Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Nicolae Ciucă a fost pus de Klaus Iohannis în fruntea PNL ca un garant al Marii Coaliții PNL- PSD

Congresul extraordinar al PNL l-a votat în unanimitate pe singurul candidat la Președinția partidului: Premierul Nicolae Ciucă. Potrivit Statutului PNL, și cînd e un singur candidat, participanții la Congres au posibilitatea să voteze împotriva lui. Prin urmare, Nicolae Ciucă putea să piardă alegerile. Nu s-a întîmplat așa. Cu peste o mie de delegați la Congres, dînd curs halucinației care a cuprins de două săptămîni întregul Partid au votat, ca în transă, pe Nicolae Ciucă președinte al PNL. Nu s-a înregistrat nici un vot împotrivă, deși votul a fost secret.

Marți, 29 martie 2022, așa cum am scris, liberalii au mers la culcare liniștiți că-l au președinte pe Florin Cîțu. S-au trezit a doua zi, 30 martie 2022, cu vestea că șefii filialelor județene, șefii lor adică, nu-l mai vreau pe Florin Cîțu. Debarcarea lui Florin Cîțu s-a făcut în cîteva zile. Marți, 29 martie 2022, era președinte al PNL. Și nu un președinte oarecare, ci unul ales cu șase luni în urmă după un efort nu doar al partidului, dar și al întregii țări, efort motivat de susținătorii săi prin încrederea că noul președinte va aduce Schimbarea la față a PNL.

Sîmbătă, 2 aprilie 2022, Florin Cîțu demisionează din fruntea PNL.
Cum spunea Poetul:

„Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie:
Era pe când nu s-a zărit,
Azi o vedem, şi nu e.”

Straniu a fost faptul că în cele patru zile care au trecut de la declanșarea Operațiunii Debarcarea rapidă a lui Cîțu, nimeni din PNL, nici măcar susținătorii acestuia, n-au întrebat, Da, de ce nu mai e bun, după ce ne-am strofocat atît de tare să-l plantăm în fruntea PNL? N-a fost nici măcar o întrebare. Că de apărarea lui Florin Cîțu, nici vorbă. Astfel că sîmbătă, 2 aprilie 2022, cînd a ieșit pe treptele scării de la sediul PNL pentru a-și anunța demisia, Florin Cîțu n-a avut pe nimeni alături. Pe NIMENI, scriu eu cu majuscule, pentru a-mi exprima astfel stupefacția. Consiliul național, convocat pentru duminică, 3 aprilie, l-a ales președinte interimar pe Gheorghe Flutur. Se putea rămîne cu o conducere interimară încă vreo cîteva luni. USR trece prin această situație de ceva timp.

Miercuri, 6 aprilie 2022, Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura la șefia PNL. Pînă duminică, 10 aprilie 2022 mai erau patru zile. Zile în care altcineva din PNL își putea depune candidatura. Așa, de dragul democrației interne. N-a îndrăznit nimeni s-o facă. Gîndul unui contracandidaturi a apărut membrilor PNL de neconceput. Ar fi fost ca și cum înainte de Congresul PCR cineva din partid să-și anunțe candidatura la funcția de Secretar general. Dacă nu, în Scînteia, atunci măcar la Europa liberă. În cele patru zile, ar fi fost posibil ca în PNL să apară întrebări publice gen:
De ce e un singur candidat?
Prin ce e mai bun Nicolae Ciucă decît Florin Cîțu?
Cum să alegem șef pe cineva care are la dosar Chestiunea Plagiatului în orice moment pusă în mișcare din înțepenirea în care se află acum?

Nu s-a întîmplat asta. Cele patru zile au trecut atît de liniștite în PNL de parcă n-ar fi fost vorba de alegerea unui nou președinte, ci de văruirea unei încăperi a sediului din Modrogan. Această liniște, catastrofală pentru un partid nu numai în democrație, dar și în dictatură, a fost apreciată de Gheorghe Flutur în deschiderea Congresului extraordinar.

Duminică, 10 aprilie 2022, cel care și-a depus candidatura pe 6 aprilie 2022 a fost ales președinte în unanimitate de peste 1000 de delegați.
Operațiunii Debarcarea lui Florin Cîțu cît ai clipi i-a succedat Operațiunea Alegerea lui Nicolae Ciucă în doi timpi și trei mișcări.

Întrebarea ridicată de aceste întîmplări e următoarea:
De ce atîta grabă?

Moțiunea lui Nicolae Ciucă are 25 de pagini. În nici un loc documentul nu invocă, așa cum suna tradiția PNL, drept dușman politic PSD. Dimpotrivă. Moțiunea proclamă drept condiție a Devenirii noastre drept model în tot Flancul Estic existența Marii Coaliții PNL-PSD:

România are acum șansa de a deveni un model în tot Flancul Estic
Fundamentul politic pentru această devenire și pentru o Românie puternică este dat de existența unui Președinte al României ce provine din PNL, a unui parteneriat între partid, Premier și Președinte și o Mare Coaliție care poate susține proiectele majore în momentele complicate pe care le traversăm. Înțelegerea depășirii rivalităților istorice între cele două mari partide de stânga și de dreapta este o dovadă de responsabilitate față de români și poate crea oportunitățile pentru un sprijin politic larg, prin stabilitate și echilibru. ”

Discursul lui Nicolae Ciucă de la Congres a reiterat teza din Moțiune. Cel puțin așa se înțelege din aserțiunea că românii nu mai vor gîlceavă, ci împăcare:

„Cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii, aşteaptă de la noi măsuri, aşteaptă de la noi să fie protejaţi. Cetăţenii români s-au săturat de gâlcevă şi de toate aceste discordii care apar în spaţiul public. Important este să avem stabilitatea necesară să putem să guvernăm ţara”.

De ce a fost debarcat Florin Cîțu?
Ne-a răspuns el într-o declarație făcută jurnaliștilor înainte de începerea Congresului:

„Din primul moment nu am fost confortabil cu această alianţă cu PSD. Echipa care m-a votat, m-a votat pentru că eram cel mai mare adversar al PSD”.

De ce a fost înlocuit el cu Nicolae Ciucă?
Pentru că Nicolae Ciucă e garanția existenței Marii Coaliții și a depășirii rivalităților istorice între PNL și PSD.

– Bine, bine, vom replica unii, adevărul că Nicolae Ciucă garantează Marea Coaliție nu explică graba.
Răspunsul ni-l dă atmosfera în care s-a desfășurat Operațiunea.

Războiul din Ucraina a acaparat atenția românilor. Caracterul excepțional al evenimentului a împins în plan secund orice altă preocupare decît Războiul. În aceste condiții, nimeni din PNL, dar și din electoratul de Dreapta, n-a mai tresărit la Operațiunea de pecetluire a Marii Coaliții PSD-PNL prin punerea în fruntea PNL a unui președinte care și-a mărturisit drept principal obiectiv transformarea PNL din adversar în concubin al PSD.

Dacă Operațiunea s-ar fi desfășurat după încheierea Războiului sau chiar după pierderea interesului pentru acest Război, mai mult ca sigur electoratul PNL și electoratul de Dreapta ar fi tresărit la această incredibilă Schimbare la față a PNL.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Nicolae Ciucă a fost pus de Klaus Iohannis în fruntea PNL ca un garant al Marii Coaliții PNL- PSD”

  • Dati mi voie sa va contrazic. PNL nu s ar fi inteles cu Uniunea Spiralistilor din Romania sa pt ca spiralistii,tineri politicieni nemancati si dornici de faima si inavutire,ar fi vrut tot borcanul pentru ei;pentru asta au primit un sut in fund de la Citu.La timpul potrivit.In locul potrivit.Acuma stau pe langa garnita

  • Are cineva vreo cunostinta prin guvern, oricare, sau macar un prieten care are o astfel de cunostinta ? Daca da, te rog frumos, da-i o palma !

  • Implicarea armatei în conducerea unui partid și a unui guvern mi se pare inaceptabilă!
    Ciucă a fost Șeful Statului Major al Apărării!! nu are ce să caute în politică chiar dacă este rezervist.
    Ne îndreptăm spre „republica generalilor” sau ce? Oare de ce MApN vrea atâta putere?
    Pe de altă parte nu văd nici o reacție a PSD.
    *
    Coaliție PSD-PNL pur și simplu nu merge. Guvernul e blocat. Nimeni nu are habar cum să dreagă situația economică. E un nod gordian pe care nu știu să-l dezlege – criza energetică, green dealul, efectele războiului.
    Soluția e simplă – renunțarea totală a PNRR, căutarea de investitori și identificarea unei nișe care să asigure piața internă și exportul. Ponta zicea ceva despre îngrășăminte. OK, dacă putem să le producem, guvernul să investească masiv acolo.
    Premierul Ciucă nu întreprinde nimic, nu găsește nici o soluție. Un tip total amorf!
    De exemplu să-l trimită pe Aurescu după investitori.
    Chiar, cu ce draq se ocupă Aurescu? Cu nimic, ca și Ciucă.
    Dacă mai stăm mult cu mâinile-n sân fără soluții, țara va intra în faliment.
    PSD să iasă de la guvernare, sau să le dea un șut peneliștilor de la guvernare.
    Acest model de guvern de coaliție nu este viabil, cu cât este mențiunt mai mult cu atât intrăm mai repede în colaps.
    *
    Aceste lucruri le știu toți politicienii și totuși acționază împotriva rațiunii, oare de ce?

    • Revin.
      Ciucă nu are aptitudini de lider civil.
      Unica lui preocupare este de înzestratea armatei nu de partea economică a țării.
      Aceste „înzestrări” au fost și sunt total netransparente, sunt cu încredințare directă, nu se știu comisioanele încasate în urma tranzacțiilor internaționale cu armament și tehnică militară, nu există scurgeri în presă.
      Unde s-a dus miliardul de dolari din benzina furată din baza Kogălniceanu păzită de DGIA!!??
      Ciucă a impus cota 2,5% din PIB pentru armament fără consultarea populației.
      În mod normal trebuia un referendum.
      Acum Ciucă e preocupat doar de partea cu războiul și baze militare nu e deloc preocupat de criza majoră în care este țara.
      În acestă situație bizară cu un premier general, nu mi-e clar dacă Iohannis e controlat de armată sau invers?
      Există generali milionari? Da, se pare că există, celebra listă de la Pitești plus fondurie DGIA pe care nu le controlează nimeni.

  • De ce nu spuneți lucrurilor pe nume ? Evidența ne arată ca Romania a devenit un stat marionetă iar numirea intempestivă a lui Ciuca ( devenit liberal la fel ca Iohannis adică prin cezariană) e poate venită dincolo de Palatul Cotroceni unde sa fim seriosi se găsește un chirias fara aptitudini de lider și suferind de narcisism.

  • Un congres fără sare și piper pe care nici cei de la Digi nu s-au obosit să îl comenteze și pe care știrile meteo l-au eclipsat.

  • Adio AUR, adio USR !. Trebuie sa invatam din Congresul PNL: vom vota un candidat unic si la presedintie, vor exista doar ceva voturi anulate.

  • V-as scrie o nuvela intreaga cu ce parere am despre ciztu,ciuca si restul de „puliticieni” vestiti…Nu prea am timp acum…v-am mai scris, citzu are termenul de garantie expirat. Desi nimeni nu pare sa dea importanta la ce a facut citzu pe perioada cit a fost presedinte, cred ca ar trebui facute ceva „sapaturi” pe tema diverselor documente semnate de el, apropiatii lui sau subalterni de-ai lui si-ai apropiatilor lui. L-a avut pe Frankenstein ala la fondurile europene, si ala si-a dat demisia…cind cineva sta intr-o functie doar citeva luni, nu e un semn bun, nici nu inspira incredere sau ca ar fi competent…asta e strategia vestica cind diverse acte sint semnate, apoi pleaca ala care stie ce matrapazlicuri s-au facut si pune altu’ in loc care sa o ia de la capat cu alte imbirligaturi, plus ca nu poate fi tras la raspundere pt ce s-a semnat deja…cel nou pe un post, poate face sesizare sau un raport ceva din care sa se inteleaga ca matrapazlicurile precedente nu-i apartin, da’ dupa asta nimeni nu face nimic, asteapta sa vada daca iese u scandal si se descurca ei atunci daca intre timp faptele nu se prescriu…Citzu pare victima, desi nu e.Si-a dat prea repede demisia si el si ala de la fonduri europene.Asta ar trebui sa dea de gindit la multi…ciuca e pus acolo de „decoy”. Nu are capacitatea intelectuala sa inteleaga multe, ca sa faca el decizii nici atit.Partidul nu e cimp de lupta in intelesul clasic al acestei idei…jocurile sint de culise,nu te lupti cu nimeni ca la razboi, razboiul e din vorbe…cistiga ala mai abil si cu limba dulce dar ascutita…herr e la plimbare, cica nu mai poate de grija Romaniei…asa ne-a declarat rareshel, am citit mai devreme un articol…v-am spus ca apare sigur pomadatu’ asta sa dea din clantza verzi si uscate…are si el sarmanu’ visele lui, sa nu va surprinda daca nu e urmatorul „decoy” care va purta numele de presedinte al partidului…da nu imediat, poate prin 2023, cit mai aproape de 2024…notati „clarviziunea” asta si-o sa vedeti…ce sint „clarvazatoarele” de pe evz, da’ ce-s eu (ha,ha..da).Ma ingrijoreaza mai mult mofturile UE-ului si defilarea pe care au facut-o pe rind in Ucraina. N-au pic de jena, plus ca se minte grosolan. Deja nu se mai spun multe despre situatia de acolo, totul e ca un cliseu…citeam ca un grup de femei din Ucraina n-au vrut sa fie povara pt romanii care le-au oferit casa, masa, lucruri de necesitate.Asa ca s-au gindit sa faca o mica afacere, si s-au pus pe facut coltzunasi pe care i-au vindut ca sa cistige un ban. Apoi au spus ca se vor intoarce inapoi in Ucraina. unele deja s-au repatriat cu copii cu tot. Deci ce spune acest detaliu? E razboi in Ucraina sau e inscenare ordinara, ca jelescu ala cu nas de vulpe se pozeaza cu miinile-n buzunarele dela nadragi iar nevasta aia a lui se vaita ca din motive de securitate a trebuit sa se ascunda cu copii ei ca-s in pericol mare…da’ restul copiilor ucraienieni nu-s? Sau copiii unora sint mai importanti decit ai platitorului de taxe? Deci se minte ordinar, iar herr al nostru umbla hai-hui, handra-landra pe la UE sa ce????Care-i scopul acestor hinareli si care-s rezultatele. Daca nu-s in stare sa rezolve pe cale diplomatica o situatie grava, ce masa cauta toti acolo? S-au apucat de dat sanctiuni si expulzat cind pe Manda, cind pe Tanda si ce-au obtinut cu asta?Isi arata muschii de la unii la altii?Circul asta ca-i dore la UE de Ucraina a devenit infect. Ii doare-n cur pe toti, au prin o oportunitate sa mai faca bani cu tiru’ si asta e ce fac…ba imbecila aia de coana von der lindic a urgentat aderarea ucrainei la UE…pai nu intelege ca pe rus il doare-n basca de UE?Daca-l durea in alta parte, nici nu se apropia vreun UE-ist de Ucraina…ce Doamne iarta-ma sint prosti acolo?Ei chiar nu inteleg pe ce lume sint?Asa ca tot ce vedem si-n tara, si-n afara ei, eu cred ca se leaga una de alta…cind vezi si atitudinea hunilor, mai ales a hunilor, ar trebui sa incercam macar sa ne vedem propriile interese si nu ce vor altii prin UE sau aiurea…Apropos de aricolul de ieri…pariez si cistig, sportiva noastra care lupta pt dreptate(a cui?doar ea poate sa spuna), coana chioveshi, las’ la o parte ca a pastrat numele ex-ului, da’ daca nu face si asta jocurile Budei, nu stiu ce sa zic…cred ca mai degraba reprezinta interesele hunilor decit ale oricui altcuiva…de ce?Poate o sa aflam in viata asta, totul e sa nu aflam cind e prea tirziu…Cit priveste PNL-istii, indiferent de nume, eu zic ca-s terminati…sint prosti, tzarani obraznici(nu din cei muncitori care merita respect si de la care poti invata multe), plini de artzag si talente…cind il vad pe rareshel, scuze, imi vine sa dau afara…asta nu-i barbat, e cocota de cea mai joasa spetze…la fel citzu & co.Nu inteleg de ce citzu, ditamai presedintele de senat, nu e in stare sa salveze macar aparentele…isi ia pauze lungi de plimbare si cu SPP-istu’ dupa el se opresc la bere…pai SPP-istu are voie sa bea bere in timpul programului in care trebuie sa-l apere pe ciztu?De cine sa-l apere nu cred ca intelege nici el, nici „aparatu'”, da’ ma rog, e „mishto” asa…ai un post platit baban si te plimbi cu „gorila” dupa tine ca-n filme…mai,mai,mai, poate cad gagicile-n fund cind il vad prin parc…aiiiiiii de mama noastra. Inainte de’89 lumea era mai normala la cap, azi parca au luat-o pe aratura toti…Asteptati 2024, sa vedeti rasturnare de situatie atunci…papitzoiu asta de herr a stricat mult in mandatele lui, inca are timp sa distruga Constitutia si ce legi nu le mai convine alora din UE…pe partea asta ar trebui sa se concentreze atentia jurnalistilor si pe ce timpenii,cica”investitii”, isi punsemnatura maharii nostri…A, era sa uit?Cine o sa adune minele din marea Neagra…sa nu ne trezim cu citeva pe plaja la Eforie, Mamaia, Dumnezeu stie ce nenorocire ne paste cu toate jocurile astea intre miliardari…Va doresc o noapte buna, urmata de o zi frumoasa si cu Soare mult…Aia e.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Il banuiti pe werner iohannis klaus de prea multa inteligenta si nu e cazul
    Ca sa incerc sa descriu plastic fara sa fiu vulgar acesti oameni,ei viseaza ca joaca biliard cu manta sau golf si de fapt au fost ciuca batailor la bambilici si lapte gros ca pokerul si barbutul sau babaroasele sunt pentru Barbati.
    Cum inteleg miscarea de ieri,combinatia isarescu-gheorghiu-citu-isar a picat pentru simplu fapt ca Romania e un pic in faliment si ca in liga lui mitica baietzii au bagat autobaza in poarta,adica au „militarizat” complet statul
    Il aveti pe ciuca al patrulea om in stat si sef de partid,ciolacu drona sri la celalalt partid,de fapt tot partidul comunist doar ca e vopsit in doua feluri
    La nucleu,la miez asta s-a intamplat,au militarizat tot deoarece vine FOAMEA
    acum un tampitel de la acest partid istoric mort a spus o mare prostie,ca datorita modificarii situatiei geopolitice au trebuit sa-si schimbe strategia,pai cand iti schimbi strategia din 6 in 6 luni aia nici tactica nu mai e.adica omuletzii nu inteleg ideile,conceptele,in primul rand strategia e ceva pe termen lung,vedeti pe la chinezi sau rusi,in al doilea rand,in razboi si e razboi de cam toate felurile de vreo 8 ani,nu doar politic sau clasic ci si economic,financiar sau informational,ca sa revin la idee,cand a inceput razboiul s-a terminat strategia(Sun Tzu-Razboiul e ca apa sau focul,isi schimba in permanenta forma)
    Ce as mai putea spune,oamenii astia in afara de faptul ca dau dovada de lasitate,nu au nici un fel de pregatire,ma gandeam la snspa versus stefan gheorghiu,pai aia acolo faceau scoala politica dar de fapt invatau si economie,si mai e ceva,erau promovati in aparatul de partid dupa ce confirmasera profesional in productie sau altceva,astia,gigeii astia,sa vezi general cu patru stele cum executa maimutareli masonice si nu vorbesc doar de ciuca,mai sunt unii pe la spp si-au batut joc de acest lacheu pana la urma, de la investire,i-au strecurat in discurs ca el nu o sa fie exponentul nici unui grup de interese din partid,pai un partid chiar asta este,un grup de interese,astia sunt oamenii „seriosi”,cu scoala de tilicari de 3 ani,ajunsi acum pe zona de intelligence de la marea neagra,doar ca e minata acum toata marea neagra,cu partenerul strategic,doar ca soldatii americanilor trimit generalii romani dupa tigari si fete,cam asta e nivelul.
    Desigur,astia au vrut sa-l vopseasca in omul americanilor,in mason,numai ca transpira abundent si nu sta lavabila pe el,esential si foarte serios e un fost ofiter inferior dupa vremea lui Ceausescu,din gasca academiei fortelor terestre de la sibiu iar asta va iesi foarte urat la suprafata destul de curand
    Acum mai e ceva,vorbeam de biliard si golf,iohannis a vrut sa-l spoiasca in multe feluri si sa-l pregateasca pentru presedentie de frica,adica iohannis si nevasta-sa sunt putrezi,copti in fapte si dosare penale si au vrut sa-l pregateasca pe asta sa-i predea sistemul de judecatori si procurori pentru linistea si libertatea lor viitoare.GHINION
    Asa cum vad acum lucrurile va fi macel in statul paralel sau deep state,adica avem usr si aur trasi pe dreapta,si ei ii reprezentau pe unii din fosta si actuala securitate,va pot da amanunte dar nu are sens,sa zicem usr elsa iar aur china si 0215 mai degraba iar la putere avem psd adica de fapt sri si pnl adica mapn.cum gloante ca in 1989 nu mai au ca nu le mai vand sarbii praf de pusca presupun ca se vor impusca cu dosare si alte mojicii
    Va mai spun inca o data Domnule Ion Cristoiu
    Acesti oameni sunt de o lasitate teribila
    adica il aveti pe basescu la bruxelles si udrea merge la targusor
    il aveti pe ciolacu numerul trei in stat si o fetitza la penitenciar
    emil boc ceva cu vanessa si niste un milion euro si aia pe la puscarie
    Ce vreau sa spun e ca astia dupa ce au stat sub fustele mamicilor si-au trimis si femeile in puscarie in speranta ca scapa
    GHINION
    Nu scapa nimeni
    Toata Stima

    • Pe cine mai intereseaza rahatul PNL…problema nu era ca l-au dat jos pe Câțu dupa 6 luni dupa ce l-au pus, ci că l-au pus initial.. imixtiunea nulitatii Johannis in PNL e anti-constitutionala, dar deja nu mai are nici un efect…un partid de excroci, niste nulitati, ca si USR si AUR…macacul Johannis a distrus partidul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *