Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ne învârtim într-un cerc vicios care, din nefericire, duce la tragedii

„După Piatra Neamț o altă tragedie lovește România, la Matei Balș. Din păcate nu va fi ultimul incident de acest gen.
Am tras un semnal de alarma încă de la începutul pandemiei cu tot ce înseamnă instalații pt O². Nici până astăzi, nu există un inventar clar al spitalelor care au stație proprie de producere sau care funcționează cu butelii.

Problema majoră este că de la acestea și până la patul pacientului, rețeaua este făcută, de obicei, din improvizații (nu sunt calculate dimensiunile, diametrele, coturile și tot ce înseamnă fitinguri, unele sunt acoperite, altele lăsate la voia întâmplării, lovite și neprotejate). Aceste instalații pentru fluide, din păcate, nu sunt verificate corespunzător și, așa cum deja se afirmă, au scăpări importante.

În majoritatea cazurilor, instalațiile electrice sunt vechi și asupra lor s-a intervenit și se intervine major. Acel spor de putere, necesar în 80% dintre cazuri, nu a fost calculat și nici îmbunătățit. În majoritatea spitalelor s-au facut și se fac lucrări de renovare și compartimentare fără a ține cont de avize, proceduri sau fluxuri medicale.

Un alt aspect extrem de important este avizul/autorizația la incendiu care, de cele mai multe ori, este eliberat cu foarte mare întârziere (IGSU, din lipsă de personal, trimite dosarele de la unitate la alta, în toată țara, iar analiza durează nepermis de mult). După ce ai primit acest aviz începe nebunia cu achiziția de servicii de proiectare si apoi execuția lucrărilor, care poate dura. După realizarea lucrărilor vin în sfârșit cei de la IGSU care stabilesc dacă primești sau nu autorizația. Concluzia: NE ÎNVÂRTIM ÎNTR-UN CERC VICIOS CARE, DIN NEFERICIRE, DUCE LA TRAGEDII.”
(Un prieten, inginer)

(Facebook George Ciubotaru)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *