Nelu Tătaru anunță iar apocalipsa

Informația care circulă, că România ar putea intra din nou în stare de urgență, este întreținută și de declarațiile apocaliptice ale oficialilor din Sănătate.

Ministrul Nelu Tătaru se declară îngrijorat că numărul infecțiilor s-ar putea dubla, chiar tripla și atunci „vom avea o problemă”. Într-o intervenție la Digi24, acesta a spus că în acest moment situația poate fi gestionată, dar nu știe pentru cât timp.
„Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate”, a spus Tătaru.

Pe de altă parte, se accentuează disperarea că nu mai sunt locuri în spitale. Pline de pacienți asipmtomatici cărora nu li se dă niciun tratament.
Spitalul Clinic Judeţean Mureş a început de duminică să preia pacienţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. A preluat 9 pacienți, potrivit conducerii spitalului, dar informațiile sunt prezentate de parcă ar fi convoaie de ambulanțe între cele două orașe.

În acest timp, țările europene cele mai afectate, cum ar fi Spania Italia și Franța, anunță eliminarea mai multor restricții pentru a da posibilitatea turiștilor să intre în țară.

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Nelu Tătaru anunță iar apocalipsa”

📹 Videoblitz 📹
Loading