Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Nici o legătură cu vizita Kamalei Harris: „Generalul Gamelin a sosit ieri în capitala vasalilor săi”

Kamala Harris, vicepreședintele SUA, a făcut o scurtă vizită în România venind din Polonia. La Palatul Cotroceni, după întîlnirea cu Kalus Iohannis, a avut loc o conferință de presă.
În astfel de situații – vizita unui înalt demnitar al unei țări cu care România are un parteneriat strategic și, mai ales în condițiile Crizei planetare întruchipate de Războiul din Ucraina – presa caută să afle resorturile tăinuite ale evenimentului punîndu-și în joc toate sursele. Comentatorii politici descifrează semnificațiile, dar mai ales tîlcurile vizitei.
Devastată de emoția că distinsa Kamala Harris pune frumosu-i picioruș pe covorul roșu al scumpei noastre patrii, presa s-a mulțumit să rezerve vizitei o cisternă de zbierete de fericire.

În absența amănuntelor, am căutat să descopăr pe cont propriu răspunsul la întrebarea:
De ce a venit Kamala Harris în România?
Și am găsit următoarele ipoteze:

  1. S-a vrut o încurajare de către America a două țări: Polonia și România – aflate în prima linie a războiului, țările cele mai dispuse să facă tot ce le spune America;
  2. S-a vrut o jumate de sfidare a Rusiei, dat fiind c-a venit vicepreședintele și nu președintele;
  3. S-a vrut o răsplată (morală doar) pentru efortul depus de cele două țări în administrarea Crizei refugiaților.
  4. S-a vrut să se transmită liderilor celor două țări, în secret și direct, ca să nu fie nici o neînțelegere, mesaje din partea lui Joe Biden despre ce urmează să facă America în perioada următoare;
  5. S-a vrut o ocazie pentru Kamala Harris de a învăța diplomația pe viu, fără riscuri pentru politica externă a SUA, deoarece în cazul Poloniei și României gafele sînt scuzabile și mai ales fără ecou.

Dintre aceste ipoteze, nu sînt sigur care e cea nimerită.
Sînt sigur însă atmosfera de ațîțare slugarnică în care s-a desfășurat vizita nu e o noutate în Istoria patriei noastre de la Fanarioți încoace.

Iată un exemplu:
Scrie Constantin Argetoianu în Însemnări zilnice, 1937, la data de 3 octombrie 1937:

„Ilustrul Gamelin a pus piciorul pe pământul României împreună cu dama. De cînd nu mai puțin ilustrul Beneş a creat tradiția, toți solii «democrației umanitare» nu mai călătoresc decît cu damele. Gamelin şi Gamelina au fost primiți la Severin cu onoruri regale – cum se și cuvenea. Nu sînt stăpânii noştri?”

Despre vizită, ironicul Argetoianu scrie și pe 4 octombrie 1937:

„Generalul Gamelin a sosit ieri în capitala vasalilor săi. Cei mai cu vază din aceştia l-au primit, pe brînci, la Gara de Nord. Banchetele şi recepțiile în cinstea stăpînului au început. Stau la Sinaia şi mă abțin sistematic de la ele.”

Nu cred că-și amintește cineva cine era generalul Gamelin pentru a merita atîta plecăciune oficială.
Maurice Gamelin era la vremea respectivă șeful statului major al Armatei franceze.
E considerat de toți istoricii drept principalul responsabil al dezastrului Armatei franceze din 1940 prin încăpățînarea de a paria pe războiul static. Primirea cu onoruri își are temeiul în parteneriatul strategic al României cu Franța. Deși doar șef de stat major, el beneficiază de o primire ieșită din comun.

Presa acordă vizitei o atenție slugarnică. Universul de duminică 3 octombrie 1937 publică pe prima pagină, stînga sus, însoțit de o fotografie, grupajul Vizita generalisimului armatei franceze în România.

Cum generalisimul venea de la Belgrad, o delegație militară română merge să-l ia pe vaporul românesc „Gheorghe Manu”. Vaporul e însoțit de monitorul „Mihail Kogălniceanu”. Înainte de a-și ocupa locul pe vas, oaspetele vizitează monitorul, unde „i s-a oferit un vin de onoare”.

Curentul din 3 octombrie 1931 se înscrie în atmosfera de sărbătoare națională printr-un comentariu semnat pe prima pagină de chiar Pamfil Șeicaru, sub titlul Generalul Gamelin – solul Franței istorice. Din start directorul Curentului umflă cît poate de tare importanța vizitei:

„Un sol al Franţei, al Franţei de totdeauna, – Gamelin, generalisimul armatei franceze – a venit în România. Aduce cu el toate amintirile ce ctitoresc aşezarea acestei ţări răsfirate pînă la hotarele ei etnice. Dincolo de rătăcirile opiniei publice, dincolo de tot ce ar putea politica să desfigureze din spiritualitatea Franţei, noi nu putem, nu ne este îngăduit să uităm Franţa războiului unităţii noastre naţionale; şi generalul Gamelin reprezintă numai acea Franţă a glorioaselor tradiţii militare.”

Adevărul din 2 septembrie 1937 trage și el o salvă de artificii în cinstea oaspetelui. „Generalul Gamelin” se numește comentariul semnat pe prima pagină de Demostene Botez. Cităm:

„Astăzi – calcă pentru întîia oară pămîntul românesc, cel întîi ostaş al Franţei: Generalul Gamelin.
Ca’ntotdeauna, prezenţa unui general francez înseamnă un prieten între noi. Şi cel de pe urmă soldat român cunoaşte uniforma cochetă şi vie a ostaşului francez, şi n-a uitat din marele răsboi, o frăţească tovărăşie de arme.
Frunzele de stejar pe chipiul generalului francez au pentru noi semnificaţia unei garanţii de pază a munţilor şi pădurilor noastre strămoşeşti. (…)

Armata franceză e armată de apărare a patrimoniului de civilizaţie al lumei, – şi generalul Gamelin e generalisimul ei.
Primim mâine printre noi pe supremul reprezentant al forţelor care păzesc pentru fiecare din noi posibilităţile de a crede încă în salvarea dreptului de a trăi în libertate şi în pace.”

Peste trei ani, în vara lui 1940, Armata franceză de sub conducerea Generalului Gamelin, armata de apărare a patrimoniului bla, bla, capitulează rușinos în fața nemților.
Generalului francez îi iau repede locul generalii nemți!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

98 comentarii pentru articolul „Nici o legătură cu vizita Kamalei Harris: „Generalul Gamelin a sosit ieri în capitala vasalilor săi””

  • tudy = stanlipan = spicy = profu = aceeasi persoana

  • Lista de cititoti care nu se incadreaza la ‘Cititori Buni’:
    –––––––––
    -tudy
    -stanlipan
    -spicy
    -profu
    ––––––––-

    Nu-s muțti, dormiți linistiți. 🙂 Cititori buni avem foarte multi, in curand poate avem si țar, totul e harasho.

  • @tudy
    USA si UE e bune, rusii e rai. Bombardamentele din Vietnam, Serbia, Irak, Afganistan erea bune. Bombardamentele din Ukraina e rele. Traiasca lupta pentru pace si-nfratirea-ntre picioare! Bai, dar sa tinem numai cu Romania mai avem voie?

    • „erea, e” – trecut si prezent. Asta era suferinta, aveti de recuperat? Da, Tinem cu Romania. V-a dezamagit occidentul? si pe mine, dar sunt sigur ca ne vor dezamagi cat nu putem duce prietenii tai. Cum ar fi cu o ucraina ocupata pe granita cu noi? stii cata granita avem cu ei? dar basarabia, stii cata are? garantezi unde se opresc? cib, ai linie directa cu dementul si stii unde se opreste si ce vrea sa faca cu ucraina?. Ti-a garantat ceva? daca da, e credibil dementul pentru tine? In comunismul adus de ei, ti-a placut? (daca nu esti foarte tanar) ,mie nu. cehoslovacilor, ungurilor, polonezilor, sarbilor, bulgarilor si celor din basarabia le-a placut? nici mie. Dar tie? Stiu, n-o sa mai fie comunism, poate ocupatie pe fata. de macelul din ucraina nu-ti pasa? lasa, nici altora n-o sa le pese de noi, de basarabeni, … si tot asa. Dormi in pace, dementul vegheaza.

      • Veșnicul bau bau cu ocupația rusă și comunismul. Dar despre ocupația UE ce părere aveți? Nu, nu e vorba doar despre dezamăgire fata de occident. Cine a impus tot felul de aberații in țara noastră în această epocă rușii sau demenții UE? Cine a impus restricții fara noimă sanitara, dar pentru creșterea puterii lor dictatoriale, rușii sau UE? Cine impune azi cenzura in toate tarile UE, Putin sau Ursula?
        Da, nu mai vrea nimeni comunism, dar despre pericolele celelalte, ale unei alte dictaturi nu e bine sa vorbim?

        • Ba da, e bine sa vorbim. Dar voi, trollii rusi, vreti sa vorbim DOAR despre pacatele UE si NATO, exact in momentele in care Putin agreseaza o tara suverana si ucide oameni nevinovati.
          Dv. postati mult de cand a inceput invadarea Ucrainei, dar in cele aproape trei saptamani, nu l-ati criticat nici o secunda pe invadator. Nici macar copiii si femeile insarcinate care sunt ucise de soldatii rusi nu conteaza in ochii vostri, sustinatori ai unui criminal notoriu. Mai mare rusinea!

          • Valabil si pentru domnia voastra, Cib.

          • As fi preferat sa purtam o discuție civilizată, dar dacă nu știți cum, asta e, tine de educație. O să vă răspund totuși.
            Nu, nu este vorba despre a-l susține pe Putin, mă scuzați, dar spuneți o prostie.pentru că judecați oamenii după dvs. Nu susțin și nu simpatizez nici un politician de aici sau de aiurea pentru că aceste lucruri te împiedică să înțelegi si sa vezi lucrurile obiectiv.
            Nu, nici un om normal nu își dorește război, nici un om normal nu poate fi insensibil la ororile unui razboi. Astăzi deplâng soarta ucrainenilor nevinovați, așa cum am simțit ca pe o nedreptate și soarta musulmanilor nevoiți să-și părăsească familia, casele. Bănuiesc că și dvs ați plâns și pentru mamele ucise acolo, pentru oamenii nevinovați de acolo și nu numai, din orice război.
            De ce nu îl condamn pe Putin?! Pentru că, spre deosebire de dvs, incerc să înțeleg cine sunt vinovații. Istoria ne învață multe, asta in caz că ne interesează. Și încerc să înțeleg pentru că nu e doar soarta Ucrainei in joc, ci și soarta noastră. Dar nu pentru că vom fi cotropiți de rusi. Altele sunt problemele, multiple și greu de priceput pentru cine nici măcar nu se străduiește.

          • Nic,

            Minunat, domnule, sunteti foarte tare! Si civilizat pe deasupra.
            .
            Adica, Putin omoara persoane nevinovate intr-o tara suverana, iar dv. ziceti „incerc să înțeleg cine sunt vinovații”?!
            .
            Deci, cand este foarte clar cine ucide, dv. incercati sa aflati „cine sunt vinovații”?!
            .
            Atunci cand o sa aflati „cine sunt vinovații”, poate o sa le transmiteti ucrainienilor aflati în mare suferinta ca Putin este nevinovat, ca parintii, bunicii, copiii lor au fost rapusi de armele americanilor sau europenilor, nu ale criminalului de la Kremlin.
            .
            Si eu sa cred ca nu sunteti troll rus? Pas.

          • Dvs sunteți libera sa credeți ce vreți. Daca vă e mai ușor așa decât să înțelegeți că nu toți cetățenii acestei tari sunt obligați să gândească fix la fel cu dvs, eu nu am nici o problema. Fiecare atât cât poate.

          • Nic,
            Pentru ca ati afirmat ca doriti sa întelegeti niste lucruri:
            .
            „… de unde vine aceasta rezistenta feroce a populatiei ucrainiene impotriva invaziei ruse, pe viata si pe moarte.
            Probabil ati citit sau ati auzit macar despre genocidul organizat de Stalin impotriva populatiei ucrainiene in 1930 (Holodomor, de la foamete) si care a facut intre 3 milioane si 5 milioane de victime. A fost o infometare programata a populatiei, trupele ruse impiedicand transportul oricaror alimente. Ucrainienii au murit de foame. Istoricii care lucreaza asupra acestui subiect relateaza scene teribile, de canibalism. Stalin voia sa depopuleze Ucraina si sa o repopuleze cu rusi, si au fost adusi, atunci, multi rusi ceea ce explica prezenta unei importante comunitati rusofone.” (M.F.)
            .
            Despre ceea ce se petrece în momentul de fata cu orasul Mariupol si Kiev aveti cunostinta?

  • Un articol foarte bun al Maestrului, de aici din suplimentul literar: https://bit.ly/3q2NDGa

    • Ultima idee este interesantă, dar, fiind tratată fără un pic de umor, seamănă cu un film XXX.

    • @profu: Doar pentru ultima idee am mentionat acest articol pentru ca mi-a scris alt cititor ceva despre „un discurs echidistant, analizând cu realism și competența situațiile”, etc…

  • Buna ziua Maestre,
    Mi l inchipui pe Raed Arafat si gasca aferenta de ong-isti fac spume ca ne dati fake news – despre imaginea idilica a politicului autohton, si ca de aceea vor implora pe execlenata sa KWJ sa sustina alaturi de Marcel Ciolacu oficializarea cenzurii in statul roman, pentru ca acest articol este un copy paste al absurdului in care se afla ai nostri policieni din Babuinia !!

  • De ce oare nu s-a gândit nimeni până acum – și istoria a dovedit multe cazuri similare celui actual – că între două țări care au format o ”căsnicie”, poate apărea divorțul! Era nevoie și aici de o judecată neutră și de făcut PARTAJUL! Bărbatul pleacă cu ce a venit, iar femeia, la fel! Rușii și-au înstrăinat teritorii vaste dându-le ucrainenilor, fără să gândească logic că poate veni un moment al separației! (Normal: președinte URSS era un ucrainean) Ucrainenii s-au crezut în postura ”Câștigătorului care ia totul”! Uite că nu le-a ieșit pasența! Ei se luptă acum pentru ceva care nu le-a aparținut niciodată! NATO nu-și vede decât de propriile interese și, clar, a cam băgat bățul cu scânteie prin căpița de fân, iar noi, pentru că avem conducători de mucava care nu cunosc istorie, ținem isonul americanilor și stăm cu coada sus!

  • Domnule Cristoiu,
    Daca vreti sa fiti mai informat atunci faceti-va cont la retelele de socializare rusesti VKontacte si Telegram. Pe VKcontacte sunt comunitati la care va puteti abona si puteti afla informatii din toate partile ruse , ukrainiene sau altele.Acolo gasiti multe imagini de la ostilitati si pareri pe care le puteti pune in balanta cu informatiile occidentale. Daca nu stiti rusa puteti sa traduceti din browser paginile vizitate.

  • „Dincolo de rătăcirile opiniei publice…” superb „Conu” Pamfil (el nu agrea apelativul „maestre”).
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    Parca …in aug. 1977 „Conu”Pamfil se plimba prin RO adus de cei de la DIE.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    „Nu sunt stapanii nostri ?” C Argetoianu. Mai adaug eu un citat din Argetoianu : ” Netrebnicia noastra o datoram sangelui
    tiganesc care ne curge in vine „.

  • Pitic labagiu… Cine crezi ca te baga in seama, in afara de frustratiii rusnaci de teapa ta?

    • Iti raspund EU : ” Ce cauti pe aici ca sa ne bagi in seama sluga nenorocita ” ??? Du-te la stapanii tai ! Mars !
      ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
      Nebunului sa nu-i raspunzi la „nebunie” dar ..sa ii raspunzi ca altfel il lasi sa se creada intelept.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Hehe… da, asocierea celor doua evenimente n-au legatura… 🙂

    Vizita asta poate fi orice, chiar si „cantecul de lebada” a americanilor pe plaiul romanesc, ca doar nu degeaba au venit in zona francezii.
    Ce „raport” o da Kamala despre vizita asta nu stie nimeni inca, da’ trebuie sa fii orb sa nu vezi ca tocmai s-a lasat noua „cortina de fier” si acum se discuta doar pe unde o sa treaca noul zid al Berlinului…!

  • Bon. Asta-i ultimul mesaj pe-aici. La urma urmei, te bagi in seama pe site-ul cuiva o zi, doua, trei, o saptamana … dar dupa aia zici stop. Care vra sa zica … ce-i cu povestea asta ? Pai marile puteri joaca poker. Ne convine sau nu, aia tot poker or sa joace. Ca uneori miza urca pan’ la nivelul nesanatos numit „amenintare cu bomba atomica”, asta-i altceva. Isi permit, ca de-aia-s mari puteri. Ce vor ei de la Ucraina ? Pai vor control. Prin anii 1990-2000 occidentul a presupus c-o sa mearga povestea cu democratie si lugu-lugu. Chiar merge, doar ca rusii au si ei niste carti in maneca. Dupa fiecare episod de „democratie” urma un episod de „traiasca prietenia sovietica intre popoare”. Deci, prin 2010, vestul a decis sa bage chinta royala la-naintare. Care chinta royala se numeste „nationalismul ucrainean”. Pana atunci se cam ferisera, dar au zis ca merita sa-ncerce o cacealma. Tineti minte povestea cu Nuland si „f**c EU” ? Ei, europenii cam ezitau sa se joace cu chinta aia. Nu de altceva da’ ei decretasera ca nationalismul e „evil” si nu prea mergea sa-l proclame instantaneu ca fiind pozitiv. Deci a venit Nuland si-a luat cartile-n mana. I-a sprijinit pe nationalisti (care, apropo, nu-s cu mult mai nationalisti decat aia de la Budapesta). Aia aveau atat ideologia necesara cat si structurile necesare pentru a-l trimite pe Ianukovic pachet la Mascva. S-au pus cartile pe masa si americanii au luat potu’. Dupa care, mana-n mana cu europenii s-au straduit sa „uite” ca la Kiev domneste o gasca de cetateni din categoria „ukrainian Fidesz & Co”. Rusii insa n-au simtit insultati intrucat li se repetase de jde mii de ori ca nationalismul e evil. Adica ce faceau ei (nationalismul rusesc) era evil, insa ce faceau ucrainienii (nationalismul ucrainian) era … democratic. D-aici a pornit toata porcaria. D-aia face Zalenski circul ala. Protejeaza aparantele. Adica-n Ucraina nici nu exista nationalism. Nu, dom’le, poporul se apara. Si char se apara, fiindca multor ukrainieni le place lozinca „ucrainianul e cel mai tare, restul sunt cantitati neglijabile”. Pozitia asta a intrat in conflict cu nationalismul maghiar, motiv pentru care acum Orban jubileaza la gandul ca „dusmanii” si-o iau. El n-ar fi avut niciodata curaj sa provoace Ucraina, dar nici nu mai e nevoie : presteaza rusii pentru el. Bon. Ce se va intampla mai departe ? Pai … Europei nu-i convine ca cineva sa sustina ca europenii cei plini de ideluri globale au batut palma cu nationalistii. Deci Europa va decreta ca-n Ucraina nu exista nationalisti. Si ca totul se reduce la o confruntare intre Putin si poporul ucrainian. Si o va tine asa indiferent cati se vor stradui sa demonstreze contrariul. Chiar si dupa ce rusii vor castiga. Dar daca rusii vor castiga inseamna ca nationalistii din Ucraina isi vor vedea de treaba ? Nu, fireste. Nimeni nu vrea asta, nici macar rusii. Aia au nevoie de „dusmani” iar europenii au nevoie de „eroi care lupta pentru democratie si alea-alea”. De ce-au nevoie rusii de „dusmani” ? Pai nu poti mentine regimul de mana forte atat timp cat n-ai dusmani. omunistii au inventat in acest scop „dusmanul de clasa”. Prin vest cam toate tendintele autoritare au fost justificate prin „lupta impotriva comunismului”. Sau, ma rog „terorismului” / „covid” / „rasismului” / whatever. E nevoie de-un dusman. Iar rusii n-au decat un singur tip de dusman : ala care vrea raul poporului rus. Nu conteaza daca ala chiar vrea raul cuiva, ideea e ca daca statul proclama chestia asta atunci inseamna c-asa e.

    p.s : bafta si multa sanatate, popor !

    • Vă dau dreptate și chiar în totalitate!

    • Pai americanii cui vor Raul?sau vor binele rușilor daca vor sa le bage in coasta ceva rachete ce pot ajunge în câteva minute la Moscova?,de fapt alea nu sunt contra Moscovei ci contra Iranului,apară Europa de IRAN,ce baliverne că nici ei nu le mai cred,și în cam incepe sa se sature națiile de așa zisii cavaleri ai dreptății pe când ei sunt in realitate cavaleri ai apocalipsei.

  • In viata lucrurile sunt nuantate. Putin e clar vinovat pentru ca a inceput razboiul, dar si occidentul are partea lui de vina lui ca a impins Nato la granitele Rusiei si a inchis ochii ani buni la ceea ce faceau ucrainienii rusilor in zonele rusofone, au murit aproape 12000 de civili.
    Ceea ce se intampla in Ucraina e tragic, dar de un infinit de ori mai tragic ar fi un razboi NATO Rusia, poate si nuclear. Cel mai bine ar fi ca ei sa isi rezolve conflictul, iar Occidentul sa caute o cale de mijloc sa ii impace, nu sa puna gaz pe foc.
    Rusii au tot dat semnal ca sunt dispusi la negocieri, dar nu i-au bagat niciodata in seama.

  • Nu am vazut venind,emiganti in varsta sau cu handicap. Am inteles ce faci cu femeile dar cu copii? In anuarul societatii de antropologie culturala a Romaniei,ed pandeia 1999,Homo proprietarius ou le corps des femmes comme territoire des hommes,Iulia Hasdeu,Pour une anthropologie politique qui passe par le rapport des sexes.

  • Nu am vazut venind,emiganti in varsta sau cu handicap. Am inteles ce faci cu femeile dar cu copii? In anuarul societatii de antropologie culturala a Romaniei,ed pandeia 1999,Homo proprietarius ou le corps des femmes comme territoire des hommes,Iulia Hasdeu,Pour une anthropologie politique qui passe par le rapport des sexes.

  • Gundur Vassaf in ,,Totalitarismul in viata de zi cu zi,,aminteste de psihologul Asch ,care a aratat experimental ca Intotdeauna o bucata de sfoara mai scurta decat altele a fost considerata mai lunga de catre subiectul experimentului tocmai ptru ca ceilalti au indicat cea mai scurta bucata de sfoara ca fiind mai lunga.Dupa experiment,Toti au admis ca in ciuda faptului ca se stia ca bucata de sf.era mai scurta,subiectii au adoptat decizia grupului

  • De ce nu a venit Kamala cu gamelinul ei la Bucuresti? Ar fi fost mult mai puternica impresia lasata celor de la aeroport, fiindca gamelinul o putea tine de cealalta aripa cand cobora din avion. Toata lumea a vazut cu cata teama cobora scarile, tinandu-se de balustrada scarii mobile, de parca ar fi fost de productie ruseasca. Sunt aici mai multe ipoteze:
    1) Probabil ca are mai multi gamelini si nu s-a putut decide pe care sa-l ia cu ea
    2) Gamelinii sunt cu totii pozitivi ca n-au purtat masca cum recomanda Faucci
    3) N-a mai avut loc in avion fiindca era plin cu diplomatii rusi refugiati din SUA. Refugiatii sunt persoane vulnerabile si trebuie ajutati indiferent de imprejurari.

  • Maestre, e duminică și știu că vă plac SF-urile și poveștile cu spionaj.
    Vă recomand filmul „Tenet” scos în 2020.
    Într-un mod ciudat și surprinzător, cu toate că a fost turnat în 2020 zici că este în realitatea de azi.
    Are în centrul său o idee cu totul inedită o să vă placă.
    Enjoy!
    (nu am știut de Freeports pe unde circulă discret marfă fără taxe, fără declarații etc. Ele chiar există. Anglia are multe și încă mai deschide).

    • Văzut, bun film! Tot stau și mă întreb dacă scenariștii au premoniții sau dacă nu cumva de undeva scapă niște planuri de mult puse la cale…

  • Cred că vor apare niște cheltuieli suplimentare după ilustra vizită fie ea și de rang 2, dat fiind că înainte se vorbea de compensarea prețului la gazul metan si brusc, peste noapte, gazul nu va mai fi compensat.

    • sigur. dar, vedeti, americanii stiu foarte bine ca noi avem de jur imprejur doar prieteni. Cum ar fi, de exemplu, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria. Toti ne iubesc de nu mai pot. Hai, Republica Moldova e ceva mai dragastoasa, cel putin atat timp cat pentru ei exista sansa cetateniei si-a pasaportului european. E, vorba, deci, de amor din interes. Daca se mai baga si rusii pe felie deja s-ar putea ca amorul in zona s-atinga cote extrem de fierbinti. Ei, in conditiile astea un presedinte „adevarat” fireste ca s-ar fi gandit sa „protejeze romanii” cerandu-le americanilor sa ne lase sa ne descurcam singuri in menajeria asta.
      Mai e ceva : americanii au bagat niste bani in afacerea NATO-Balcani, iar americanul nu e omul care sa piarda bani si sa te ierte. Serios, eu tot astept sa apara un cap luminat care sa propuna ceva logic si realizabil. Ca de imbecilitati gen „prin noi insine” sau „hai sa ne luam de gat cu toti” mi s-a luat.

      • faza tare e ca exista o singura cale si alta …de unde?!:
        sa faci Pace! (…cu tot dichisul! )

        alta cale…de unde?!. acu’ daca e singura…de unde sa iei alta, nenica?!

        ‘sa faci Pace’…e o desavarsire,
        asa ca ‘ce se cere’ e …Totul. ( cel din ‘Zero e Totul SAU Nimicul. Zero e Totul SI Nimicul’ )

  • Slugi penibile. A venit Marea Habarnaberista sa de-a din mâini mai ceva ca Ceaușescu. Dulapul Cotroceni a fornait niste ziceri tâmpite după cum e obiceiul casei. S a legănat stânga dreapta de parcă a eliberat oarece bășini mărețe și a decretat plin de morga aceleași inepții vechi antice și de demult. Nimic concret. Sa facem ,sa dregem. Din Comitetul de Întâmpinare trebuia să facă parte labagistii de la Accept. Aia de au fost Ciolanul ,Catzu etc mai aveau Puțin și lingeau pantofii cu aroma de USA. Cu ce a greșit nația asta sa aibe parte de asemenea rapandule ?

  • Ce ar fi trebuit sa faca Iohannis sa nu para slugarnic in ochii domniilor voastre?
    S-a comportat ca un presedinte care a primit reprezentantul altul stat.

    • Cred ca exemplele de pe la 1937 mentionate de dl Cristoiu induc „comentatorul bun” in eroare.

    • Nu am văzut și nu am urmărit cu atenție toată vizita Kamalei Harris, dar am văzut momentul în care Kamala Harris semna în Cartea de Oaspeți de Seamă (sau cum se numește Registrul respectiv). Iohannis a stat în picioare, nefăcând nimic, cele 2 minute în care Kamala Harris a scris ce a avut de scris. Poate așa este protocolul, ca Președintele „să asiste” pe cel care este invitat, tot timpul în care acesta are de scris mesajul. Am pus în ghilimele „să asiste” pentru că nu știu cum să definesc „păzirea” celui care este invitat să scrie în Carte. Poate a fost un sentiment indus din exterior că „asistarea” era o atitudine slugarnică (Iohannis nu făcea nimic în timpul „asistării”). Este adevărat că mi-a trecut prin cap și că Iohannis păzește Cartea…

      • 🙂 Atat ati gasit? Pentru asta a fost slugarnic? Acolo e un birou cu un singur scaun pentru cel care scrie in cartea de oaspeti sau cum se numeste. Cum ati fi vrut sa se desfasoare evenimentul, sa-i aduca si lui KWJ un scaun sa para ca doi scolari in aceeasi banca, unul scrie si celalat ce face? Mai sunt alternativele: sa fi plecat Iohannis la o tigara si sa o lase singura, dar nu cred ca fumeaza, sau sa-i aduca cineva un sezlong sa stea tolanit in timp ce scria invitatul in carte. Cred ca ultima ar fi dat cel mai bine la poporul suferind de complexe, daca avea si o bere in mana si o punga de seminte, era chiat „de-al nostru” si eram mandri de el. 🙂

  • cum necum ‘pandemia de efecte ale razboiului’ tre sa fie de 1,6 ori mai capabila decit ‘pandemia de covid’
    ce nu stim, insa pesemne ca o sa aflam negresit, este…in ce fel ajungem in starea asta, ‘de 1.6 ori mai capabila’, ca momentan toata treaba…cam baleteste.

  • ce fac ‘vasalii’ cu ‘stapanii’…face si poporul cu alesii.

    • alternativa ? stiti ca depindem economic de vest ? hai sa ne luam cu ei de gat, nu-i asa ? in mod sigur poporul va trai mult mai bine dupa aceea.

      • Oare de ce depindem economic de vest când nu ar trebui sa depindem de nimeni cu ce posibilități avem.Nu poporul a hotărât sa depindem sau nu ,ci politicieni de rahat nenorocesc popoarele,credeți că poporului ucrainean i trebuia NATO daca ar fi știut ce se întâmplă,poporul nu știa ce urmează dar politicienii au știut,armele cu care a fost înzestrată armata ucraineană au fost livrate cu mult timp înainte de comasarea armatei ruse la granița,totul a fost calculat în mod cinic și precis din cancelarii și birouri ovale.

        • Tatica ce dreptate ai…. câți înțeleg asta

        • Total de acord cu Dvs.

        • Viața bate filmul(Cu mâinile curate. parca) replica memorabila din film: Nu trage dom Semaca(Putin) , sunt
          eu Lascarica(…ghici),am fost adus aici cu forța….forta…forta…(dar am Mâinile curate…!?), ce actori au fost în film! și ce actori
          sunt protagoniștii acum….jalnic

        • Corect, dar adevărul e prea greu de digerat pentru unii. Prefera să se îmbete cu apa rece crezând în curajul președintelui ucrainean și grija pentru democrație a vestului. Dar despre înțelepciunea de care trebuia sa dea dovada și ce era cu adevărat bine pentru poporul său nu vorbește nimeni. Curajul care nu e dublat de înțelepciune e doar un act de sinucidere.
          Cat despre democrație, care?! Aia care a scos poliția peste tot in vest ca sa reprime toate manifestațiile împotriva restricțiilor absurde din pandemie? Aia care astăzi închide site-uri și televiziuni, chipurile sa nu fim manipulați?!
          Pe mine mă revolta de cate ori aud că acești conducători ne reprezintă. Nu este așa, asta vor ei sa ne facă să credem. Sunt niște indivizi susținuți de interesele financiare ale marilor corporații si care lucrează mana in mână. Toate acele „lupte politice” sunt de fațadă, când sunt la conducere toți se comporta la fel și își dau mâna intru vânzarea acestei tari.
          Sigur, știm cu toții că politica nu e fata mare, dar la ce s-a ajuns astăzi în Europa și America e de speriat. Nu va uitați ce nulități sunt promovate? Ba mai rău, despre unii ne întrebăm și dacă sunt sănătoși mintal. SUA are astăzi președinte pe Agamiță Dandanache și vicepreședinte o duduie care râde isteric in fata unor întrebări serioase care i se pun. Franța e condusă de un papagal progresist. Când era condusă de Sarkozi credeam că nu se poate mai rău, dar am aflat că se poate. Ca la noi, cu Băsescu, credeam că nu vor găsi unul și mai rău, dar l-au găsit pe plăvanul prost.

          • Da, daca ne uitam la liderii de acum de ce ne miram ce trăim,ce se întâmplă,avem de toate,profesori colecționari de case și amatori de excursii la piramide in plina pandemie,unora le plac genul Granny,altul cu parul zbarlit apare după chefuri și orgii și ia decizii,altul confunda spatele cu fata când merge la toaleta și poporul ucrainean cu cel iranian,altul e dictator,ce sa mai vorbim că de apropie amiaza și mă apucă greata.Paradoxal dintre toți se apropie de stima mea Orban,dar nu cel ce zdrăngăne din chitara.
            Dar un lucru e cert ,cineva se înșală amarnic daca crede că românul va merge la război așa cum a fost trimis la sparanghel.
            Și mai e un lucru,de ce noii noștri stăpâni nu ne-au vândut tehnologii de ale lor sa mai producem și noi ceva,să adăugăm plus valoare schimburilor comerciale,ne-au adus prin MC Donald’s,KFC dependenta,obezitatea și diabetul in rândul tinerilor,și da arme,multe arme,unele de mana a 2(avioane) depășite tehnologic,plătite din taxe,impozite ale amărâților pe care statul nu da 2 bani.

        • si ce-ai face dumneata, stimate domn, pentru a „nu depinde de nimeni” ? cu cine te-ai lua de gat ?

          • As trage la răspundere pe cei ce au aprobat legi sa se vanda pământ străinilor,gazul,petrolul,energia,pe cei ce au vândut flota,pe cei ce au falimentat in mod voit fabrici strategice pentru noi.Dar nu ar fi loc în pușcării pentru câți au fost și câți au rămas.

          • @Sinatra
            pai daca tot s-a intamplat, ce se cere e sa gasesti ‘binele’ in ce s-a intamplat, ca el exista.
            ziua de ieri isi e suficienta siesi, de ce s-o mai ingramadesti si in ziua de azi,…las-o sa curga in liniste 🙂

      • pai…am zis io ca e ‘de rau’ ce-am scris ?

      • depindem…cam putin, tre sa depindem mai mult de ei. intr atat incat…nu noua sa ne poarta grija, ci lor. insa …am impresia ca avem prea putine gospodarii taranesti. exprimarea prin superpozitii e ceva pe masura vremurilor.

      • cei care cred ca dinamicile Civilizatiei sint setate ba de nebuni, ba de prostalai…habar n-au pe ce lume traiesc. in opinia mea, evident.
        io zic ca la ‘conducerea’ Civilizatiei se manifesta Antiintelepciunea. caz in care poti ajunge ‘praf si pulbere’…fara sa ti dai seama. Revolutia Mondiala e o poveste plenar complexa.

      • alternativa nu e o ‘solutie’, ci ‘cei care pot gasi o solutie’ . care o fi aia…rasare, ea, singurica, din ‘cei care pot gasi o solutie’. insa…alta solutie nu exista.

        • mai simplu:
          alternativa exista, insa…e vie:)), deci o gasesti, insa indirect, adica…mai intai tre gasesti, spre ex, ciresul si dupaia poti astepta si cirese, la vremea potrivita 🙂

      • pe piata a aparut…o noua nevoie.
        nevoia de a echilibra Civilizatia. ( care vine la pachet cu nevoia de a te armoniza cu Natura )
        avand in vedere ca ‘cei care conteaza’ stiu exact cu ce se mananca vremurile, potentialul cu care poti participa la echilibrare va fi identificat si folosit. pentru ca Atiintelepciunea e imaginea din Oglinda a Intelepciunii, …daia.
        cam cita vreme vor coexista Antiinteleptciunea si Inteleptii? pai fix pina cind ‘se va cere’ Vectorizare, dupa care inteleptii vor parasi jocul.
        insa pina atunci…

  • Sunt multe intrebari in legatura cu aceasta vizita. Cred ca mai interesanta intrebare este de ce a fost adus la Cotroceni si premierul dar mai ales Ciolacu si Catu, presedinti de camere si partid. Oare a fost acceptata tranzitarea pe teritoriul Romaniei a armamentului american? Ce legi vor trece urgent prin parlament, cele cu gazul cota parte, numar militari NATO pe teritoriu romanesc, legea sigurantei nationale, 2,5 % din PIB? Poate vom vedea, daca nu auzim

    • sigur. dar daca admiteti ca americanii n-au scrupule, de ce credeti ca daca ne-am opune ne-ar fi mai bine ? sper ca stiti ca, del putin deocamdata, finantele mondiale sunt controlate de americani, nu de rusi.

      • Parca ucrainenii sunt eroi că nu se pleacă în fața rușilor, nu?! Oare n-am putea fi și noi puțin eroi, că nici măcar nu suntem in război și să nu mai stam sluj in fața nimănui?

        • cum faci asta ? ai impresia ca la nivel international merge textul „asa vor muschii mei” ? ia zi, cum mentii stabilitatea monedei nationale daca americanii ne pun gand rau ? sau vrei sa sufere romanii ?

          • Nu, eu nu vreau sa suferim noi pentru ambițiile americane si nici sa intrăm în război pentru aceleași ambiții.
            Nu am zis sa nu o primească pe duduie, dar sa nu se ploconească atât în fața ei. Polonezii ore fi fost tot așa entuziasmați?

  • Sluga proasta e si batjocorita. Mai stie cineva ceva de vizele alea? Muahahahaaaa!!!

    • in mod sigur dumneavoastra ati fi foarte vertical daca un mahar din vest ar comite imprudenta sa vina pe aici. de curiozitate, ce-ati face ?

      • Maharul din vest e corespondentul oligarhului din est? 😛 As propune să-i confiscăm averea, ce ziceți?

      • As fi spus raspicat: nu ne trimiteti MIG-urile 29 ale polonezilor, ca nu le dam noi peste gard in Ucraina. Nu vrem sa fim noi gainile cele mai proaste din poiata. E chiar asa greu de priceput?

  • Si pana la urma, cum ar trebui sa se desfasoare o vizita a vicepresedintelui unei mari puteri pentru ca marii experti internationali sa considere ca nu s-a desfasurat, citez, „intr-o atmosfera de atatare slugarnica” ? Altfel spus : ce-ar face un „presedinte adevarat” (nu ca Iohannis !) in cazul asta ?

    • In primul rind ca Hamerica nu mai e o mare putere. Cioropina Kamala e doar o patzachina tîmpă aleasa VP numai ca e neagra si fara copii, progresista. Altfel numai un timpit de primar obscur ca Dulapu poate sa faca sluj la marea poarta, pt ca inafara de jeguri 2nd hand nu va primi nimic. Ce face acest bou, e doar sa il ațîțe pe Putin. Daca ala ia Odessa si Transnistria inapoi, muta o armata din cele multe la granitza cu Rom. Apoi incep sicanele. Regele NATO e gol, e doar pe hirtie, ca tarile din NATO sa cumpere armament numai de la americani. Daca nu, le pun sanctiuni. Vezi cazul de veacuri al Turciei. Altfel daca lumea buna( Franta Germania) cumpara petrol cu euro, dolaru american ajunge hirtie igienica peste noapte. Cam astea cu marea putere, tare cu aia mici( iraq, Afganistan, etc) Hai sictir regimu Bideu, mars acasa nenorocitilor.

      • Întrebare,care e diferența între oligarhul rus,american,român,chinez,francez,german,britanic?,nici una toți au făcut averile imense prin munca cinstita,adică prin comenzi de stat,șpăgi,corupție,șantaj ,amenintari,mai departe nu ma duc …cu mijloacele cinstite că ar mai fi de alea grele…

    • @stanlipan: „Altfel spus : ce-ar face un „presedinte adevarat” (nu ca Iohannis !) in cazul asta ?” Cred că vina nu este doar a Președintelui, vina este a întregii echipe a Președintelui. Echipa ar fi trebuit să își imagineze înainte de vizită ce se va întâmpla în diferitele momente ale vizitei și să găsească o desfășurare cursivă a evenimentelor (un scenariu) care să evite momente de slugărnicie. Poate asta s-a dorit (aspectul de slugărnicie), cu toate că Președintele a arătat în vechea scenă cu paltonul că nu-i place să fie slugarnic.

  • Domnule Cristoiu, lucrurile nu stau chiar asa in lumea reala…uitati de ce:
    1. Aici nu e vorba de incurajare de nici un fel. E vorba de panica si cind ai de-a face cu un adevarat monument de imbecilitate cum e aceasta”duamna” aleasa vicepresedinte, panica in capu’ lor e si mai mare. Romania e considerata tara de oligofreni. Ma doare sufletul sa spun asta, dar asta e realitatea. Cine isi imagineaza vreodata ca poti avea dialog, repet DIALOG, inteligent, civilizat cu urmasii ocnasilor si-ai prostituatelor din Europa de acum doua, trei sute de ani, se inseala amarnic. Apoi de vreo 25-50 de ani e moda promovarii imbecililor dupa criterii de culoare a pielii si a etniei, in timp ce criteriile bazate pe competenta, calificare, capabilitate sint date uitarii. Intr-o lume normala, aceasta femeie de origine indiana(la figurat,”ruda” cu Raj Kapoor, nu cu Ulzana, nu cu Geronimo), n-ar fi avut nicio sansa, ar fi ramas la nivelul la care e, si Dumnezeu stie cit de jos e nivelul duduii in discutie. TZIPA PROSTIA IN EA. Poate sa se stearga la cur cu toate diplomele cu care se lauda, si cu asa zisa „cariera”,e de-o imbecilitate strigatoare la cer, nu e emisiune sa nu fie ridiculizata sau luata peste picior. Sa te fereasca sfintii sa ai asa ceva la conducere.Mi-a sarit mushtaru’ si mi-e c-o iau pe epitete birjaresti, da’ sa dea sfintii daca ma pot abtine…Deci a venit sa vada „pulsul” cu proprii ochi, le e frica, nu au incredere in nimeni si nimic, pt ca ei sint constienti ca nu au cuvint, nu-si vor tine niciodata cuvintul dat cuiva, deci in mintea lor (deja ingusta) intotdeauna va exista aceasta indoiala, anume „cit te poti baza pe X sau Y”. N-a venit sa incurajeze pe nimeni, aia o facea prin video conferinta. E foarte posibil sa fi venit sa-i unga pe unii cu bani prin firmele de consultanta sau cine stie prin ce alte afaceri le mai bese mintea…fac o paranteza, toti au afaceri te miri unde. Jigodia aia de pelosi are ditamai afacerile in China, ca sa intelegeti (sper) ca ce fac baragladinele ca pelosi, ca aceasta vicepresedinta Kamila si alte dobitoace asemenea lor, nu o fac pt cetateni, ci pur si simplu pt interesele lor personale, de familie, de grup. Nu mai scriu ca daca nu pricepeti nici atita lucru, orice altceva nu ar avea nici un efect, dimpotriva, v-ar zapaci si mai mult…
    2. Nu s-a vrut nicio sfidare, mai ales a Rusiei. Le e frica si de umbra lor pt ca au pierdut teren in ucraina, adica acolo unde aveau fel si fel de afaceri si unde-l aveau la dehstiu mic pe actorasul acela ridicol…
    Acest jelescu pe care il compatimesc toti pe fata, dar prin spate nimeni nu da un rahat inghetat de skunk pe el, a fost usor de cumparat si folosit.Individul nu are nicio legatura cu eroismul, e pur si simplu un timpit care n-a fost in stare sa opreasca un masacru nejustificat al propriului popor. S-a pus de-a latul cu un vulpoi, crezindu-se mai destept decit vulpoiul, si care vulpoi i-a dat tircoale de mult, pe toate partile si a stiut cum sa-l prinda pe actoras drept de nasul ala mare si obraznic. S-a distrus in 17 zile atit de mult ca acum vor trebui sa recostruiasca si sa regindeasca multe. Le va trebui cel putin 20-25 ani, plus vor face imprumuturi masive ca sa se refaca. Or stiti si dvs cum e cu luatu’ banilor de la banci, nu?
    Acum ca veni vorba de „sfidare”, nu stiu citi sint in stare sa faca legaturi si analize serioase, inclusiv psihologice si de comportament,, dar va dau un hint mic…garzile personale ale lui putin se numesc „mushchetari” si „garda pretoriana”…ce va spune partea asta? nu intru in alte detalii ca ar trebui sa dau citate ample din carti de specialitate…dar ce va spune asta despre Putin? Ginditi-va la rolul, la caracteristicile si calitatile celor ce faceau parte din „garda pretoriana”, apoi a vestitilor „muschetari”…O sa credeti ca mi-am pierdut mintile, da’ de ce dau exemplele astea? Pai pe tancurile rusesti era scris un mare „Z”, si toti au sarit ca boii sa descifreze tilcul acestui „Z”. Nu ziceau „specialistii” – „Ziua Z, Ziua Z…”.
    Asta e modul cum Putin s-a distrat pe seama tuturor asa zisilor specialisti si experti in de toate…nimeni nu s-a gindit ca Putin a pus simbolul lui „ZORRO” (= vulpe) la mishto, in vazul tuturor si ca semnificatia acestui „Z” transmite mult mai mult si multe decit asa zisa „Ziua Z”. Intotdeauna au avut cite un semn pe tancurile lor ca sa se recunoasca intre ei,sa nu traga unu’ in altu’ aiurea, sau sa transmita lumii un mesaj etc, acum au pus acest „Z” ca o SFIDARE la adresa tuturor celor ce le-au promis diverse si nu si-au tinut cuvintul – doar a zis-o in cuvintele lui. Apoi cum actioneaza o vulpe? Cam de capu’ ei…Cum era prezentat in filme acest personaj Zorro?De capu’ lui, singur, facea curat in grupul de ticalosi , nu asa ?
    Deci cine pe cine sfideaza in final ca nu inteleg…. In zilele noastre s-a ajuns ca discutiile serioase sa se poarte prin simboluri si pe „feisbuca”…pina si monumentu’ alalalt de prostie, ala de la cotroceni, tine legatura cu poporu’ pe „feisbuca”…nu vedeti ca se „vorbeste” prin emoji, prescurtari si simboluri?Putin a ales „Z”, care nu are nicio legatura cu „Ziua Z”…multi zic despre el ca e nebun si criminal…ca-i criminal nu-i contrazic, da’ sigur nu e nebun. Boala lui nu e „nebunia”. „Spetzialistii” in de toate ar fi trebuit sa stie ca acest individ (putin ca de el e vorba) va trece peste orice, inclusiv vieti umane, ca sa-si atinga un scop…cel mai bun exemplu e cel cu atacul de la teatru cind si-a gazat fara mila proprii cetateni ca sa scape de teroristii care tineau spectatorii ca ostatici….
    Tot ca simbol, de data asta pe alta linie, tineti minte ca la Eurovision au participat in 2012 cu un grup de bunicute? Uite linkul: https://www.youtube.com/watch?v=BgUstrmJzyc
    Chiar credeti ca participarea in sine la Eurovision, cu un grup de babushki nu e cu „schepsis”?…ca sa zic asa…
    Daca cineva „sfideaza”, ala nu e „cazat” la casa varuita-n alb…
    Mai e ceva care nu se leaga la punctu; 2 din articol… „presedintele” suporta mai greu mersu’ cu avionu’ pe distante mari…da sa se impiedice si cind merge pe pajistea de la casa varuita si la cite mistouri se fac pe seama lui in toate emisiunile, nu m-ar surprinde sa aiba nevoie de „pemparshi”…cum Doamne iarta-ma sa mai calatoreasca atita drum la virsta lui…
    3. Nu e vorba de nici o „rasplata” morala. Am zis-o deja…e panica si multa,multa,muuuuuuulta prostie. Ce Dumnezeu, e pe fata…
    4. Haideti domnu’ Cristoiu ca incepeti sa ma enervati acum…Ce sa transmita? Pai n-au habar de mama capului lor despre ce trebuie sa faca sau ar vrea sa faca. Li s-au dat toate planurile peste cap. Pina mai acu’ o saptamina , alt monument de imbecilitate coana Jen Psaki (care are in linia de stramosi greci si…polonezi), dadea vina pe pandelie cind o intrebau de ce e inflatia in halul in care e…de citeva zile, a lasat-o cu pandelia, da vina pe Putin…s-au apucat unii sa sape in cacat si au vazut ca inflatia a inceput cu mult timp inainte de pandelie…Orice e intrebata, da niste raspunsuri de te intrebi in ce Galaxie traieste si asta…la Aria 51 nu o poti trimite, ca-i „viruseaza” pe E.T.-ii cazati acolo, si de bine, de rau, astia barem sint stabili…pe cind ea….(am facut o gluma, sper sa se inteleaga…)…Au probleme cu locurile de munca, inflatia, si-au pierdut suportul electoratului, habar n-au incotro sa mearga sau ce sa faca, ba colac peste pupaza, s-a trezit si Putin sa porneasca un razbel in ucraina, adica acolo unde tocmai se asezasera si ei confortabil pe resurse si afaceri…
    Daca o luam „pe dos”, hai sa presupunem ca ar stii ce urmeaza in perioada urmatoare… dvs chiar credeti ca ar veni in Europa sa”transmita liderilor” Poloniei si Romaniei ceva? Care „lideri”?????De nu le-o fi adus un „cadou” micut, o propunere sa le mai trimita ceva suliti si sageti…contra cost bineinteles, ca nu le-or da donatie…e moment perfect pt „afaceri”…
    ” “I told you once before that there were two times for making big money, one in the up-building of a country and the other in its destruction. Slow money on the up-building, fast money in the crack-up. Remember my words. Perhaps they may be of use to you some day. (Rhett Butler)”
    ― Margaret Mitchell, Gone with the Wind”
    Dvs. va place „Gogu”(Gogol), mie-mi plac alti scriitori.
    Era sa uit…uitati aici un articol(varianta romaneasca) care o sa va lamureasca la ce nivel e si coana Jenica: https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/gaf-apocaliptic-purt-toarea-de-cuv-nt-a-casei-albe-cei-care-s-au-vaccinat-sunt-oameni-marca-i-se-mpline-te-profe-ia-biblic-1566256
    5. Nu poti invata nimic pe unu’ care nu e in stare sa invete. Au vrut sa aiba liniste ca e haos in juru’ ei…e buimaca de felu’ ei si i-a zapacit pe toti..staffu’ ei e usurat cind nu e pe aproape. E un monument de cretinism si incultura. Punct.
    Acum sa va spun ce ma doare pe mine: la radio, TV, ziare, internet, polonezii sint mentionati, laudati ca si cind numai ei ajuta refugiatii ucraienieni. Duplicitatea asta aunora ma scirbeste pina la matze. Nu ma astept sa laude cineva romanii, dar nici nu-mi place cind vad ca omenia romanilor cind vine vorba de tragedia asta oribila din ucraina, e tratata ca inexistenta. E nedrept pt voluntarii aia care si-au lasat vietile personale deoparte ca sa intinda o mina de ajutor. Citeam ca sint romani care nu s-au dus la serviciu(deci nu-s platiti daca nu merg la munca), ca sa stea la vama sa-i primeasca omeneste pe cei ce ne trec pragul. Ba era un domn care in fiecare noapte merge cu sacul cu jucarii donate si pune jucarii pe podul dintre noi si ucraina ca sa faca primirea mai usoara pt copiii ucraienieni, sa nu le fie teama, sa se simta aparati, in siguranta….Sotia acestui om sta minim 12 ore in vama, arata epuizata saraca si spunea ca nu are inima sa nu ajute la asa necaz… Ca acesti oameni sint multi alti romani care au pus umarul sa ajute ca voluntari vazind alte fiinte in necaz, in momente de un dramatism greu de spus in vorbe. Guvernul nostru a iesit din amorteala lor proverbiala si in citeva ore au aprobat transport gratuit, locuri de munca, scoala,universitate etc pt refugiati… Cum e posibil ca acesti scirbosi vestici care profita cu orice ocazie au, sa nici nu mentioneze, macar in treacat, omenia romanului de rind si chiar a timpitilor din guvern????Ii laudau pe huni in unele articole, pe polonezi nu mai zic…da’ de romani de ce nu zice nimeni nici pis????Adica voluntarii nostri nu au ajutat?Serios? Pai asta ma duce din nou cu gindu’ la ce-am mai spus pe aici…daca vreodata romanu’ are nevoie de ajutor, poate sa-l astepte mult si bine de la altii, nu va primi NIMIC, nici o cana cu apa, nu se poate baza decit pe el insusi, nu pe vecini, nu pe alti shmecheri care vin sa-si etaleze, sa-si filfiie importanta si aroganta…Ma doare sa vad ca se fac astfel de diferente…Uite aici un link: https://ca.news.yahoo.com/just-open-door-help-people-173455387.html
    ca sa intelegeti cit de duplicitari sint…
    Mai e ceva care ar trebui sa va atraga atentia…anume, au inceput sa apara „miliardarii” sa se intreaga in declaratii. Ideea de baza comuna, e ca putin e nebun si va cadea curind. „Ca cade”(cacofonie intentionata), nu e nici un dubiu, ninemi nu traieste vesnic, nimeni nu poate ocupa un post vesnic. „Ca cade” acum repede pt ca a atacat ucraina, ramine de vazut, oricum, si sanatos tun daca ar fi, tot va trebui la un moment dat sa predea puterea altcuiva…dar e interesant pt ca miliardarii astia (ca nea soroshica de exemplu), nu apar decit atunci cind sint ei panicati. N-ai sa-i vezi ca apar cu declaratii si destainuiri daca planurile le merg ca pe roate…ei apar in situatiile in care cineva le incurca socotelile si le strica „status quo”. Faptul ca soroshica a tinut sa-si faca publica parerea despre razboul asta nenorocit, arata deruta mare. In timp ce tari ca ucraina sint puse la pamint cu tunuri si ambitii neomenesti, miliardarii isi fac adaposturi, cumpara insule intregi, construiesc minuni sa se protejeze pe ei si ai lor…ce i-a apucat pe toti? E de fapt lupta intre ei si noi gindacii sintem la mijloc????Vor planeta asta doar pt ei?Ca daca ala care a ajuns sa fie miliardar poate decide soarta speciei umane, atunci ar trebui trasa linie si facute legi clare referitoare la cit poate cistiga fiecare om. Nu poti sa ai un soroshica care s-a imbogatit din specula(ca nu poti face miliarde din munca cinstita), iar milioane de copii merg cu burtica goala la culcare pt ca parintii lor sint someri sau foarte saraci…cum e posibil asa ceva…si nu, sa nu indrazneasca cineva sa-mi spuna ca suna a „teoria conspiratiei”, ca la ce se intimpla de ani buni, incep sa se adevereasca fel si fel de asa zise „aiureli” spuse de ani si ani de citiva oameni inteligenti pe care unii ii catalogheaza in fel si chip. Aia e…

    • @Se știe
      Că nu se scrie sau că nu se vorbește de ajutorul real dat de România refugiaților ucraineni e și pentru că românii nu s-au înghesuit să-și apropie oameni de influență din mass-media, așa cum, probabil au polonezii! Pe-ai noștri i-a interesat să-și apropie afaceriști și bogătani! Ăștia au fost preferații lor, doar ca să-și burdușească propriile conturi!

  • Aici scriu doar simpatizantii lui Putin.Mai nou.

    • Se numesc „comentatori buni”. 🙂
      https://www.cristoiublog.ro/o-noua-tentativa-a-guvernului-de-a-sugruma-libertatea-de-expresie/#comment-128002
      Ma ofer voluntar sa fac zilnic cate o lista cu comentatorii mai putin buni. 🙂

    • Aici scriu persoane care au simțit că au libertatea sa o facă ,pot să își exprime pareri pro sau contra,pentru că dl Cristoiu are un discurs echidistant,analizând cu realism și competența situațiile,și din multe comentarii ale unora unele scrise cu pricepere altele cu mai puțină,reiese nevoia de adevăr nu consensul impus,de ce trebuie sa impui un consens? Pentru a abate atenția ,a denatura adevărul,a nu vedea posibile planuri diabolice ce se coc și ne privesc în mod direct.

      • Care discurs echidistant si analiza cu realism in articolul asta?
        A scris ceva despre „zbierete de fericire” ale presei, de la asta, ca o consecinta, a dat-o cu „atmosfera de ațîțare slugarnică”, dupa care a inceput tam-nesam de pe la 1931 sa povesteasca despre oameni de stat slugarnici, desi pana aici vorbise doar de atitudine slugarnica a presei si nu a dovedit cu nimic obiectiv ca „s-a luat” si la altii din afara presei.
        A „iesit ce trebuia”, ‘comentatorii buni’ s-au dus dupa fenta cu „slugarnicia” si i-au atribuit-o lui Iohannis.
        Daca-i tine dlui Cristoiu, ii tine, are si cu cine, e adevarat. Revedeti titlul acum.

  • Daca venea Putin cu Armata Rosie prin Bucuresti,cum aplaudati Maestre,faceati si un laudatio.Deasemenea nu voi mai scrie aici pe forum.Kievul nu a cazut sub ocupatie rusa inca.Insa Forumul Maestrului s a predat deja lui Putin.

    • Pt. Tudy
      Mergeți și faceți repede un RMN ! Apoi operati-vă,cat mai repede ! Schimbați tabelul lui Mendeleev cu tabelul lui Robinette Biden ! Așteptați recompensa,precum Zelenski !

    • Foarte buna decizie Tudy. Nu e pt tine aici. Du-te unde intelegi.

      • Apropo de intelegere : domnul intelege ca occidentul e totusi „ceva” pe care nu se face sa-l enervezi ? nu de altceva, dar are-o putere financiara imensa si poate genera niste probleme enorme pentru cetatenii romani.

    • @Tudy
      Te sfătuiesc să nu renunți. Plecând, le-ai da satisfacție trollilor ruși. Dacă citești toate comentariile, poți observa că nu ești singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *