Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Niciun lider politic nu-și va mai putea permite să-i închidă din nou pe oameni în case

Fostul ministru al Sănătății, acum deputat Pro România, Nicolae Bănicioiu, a fost pus într-o situație dificilă la cristoiuTV, când a fost întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu dacă există vreun lider politic care să-i poată băga pe oameni înapoi în case.

Ca orice politician, Bănicioiu a răspuns ocolind răspunsul:

„E foarte importantă comunicarea și puterea exemplului. Dacă șeful statului dă un exemplu, ne raportăm la el, că ne place că nu ne place de el. Dar,cum să creadă românii în pandemie când ei aflau că e un guturai la început? Cum să stai tu în casă și să accepți chestia asta când tu vedeai că pleacă autocarele din Suceava la Cluj, apoi în Germania? Era clar că exemplul dat de autoritatea statului nu era cea mai potrivită”.

Jurnalistul Ion Cristoiu a insistat și l-a întrebat dacă, din câte vede el, virusul a ieșit din capul omului.
„Virusul nu a ieșit din capul omului pentru că nu știm să-l explicăm. De multe ori facem exces de zel și îi speriem mai mult decât e cazul, iar când e cazul să-i speriem, nu o facem. Avem specialiști pe care nu-i folosim la adevărata lor valoare, iar politicul s-a implicat mai mult decât e cazul”, a spus deputatul.

După care, realizatorul l-a luat din scurt și l-a întrebat dacă, în cazul în care va exista încă un val de infectări, poate și morți, un lider politic își poate permite să se întoarcă la închiderea oamenilor în case.
Bănicioiu s-a declarat învins și a recunoscut: „Nu văd liderul politic care poate să-i mai ducă pe oameni înapoi în case”.