Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Nici măcar masca sanitară nu ascunde tristețea oamenilor

Românii sunt triști. În treizeci de ani de la căderea comunismului, nu au nici azi aerul detașat al occidentalilor. Fețele românilor sunt mereu crispate, îngrijorate, obosite. Zâmbetul și fericirea de moment sunt ca un fond de ten în așteptarea unei fericiri reale, de durată. Jovialitate e de circumstanță, la mulți dintre noi. Trăim greu și asta se vede, s-a văzut dintotdeauna. Poate că în orașele mari lucrurile s-au mai schimbat, dar aici, în târgurile pe unde umblu, excepțiile confirmă regula.
Mi-am amintit de cartea Svetlanei Aleksievici, ”Vremuri second-hand”, de fețele rușilor, la fel ca ale noastre, ale celor peste care a trecut o jumătate de secol de teroare comunistă. Când generația mea se va duce, poate va veni alta care să învețe ză zâmbească.

În fotografie, un om necăjit aștepta, ieri, un tren venit de nicăieri, mergând spre niciunde. Ca el sunt mulți alții. Nimănui nu-i pasă dacă omul acesta trăiește sau moare, nici măcar lui. Ducea în spate țevile enorme de plastic, tuburile de orgă ale sărăciei. S-a prăvălit pe o bancă, în gară, cu papornița lângă el, și a pus capul în pământ, așa cum facem mulți dintre noi, resemnați, în ziua de azi.

(Text și foto: Rasvan Cristian Stoica)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *