Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Nicolae Ciucă, generalul Coaliției Moarte, pune acuzația de a fi plagiat pe seama dezinformării rusești!

Una din multele sindrofii inutile în planul vieții cotidiene, utile în planul cîștigării unor parale de cei pe care i-aș numi atîrnători de clanțe, și anume New Center Security Center – Black Sea and Balcan Security Forum, i-au dat generalului în rezervă Nicolae Ciucă prilejul de a se aventura în domeniul ideilor generale. Premierul, acuzat de a-și fi plagiat lucrarea de doctorat din domeniul militar (un paradox, deoarece se presupune că ditamai de două ori șeful de stat major poate plagia o teză de doctorat din domeniul eminescologiei, dar nu din domeniul profesiei sale de o viață), vorbește cu opintiri cumplite, chiar și cînd cere un pahar cu apă, d-apoi cînd se dă pe lîngă ideile generale. Și cu toate acestea, la sindrofia cu pricina, generalul Nicolae Ciucă s-a lansat într-o teorie: Cea a pericolului întruchipat pentru România de dezinformarea și propaganda rusești.

De 32 de ani, de cînd iau cunoștință de o semnalarea de către Puternicii zilei a unui Pericol care amenință țărișoara noastră dragă, întreb, sub puterea bunului simț: Cum se manifestă pericolul respectiv?

Pericolul lăcustelor de pe vremuri era simplu.
Lua forma unor armate de lăcuste care se năpusteau asupra unei regiuni sau a unei țări.
Pericolul de a fi trăznit se manifestă doar cînd plouă cu tunete și fulgere.

Nicolae Ciucă, dînd curs unei politici mult cultivate de Autorități și de Presa de stat în ultima vreme (Klaus Iohannis i-a avertizat și pe elevi!), a tras Sirena lui Roaită a Pericolului întruchipat de propaganda rusească. Nu, nu e vorba de propaganda rusească în privința Războiului din Ucraina, ci de propaganda rusească în privința felului în care e guvernată România:

„Au fost probleme pe care le-am resimţit pe propria piele, nu mă refer la persoane ci la o serie întreagă de ţări ţintă care au fost supuse acestor atacuri propagandistice, de dezinformare, de neinformare, de inducere în eroare, de influenţare a deciziei, inclusiv a deciziei politice şi ceea ce este cel mai grav este influenţarea percepţiei publice, pe care foarte greu reuşeşti după aceea să o combaţi şi să o aduci la adevăr…”

Să trecem peste schizofrenia logică din textul citit cu mari eforturi fizice de către Nicolae Ciucă. Nu de alta, dar pe propria piele nu se pot resimți problemele avute de alte țări. Să ne oprim asupra tezei potrivit căreia propaganda și dezinformarea de la Kremlin au țintit și au reușit influențarea percepției publice.

Percepția publică e o chestiune simplă, ușor de înțeles și de un general, Generalul Coaliției Moarte, care e Nicolae Ciucă.
Într-o serie de chestiuni, opinia publică are o percepție. Această percepție se formează, excluzînd cazul în care un Popor e alcătuit doar din proști ușor de dus de nas, sub puterea realităților.
Percepția publică, de exemplu, că vara aceasta a fost călduroasă s-a format în exclusivitate prin trăirea de către români a caniculei din timpul verii.
Sub acest semn, percepția publică a unor fapte își are temeiul în realități: Percepția publică asupra felului în care Nicolae Ciucă e învins de Fondul principal de cuvinte al Limbii român, își are izvorul în cumplitele eforturi ale lui Nicolae Ciucă de a scoate în public, din puțul gîndirii, a celor mai simple cuvinte din limba română.

Vorbește Nicolae Ciucă mai ceva decît Demonstene și, cu toate acestea, sub influența propagandei rusești, opinia publică de la noi îl percepe ca pe un bolovan transpirat de efortul de a vorbi în public?
Opinia publică de la noi are percepția că Nicolae Ciucă s-a dedat la miș-maș-uri pentru a scăpa de responsabilitatea cerută unuia care a plagiat.
A dovedit Nicolae Ciucă faptul că n-a plagiat, dar opinia publică, sub influența propagandei rusești, îl percepe ca plagiator?
Percepția publică asupra lui Nicolae Ciucă e că e un General al unei Coaliții Moarte.
Izvorăște această percepție din dezinformarea rusească?
Altfel spus, Coaliția PSD-PNL-UDMR a folosit majoritatea parlamentară pentru a reseta România, dar sub influența dezinformării rusești românii o percep ca Moartă?
Nu demult, au fost date publicității Proiectele de Legi ale Siguranței naționale, de un primitivism securistic de care nici Securitatea n-ar fi fost capabilă.
Percepția opiniei publice asupra acestor Legi – și anume că ele exprimă tendințele de militarizare a țării – s-a format sub influența lui Putin?

Toate aceste întrebări nici n-ar trebui puse dacă ne-am aminti că nu altfel procedau liderii comuniști.
Cînd li se spuneau că lipsesc din galantare laptele și brînza liderii comuniști răspundeau că nu-i adevărat.
E vorba de influența propagandei imperialiste.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Nicolae Ciucă, generalul Coaliției Moarte, pune acuzația de a fi plagiat pe seama dezinformării rusești!”

  • Va pierdeti vremea cu bajetii nostri. Astia doar aduc cafelele, schimba scrumierele si umplu sifoanele la mesele licuricilor.

  • Cu referire la modul de adresare către cei care cei care urmăresc pastilele maestrului Cristoiu ,va propun utilizarea termenelor de privitor și ascultător acoperind întreaga gamă de urmăritori.

  • Toate temele actuale, inclusiv schizofrenia cu dezinformarea rusească, nu face decât să ne prindă și mai bine în pânza de păianjen țesută la Washington și Bruxelles.
    Primul fir lipicios a fost cu pandemia și nebunia cu vaccinarea, apoi green-dealul.
    Au urmat firele sancțiunilor aplicate rușilor care aproape că a încremenit industria și transporturile.
    Ultima directivă a Ursulei de Germania cu „economisirea” ne va imobiliza și sufoca definitiv.
    Ne zbatem degeaba că nu mai avem scăpare.
    *

    Cine poartă toată vina? Evident politicienii.
    Astăzi i-am văzut împreună pe Ciolacu și Ciucă umăr la umăr ca doi castraveți murați într-un borcan.
    Inerți, nici o urmă de viziune. Nu sunt interesați decît de procente și cum să fie obedienți în fața UE.
    A ieșit și Iohannis cu raportul schimbărilor climatice. O temă veche de 20 de ani, cam din vremea când ne speria cu gaura în ozon.
    Evident că Iohannis a pedalat puternic pe tema green-deal și pe faptul că trebuie să rupem toate legăturile cu Rusia.
    Niciodată, dar niciodată nu i-a dat prin cap ca aceste teme care ne afecteză pe toți ar fi trebuit discutate public și supuse unui referendum.
    Eu, de exemplu, nu vreau să se întrerupă legăturie diplomatice cu Rusia și nici nu sunt de acord cu green dealul.
    *

    Privesc imagini cu disperarea cetățenilor europeni. Polonezii fac cozi imense la porțile minelor de cărbune ca să poată tece iarna. Olandezii sunt terminați de închiderea forțată a fermelor.
    De amintit că dacă dispar fermele de animale dispare și laptele cu toate produsele din lapte. Ne mai mirăm că prețul la lapte, unt, brânză și cașacaval a luat-o razna.
    Falimente în lanț în Germania.
    *

    Spuneam că toată acestă situație tragică care a cuprins Europa se datorează doar politicienilor.
    Priviți la noi cine ne conduce! Priviți la partidele noaste!
    Priviți în ce hal sunt selectați parlamentarii și europarlamentarii.
    Șefii de organizații din teritoriu îi trimit pe patru ani în parlament ca pe porci la îngrășat. Toți unul mai tâmpit și mai lneși ca altul. Parlamentul nu lucrează 5 zile pe săptămână, de ce?
    La Parlamentul European la fel. Să-mi spună și mie cineva ce caută Blaga, Falcă și Rareș Băgdan acolo?
    Sunt trimisi doar să ocupe un scaun și să-și umple buzunarele, la îngrășat ca porcii cum spuneam.
    *
    Pentru liderii PSD, că în PNL nu mai e sperață fiindcă sunt o clică de corupți până în maduva oaselor, deci, pentru PSD – faceți alegeri, înlăturați-l urgent pe mamelucul și incultul de Ciolacu.
    Faceți selecție la sânge și alegeți pentru guvern și parlament doar oameni bine instruiți, hotărâți în decizii, muncitori și bine intenționați. Și fără legături cu ambasadele.
    Oameni inflexibili care să rezolve promt problemele cu capul lor, nu slugi.
    Asta așteptăm de la voi, că ce vedem acum e o chiseliță de coaliție, o chiseliță de guvern adik o adunătură de analfabeți.
    Guvernul „Praf și Pulbere” sau „după noi potopul”.
    *

    Ca să duc acest text până la capăt a fost un efort, fiindcă de azi dimineață mi s-a întrerupt de cinci ori lumina.
    Se mare că ăia de la distribuție fac manevre de acomodare cu noi.

  • Despre doctorate
    Eu însumi am scris unul chiar dacă nu am mai apucat sa-l susțin pina la plecarea din țara
    Experiența mea aici este vasta șeful meu din ultimii 19 ani in roamania Prof Pesamosca a condus numeroase doctorate eu contribuind la partea tehnica din spatele fiecăruia la fel și la prof Georgescu la fac de farmacie sau la prof Comorosan la Fundeni
    In opinia mea principalii vinovați de apariția in spațiu public al unor doctorate plagiate sunt coordonatorii și nu autorii
    Dacă pentru plagiat școlile doctorale și-ar pierde acest drept de formare profesionala situația ar fi alta
    Înainte de a fi publica lucrarea trece prin mina a trei referenți din alte trei centre universitare in afara coordonatorului
    Toți aceștia sunt coautori la furtul intelectual dacă admitem ca plagiatul este furt

  • Ar fi fost cartea lui Kadare dacă o scria genralul nostru fără armată.:)

  • Dacă considerați că următoarea idee este interesantă și ar merita efortul ,poate scrieți un articol (de ce nu o serie)despre „conducătorii executivi” ai României din ultima sută de ani.
    Ce pregătire aveau,erau sau nu buni oratori,vorbeau frumos, aplicat…,știau ,puteau,doreau,făceau sau „țineau în ei”…
    Ce s-a realizat în perioada respectiva,cum au influențat mersul țării…,cine ar fi fost mai potrivit,la vremea respectivă , dar din anumite motive nu a ocupat funcția…etc.
    Ce soluții vedeți pentru perioada actuală, care ar fi alternativa, dacă exista.
    Ideea este că va provoc să părăsiți confortul posturii de „istoric al clipei” și să veniți cu niște soluții…,ce ar trebui făcut,cum o rezolvăm?

  • ?Bună ziua Doamna Cora! ?Azi nu am găsit Jurnalul video al Maestrului si mă intreb de ce, pentru că Gândul dânsului a apărut ?Cu respect.

    • Din cauza unei dificultăți tehnice, nu am putut posta pastila din seara aceasta. Dacă vom reuși să le rezolvăm dimineața, pastila va fi postată imediat cum va fi posibil. Ne cerem scuze tuturor celor care nu au putut lua cafeaua de dimineață cu Ion Cristoiu!

  • Domnule Cristoiu,unde este pastila de aseara de pe youtube? Sper ca nu s-a intamplat nimic rau care sa va impiedice s-o inregistrati si sa o postati. Sanatate!!!

    • Din cauza unei dificultăți tehnice, nu am putut posta pastila din seara aceasta. Dacă vom reuși să le rezolvăm dimineața, pastila va fi postată imediat cum va fi posibil. Ne cerem scuze tuturor celor care nu au putut lua cafeaua de dimineață cu Ion Cristoiu!

  • Decat un rahat latrator mai bine unul doar mirositor. Daca poti, puti si atat.Ciuca pres…edinte!

  • Dl. Cristoiu ați pus degetul pe rană, dar în treacăt. Problema e că avem într-adevăr o opinie publică formată din proști ușor de dus de nas. Să nu ne iluzionăm. Sa nu credem cumva ca Ciuca e un Tândală care vorbește unui sinod de înțelepți. Nu, sunt oameni, și nu puțini, care cred că le sunt agresate conștiințele (slabe de altfel) de ferme de trolli ruși, iar orice opinie mai nuanțată fata de a lor, fanatică, indusă și goala ca un bidon de tablă, o pun apriori pe seama unei propagande ruse atotpresente, ca într-o nuvela paranoico-distopica cu clone post-umane care gândesc și acționează mecanic la unison. Ciucă e epitomul unei mediocrități generale.

  • Niște discursuri incoerente, lipsite de logică elementară ale unui personaj ajuns PM și mare general mare printr-o eroare a naturii. Stau și mă întreb cum a trecut de examenele, referatele premergătoare tezei de doctorat…de teză nu mai vorbim…

  • Aveți un cui împotriva lui Ciuca pt că nu vorbește bine in public ! Altceva ? Vorbitorii buni au lăsat dezastru in urma lor ! Obama,Bush-jr,Ponta,Orban Ludovic etc ! Măcar îl găsești când apare o problema ! Plus că este sabotat și din interior pt formația sa militară care inca enervează la noi ! Nu este ajutat,și sfătuit corect de consilieri !
    Realizări : inflația s-a calmat,robotul idem ,am inceput sa mai miscam !

    • Nu ati inteles, pacatul lui Ciuca nu este numai ca nu vorbeste bine in public – intre noi fie vorba, el nu vorbeste deloc, el citeste in public – pacatul lui este ca nu gandeste bine, nu actioneaza bine, nu guverneaza bine. Altceva? Toate bune cu alte 65 milioane euro furate. Iata! Ciuca fura bine! Era sa imi scape acest aspect, contabilizat tot de sotie, probabil.

      • O SURSA INTERESANTA DIN ARMIA ROMANA SUSTINE CA GENERALUL CIUCA ARE CEL MAI INALT GRAD MASONIC DINTRE MILITARI..SI IOHANNIS, ACUM ADORMIT APARENT, ESTE TOT MASON. DACA ERA CEVA DE REPREZENTAREA PATRIOTISMULUI SAU A DEVORAMENTULUI PENTRU PATRIE, CIUCA S-AR FI PUTUT MANIFESTA PANA ACUM. CIOLACU ESTE UN URMAS AL UNUI MILITAR SI CIUCA A AVUT TATAL SOFER LA GEN. CIOFLINA. DE AICI SI SARITURA LUI IN INALTIME PENTRU BLUE AIR. ACOLO SUNT NISTE AMINTITI DIN VREMEA TATANELUI, IAR EL A SARIT SA CONTINUE ACTIVITATILE DE DEMULT. CIOLACU, CIUCA SI IOHANNIS AU CA SINGUR ROL SA ISI DESFACA PICIOARELE SI SA ISI LASE PANTALONII IN VINE CAND LI SE CERE. ATATA POT, ATATA STIU SI LA ASTA S-AU INVOIT! EI NU STIU UN LUCRU SIMPLU: PATRIA VA TRAI SI FARA EI. POPORUL ISI VA AMINTI DE EI CA DE NISTE CURVE IEFTINE SI PROASTE. IAR EI VOR FUGI DIN TARA CA SA NU LE OFERE CINEVA UN FOC IN MIEZ DE NOAPTE. AVEM O TRIPLETA DE FATALAI IMPUSA DE BANDITII CARE SUNT STRANSI IN HAITA NUMITA UNIUNEA EUROPEANA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *