Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Natație: David Popovici (16 ani) a intrat direct în legendă

Luați de valul zgomotos și european al fotbalului continental, să nu uităm performanțele sportului românesc. Rare ca floarea de colț, dar sunt.
David Popovici, legitimat la Clubul Sportiv al Armatei, Steaua București, a făcut un salt impresionant direct în legendă, la numai 16 ani, cât scrie că are în actele sale de identitate.

Citiți și vă bucurați. Pe parcursul a câtorva zile, el a doborât trei recorduri mondiale, iar palmaresul său incredibil are în plus trei medalii de aur și una de argint cucerite la Campionatele europene de înot pentru juniori de la Roma. Facem ce facem și ne întoarcem la Italia.

Comentatorii încearcă să fie patetici.
Roma, Cetatea Eternă, are un nou împărat! Are doar 16 ani, a cucerit aurul la 50 m, 100 m și 200 m liber la Campionatele Europene de înot pentru juniori, a stabilit trei recorduri mondiale de juniori (de două ori la 100 m și o dată la 200 m), are cel mai bun timp din lume la 100 m în 2021 și este gata să impresioneze și la Jocurile Olimpice. Numele său: David Popovici.

Duminică seara, 11 iulie 2021, în ultima sesiune de finale, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu și-a trecut în cont a treia medalie de aur și a patra, în total, numai la această competiție.
Timpul său din finală: 22.22 secunde, cu peste jumătate de secundă mai rapid, decât ocupantul locului doi.
David încheie, astfel, perfect întrecerea de la Roma și privește cu optimism spre Tokyo, acolo unde va evolua în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice!
Cele patru medalii ale lui David la Roma sunt:
– argint cu ștafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu) de 4×100 m liber – timp: 3:19.93;
– aur la 100 m liber – timp: 47.30;
– aur la 200 m liber – timp: 1:45.95;
– aur la 50 m liber – timp: 22.22.

Acesta a fost trecutul. Prezentul îl reprezintă pregătirea pentru apropiata ediție a Jocurilor Olimpice, competiție care are loc în acest an în Japonia.
Din lotul țării noastre face parte și noua stea a natației continentale.

Viitorul? Vă rog frumos și insistent să mă lăsați acum să visez. Un român de numai 16 ani face o figură foarte frumoasă la această Olimpiadă. Se întoarce cu mai multe medalii strălucitoare.
De câte ori scriu despre Jocurile Olimpice, îmi aduc aminte de călătoria mea în Grecia, chiar la Olimpia. Am și o fotografie în costum sportiv, iau startul pe legendara pistă lungă de 100 m. Chiar o voi căuta, să văd ce a mai rămas din entuziasmul caracteristic vârstei de aur a omului – tinerețea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *