Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ne putem apăra interesele naționale folosind argumentele și vorbele Europei de azi și nu argumentele și vorbele primelor cnezate și voievodate

1. Evident, sînt un naționalist.
Un naționalist produs al orgoliului, pentru că nu vreau să trec inferior în fața unui franțuz sau chiar a unui bulgar.
Sînt însă un naționalist modern, unul care nu poate fi reperat ca român pe un mare aeroport internațional.

Sînt însă unii care propăvăduiesc un naționalism de cădelniță și tăciune, de giubea și barbă neîngrijită, de învățătoare înfășurată în tricolor (cum ar fi scris doctorul Ulieru în jurnalul său de rătăcit pe planeta extraterestră România), un naționalism peste care s-au trecut ciubere de agheasmă.
România e Grădina Maicii Domnului.
România e Noul Ierusalim. România e bucățica de Rai rîvnită de occidentalii hrăpăreți și de rușii sălbatici.
Palavre și iar palavre.
Scoase pe gură de cei de pe scenă pentru a-i face pe cei din sală să scoată parale din buzunar. Da, e nevoie de un naționalism românesc. Dar acest naționalism trebuie să fie în lumea de azi ca rachetele sol- aer achiziționate de băștinașii convertiți la IT ca să tragă cu ele în F-urile americane și nu ca săgețile boscorodite de șamani în lupta cu tunurile conchistadorilor.
Altfel spus, ne putem apăra interesele naționale folosind argumentele și vorbele Europei de azi și nu argumentele și vorbele primelor cnezate și voievodate.

E un bun prilej să-i spun la telefon cuiva cu care discut despre candidatura asta bizară că am apreciat la Corneliu Zelea Codreanu tezele sale despre Onoare, despre Demnitate și nu trăncănelile naționaliste șovine.
Naționalismul n-a prins în postdecembrism, pentru c-a fost confiscat de personaje precum Corneliu Vadim Tudor, caricaturi ale lui Avram Iancu și Corneliu Zelea Codreanu.

2. Ziarele Trustului Pauker, Adevărul şi Dimineaţa, sunt în duşmănie făţişă cu Garda de Fier și cu liderul acesteia, Corneliu Zelea Codreanu. Totuşi, din ele poţi afla aproape toate declaraţiile publice ale Mişcării. În decembrie 1937, în plină campanie electorală Dimineaţa şi Adevărul redau întocmai, fără trunchieri şi fără supratitluri isterice, principalele intervenţii ale Căpitanului. Atitudinea era lăsată pe seama comentariilor propriu-zise: editoriale, tablete, notiţe.
Un exemplu de profesionalism!

3. M-am amuzat într-un eseu mai vechi de grija care lovește societatea noastră după 23 august 1944: Cea de a învăța imba rusă. În Universul din 3 aprilie 1941 dau peste acest anunț:

„A APĂRUT IN EDITURA ZIARULUI „UNIVERSUL”
CURSUL RAPID (Ediţia a doua)
Conversaţii uzuale româno – germane
Profesor D­r VIRGIL TEMPEANU
de la Academia Comercială şi Şcoala Superioară de Război; fost lector la Universitatea din Münch­en. Secretar general al Institutu­lui de Cultură Româno – German,

Epuizarea, în mai puţin de o lună, a primei ediţii a arătat ce necesar a fost acest curs. Ediţia 2-a sporeşte cu nouă capitole utile, uşurează şi completează pe celelalte; iar un indice mobil înlesneşte cetirea, de către germani, a cuvintelor româneşti.

Dăm câteva din capitolele interesantei lucrări:
La gară; pe stradă; în restaurant; la hotel; în tram­vai; în diverse magazine, muzee; în grădina zoolo­gică; la medic; la farmacie; la bancă; la poștă; la ad­vocat, la gară, aeroport, autogaraj; pe vapor; sport; pescuit, etc.

Un capitol special tratează expresiunile uzuale, întrebuinţate în diverse împrejurări.
Exemplarul costă numai 60 lei Comenzile se vor adresa ziarului Universul. De vânzare la toate librăriile si chioşcurile ziarului Universul. întrucât s’a tipărit un număr restrâns din această ediţie”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Ne putem apăra interesele naționale folosind argumentele și vorbele Europei de azi și nu argumentele și vorbele primelor cnezate și voievodate”

  • „…am apreciat la Corneliu Zelea Codreanu tezele sale despre Onoare, despre Demnitate”
    Tocmai asta deranjeaza pe noii komisari .

  • Bucureștiul are cea mai mare rată de infectare. Am fost lăsați de izbeliște.
    Toți care au tangență cu școlarii sunt bolnavi. Familii întregi. La mine în bloc toți sunt bolnavi.
    Glovo e într-un dute-vino cu mâncare pentru ei, câinii schelălăie în apartamente că nu are cine să-i scoată afară.
    După cum sunt de goale magazinele cred că sunt sute de mii de omicronați.
    Problema e că nu devi imun, poți lua virusul iară și iară. Și nu trece în 10 zile cum spun ei, fata mea e pozitivă și după 2 săptămâni cu 3 vaccinuri făcute.
    Au fost închise școlile când nu trebuia iar acum lăsate deschise.
    Măcar 2 săptămâni trebuiau închise și ne scuteau de necazuri, și pe noi și pe ei, că nu mai plăteau concedii medicale.
    Nu știu de ce trebuie să ne chinuim mereu și mereu. Rafila a greșit grav cu școliile.

  • Nationalismul de acum 2000 de ani e egal cu cel de azi, tot aia e definitia.
    Mai exact…sa traiesti pe limba neamului tau.

    Nationalismul e legat ombilical de datini, traditii si obiceiuri, adica de singurele rinduieli care pot perpetua, dincolo de generatii, o natie,
    deziderat care e viabil in masura in care acestea sint armonizate cu dinamica Naturii.

    Deci a vorbi despre nationalism e tot una cu a vorbi despre Natura, iar a vorbi despre natiuni e tot una cu a vorbi despre…diversele floricele de pe campii :)))

    Care o mai fi definitia nationalismului, azi?
    Sa ai fabrici si uzine, ba chiar baterii la masinute:)) nu inseamna nationalism, inseamna ca esti gospodar, iar cei care vind gainile cu oua de aur au o alta definitie.

    A fi nationalist, adica a randui datini, traditii si obiceiuri in armonie cu Natura inseamna a fi Intelept.

    Oamenii fug de Nationalism cu aceeasi viteza cu care fug de Natura si cu aceeasi viteza cu care fug de Intelepciune, pentru ca Nationalismul, Natura si Intelepciunea una sant si Viata sint.

  • Stimate Domnule Cristoiu,
    imaginativa ca la marea festivitate de la sosirea militarilor americani,din greseala un cioban dadea drumul la dulai,care dulai aveau “sansa” unui “dialog” cu conucatorii NATO si Presedintele.
    Ma tem ca li se ingalbeneau izmenele la toti.Poate interveneau tancurile americane ca sa salveze situatia.
    O zi buna pentru Romania.

  • Domnule Cristoiu,nu-s de acord cu dvs. Am sa comentez la punctu’ 1 si atit, azi mi0e lene de mai mult…a nu fi nationalist in ziua de azi, ar fi o greseala de neiertat. Cit priveste tipul de nationalism „practicat”, am convingerea ca-i mai bun unu’ medieval decit ce e in ziua de azi cu UE-ul, aia nu-s nici macar in evu’ mediu, sint mult mai inapoiati cu toate ifosele si pomposeniile lor…Am auzit-o pe duduia Ana Birchall spunind cind era audiata pt un post de ministru, ca „Romania e gradina Maicii Domnului. Ea vorbea, credinciasa de ea, in conditiile in care (era un clip pe you tube) tot mneaei i-a dat un tescalau de bani lu’ nea Geoana pe post de contributie pt campania electorala a PSD-ului. Bineinteles ca nu a dat tescalaul ala gratis, i s-au dat de-a lungul timpului o multime de posturi sus puse, s-a frint in fitze si s-a izmenit ca toate alea, da’ tot proasta e ca nu se vede nimic concret facut de ea..canci, ziltz,nimic…Apoi toti palavaragii astia sus pusi care-au spalat mesele la fast food sau au curatat la cantina si la WC-uri si acum vin sa-mi dea mie lectii de economie si sa-mi sufle-n nas ca ei se pricep la investitii, da’ habar n-au de definitia cuvintului „investitii”…stiti la cine ma refer,,,apoi alesi gen herr ciolhanis care au UE in gura de cind se scoala sa fuga la schi si pina se culca obosit de la golf sau de la bicicleta…ce le iese la toti pe plisc cind vine vorba de UE???Tot cacatul care vrea UE sa-l bage pe git supusilor, adica membrilor uniunii…care, apropos, aceasta asa zisa uniune are un singur sens, or faci ce-ti ordona o germania,franta , ori te face albie de porci ca cica esti crescut in mandarin…nici n-au habar ca mandarinii nu cresc in Romanis decit in sera la Gradina Botanica…deci despre ce nationalism visam aici?Uitati-va la huni, fir-ar mama lor sa fie…cind vine vorba de nationalism, ii doare fix in cocostirc de orice vrea altcineva cu exceptia natiei lor. Ar fi in stare sa rastoarne planeta cu susu-n jos ca sa-si atinga scopurile si le merge….rahat ca UE n-are viitor, e o cocina dominata de incompetenti care fac numai timpenii…timpenie dupa timpenie, e strigator la cer…Romania e doar o alta sursa de cotizare, ca ce cotizeaza Romania ca sa fie parte din UE, nu primesti egal inapoi, dimpotriva, iti returneaza proprii bani si-ti pune si conditii pe ei de parca ne-am angajat sclavi la stapin.Mie nu-mi pace troaca asta imputita, si ma doare fix in cot ca sa nu zic ceva de vreo gaura, de parerea oricarui strain despre mine sau tara mea. Cind compar ce-a fost cu ce e azi, ma iau cu miinile de par, e p mizerie, inuman ce se intimpla.Fara intervenii de la straini si fara sfaturile lor nesolicitate, eram la alt nivel ca tara in astia 32 de ani. Trebuia mentinut status quo inainte sa inceapa cu fel si fel de inscenari si aiureli pe care le stim cu toii(mineri,demonstratii, cereri de mariri salariu,pensii…). Nu e nici un roman bezmetic la nivelul la care sa nu vrea bine la el in tara, dimpotriva, n-am nici un dubiu ca fiecare roman isi doreste tara curata, frumoasa, bogata si multi ar fi dispusi sa puna umarul sa indrepte ce s-a stricat.Se poate face asa ceva cu UE-u’pe cap?Un UE care nu mai are limite cind vine vorba si de simboluri ale copiilor(cum ar fi Mos Craciun, Mos Nicolae), apoi rahatul asta de „cancel culture” ca nu mai ai voie sa zici nimic ca nu e politic corect…ma fi-v-ar nebunia din capu’ vostru de descreierati…au rezolvat toate problemele importante si-i fute grija simbolurilor acum?Au reusit sa asigure locuri de munca pt cei apti de munca, sau mincare pt fiecare copil a carui familie poate n-au ce pune pe masa, cind nu ai unde munci, nu ai ce minca,cind nu ai unde munci, nu poti sa ai o casa sau macar sa-ti faci ogradina sa plantezi castraveti si rosii macar,(sper ca se intelege ironia), iar cite o cocota o fute grija ca vine Mos Craciun o data pe an…aaa, nu mai e voie sa spui „mama” sau „tata”…cita dementza e afisata de la cel mai inalt nivel si pina la maturatorul de la UE…a fi in pas cu timpurile, nu inseamna sa accepti batjocura… indiferent sub ce forma vine ea, tot batjocura e. Nu avem alesi de calitate, avem straini infiltrati (sectorul 1 Timisoara de ex, sint cei mai vizibili iar ca ei Dumnezeu stie citi or mai fi pe acolo).Cind ai capete patrate si seci la Cotroceni nu te poti astepta la nimic bun sau normal, e vraiste indiferent cit se screm politicienii nostri sa ma convinga ca au habar de capu’ lor. Ajunge cu trancaneala si cu prosteala. Sa puna mina pe-o matura si sa dovedeasca ca macar au habar cum sa dea cu ea…Nu ma intereseaza UE nici cit negru sub unghie, nu vreau sa-mi spuna UE cind sa ma scol, cind sa ma culc, cind sa vorbesc, cind sa fac pipi sau altele mai „grele”, nu vreu sa-mi spuna UE ca n-am voie sa-mi fac sistemul meu de irigatii ca stric mediu’ cica, nu vreau sa-mi spuna UE ca a aprobat greierii ca aliment….pur si simplu nu vreau sa-mi spuna nimeni din afara ce sa fac, cum sa fac s.a.m.d.NU MAI VREAU STRAINI PE CAPU’ MEU. Nu-i dau pe huni ca exemplu, da’ cel putin aia isi cunosc propriile interese si o tin pe a lor. In ziua de azi cistiga cel mai persistent, nu cel care are dreptate sau stie ce face…noi pierdem sistematic cu bolovani sus pusi cica „alesi” de popor…Apropos de herr: nu anuntase el ca a invins pandelia???Ieri anunta ca sintem salvati, in afar pericolului rusesc, sintem aparati cica…astia inteleg ce gugumanii le iese pe gura, sau nu e nici un Vadim sa le atraga atentia ca sint timpiti cu ghiotura?Aia e…
    https://evz.ro/greierele-de-casa-a-fost-autorizat-poate-fi-folosit-drept-aliment-de-consum-in-uniunea-europeana.html

  • Citez ”ca să rumeg” apoi citatul: ”E un bun prilej să-i spun la telefon cuiva cu care discut despre candidatura asta bizară că am apreciat la Corneliu Zelea Codreanu tezele sale despre Onoare, despre Demnitate și nu trăncănelile naționaliste șovine.
    Naționalismul n-a prins în postdecembrism, pentru c-a fost confiscat de personaje precum Corneliu Vadim Tudor, caricaturi ale lui Avram Iancu și Corneliu Zelea Codreanu.”?

    • Poate apare si un ghid maghiaro-roman, pentru a putea citi mai bine ce fac primul ministru si ministrul de externe ungur, cum vad ei patriotismul.

  • Citez ”casă rumeg” apoi citatul: ”E un bun prilej să-i spun la telefon cuiva cu care discut despre candidatura asta bizară că am apreciat la Corneliu Zelea Codreanu tezele sale despre Onoare, despre Demnitate și nu trăncănelile naționaliste șovine.
    Naționalismul n-a prins în postdecembrism, pentru c-a fost confiscat de personaje precum Corneliu Vadim Tudor, caricaturi ale lui Avram Iancu și Corneliu Zelea Codreanu.”?

  • Ne putem apăra in limba Bibliei,
    cititi Psalmii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *