Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nicolae Ciucă își depune mandatul. Ce urmează? Noi negocieri eșuate din start pentru formarea unei majorități

La ceea ce s-ar fi putut numi Conferință de presă pe scări (o nouă dovadă a balamucului actual românesc, pentru că fiind vorba de o decizie importantă întîlnirea cu presa trebuia să se petreacă într-un cadru organizat), premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat că-și va depune mandatul. Putem considera că mandatul e ca și depus. Nimeni nu și-ar putea permite să se răzgîndească. Țățismul mediatic de pe scări a făcut practic imposibilă lămurirea a ceea ce se va întîmpla în zilele următoare. Întrebările se încălecau una peste alta, fătucele de la televiziunile minore se înfigeau în față cu microfonul purtînd sigla postului la care (deocamdată) lucrează. Din această larmă de gîște care n-au salvat Capitoliul, am înțeles că BEx al PNL a decis să propune BPN de marți, 2 noiembrie 2021:

  • a) Nicolae Ciucă să-și depună mandatul.
  • b) PNL să înceapă negocieri pentru formarea unui guvern plin fie cu USR, fie cu PSD.

Ce se va întîmpla în planul vieții politice?
E o întrebare absolut necesară, deoarece în România de azi nimeni nu mai discută o ipoteză plecînd de la prevederile legale și constituționale, și mai ales de la realități.

Potrivit Constituției, mingea e – ca să spun așa – la Președinte. La întoarcerea de la Glasgow președintele trebuie să primească mandatul depus de Nicolae Ciucă. O dată îndeplinită această formalitate, președintele poate să:

  • a) Convoace partidele la noi consultări.
  • b) Să anunțe că nu va convoca imediat consultări pentru a lăsa timp partidelor să negocieze. E curios că, deși inițial, după căderea Guvernului Cîțu, Klaus Iohannis a declarat, în chip corect, că lasă timp de gîndire partidelor, s-a grăbit să convoace consultări. Fără a avea garanția că ofertanții pot alcătui majoritatea, a desemnat pe Dacian Cioloș premier și, apoi, după căderea Guvernului în Parlament, l-a desemnat pe Nicolae Ciucă. Acesta a eșuat în formarea Guvernului minoritar și de asta și-a depus mandatul. Din acest punct de vedere, în noua situație înțelept din partea lui Klaus Iohannis ar fi să lase răgaz partidelor să negocieze și să le cheme la consultări abia după ce acestea au ajuns la o înțelegere privind majoritatea.

Indiferent de momentul cînd vor fi convocate consultările, partidele parlamentare se vor întruni la nivel de conducere și vor decide mandate de negociere cu alte partide. PNL, de exemplu, trebuie să se întrunească în BPN și să decidă că partidul poate negocia cu alte partide în vederea unei majorități coaliția de guvernare. Așa cum se conturează deja, PNL va da mandat unei Delegații să negocieze și cu USR și cu PSD. O dată cu depunerea mandatului, Nicolae Ciucă se întoarce la condiția de simplu membru PNL. Dacă se pariază mai departe pe el ca premier (și cred că așa se va întîmpla), BPN va decide că propunerea de premier e Nicolae Ciucă. Asta nu înseamnă că pe parcursul negocierilor, PNL n-ar putea renunța la pretenția de a da premierul. Nicolae Ciucă trebuie în același timp să primească mandat de negociere (în numele PNL și nu ca premier desemnat) cu alte partide. Înainte de începerea negocierilor, USR și PSD știu deja:

  • a) Că PNL pretinde din start să dețină postul de premier.
  • b) Că premier va fi Nicolae Ciucă.

Din punct de vedere constituțional, aceste negocieri, care ar trebui să aibă loc pînă la consultări (dacă ar fi după consultări ajungem în situația de acum, premierul desemnat n-are timp să negocieze pe îndelete), pot fi inițiate și de PSD și de USR. Din punct de vedere practic, știindu-se că președintele de facto al PNL e Klaus Iohannis, USR și PSD vor lăsa PNL inițiativa.

Pentru că se tot vorbește de scenarii privind posibilele alianțe, realitățile arată că negocierile PNL-USR sînt condamnate la eșec:

  • a) Deși presa de casă a USR cultivă teza unui USR dispus să refacă alianța cu PNL și, în consecință, PNL n-ar vrea, în realitate nici USR nu se grăbește să refacă alianța. O dată ajuns președinte Dacian Cioloș, USR crede că e mai bine în Opoziție decît la Putere. Partidul e convins că stînd în Opoziție va cîștiga pe linie în 2024. Convingerea se bazează pe teza că o putere alcătuită din PNL și PSD (USR are interes în această alianță) ar fi o sursă însemnată de capital electoral pentru un USR rămas în Opoziție. Dacă USR ar vrea să revină în Coaliție s-ar fi semnalat din partea liderilor o îmblînzire a poziției față de PNL. Din cîte se vede USR atacă PNL mai rău decît o face PSD. Jocul USR are drept scop să arate electoratului de Dreapta că nu USR, ci PNL poartă vina pentru eșecul negocierilor, că PNL a vrut de la început alianța cu PSD.
  • b) Alianța cu USR nu mai asigură majoritatea. Rîndurile parlamentarilor PNL s-au subțiat prin manevra Ludovic Orban. Deși cochetează cu USR, în eventualitatea unui vot pentru un Guvern PNL-USR, Grupul condus de Ludovic Orban va dori, în schimbul votului, oameni în Guvern. PNL-ului îi va fi imposibil să accepte așa ceva. E limpede în aceste condiții că alierea cu USR nu merită cedări majore din partea PNL.

Singura alianță a PNL rămîne cea cu PSD. Cu un premier desemnat în persoana lui Nicolae Ciucă, lui Marcel Ciolacu îi va fi mult mai ușor să-și convingă colegii (Marcel Ciolacu n-are putere în PSD) să intre într-o combinație cu PNL. Se vorbește de o împărțire în două a timpului de pînă la alegerile din 2024: jumătate cu un premier PNL, jumătate cu un premier PSD, după formula din Israel. Pe hîrtie lucrurile par simple. În realitate ele sînt complicate. Marcel Ciolacu n-are prea multă putere în partid. Pentru a supraviețui la șefie, el face naveta între diferitele triburi din PSD, acceptîndu-le șefilor de trib toate hachițele. Admițînd că se va face un Guvern PSL- PSD, șefii de trib nu se vor pune niciodată de acord cînd va veni vorba de o măsură mai importantă a Guvernului. De luat seamă la faptul că mulți lideri PSD vor va partidul să rămînă în Opoziție pentru ca în 2024 să cîștige la scor parlamentarele și localele. Din acest punct de vedere, PSD are interesul unei Coaliții de guvernare PNL- USR. Așa cum USR are interesul unei Coaliții de guvernare PNL-PSD.

Admițînd că se ajunge la un Acord, partidele merg la consultări și Kluas Iohannis îl desemnează pe Nicolae Ciucă. În cele 10 zile rămase Nicolae Ciucă nu negociază acorduri, ci funcțiile în Guvern și împărțirea efectivă a Puterii. Oricît ar părea de ciudat, aceste negocieri pot dura și un an de zile. Dacă pică Guvernul Ciucă, pe 18 decembrie 2021, președintele trebuie să decidă dizolvarea Parlamentului. Cum Nicolae Ciucă n-a depus mandatul, se cere pentru dizolvarea Parlamentului condiția căderii celor două Guverne. Dacă ea nu e îndeplinită, Parlamentul nu poate fi dizolvat. Chiar dacă au trecut 60 de zile de la prima cădere.
Deși intru și eu în jocul scenariilor bazate pe combinații sînt convins că nici o combinație nu va fi posibilă.
Pînă la urmă anticipatele rămîn singura soluție realistă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Nicolae Ciucă își depune mandatul. Ce urmează? Noi negocieri eșuate din start pentru formarea unei majorități”

  • politica facuta la ordin am impresia ca s a finalizat cu ordinul de a nu mai face politica :)))

    de acum…n aveti decat sa faceti politica,…daca va pricepeti la asa ceva, evident:)))),
    sinteti… cum se zice…de capul vostru:))), veti face politica…atat cit va duce capul.
    din cite mi dau seama…in țarc, mai intai:)))),

  • Rau a ajuns tara asta daca salvarea se asteapta de la PSD…in orice caz, ii dau dreptate dl Cristoiu, zilele astea democratia „misca” in Romania…Dulapu nu mai face jocurile e la mîna partidelor…incurajator…

  • …in concluzie, urmatorul desemnat de Iohannis sa formeze un nou guvern va fi Florin Vasilica Citu :)))

  • Buna seara , tuturor . Nu stiu daca chiar exista vreun freamat in parlament ( folosesc diverse propozitii din articol si comentariile cititorilor ). Cred ca e normal sa ma raportez la ceea ce a fost deja scris aici. Fara sa-mi atribui nici un fel de hau -hau -hau. Dar cred ca e important sa mergem mai departe de tot ce avem la acest moment , bun sau rau ( scris sau insinuat ) .
    Colaborari PSD – PNL , colaborari PNL – USR , colaborari PSD – USR , colaborari PNL -PSD -UDMR , colaborari USR – UDMR ( nimeni nu le vede viabile ) , colaborari USR – UDMR – PSD , sau cate dracu de alte combinatii am mai putea sesiza ( initia ) in aceasta politica romaneasca dominata de complexul servitutii mondiale ? Nu exista nici macar din gluma o asociere cumva viabila pentru ROMANIA .
    Excludem din start orice colaborare cu AUR , ca un fel de otrava puternica ? Dar de unde vine aceasta orientare ?
    OK , s-au trezit si ei dupa niste alegeri cu cosul plin. Foarte probabil . De atunci nu prea au mai existat .
    Dar totusi, mai avem posibilitati de manifestare . Un guvern de tehnocrati ( nu din aceia de-ai lui Ciolos , care nu e un tehnocrat , ci doar un politician ca meserie , care se crede ca are veleitati de tehnocrat ) adevarati .
    ADICA : 1 – Ministerul finantelor condus de consiliile de rectori de la facultatile din domeniu finante , bune din tara , care au rezultate PALPABILE in acest domeniu
    2 – Ministerul economiei condus de consiliile de rectori de la facultatile de dezvoltare economica din tara , cu rezultate in dezvoltarea si prognoza economica
    3 – MINISTERUL JUSTITIEI condus de consiliile de rectori de la facultatile de drept , cu rezultate recunoscute , respectiv aprecieri si studenti integrati complet in actuala structura mondiala
    4 – Ministerul Energiei condus de consiliile de rectori si profesori care stiu ce inseamna macar energia , sub toate formele ei de manifestare
    5 – Ministerul Invatamantului , condus in sfarsit de oameni care cunosc importanta ” AVERII ” unor generatii de oameni care nu sunt ” castigati ” din studiul televizorului sau al Facebook-ului
    6 – Ministerul mediului , condus de niste oameni care chiar ar trebui sa stie cum sa coreleze punctele de mai sus
    7 – Ministerul Cultelor, sau al DEMNITATII NATIONALE ( nu exista de fapt , e doar in insinuarile d-nului ONLINE , din comentarii ) care sa ne mai ridice capetele plecate de prostie si insinuare , de cel putin30 de ani in urma .
    Sincer , punctul meu 7 ar fi vrut sa fie primul .Dar nu poate deveni asa , decat atunci cand ne vom concentra pe celelalte 6.

    PS : Doamne ajuta pe toata lumea , dar te rog nu uita si de ROMANIA MEA !

  • Mai am nitel si m-apuca criza…ma uit la Tuca pe mediafac si are acolo un invitat,un imbecil,un idiot la gare-i merge gura mai ceva decit curu’ la ratze….atitea minciuni spune imbecilu’ asta,il cheama Remus Stefureac, un impostor cu doctorat in NIMIC, un cretinel care, conform statisticilor facute de el, Romania o duce mai bine azi,decit acum 31 de ani, da’ romanii nu inteleg…probabil dupa gindirea lui de imbecil, statistica facuta de el e mai valoroasa decit o analiza pe care si-o face fiecare roman pt el si familia lui…De unde au aparut in ultimul timp, tot felul de cretini si cretinei care fac propaganda ba regimului actual, care e INFECT,doar ei n-o stiu inca, sau care sustin fel si fel de teorii bazate toate pe”statistica”, pai pe ce altceva,conform carora vaccinu’ ne salveaza, romanu e idiot,si altceva nu inteleg din ce vrea sa spuna ,pt ca asa cum am zis, ii merge melitza mai ceva decit curzu’ ratelor. NUMAI IMBECILI,NUMAI IMBECILI obraznici, nulitati imputite au ajuns sa faca pe importantii…Poate sa-i spuna cineva acestui imbecil sftefureac, ca statistica e mama tuturor minciunilor?Cu toate doftoratele lui, inca nu a inteles detaliul asta???????Unde a facut scoala?La secu,nu?Secu asta de dupa ’89 ca inainte n-avea nici mama shansei sa ajunga acolo..de ce? Pt ca oricit ar huli unii secu de dinainte de’89, se alegeau oameni cu ceva mai multa minte decit media…atentie, nu confundati nea militzianu, cu nea secu,sint doua „chestii”diferite…shtefureac n-ajungea nici „meletzean”, la secu inainte de ’89 NICI ATIT….Auzi la cretinel…a fost CEO,uauuuuuu cum ar zice superman de Rimnicu Vilcea, pai cine e mai cu motz,nu?Si-a lasat oleaca de barba, si-a pus ochelari ca sa-l arate mai inteligent, da’ „machiaju'”, din pacate, nu poate acoperi PROSTIA cu ghiotura pe care o emana acest stefureac prin tori porii…un oportunist tupeist, un linge cururi si pupa cururi ca sa nu faca nimic in viata…un potentia viitor puscarias daca cineva ar lua a bani marunti activitatea acestui impostor nerusinat…Stefureac?CEO????Ptiuuuuuuuuuuu, MARSH scirba, MARSH… i-ati „democratia” care ti s-a blocat intre dinti si „oftattu'” la fiecare doua vorbe si MARSH…hai du-te la filmele tale deocheate netrebnicule,chiar insulti romanii prin prezenta ta…MARSH. NUMAI MINCIUNI SI MANIPULARI, Dumnezeule mare ce gargara imputita.Dl. Cristoiu, poate-l convingeti pe Tuca asta sa-si faca o rubrica de comentarii pe internet. Eu cu „Tik toku” nu le am si nici nu ma intereseaza,sa-si faca un site unde sa primeasca mesaje. Ca vrea sa le publice sau nu, mi-e egal, ma doare-n pix, important e sa primeasca parerea oamenilor si daca nu-i e lene, sa le citeasca si sa aduca problemele pe care oamenii i le-ar detalia, in dezbatere…da’ sa nu mai aduca cretini ca stefureac asta,mi-a intors matzele pe dos, e de-o antipatie cum rar am vazut…ptiuuuuu ca vars….

    • cred ca toate publicatiile fara rublica de comentarii le este de sictir ce gindesc altii. Se cred niste superoameni in gindire, ceilalti niste prosti ce trebuie sa citeasca si sa asculte de ei. ASFEL DE PUBLICATII TREBUIE EVITATE, in mod sigur sunt finantate din surse suspecte si pe ochi albastrii.

  • Schimbarile Climatice

    ‘poluarea’ se manifesta prin superpozitii.
    una este ‘poluarea materiei’
    cealalta este ‘poluarea undei’

    una este poluarea care vizeaza Pamantul Naturii, cealalta e poluarea care vizeaza Cerul Naturii.

    intr un fel…e cam asa: una este poluarea care vizeaza trupul Naturii, cealalta e poluarea care vizeaza sufletul Naturii.

    cu toate ca poluarea se manifesta prin superpozitii, singura ‘poluare’ despre care se vorbeste ntr una este poluarea care vizeaza trupul Naturii.

    poluarea la nivel macro, adica poluarea trupului Naturii, pare a fi singura care e luata in calcul,
    poluarea la nivel micro, la nivel cuantic, adica in Cerul Naturii, in sufletul Naturii,…nu prea e, sau chiar nu e deloc bagat n seama…

    insa se stie…chiar si pe cele mai inalte piscuri, ca…mai intai Cerul si dupaia Pamantul, cu toate ca se stie si ca…precum in Cer asa si pe Pamant.

    felul cum arata Natura e in primul rind rezultatul felului cum arata Cerul Naturii.
    precum e in Cer asa e si pe Pamant,
    prin urmare se cade sa privim mai cu seama inspre dinamicile care se manifesta la nivel micro, inspre dinamicile care se manifesta la nivel cuantic, inspre dinamicile care vizeaza sufletul Naturii, pentru ca fix asa cum arata acestea va arata si…trupul Naturii.

    invers, daca dinamicile proprii trupului Naturii sint dezechilibrate, povestea asta fiind chiar cea care daruieste consistenta discutiilor despre schimbarile climatice, azi,
    inseamna ca mai nainte cele care au fost dezechilibrate au fost dinamicile proprii…sufletului Naturii.

    prin urmare pare lipsita de consistenta orice solutie care isi propune sa rezolve problema poluarii, prin urmare si echilibrarea climei, prin diminuarea actiuniunilor manifestate asupra…trupului Naturii,
    pentru ca cel care ar trebui sa nasca interes deosebit e Cerul Naturii, sufletul Naturii, pentru ca daca acesta e echilibrat, echilibrarea celuilalt Taler, al trupului Naturii, va fi o simpla consecinta…

    mai simplu:
    oamenii polueaza sufletul Naturii mai inainte sa i polueze acesteia trupul.

    insa…daia nu mai poate Civilizatia de sufletul Naturii:))),
    ea urmareste …asta sta scris in definitia Civilizatiei, fix o echilibrare cu Natura prin…lipsa intersectiei:))
    deci Civilizatia nu si propune sa ‘lucreze’ cu suflete, …spre ex cu cel al Naturii, pentru a echilibra dinamici, ci exclusiv printr o…Artificializare a propriilor dinamici:))

    green deal e despre Artificializarea dinamicilor in Civilizatie, nu despre o translatie catre ‘traiul in armonie cu Natura:)) ‘
    adica…mai pe inteles…green deal nu e despre cum o sa mancam hrana sanatoasa, dar Naturala, ci despre cum facem tranzitia catre hrana care o fi sanatoasa, habar n am, insa e mai nainte…Artificiala.

    de fapt Civilizatia ce face?!, …pune la indoiala chiar Natura:)), deci nu are ca tinta…sa fie ca Natura, ci…fix invers, adica sa fie o…Antinatura, adica o exprimare exclusiv Artificiala…

    doar stati si priviti cum orice deal…green…are ca Esenta…Artificializarea.

    in fapt Artificializarea e singura pozitie libera in Univers pe care daca o ocupi …poti pune la indoiala Natura, insa asta presupune o miscare a Civilizatiei…exclusiv pe componenta Pamant, adica trup…,
    prin urmare in timp ce toate dinamicile Civilizatiei vor tinde sa fie Artificiale, toate dinamicile Civilizatiei vor tinde si sa scoata din joc influentele ‘ sufletului Naturii’, adica a Inimii ei:)
    ––-
    Rezumat:
    poluarea pe care omul o genereaza in Cerul, in sufletul Naturii, este rezultatul dorintelor de…Artificializare, a dorintelor de departare plenara fata de ecuatia de miscare a Naturii,
    iar aceasta poluare e cea care conteaza, pentru ca ea devine Cauza pentru dezechilibrele observate in trupul Naturii, si pe care omul le numeste…schimbari climatice.
    deci iata care e cauza schimbarilor climatice:
    Artificializarea. adica poluarea sufletului Naturii…

    pentru ca procesul de Artificializare doar inainteaza, si poluarea sufletului Naturii va inainta, insa concomitent se mai intampla ceva: Natura, pentru a…echilibra efectele poluarii…se va dezechilibra pe sine in mod fundamental!, iar despre acest dezechilibru se stie…totul, pentru ca el e direct proportional, …in Oglinda, cu Actiunile de Artificializare pe care omul le inteprinde…

    schimbarile climatice se rezolva exclusiv prin renuntare la Artificializare, mai simplu spus prin intoarcerea Inimii omului catre Natura, prin intrarea in armonie a omului cu Natura:)

    insa tocma daia schimbarile climatice se vor accentua, pentru ca, iar asta se stie inca dintru Inceput, tinta Civilizatiei este…sa puna la indoiala Natura:)), asta a vrut de cind era mititica:))

    astfel, nu va mai osteniti fara rost,
    pentru ca incercati sa rezolvati o problema existanta in sufletul Naturii…tratandu-i rani aparute pe trulul ei…insuccesul vostru va fi plenar:)),
    schimbarile climatice se vor accentua implacabil,
    iar ‘facerea’ voastra va deveni exclusiv catalizator al…Artificializarii Civilizatiei, …cu omul ei cu tot, evident…:))

    cum sa va dati, domne, doftori ai Naturi…daca nu dati doua parale pe sufletul ei?! :)))))

  • Freamăt în parlament!
    Într-un final parlamentarii au ales să se miște, să încerce ei majorități înainte de noi impuneri din partea lui Iohannis. Foarte bine!

  • Toti pnl-istii,usr-istii si altii,dar mai ales dl KWJ,ar trebui sa stie,sau macar acum sa invete ca in viata,de pe bancile gradinitei si pana la varsta bunicilor,trebuie sa te porti,indiferent de imprejurari,in asa fel incat „sa lasi loc de buna ziua”ca nu stii cand ai nevoie de „aproapele” cu toate opiniile,preferintele si parerile lui,pentru ca vine o vreme cand s-ar putea sa ai nevoie de ajutorul lui si ce te faci dupa ce l-ai „spurcat”in tot felul? Daca-ar fi scos PeeSeeDee din „viata politica” cum a spus-o de atatea ori de la pupitrul ad-tiei presed.,si peste tot pe unde a apucat,cu toate ca este cel mai mare partid politic dintre cele existente cu oameni profesionisti si capabili sa gaseasca o rezolvare in orice imprejurare(au demonstrat-o de atatea ori)acum degeaba ar mai fi „flexibilizat”discutiile ptr.formarea unui nou guvern.Cum se spune in popor acum „linge unde ai scuipat !Inca de pe vremea dlui Basescu ani la rand guvernul Ponta a trebuit sa „repare” ce a stricat guvernele Boc (5 cinci la nr);cand ei au ajuns intr-o situatie fara iesire,PSD a fost
    „colacul de salvare” ! FIECARE (dintre cei amintiti mai sus) ARE O PARERE „EXTRAORDINARA” DESPRE EL,DAR N-AR TREBUI SA-SI SUBESTIMEZE NICIODATA ADVERSARUL si A T E N T I E – nu degeaba se spune – NEVER SAY NEVER,in nicio imprejurare ca nu se stie ce aduce clipa.

  • PSD să mergă cu o propunere de premier și să formeze guvern cu PNL. Este unica soluție.
    PSD să ceară miniștri la finanțe, economie, sănătate și dezvoltare.
    Neapărat finanțele.
    Sper ca membrii PNL din țară să pună presiune pe Cîțu să accepte.
    Oricum Cîțu va pierde cu prima ocazie scaunul de șef al PNL, poziția lui în partid este precară.

  • Semnificativă în gradul cel mai înalt este cedarea Camerei Deputaţilor către PSD. Că acesta, neo-USL, va fi rezultatul, ştiau şi Iohannis, şi Cîţu şi băieţii de la Newsweek care justificau alungarea USR de la guvernare. Ce-au făcut liberalii Camerei Deputaţilor, cedând-o PSD, e o sfidare interesantă la adresa oengeurilor pro-UE, dacă ele chiar au existat. Merită revăzute videoclipurile de la protestele din 2017. Cu Grindeanu lângă Dragnea şi ceilalţi, noaptea ca hoţii.
    PSD ar trebui să fie prudent. Are cu cine negocia? Cine l-a văzut aseară pe Florin Roman cu intrare la Gâdea separată de Ciucă şi Cîţu, a înţeles că sunt acum trei PNL-uri, doar unul părând dispus să împartă cu PSD administrarea bugetului RO şi a fondurilor din UE.

  • E o singura solutie realista. O stiu toti nu numai Georgica Simion.

  • Maestre nu ati fost atent la interventiile in mass media ale fostilor judecatori la CCR. A doua nominalizare a generalului este neconstitutionala; asadar orice comentariu nu mai e valabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *