Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nici PSD, nici PNL nu-l vor pe Nicolae Ciucă premier. Cică nu vrea să înțeleagă cît de importante sînt Nepoțelele în viața celor două partide

Potrivit informației difuzate de întreaga presă, duminică, 24 octombrie 2021, întîmplată dimineața, „prima rundă de negocieri între PNL și PSD, s-a încheiat fără nici un rezultat. Ca urmare, investirea Guvernului a fost amînată spre sfîrșitul săptămînii viitoare”.

Vineri, 22 octombrie 2021, la emisiunea Gîndurile lui Cristoiu, de pe Aleph News, declaram fără urmă de îndoială că Nicolae Ciucă „va fi investit foarte repede ca premier plin”. Afirmația mea se înălța pe un raționament de bun simț.
Criza politică din România mai are puțin și împlinește două luni de zile.
Firește, n-ar fi cine știe ce problemă (sînt țări în care crizele de guvern durează cîte un an) dacă situația României conduse de un Guvern interimar n-ar fi dramatică.
Valul 4 al Pandemiei a luat cu asalt țara. Restricțiile, dar mai ales administrarea cazurilor care ajung la spital, reclamă un Guvern cu puteri depline.
Criza Gazului din România, dar și cea din Republica Moldova reclamă decizii ferme și rapide, hotărîte. Așa ceva numai un Guvern cu puteri depline poate face.
Nu în ultimul rînd, prima tranșă de la UE în cadrul PNRR reclamă un Guvern cu puteri depline.

Poate că și un Guvern interimar, căzut la Moțiunea de cenzură, ar putea face față dificultăților prin care trece țara dacă el n-ar fi condus de Florin Cîțu.
Greșelile uriașe comise în ultima vreme, campania sîngeroasă dusă de Ludovic Orban în bătălia pentru șefia PNL, ostilitatea presei au făcut din Florin Cîțu un muribund politic. Și dacă ar vrea, Florin Cîțu n-ar putea să ia vreo decizie. E total lipsit de sprijin popular. Să adăugăm acestui lucru și faptul că prin plecarea miniștrilor USR sînt ministere conduse de miniștri care răspund de alte ministere pentru a ne face o imagine asupra Crizei cu care se confruntă România.

În aceste condiții, după eșecul suferit de Guvernul Dacian Cioloș în Parlament, desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru a forma noul Guvern lăsa impresia că partidele politice au ajuns la o Înțelegere strategică. Se formează rapid un Guvern minoritar condus de generalul în rezervă Nicolae Ciucă pentru ca, fie și pe perioada iernii, România să fie guvernată.

Formula Ciucă mi s-a părut rezultatul unei astfel de înțelegeri situate dincolo de bătălia politică măruntă, pentru că-și avea originea în sesizarea momentului prin care trece țara.
Nicolae Ciucă părea ales de președinte tocmai ca urmare a acestei Înțelegeri:

  • a) Florin Cîțu era lăsat deoparte.
  • b) Fostul general nu e un om de partid, deși e membru PNL.
  • c) Nicolae Ciucă a fost șeful Marelui Stat Major. În această ipostază el și-a dat măsura organizării. Calitatea sa nu e cea de fost general, ci calitatea de fost șef al Marelui Stat Major.

Deși Înțelegerea nu fusese dată publicității (a mai fost un asemenea moment, cînd România a trebuit să treacă prin Parlament alierea cu NATO în Războiul dus împotriva Belgradului și cînd Ion Iliescu, șeful PDSR, a fost de acord) desemnarea lui Nicolae Ciucă părea să fie rezultatul ei.

Sînt în Istoria unei națiuni momente dramatice, de mare cumpănă, cînd clasa politică trece peste disensiunile tipice democrației și se cade la înțelegere asupra unei decizii. Deși mai ales prin Caragiale s-a făcut caz ironic din Acordul între Liberali și Conservatori în Parlament pentru soluționarea Crizei provocate de Răscoala de la 1907, dat fiind că țara se îndrepta spre haosul complet, momentul a fost o dovadă de patriotism al partidelor.

  • O asemenea Înțelegere presupunea din partea PSD și USR votarea noului Guvern fără nici o condiție. Se impunea asta, pe de o parte pentru ca nici PSD, nici USR să nu preia ceva din erodarea PNL la Guvernare, pe de alta, din urgența trecerii Guvernului prin Parlament.
  • O asemenea Înțelegere presupunea ca PNL, partid condus de Florin Cîțu, să se dea peste cap pentru ca Nicolae Ciucă să formeze cît mai repede Guvernul.

Ce s-a întîmplat în realitate?
PSD a vrut să aibă negocieri cu PNL.
Aceste negocieri au eșuat, deoarece PSD a cerut ca Programul de Guvernare să conțină pomenile electorale din Planul în 10 puncte al PSD.

Păi de unde și pînă unde negocieri?
Dacă PSD ar fi partidul care se pretinde (Salvatorul Patriei, Înțeleptul care înțelege situația), nu e nevoie de nici o negociere. PSD trebuie să se limiteze doar la atît:
Veniți cu Programul și lista în Parlament cît mai repede! Noi vom vota tot ce propune PNL, pentru că țara nu-și poate permite jocuri politice.

Prin participarea la negocieri, PSD a dat cu mucii în fasole. Explicația e simplă:
Marcel Ciolacu nu conduce PSD.
PSD e condus de mai multe găști care-și exprimă interesele prin presiuni făcute asupra lui Marcel Ciolacu. Prin urmare, găștile au socotit că PSD nu poate vota Guvernul PNL fără ca ele să nu primească friptură. Friptura plasării în posturi a Nepoțelelor PSD.

USR a făcut mare caz de Salvarea Patriei. Trompetistul acestei Salvări, Dacian Cioloș, a dispărut fără urmă. În absența lui Dacian Cioloș, liderii USR refuză să voteze un Guvern Nicolae Ciucă, deși pînă mai ieri invocau Salvarea Patriei.

Formarea Guvernului Ciucă e boicotată însă de Florin Cîțu.
Evoluția evenimentelor arată că desemnarea lui Nicolae Ciucă a picat greu la stomac lui Florin Cîțu și celor care l-au impus la șefia PNL. Efortul uriaș de impunere a lui Florin Cîțu la șefia PNL a avut drept temei convingerea că acesta va rămîne premier. Această promisiune a fost fluturată tuturor baronilor locali și centrali. Iată-l însă pe Florin Cîțu redus la condiția de Președinte al PNL.

Mai era ceva dacă Guvernul era condus de un baron PNL.
Cu acesta baronii PNL s-ar mai fi putut înțelege:
O nepoțică ici, o fripturică din buget colo.

Și nu numai baronii PNL, dar și baronii PSD nu-l vor pe Nicolae Ciucă premier.
Cum să te înțelegi cu generalul Nicolae Ciucă cînd vine vorba de o Nepoțică?

Florin Cîțu n-a avut curajul să-l înfrunte pe Klaus Iohannis.
N-are nici un chef însă ca premier să fie altul decît el. De aceea, Nicolae Ciucă e lucrat pe șest chiar de Florin Cîțu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Nici PSD, nici PNL nu-l vor pe Nicolae Ciucă premier. Cică nu vrea să înțeleagă cît de importante sînt Nepoțelele în viața celor două partide”

  • Bre Maestre e grava treaba! Era o emisiune la tv pe vremuri, cascadorii rasului, si mata incepi sa te cam inscrii la ea. Un partid este in opozitie pt ca nu poate face majoritate. Ce e aia ca psd nu trebuia sa dea guvernul jos si sa nu vrea guvernarea? Pai n-o vrea ca nu poate face majoritate dar o majoritate de conjunctura pt a opri o dictatura a prostiei poate face. Ce e aia ca trebuie sa voteze orice pt ca e criza? Care criza? Cine a creat-o? Bre, mata ai ramas cu fixuri de pe vremea ailalta? Plus, pana acum ati zbierat cu toti ca Ciolacu e condus din padure!!! Pai ori e ori nu? Poate asa vrea padurea!!!! Alt plus. Psd s-a dus cu o lista: alocatii, pensii si plafonare energie. De ce incerci mata sa aduci in derizoriu lucrurile acestea si dai exact ca o prostuta de la ziare, pe care o detesti mereu, o stire falsa cum ca se cer locuri in guvern? Vezi ca am impresia ca-l imiti pe Mihai Gadea si te cam dedulcesti la batranete la niste foloase necuvenite!!!

  • Ma adresez celor de la USR..!

    Nu le faceti lui Iohannis si ”echipei castigatoare” jocurile politicianist-jigodiste mizerabile..!
    Veti pierde si bruma de credibilitate si respectabilitate caștigata in urma iesirii din alianta cu mafia PNL si cea a grofilor UDMR, daca, pentru a obtine 2-3 posturi de ministri si alte cateva sinecuri de mana a 2-a, ”veti sterge cu buretele” hârdaiele cu mizerii aruncate in căpățânele voastre de catre Iohannis, Cîțu si restul cozilor de topor si derbedeilor politici (care distrug Romania sub denumirea de ”echipa castigatoare”).
    Nimic nu mai poate justifica reintrarea voastra in cârdășie cu ”liberalii” lui Iohannis si cu grofii udemeristi.
    Useristilor, e timpul sa mergeti pe picioarele voastre..!
    Si sa va puneti mintea la contributie..!
    Pentru ca in mod real, in toata zbaterea lui Iohannis de a impune din nou un ”guvern al meu”, cu o noua marioneta pe post de premier, nu exista niciun ”interes national” pentru care ar trebui sa reintrati in aliantă cu PNL si UDMR sau sa le sustineti lor un guvern.
    Exista numai interesul si disperarea lui Iohannis de a numi EL personal sefii parchetelor si a scapa astfel de puscaria care-l astepata dupa pierderea imunitatii , plus interesul si disperarea restului cozilor de topor din gasca lui de a mai sifona catre propriul buzunar, catre firmele partidului si care clientela politica inca vreo cateva zeci de miliarde de euro si lei.
    Astea sunt ”mărețele interesele nationale” pentru care Iohannis si Cîțu, dupa ce v-au fortat sa iesiti de la guvernare si v-au aruncat apoi in cap hârdaie cu mizerii, vin acum si se milogesc de voi sa le votati guvernul desvârșirii jafului si ruinării nationale..!
    Pana si un copil de clasa a 7-a poate intelege ca Iohannis, Cîțu si restul mafiotilor, escrocilor si cozilor de topor din ”echipa castigatoare”, disperati fiind ca ar putea scapa din mana numirea sefilor de parchete si sifonarea miliardelor de euro de la UE, joaca la doua capete (cand cu voi, cand cu PSD-ul) sperand sa traga din nou o cacealma celor care ”pun botu” primii la aburelile lor de polituruci cu mentalitate si apucaturi fanariote.
    Lasati-i pe penelisti sa faca din nou gasca intru jefuirea banului public si ruinarea Romaniei cu vechii lor tovarăsi de USL, pesedistii, asa cum au facut-o pe timpul lui Tariceanu si Nastase, sau Antonescu-Ponta…! ”Puscarie” va scrie in final pe fruntile lui Iohannis, Ciolacu, Cîțu, etc…Principalele capete de acuzare impotriva lor vor fi : devalizarea bugetului de stat si a avutiei nationale, tradarea intereselor nationale in favoarea unor guverne straine si a unor multinationale si consortii , omor in masa cu premeditare..!

  • Sunt uimit de faptul ca, rand pe rand, cei din PNL si USR se suspecteaza unii pe altii de “maturitate politica” fara nic un motiv.

  • 1. Chiar daca USR voteaza guvernul minoritar PNL, nu cred ca vor intruni numarul de voturi necesar, deoarece nu toti liberalii il vor vota (Orban a si anuntat acest lucru, si nici cei din gruparea care il sustina nu il vor vota)..
    2. Dle Cristoiu, va rog sa ma lamuriti: dumneavostra sunteti votant USR, ( pe care l-ati declarat partid neomaoist). Chiar daca acum unii l-au vopsit in partid de dreapta, cum puteti sa va considerati de stanga?

  • Ceea ce propui dumneata D-le Cristoiu i se mai spune guvern de uniune nationala sau un guvern de specialisti, nicidecum nu un guvern minoritar PNL votat de toate partidele. Ne intoarcem la partidul unic, atat de obisnuit pentru unii din generatia dumitale??? Si de ce trebuie sa fie PSD-ulsi USR-ul intotdeauna responsabile pentru situatia in care se afla tara? PNL-ul n-ar trebui sa fie le fel??? Adica responsabil? Sa propuna fie un guvern de uniune nationala, fie unul de specialisti apolitici.
    Dar se vede ca serviciile va fac sa va pierdeti ratiunea. La comanda, binenteles.

  • bateti campii zi dupa zi

  • astazi elevii sint in vacanta.
    oare de ce sint ei in vacanta?
    din cauza virusului?
    bineinteles ca nu! ei sint in vacanta pentru ca scoala online nu se poate desfasura in toata tara, pe de o parte,
    iar pe de alta parte pentru ca scoala online…a ramas intepenita, in general, la nivelul la care se manifesta la inceputul pandemiei.
    ––
    vremurile pe care le traim sint vremurile Marii Revolutii, sint vremurile Revolutiei Mondiale.
    tinta pe care Revolutia Mondiala o are este aceasta:
    manifestarea unor Noi-Noute sisteme sociale

    prin urmare ce stim noi despre actualul sistem de invatamant ?
    pai ce sa stim, stim de el se va alege Praful.
    stim ca actualul sistem de invatamant este un produs expirat.

    si? pai atunci ce facem?!
    cum ce facem?!, urmam calea…Caii!
    adica?
    adica urmam samanta care s-a aratat deja la fata: invatamantul online.

    in timp ce un sistem de invatamant moare, un altul, capabil, se naste.

    in timp ce o temelie se darama, o alta temelie e ridicata, una capabila sa sustina o noua etapa fulminanta de dezvoltare in stil fibonacci.

    prin urmare…cintati-i de ingropaciune actualului sistem de invatamant, punati i cruce si…gata!,
    focusati va pe Constructia noului sistem de invatamant.
    primul pas?
    operationalizarea sistemului de invatamant online la nivel national.

    poti sa speri pina nu mai poti, ca actualul sistem de invatamant nu se va darama plenar.
    insa…indiferent care ti e dorinta, ea e acoperita de o dorinta si mai si:
    manifestarea unui nou sistem de invatamant!,
    el fiind necesar tot asa cum unui bloc de 8 etaje, daca vrei sa i mai ridici unul, tre sa consolidezi constructia…incepind cu temelia!

    prin urmare, cu toate ca era de bun-simt inca de cind a inceput pandemia, adica inca de cind s-a aratat la fata Marea Revolutie, se cade ca barim acum sa fie initiata procedura de Reconstructie din temelii a sistemului de invatamant.
    poti sa speri pina nu mai poti, ca pandemia va trece si ca peste o vreme mai lunga sau mai scurta elevii se pot intoarce la invatamantul…clasic,
    insa asta nu inseamna ca Revolutia Mondiala ia o pauza ca sa ti faca tie pe plac.
    Ea doar va inainta!
    prin urmare in mod implacabil ne indreptam spre un nou sistem de invatamant, unul care are ca Esenta invatamantul online, iar ca profesor,…peste o vreme, Inteligenta Artificiala.

    in mod normal odata cu initierea constructiei nou-noutului sistem de invatamant ar fi de bun-simt si manifestarea lui prin superpozitii, pentru ca e de bun-simt ca omul sa si doreasca una din doua: ori un sistem de invatamant supus Drepturilor Naturale, ori un sistem de invatamant supus Drepturilor Artificiale.
    insa…total iesit din orice fel de logica este…insistarea in…clocit in cuibul asta care a devenit o balta fara valuri si care se numeste …’actualul sistem de invatamant’

    nenica, …daca astea sint vremurile Marii Revolutii, de ce sa alegi, domne, sa traiesti… in dinamici expirate, bune de nimic?! :))
    pentru ce sa tii in geam mortul numit ‘actualul sistem de invatamant’?!, ca …n-are pensie:)))

  • Soluția este simplă, PNL să intre în opoziție, să renunțe la guvernare.
    Nu sunt de acord să treacă un guvern doar din necesitatea de a avea guvern.
    Este clar după doi ani că politica PNL este greșită, ne-a dus într-o înfundătură.
    Intenția PSD a fost corectă prin impunerea celor 10 condiții.
    Nu se mai poate ca PNL să fie lăsat de capul lui, îi trebuie niște jaloane, fiindcă e incapabil să conducă țara.
    După cum spuneam, soluția este simplă – PNL să renunțe la guvernare.
    Alții la rând!

  • Nu va trece niciun guvern Ciuca! Alegerile anticipate se impun, iar personajul care va incerca sa tergiverse ignorand iar si iar Constitutia nu va face decat sa-si agraveze situatia si va ajunge urgent la o suspendare.

  • cu guvern interimar e de bun-simt pe vremurile astea, pentru ca si vremurile sint… interimare.
    n-au decat sa se inteleaga, punctiform, in parlament. cine i opreste?!
    un guvern interimar…vro citiva ani, barim pina in 2025…2026, atunci cind si vremurile vor avea tendinta sa se stabilizeaze, …se ‘potriveste’ la fix.
    daca li se pare ca o lege e de folos, sa o nasca si s-o voteze n parlament, cine i opreste ?!

    chiar si dorinta unora de a avea loc alegeri anticipate nu e nascuta din ‘dorinta poporului de a avea loc alegeri anticipate’, ci din socotelile pe care fiecare si le fac, caz in care unora li se pare ca socotelile…suna bine. daca n-ar fi sunat asa…ciuciu alegeri anticipate, chiar daca ‘dorinta poporului’ asta era, sa aiba loc alegeri anticipate.

    daca ar citi exact ce se ntampla in popor ar observa ca un partid al ‘Drepturilor Naturale’, insa si un partid al ‘Drepturilor Artificiale’ ar face furori pe piata,
    Insa daia nu mai pot ei de ‘echilibrarea poporului’, interesul lor e focusat exclusiv pe ‘interesul de partid’.

  • Pot fi trei scenarii: 1. Ciuca trece prin parlament, cu sprijin PSD sau USR. 2. Ciuca isi depune mandatul si se va desemna un alt premier. 3. Ciuca cade in Parlament. In acest caz Catu, poate sta interimar cat vrea presedintele, daca vrea sau nu dizolva Parlamentul. Totusi cred ca Presedintele va dori alegeri anticipate, sa scape de suspendare.

  • Nepotelele de la PSD macar au ceva in cap. Despre pomeni electorale ale PSD…. Hai sa fim seriosi ! Nu poti sa spoliezi populatia ! Cum sa te ingrijesti mai mult de banii IMM-urilor si ai corporatiilor ? Cum sa lasi sa creasca nesimtit energia, transportul, caldura ? Romanii au niste salarii atat de mici incat nu ai cum sa aplici metode liberale pentru un popor care traieste la limita subzistentei. Bogatul nu crede celui sarac. Parca USR si PNL ne promiteau lapte si miere…. Ne-au dat in schimb fiere. Cat despre gestionarea crizei sanitare…. si-au dovedit neputinta si nepasarea totala. Sa-i mai vrei la guvernare ……?

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Singurul rationamet de bun simt pe care l-ati emis in ultimele saptamani a fost ala cu „daca se dovedeste ca Ciolos nu poate face guvernul, atunci Johannis trebuie sa plece fiindca si-a pierdut mintile”. De cand ati parasit rationamentul asta, bateti campii zi dupa zi.
    Chiar nu ati priceput de nu va ies deloc „rationamentele”? Acum nimeni nu mai poate avea incredere in nimeni datorita jocurilor politice tampite facute de Johannis jucatoru’. De-asta el trebuie sa plece. Urgent. Sa joace golf ca la jocu’ politic nu se pricepe deloc.
    Daca chiar considerati ca tara asta are nevoie de un guvern, atunci rationametul trebuie sa plece de la premisa ca la Cotroceni se alfa altcineva, nu Johannis. Cata vreme omul asta iresponsabil se afla acolo va fi vai si-amar de toti si toate. Si e pacat ca ati ajuns sa va traiti ultimii ani de viata in haos-ul generat de tampitu’ asta iresponsabil.
    Pe vremurile lui Iliescu ati avut curaj sa va luati la harta cu el si gasca lui, iar acum faceti doar „rationamente” in care Johannis ramane presedinte tot mandatul. De ce? Pentru ca pe vremuri stiati ca CIA are de gand sa-l schimbe oricum pe Iliescu iar acum stiti ca vor sa-l pastreze pe Johannis? Ei bine, vreau sa va dau un pont: pe aia de la CIA ii doare-n fund de persoana lu’ Johannis si de indata ce o sa priceapa si ei ca poporul asta de „babuini” si „carasi” s-au saturat de alesu’ lor, o sa-i dea un sut in fund de-o sa zboare de-acolo ca mingea de golf.
    E timpu’ sa va schimbati „andrelele” cu care crosetati scenariile politice.

  • Eu cred ca in tara, imediat dupa ’89, se fac doar jocuri politice.De 31 de ani traim continuu in roluri de spectatori ai diverselor jocuri politice facute de diversii idioti care se agata de putere si prefera sa moara cu ea in brate decit sa fac un gest de onoare si sa-si admita incompetenta.Ce vedeti in Romania, noi fraierii numiti pompos”diaspora”, traim pe propria piele astfel de jocuri imputite facute de diversi cretini care vor musai sa fie supervisori,manageri, CEO, titluri si titluri si nimic altceva. Ciuma asta a „gindirii”, ca sa-i zic asa, afecteaza tarile capitaliste dintotdeauna.La noi in Romania si tarile vecine, felul cum eram fiecare organizati, nu lasa sa se vada acest aspect infect vestic. jocurile murdare sint piesa de rezistenta in capitalism intot ce misca in jurul lor. Din pacate ciuma „mintii” si a „caracterului” odata ce patrunde intr-un loc, reuseste sa infecteze pe oricine in jurul ei si asa s-a ajuns de la o organizare clara pe care o aveam si care era pe cale de a fi imbunatatita din mers, sa stam la cheremul unor ratati cu pretentii de domni si scoliti. De la un sistem centralizat pus la punct, s-a ajuns la descentralizari,fiecare sa faca ce vrea dupa ureche fara teama de consecinte, fiecare sa ceara ce are chef dupa principiul”nu-i prost ala care cere, e prost ala care da”, s-a ajuns la distrugerea unei economii si a unei retele de fabrici si uzine care reusea sa asigure tot ce era nevoie intr-o tara si mai si exporta(din export au fost platite datoriile externe ale Romaniei in August 1989). Sint multe exemple de dat, multe situatii de analizat si dezbatut, dar citi sint dispusi sa faca asta?Unii cu capacitate intelectuala deosebita au fost terminati politic, or au dat ortu’ popii, atac de inima bineinteles,ce altceva, sau pe altii i-au bagat la pirnaie. Nu ma refer la shmecheri analfabeti gen dragnea, da’ avem si oameni scoliti si inteligenti si au fost facuti praf, denigrati, terfeliti, in asa hal ca nimeni nu mai stie unde-i adevarul. Cel mai bun exemplu pe tema asta a distrugerii reputatiei unuia sau altuia,poate fi vazut azi cu situatia covid.Cei ce au puterea si habar n-au ce sa faca cu ea, in loc sa vorbeasca, ar trebui sa asculte macar ce spun anumiti medici, da’ nu,ei prefera sa distruga vieti si cariere. Ma uit la diversi medici care sint practic condamnati la moarte d.p.d.v. al carierei si reputatiei doar din cauza ca nu-s de acord cu idiotenia asta de vaccinuri. Cind iei la analizat pe cei ce au puterea in domeniul medical, cercelus, sefu’ colegiului medicilor,cacarafat, etc, constati ca toti sint implicati in fel si fel de cercetari stiintifice, unele chiar dubioase, experimente pe subiecti umani,transplant de organe, au contracte cu firme de medicamente sau vaccinuri.Exact acesti indivizi care se prezinta ca mari specialisti si neprihaniti, pun cizma pe gitul colegilor lor de breasla care vin cu intrebari pertinente si explicatii logice. Cei ce pun intrebari sau se opun diverselor masuri luate sint imediat catalogati ca conspirationisti,anti-vaccinisti, sint amenintati direct prin chemarea la Colegiul medicilor sau sanctionati in fel si chip.Domnule daca nici asta nu-i joc politic, atunci ce e?Sintem pe mina unor nebuni de legat? Care din situatii e cea reala?Joc politic sau nebunie?Ca nici una nu trebuie lasata sa mearga inainte fara explicatii,investigatii si consecinte. Deci cind vine vorba de jocuri politice, aia care au pus labele pe friie, si le-au incolacit in jurul incheieturii de la mina si prefera sa le rupa mina decit sa le dea drumul…. Problema e ca s-a ajuns sa avem o haita de timpiti,citu,orban,ciolhanis,hunor,ciolos,ciolacu, cacarafati si citi imbecili mai sint, sa se creada toti salvatorii natiei.In nebunia sau prostia lor, nici unu’ nu intelege ca ei ne-au adus unde sintem azi.Ba mai mult, se profita cu nerusinare de frica indusa oamenilor cind vine vorba de siguranta zilei de miine. Pina si mersul la magazin devine un privilegiu ca asa vrea citzu sau cacarafat.un fel de razbunare prosteasca pt ca oamenii nu-i mai suporta pe nici unul.Spuneti ca oamenii vor guvern…cred ca gresiti, nu stiu daca intentionat sau cu”schepsis”, dar gresiti.oamenii nu mai vor pe nici unul dintre cretinii care fac azi pe politicienii.Oamenii nu mai vor sfaturi, nu mai vor sa le vorbeasca nimeni ca la niste copii retarzi, nu mai au incredere nici in umbra lor, or astea sint lucruri care mie mi-ar da de gindit daca as avea chiar si-o functie joasa in administratia tarii, nu mai spun la nivel de cotroceni. Vreti sa stiti cum gindesc oamenii in realitate?Cred ca i-ar trage in teapa ca pe vremea lui tepes incepind cu nea „propetaru”de nu stiu cite casa, urmind cu citzu,cacarafat hunor si citi altii au adus tara unde e. Cind ai „intelijente” de crapa ca turcan,alinutza retardutza, tzoapa de la sanatate aia cu salon de epilat si tuta aia care a fost la Ministerul Muncii violeta sau cum masa pe gheata o cheama, si restul de pupeze ingalate si boite in culori de lupta, ce mai „duamne” in adevarul sens al cuvintului, „duamne” care pariez si cistig, nu-s in stare sa fiarba un ceai, nu mai zic de facut o mamaliga ca ar da foc la bucatarie, da’ sint ele „duamne ministre”?Sint, pai cine mai e ca ele…noi facem, noi nu gindim…cred ca asta e deviza pe care au urmat-o cu sfintenie altfel nu eram azi, mai ceva ca ghetoul Europei.Nici unul dintre cei care se screm pe scena politica de azi,nici unul nu e in stare sa administreze o tara, sa formeze un guvern si sa administreze cu acel guvern.Herr ciolhanis s-a incurcat in itze,iar cit timp va fi el la cotroceni o sa ne adincim in haznaua in care mnealui ne-a bagat cu voiosie si cu buna stiinta.Idiotul asta ar trebui concediat pe loc.Intr-o lume intreaga la cap, acest oligofren n-ar fi nici stergator de parbrize.E o pata pe istoria acestei tari. Cind faci zid in jurul tau cu cretinei si cretinoi, alesi pe sprinceana, cum poti fi tu oare ca om? …si mai vrei sa fi si centrul atentiei…Tot ce se intimpla e premeditat,nu cred fractiune de secunda in bunele intentii ale nici unui politician.Atitudinea tuturor politicienilor transmite urmatoarele:
    1. Asa zisa pandemie e o facatura de zile mari
    2.Daca pandemia e reala si miile alea de oameni au murit pe bune de la covid, politicienii arata ca-i doare fix in pix de situatie. Ei se comporta de parca jocurile politice dintre ei sint mai importante decit administrarea tarii, bolnavii de covid sint doar numere pe o lista de pierderi colaterale.
    3. Citu s-a laudat ca el l-a propus pe Ciuca.Dupa care tot citzu joaca prost poker si arunca vorbe din care eu inteleg”ma doare-n pridvor si-n cocostirc de ce vrea oricine.L-am propus pe Ciuca asta, el sa negocieze cu voi si voi sa-l sustineti, na, ma doare-n cot de ce urmeaza, eu sint presedintele PNL.”In conditiile astea, citu trebuie scos de pe scena politica, pe veci.N-are ce cauta intr-un domeniu pe care nu-l intelege oricum si in care produce mai mult dezastru decit orice altceva. Am mai spus,repet, idiotul asta de citu a vazut cum e in hamerica, adica-n capitalism.Sigur s-a lovit de situatii, cum noi,”diaspora”,ne lovim in fiecare zi petrecuta printre straini. Exemplu: stiati ca firme mari de aviatie au directori de program care nici n-au terminat liceul?Stiati asta?Citzu sigur stie, el a vazut cum functioneaza mizeriile si cum poti sa ajungi sus fara sa ai habar de capu’ tau, tot ce trebuie sa faci e s-o sugi bine la cite un geriatric cu functie majora sau chiar patron. Mai mult, a vazut ca banii nu-i faci prin productie si munca, ci ii faci pe hirtie,invirtind hirtzioagele la contabilitate si cu contabili abili, datele iti arata ca faci bani chiar si cind nu produci nimic. Ce nu intelege el, e ca pe termen lung n-ai cum s-o tii asa, mai trebuie sa produci ceva din cind in cind.ce n-a inteles el, clar asta, e ca multinationalele isi permit jocul asta prin contabilitate.De ce? Pt ca multinationalele au azi divizii pe toate continentele. Inchid una, deschid alta mai mica, mai mare, nu conteaza, muta in felul asta si banii pe hirtie si arata iar investitii,(cuvintul preferat al citului), si mentin asa zisa incredere a celor ce cumpara actiuni la firmele astea. Citzu a incercat si el sa faca pe desteptul cu lucrurile astea vazute in afara, doar ca nu i-a iesit cum se astepta el, mai ales ca herr ciolhanis are putere de concentrare limitata, iar rabdarea la el e doar o fatada. Deci citzu a convins exact pe cine nu trebuie, ca ar fi capabil de mishmashuri de genul celor descrise. Citu trebuie scos din orice structura de stat. Punct.
    4. Ciuca e o figura buna de folosit, nu pt ca ar da pe afara de inteligenta, dimpotriva.Si-a creat o anume reputatie cu care-i place sa se laude.Ca-i reala sau inventata, cine poate stii,mai ales ca presa nu mai e de incredere demult.Presa zapaceste oamenii, mai ales atunci cind ridica-n slavi cite un politician, apoi aceeasi presa il face terci.Cu Ciuca e la fel. Presa-l ridica, presa o sa-l ingroape. Oricum nu pot sa nu mentionez ca Ciuca e de la Plenita, adica-i oltean. Nu stiu cum mama,mamelor, masii, da’ in istoria Romaniei oltenii au avut mai multi conducatori cu cap, sau personalitati marcante, decit altii: Burebista, Decebal,Gheorghe Bibescu, Barbu Stirbei,Mircea cel Batrin,Iancu Jianu haiducul,Tudor Vladimirescu,Ecaterina Teodoroiu, George Constantinescu, care a realizat peste 300 de brevete de invenţie, Amza Jianu, primul neurochirurg din România,Ioan G. Bibicescu,care s-a opus mutării Tezaurului României în Rusia, Marin Sorescu, Brincusi, Amza Pelea si nu in ultimul rind nea Nicu saracu’…Deci daca e sa ma iau dupa criterii simple, fara sa-mi bat capul cu orice altceva, probabil Ciuca ar face mai mult decit oricare dintre politicienii astia jalnici de azi. Pina si felul cum a abordat negocierile astea sau cum vor ei sa le zica, pina si situatia asta a abordat-o diferit…i-a dat clasa si lui ciolos cu toata asa zisa experienta pe care ciolos pretinde ca o are. Nu vreau sa caut nod in papura tuturor, dar fata de toti astia stiuti in politica de azi, poate ar trebui sa-l lase pe ciuca sa faca guvernul asta facut zdrente.Ce ma face totusi sa am retineri mari, e prezenta inglodatului mintal herr ciolhanis. Idiotul asta mai mult strica, or Ciuca avind in spate o cariera militara, e obisnuit cu o anume obedienta, care obedienta merge in ambele sensuri- obedienta de la el, ciuca, catre cei deasupra lui, respectiv presedintele asta patetic, si obedienta pe care el,ciuca,o asteapta de la cei care sint subalternii lui.
    Ideal ar fi sa plece toti,herr cilhanis,citu,orban,hunor,ciolos,barna etc sa nu-i mai futa atita grija poporului,au dovedit ca-s incompetenti si rau voitori.Combinatia, incompetenta+rea vointa, nu e acceptabila, duce la jocuri prostesti,inutile, iresponsabile cu efecte asupra intregii tari. Cine nu poate SA PLECE.PUNCT. Pt moment, sa-l lase in pace pe Ciuca, atita timp cit Ciuca nu uita cine e el cu adevarat, ca om, e posibil sa faca lucruri in limita decentei. Daca se lasa prins in mrejele puterii si sub bagheta neputinciosului herr, Ciuca va ramine cu imaginea de sluga buna la nimic, or nu cred ca i s-ar potrivi unuia care a reusit sa ajunga general….poate mai mult de atit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *