          • Ada mă bucur c-ai înțeles și apreciez răspunsul tău! Apropo, eu habar n-am nici macar cum poate aparea acea poză, in rând cu nick-ul!
            Să înțeleg că de acum înainte vom mai … colabora?!?

          • Posibil. 🙂

          • ???

          • Am inteles. M-am legat de militianul alpha de pe acest blog si clonele au sarit sa-l scoata din încurcatura, schimbând subiectul.

  • F interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *